פורום אלרגולוגיה
ד"ר בן ורנר
אלרגיה לחלב עומר 24/11/2025 | 21:44שלום, הבן שלי בן 3 חודשים. על הנקה מלאה מהלידה ורק בגיל חודש שילבתי לו תמ"ל בנוסף להנקה בעקבות דלקת בשד וירידה בכמות החלב. שילבתי תמ"ל למשך כחודש ולאחר מכן הפסקתי וחזרתי להנקה מלאה עד היום. ראיתי שההמלצה לשלב תמל לתינוקות שנחפשו בימיהם הראשונים בבית החולים. אם התינוק נחשף רק בגיל חודש למשך חודש אחד האם יש צורך גם בהמשך שילוב למניעת אלרגיה? אני מעדיפה כמובן להמשיך בהנקה בלעדית אך חוששת שיכול להתפתח משהו בהמשך..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר בן ורנר 25/11/2025 | 09:45עניתיהוסף תגובה
חשיפה בגיל חודש ולא בלידהעומר חזן 25/11/2025 | 11:11היי, זו פעם ראשונה שאני מתייעצת כאן.. האם התכוונת שענית לשאלות דומות? ראיתי את התשובות, הכוונה שלי אם יש הבדל בין חשיפה בגיל לידה ולבין חשיפה בגיל חודש לתמל. כטדר ראיתי שההמלצות להמשך חשיפה חוזרת של תמל מתייחסות כאשר נחשף בימיו הראשונים של התינוק.הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר בן ורנר 25/11/2025 | 11:47ההמלצה לחשיפה בימים הראשונים אחרי חודש אין בד״כ בעיה בכל מקרה אין הוכחות חד משמעותיות לשיטה הזו ותמשיכי להניק ואל תחששיהוסף תגובה
לקיחת טלפסט ממושכת (לת) גור 11/11/2025 | 12:55שלום, יש לי פריחה מגרדת בעור בעיקר בידיים, רופא עור אמר שזה אלרגיה ורשם כדורים טלפסט (פקסופנדין) 180 מ"ג פעמיים ביום, אני מסתפק בכדור אחד ביום. שאלתי היא לכמה זמן ניתן לצרוך את התרופה הזאת ברציפות, אם אני מפסיק ליום יומיים הפריחה חוזרת זה מגרד ומאוד לא נעים, מצד שני האם צריכה ממושכת עלולה לגרום נזק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הרדמה לשיניים טיח 08/11/2025 | 21:20הי האם יתכנו תגובות אלרגיות לזאיקות הרדמה לשיניים, אם בעבר עברתי זריקות הרדמה ללא תסמינים? אלרגיות בכלל, ואניפלקסיס בפרט. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרדמה לשיניים ד"ר בן ורנר 09/11/2025 | 10:15שלום סביר להניח שלא יהיו כל תופעות במידה ועד היום לא היו בעיות באלחוש מקומי שבוע טוב ד״ר ורנרהוסף תגובה
אלרגיה לריחות רגישות לריח 03/11/2025 | 01:40יש לי רגישות יתר לריחות, במיחוד בוסם. כל מוצר נקיון, תכשירי קוסמטיקה, שמפונים לשיער, הכל עם בוסם. ניתן למצוא מאוד קשה מוצרים ללא ריח אבל עם הזמן נעלמים. אנשים משתמשים בהרבה בוסם כך שיש בעיה במעלית, חללים סגורים. אשמח לפיתרון!! תודה רבה מראש אני נחנקת אם לא מצליחה לברוח. ככה אי אפשר להתקיים, מה עושים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אלרגיה לריחות ד"ר בן ורנר 03/11/2025 | 07:48שלום רגישות לריחות איננה תופעה אלרגית ולכן גם תרופות אנטי אלרגיות. לא יועילוהוסף תגובה
מוקסיפן וסטרידור מור 28/10/2025 | 12:37שלום בן ה-6 שלי חלה באנגינה (משטח חיובי לסטרפטוקוק) וקיבל מוקסיפן ל-10 ימים. לקח 9 ימים והחלים יפה. הלילה היה לו התקף סטרידור די קשה, ממש לא הצליח לנשום, עשיתי לו אינהלציה עם ונטולין ובודיקורט שלא ממש עזרה. נסענו למוקד שם קיבל סטרואידים דרך הפה עם הטבה. הוא לא מצונן וללא תסמינים קלאסיים של מחלה ויראלית. היו לו עד היום 2 התקפי סטרידור סה"כ, שניהם היו קלים ולא הצריכו תרופות וזה היה בגיל 3, מאז ללא. מבחינת אנטיביוטיקה קיבל כמה קורסים של מוקסיפן וזינט בגלל דלקות אזניים כשהיה תינוק קטן, ומגיל 10 חודשים בערך לא קיבל אנטיביוטיקה כלל. אין לו רגישויות ידועות או בעיות של דרכי נשימה. אני תוהה מנין הגיע ההתקף הזה, מאחר ולרוב בגילאים האלו כבר פחות רואים סטרידור, והאם קיים סיכוי כלשהו שהסטרידור נבע מאיזו אלרגיה מאוחרת למוקסיפן. לציין - אני אסטמטית ואטופית והוא כאמור ללא שום עניינים נשימתיים אבל מאד אטופי. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר בן ורנר 28/10/2025 | 12:59שלום הסטרידור כנראה על רקע המחלה הזיהומית ולא תגובה אלרגית וזה שכיח אצל ילדים עם הגיל עובר ניתן גם לפנות לאא״ג שיבצע בדיקה עם סיב אופטי לבדוק את מיתרי הקולהוסף תגובה
אלרגיה לחלב בתינוקות חן 07/10/2025 | 13:31שלום וחג שמח, בני התינוק בן שלושה שבועות. בימים הראשונים לחייו ניזון מהנקה ומעט תוספת נוטרילון בבית החולים… אפשר לומר שבארבעה ימים הראשונים לחייו קיבל מעט מאוד תוספות של תמ״ל כשהרגשתי שהיה חסר חלב אם… מאז לא קיבל תמ״ל וההנקה התייצבה. תוהה איך כדאי להמשיך מפה לאור ההפחדות סביב העליה בשיעורי האלרגים לחלב בקרב תינוקות שנחשפו לתמ״ל והחשיפה הופסקה. האם בסדר להמשיך בהנקה בלעדית? האם עדיף לתסף בתמ״ל? אם כן, מה המינימום שיעזור למנוע אלרגיה? מבחינתי מעוניינת להזין אותו בחלב אם כמה שיותר אך חוששת מסכנת האלרגיה… