פורום גסטרו ומחלות כבד - עמוד 70
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
gaviscon צבי 14/12/2020 | 11:09שלום רב קיבלתי את התרופה שחכתי לשאול אם זה מזיק . לחולי כליות אולי אוכל לקבל ממך תשובה זו בתודה פרוכטר צבי 0523217131פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בטיחות סותרי חומצה כמו גביסקון באי ספיקת כליות ד"ר אייל הירש 19/12/2020 | 14:12שלום צבי, גביסקון אכן מכיל אשלגן ובשימוש סדיר יומיומי עלול לגרום לעליה ברמת האשלגן במטופלים עם אי ספיקת כליות. בשימוש בשעת הצורך, אין מניעה להשתמש בגביסקון. בריאות שלמה, אייל הירש
כבד שומני ניק 12/12/2020 | 18:25אני בן 56 אדם לא שמן לא רזה ממוצע גובה 174 ס"מ משקל 74 ק"ג עברתי לפני שבוע אולטרה-סאונד בבטן התוצאה הייתה כבד שומני וצ'סטה של 9 מ"מ פעם ראשונה ששמעתי על כבד שומני חודש קודם עשיתי בדיקות דם לא היה תוצאות חריגות בתפקודיי הכבד הכל היה בתוך הנורמה האם בבדיקות דם לא מגלים כבד שומני? מה הטיפול המומלץ לטפל בכבד שומני? מה קורה עם לא מטפלים? מה זאת הצ'יסטה הזאת? תודה לך על הפורםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כבד שומני וציסטה כבדית זעירה ד"ר אייל הירש 13/12/2020 | 22:54שלום ניק, השבתי בעבר בפורום לגבי כבד שומני ואני מביא שוב את התשובה: כבד שומני (NAFLD) הוא מחלת הכבד השכיחה ביותר בעולם המערבי (עד 45%)עקב העליה בשכיחות של גורמי הסיכון: יל"ד, היפרליפידמיה (כולסטרול גבוה), סכרת מסוג 2, וסינדרום מטבולי. כבד שומני עלול להוביל לדלקת בכבד (NASH) וכתוצאה להצטלקות הכבד. רוב המטופלים עם כבד שומני ללא תסמינים. לרוב מדובר בממצא מקרי בעת בירור הפרעה בתפקודי הכבד או בזמן בדיקת הדמיה שבוצעה מסיבות אחרות. מיעוט המטופלים עם תסמינים כוללים חולשה, תשישות ותחושת אי נוחות בבטן ימנית עליונה. ממצא בהדמיה של כבד מוגדל ניתן לראות ב5% מתוך המטופלים עם כבד שומני. בירור יכלול - שלילה של סיבות אחרות של כבד שומני - שלילה של מחלת כבד כרונית אחרת לצורך כך יש לבצע בדיקות דם מקיפות לתפקודי כבד, סקר מחלות כבד והדמיה לשלילת הצטלקות הכבד. הטיפול העיקרי בכבד שומני כולל איזון גורמי סיכון: - ירידה במשקל של כ5-10% ממשקל הגוף - איזון היפרליפידמיה אם ישנה - איזון מיטבי של סכרת עם דיאטה וטיפול תרופתי. לעיתים נדרש שינוי טיפול תרופתי והוספת טיפול כמו סקסנדה. במידה ואין גורמי סיכון לאזן מומלץ מעקב בלבד לאחר סקר מחלות כבד והדמיה. לרוב אין הפרעה בבדיקות הדם של תפקודי הכבד, כמו במקרה שלך. במקרה של כבד שומני בדרגה קלה ניתן להסתפק גם במעקב בלבד. הממצא הציסטי גם הוא זעיר ומומלץ רק מעקב אחריו (שממילא מומלץ במסגרת הכבד השומני). בריאות שלמה, אייל הירש
גוש מקרי באדרנל יאצק 10/12/2020 | 19:35בבדיקת סיטי בטן נישלחתי לברור עם יש אבנים בכליות נישלל אבנים בכליות אך באנדרנל השמלי היה גוש של 2 סמ בצפיפות של 12UH מה זה אומר ותודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ממצא מקרי באדרנל ד"ר אייל הירש 13/12/2020 | 22:47שלום יאצק, ממצאים אקראיים בבלוטת יותרת הכליה הן אירוע שכיח מאז שיש לנו אמצעי הדמיה מדוייקים ורגישים. ממצא אקראי הוא ממצא שהודגם במסגרת הדמיה מסיבה אחרת ולא על מנת למצוא משהו ביותרת הכליה. הממצאים האלה מאוד שכיחים וניתן למצוא אותם בעד 4% מהדמיות הCT. אין צורך לברר ממצא קטן מ1 ס"מ, וממצאים עד גודל 4 ס"מ הם בדר"כ שפירים. במקרים כאלה, אלא אם פתאום התפתח יתר לחץ דם עם עליות חדות או סכרת אין צורך בבירור. אם התפתחו, הם יכולים להעיד על הפרשה הורמונלית מוגברת מבלוטת יותרת הכליה ובדיקות דם פשוטות דרך אנדוקרינולוג יכולות לשלול או לאשר. בכל מקרה, כעת אין מקום לדאגה וההמלצה היא לחזור על הדמיה (CT\US\MRI) בעוד שנה. בריאות שלמה, אייל הירש
בדיקת הליקובקטר פילורי בצואה ביבא 09/12/2020 | 16:07שלום דר. נטלתי תרופת ליברקס למשך 10 ימים. צריכה לעשות בדיקת הליקובקטר פילורי בצואה. האם יש צורך לחכות בין יום סיום הכדור האחרון לבדיקה? סיימתי כדור אחרון לפני 12 ימים.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הליקובקטר פילורי ד"ר אייל הירש 13/12/2020 | 22:42שלום ביבא, לפני בדיקת הליקובקטר פילורי בתבחין נשיפה יש צורך להפסיק טיפול במעכבי הפרשת חומצה למשך 7-14 ימים. לפני בדיקת הליקובקטר פילורי בצואה יש צורך להפסיק טיפול בתכשירי ביסמוט, אנטיביוטיקה או מעכבי הפרשת חומצה. ליברקס לא מכיל אף אחד מהמרכיבים לעיל ולכן אין צורך להפסיק אותו לפני הבדיקה ולא משנה מתי סיימת טיפול בו. בריאות שלמה, אייל הירש
בעיה לא פתורה הדר 08/12/2020 | 19:39דר הירש שלום רב, ברצוני לשאול אותך 2 שאלות: - האם הכדורים פלגיל יעילים בין היתר לקנדידה במערכת העיכול? -מזה כמעט שנה אני סובלת מהליטוזיס וטעם מר מר מר בפה כל הזמן,24/7. מה שעזר לי במעט לאחרונה זה שטיפה של מים ומלח בפה,למרות,שרופא שיניים אישר שאין שום דבר חריג בפה ורופא גסטרו אישר שאין לי פטרייה בלשון או בפה. מה השימוש במלח עם מים והעזרה המועטה שלהם יכול להגיד על מקור הבעיה? תודה!!!!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנדידה במערכת העיכול ד"ר אייל הירש 09/12/2020 | 09:14שלום הדר, פלאג'יל היא אנטיביוטיקה ולכן לא יעילה לטיפול בפטריה. מעבר לכך, שימוש באנטיביוטיקה יכול לגרום להחמרה בזיהומים פטרייתיים. מלח הוא שיטה לרענו הפה ולהפחתה של העומס החיידקי. עומס חיידקי יכול לתרום לריח רע מהפה, ראי המלצות קודמות לבדיקת פה ולסת ולנסיון טיפול עם שטיפת פה. בריאות שלמה, אייל הירש
מירנה וצרבת הדס 05/12/2020 | 18:19ערב טוב. אני סובלת 20 שנה מחומציות יתר בקיבה ומטופלת בלוסק. לפני פחות מחודש הרגשתי החמרה ועשיתי גסטרוסקופיה ובתוצאה כתוב ושט ומעבר ושט בגובה 37 ס קו מעט משונן וניצפו פולים קטנטנים בקיבה דלקתיים,שהרופא אמר שלקח ביופסיות להליקובקטר וכו... מאז ששמתי התקן מירנה בתארעך 20.10.20 אני חשה החמרה בהרגשה הרעה בקיבה. תחושת חוסר עיכול,בחילה,תחושת מלאות,וכאב אחרי האוכל בגקון וקיבה עליונה. ברצומי לדעת האם ההתקן מירנה מוסיף אש למדורה. האם ההתקן יכול לגרום לריפלוקס? או לכיב קיבה? כי אני לא רגועה ושוקלת להוציא את ההתקן,בגלל חשד שזה מוסיף בעיות לריפלוקס,ולעצירות. ופוחדת שזה יחמיר את הריפלוקס. אשמח לשמוע את חוות דעתכם. תושה מראש הדס💜 לציין שלפני נטילה של הורמונים לחודש שלקחתי שממש גרמו לי סיוט בקיבה,ואז הפסקתי את הדופסטון . הרופאים אמרו שהמירנה משפיעה רק על הרחם אך מעט ממנה מופרש גם לדם. מה דעתכם ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרוגסטין ודיספפסיה ד"ר אייל הירש 06/12/2020 | 09:00שלום הדס, בשאלתך העלית מספר נושאים: 1. פוליפים זעירים בקיבה לאחר שימוש ארוך במעכבי הפרשת מימן (כמו לוסק, נקסיום, לנטון וכדומה) הם לרוב הגדלה שפירה של הבלוטות מפרישות החומצה שגדלות כתוצאה מהעיכוב שלהן (fundic gland polyps). אלו לא פוליפים שעלולים להתפתח לממאירות. 2. התלונות שאת מתארת של תחושת מלאות וכאבים ברום הבטן נקראים בשם כולל דיספפסיה (ראי התייחסות שלי במספר שאלות קודמות). איננו בטוחים מה הגורם לדיספפסיה, אך בהריון אנחנו רואים עליה בשכיחות של דיספפסיה, יתכן שיש לכך קשר להורמונים ויתכן שמדובר בלחץ מכני של הרחם המוגדל. הקשר של פרוגסטינים (מירנה מכילה levonorgestrel שהוא פרוגסטין) לריפלוקס יותר מבוסס, אבל אז מדובר על צרבות ופחות על דיספפסיה. אין דרך חד משמעית לדעת האם המירנה גורמת לתסמינים, פרט לנסיון הוצאה שלה. בריאות שלמה, אייל הירש
עצירות כרונית נורית 05/12/2020 | 21:02שלום, אני בת 39 ובשנים האחרונות סובלת מעצירות, צואה שיוצאת בקושי ככדורים קטנים (סוג 1 בסולם בריסטול). לפני כשנתיים עברתי גסטרוסקופיה וקולונסקופיה בהן הוסרו שלושה פוליפים. לאחרונה הבחנתי שלעיתים בצואה יש מעין חוטים ארוכים שיוצאים ממנה. מה עוד ניתן לבדוק לגבי העצירות? האם החוטים יכולים להעיד שהסיבה היא טפיל מעיים?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עצירות והקשר לטפילי מעיים ד"ר אייל הירש 06/12/2020 | 07:34שלום נורית, עצירות היא ההפרעה השכיחה ביותר הקשורה למערכת העיכול. עצירות אינה מוגדרת היטב, נכון להיום אנחנו מגדירים עצירות כפחות משלוש יציאות לשבוע, או קושי ומאמץ בצאייה, או חוסר התרוקנות מלא. יש לעצירות במבוגרים סיבות מרובות, שיכולות לכלול: - סיבות הקשורות למערכת העצבים המרכזית: למשל פרקינסון, טרשת נפוצה, פגיעה בעמוד השדרה - סיבות הקשורות למערכת העצבים הפריפרית: למשל סכרת, פגיעה עצבית אוטונומית - סיבות הקשורות לטיפול תרופתי: למשל תרופות לטיפול בכאב (אופיאטים), תרופות להורדת ל"ד, נוגדי דכאון, תרופות לאלרגיה (אנטיהיסטמינים), מרפי שריר חלק, תרופות פסיכיאטריות. - סיבות מטבוליות: למשל הריון, הפרעות אלקטרוליטים (אשלגן גבוה), תת פעילות של בלוטת התריס, בעיות הורמונליות, הפרעות אכילה - סיבות לא ידועות שמחולקות לעצירות עם פעילות מעי תקינה, עצירות עם פעילות מעי איטית וקושי בצאייה (קושי בהרפייה של הסוגרים והפעלת שרירי בטן ליציאה). הבירור של עצירות לא חייב לכלול בדיקות מקיפות במידה ואין סיפור מדאיג הכולל ירידה משמעותית במשקל, דם ביציאות או דם סמוי בצואה, אנמיה או סיפור משפחתי של ממאירות מעי גס. הבירור, במידה ויש תסמינים כאלה יכלול בדיקות דם מכוונות, קולונוסקופיה, הדמיה. ישנן בדיקות המכוונות לבדוק את קצב התקדמות הצואה במעי (בליעת מרקרים ובדיקת קצה התקדמותם על ידי צילומים חוזרים), בדיקות למידת הקואורדינציה של הצאייה - מנומטריה - (חוסר הרפיה מספק של האנוס או אפילו סגירה לא מכוונת), וצילום של תהליך הצאייה (דפקוגרפיה). זיהומים אינם גורם לעצירות כרונית ובפרט לא זיהומים פרזיטרים. אם את בכל זאת חושדת בזיהום כזה אפשר לבדוק בקלות עם בדיקת צואה. בריאות שלמה, אייל הירש
עודף ויטמין בי 12 לאישה בת 57 רותי 03/12/2020 | 18:52היי. קיבלתי היום תוצאות בדיקות דם חורגות מהנורמה אצלי אחת ויטמין בי 12 1476 הרבה מעל הרגיל ושנייה ALKALINE PHOSPHATASE עם תוצאה של 137 . האם צריך לבדוק משהו נוסף . האם יש הסבר לדבר הזה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רמת ויטמין B12 ד"ר אייל הירש 04/12/2020 | 00:20שלום רותי, רמת ויטמין B12 נחשבת גבוהה מעל 950 pg/ml, ישנם מספר גורמים שיכולים להוות סיבה לרמות ויטמין B12 גבוהות: צריכת B12, שתיית אלכוהול מרובה, מחלת כבד, אי ספיקת כליות, מחלות דם, מחלות דלקתיות. רמת ALP גבוהה עם רמת B12 גבוהה יכולה לכוון למחלה כבדית. הבירור כולל בדיקות מעבדה והדמיה (US ובהמשך CT). בריאות שלמה, אייל הירש
צרבות דן 03/12/2020 | 19:52תודה על כל התשובות והסבלנות.אני שואל לגבי הבת שלי בת 20 עוד מעט בשבועיים אחרונים אחרי כל ארוחה אפילו קלה מרגישה צרבות וכאב ברום הבטן ממה להתחיל בדיקת חיידק מה יכול להיותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה צרבות ודיספפסיה ד"ר אייל הירש 03/12/2020 | 23:42שלום דן, אתה מתאר צרבות ודיספפסיה. צרבת היא בדר"כ ביטוי לעליית תוכן חומצי מהקיבה לושט. החזר קיבתי ושטי קורה בעד 20% מהמבוגרים. גורמי סיכון הם בין השאר השמנה ועישון. הטיפול יכול להיות מתן תרופות שמפחיתות הפרשת חומצה (למשל נקסיום) ובמידה ועדיין יש צרבות לבצע גסטרוסקופיה. דיספפסיה יכולה להתבטא במספר אופנים כמו שובע מוקדם, כאבים או אי נוחות בבטן עליונה, תחושות שריפה, גיהוקים, תפיחות ולעיתים בחילות ואף הקאות. התסמינים יכולים להופיע ביחד או לסירוגין. הגורמים מרובים ויש לבדוק אותם ביעוץ הרופא המטפל וכוללים בין השאר זיהום בהליקובקטר פילורי, רגישות למרכיבים במזון והפרעות בתנועתיות הקיבה. כמו בהרבה מצבים, גם בדיספפסיה יש מקום למצב הנפשי. לאחר בדיקה הרופא יכול לייעץ לבצע בדיקות מעבדה מתאימות, תבחיני נשיפה, US או גסטרוסקופיה. הטיפול הוא בהתאם לממצאים. בריאות שלמה, אייל הירש
CTE לניטור מצב קרוהן זהבי 03/12/2020 | 05:50שלום חשוד לקרוהן לפני כשנתיים. לפני שבועיים CTE לבדיקת סטטוס ולהלן התשובה: התרחבות מתונה של הקולון, הקולון השמאלי מכיל כמות גדולה של צואה. לאחר הזרקה ללא עדות להאדרה פוקלית פתולוגית לאורך המעי הדק. מוקד של האדרת יתר בקרקעית הצקום המתמשך לתוך החלק הפרוקסימלי של התוספתן. האיליום הסופי עם דופן היפודנסי מעיד על דלקת כרונית. אין עדות לפתולוגיה במיזנטריום. בלוטות לימפה קטנטנות ב-RLQ יתכן ריאקטיביות ? כבד מעט מוגדל - איזור היפודנסי קטן צמוד לליגמנט הפלציפורם יתכן הסננה שומנית פוקלית. אין עדות להגדלת קשריות לימפה פרא-אאורטליות, איליאקליות או מפשעתיות. בסיכום: פתולוגיה כנראה פעילה בקרקעית הצקום בתוספתן. סימני דלקת כרונית באיליום הסופי. אין עדות לפיסטולה או לפתולוגיה מזנטריאלית חריגה. להבנתי הממצאים מאוששים נוכחות קרוהן !? מה שמדאיג אותי זה נושא ההאדרה בקרקעית הצקום ופתולוגיה כנראה פעילה בקרקעית הצקום !? מה משמעות ממצא זה ? קשור לקרוהן ? למשהו אחר ? האם יש כאן ממצא בתחום התמחותך ? אודה להתייחסות עד שאגיע לגסטרואנטרולוג. המון תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות CTE ד"ר אייל הירש 03/12/2020 | 10:53שלום זהבי, התוצאות אינן חד משמעיות ואינן מכוונות למחלת קרוהן באופן חד משמעי. הממצא בקרקעית הצקום יכול להיות קשור לתוספתן ומצריך קולונוסקופיה, יתכן עם ביופסיה, בה אפשר יהיה גם להכנס לאילאום הסופי, לראותו ולדגום אותו. בנוסף יש ערך לכך שרופא הגסטרו שתפנה אליו יראה את הCTE בעצמו, רצוי עם רדיולוג. באשר לי, אני גסטרואנטרולוג מומחה, המתמחה ביחוד במחלות מעי דלקתיות. בריאות שלמה, אייל הירש
תוצאות CTEזהבי 03/12/2020 | 12:07תודה על המענה המהיר לפני כשנתיים ביצעתי קולונוסקופיה בעקבות תחילת אבחה של קרוהן כשהמימצאים היו: "באזור השסתום האילאוצקלי בכניסה לצקום הימרות יחסית של הלומן כנראה שהאיזור פיברוטי והכניסה לאילאום טרמינלי מוצרת - נראתה בבירור אך לא ניתן להחדיר את המכשיר, החדר ביופטר ונלקחו דגימות שחזרו תקינות" האם הנ"ל מוסיף מידע שניתן ממנו להבין יותר במה מדובר ? אני חושש בעיקר ממשהו ספציפי שהתפתח שם - האם יש לכך סיכוי לפי הממצאים ? תודה שוב
תשובת מומחה תוצאות CTE ד"ר אייל הירש 03/12/2020 | 23:02שלום זהבי, בקולונוסקופיה לא הצליחו להכנס מהמעי הגס למעי הדק, ולא באמת הודגמה דלקת. יתכן שאם היו מצליחים היו רואים דלקת שהייתה מכוונת למחלת קרוהן. כשכותבים פתולוגיה בבדיקת CTE יתכן ומדובר בדלקת או בפוליפ או ממצא אחר. כדי להבין במה מדובר צריך, כמו שכתבתי, לראות את הCTE, ויתכן שגם אז יהיה קשה לדעת ללא קולונוסקופיה. לא סביר שמשהו מסוכן התפתח תוך שנתיים, אך דלקת או פוליפ בהחלט יכולים להתפתח. בריאות שלמה, אייל הירש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד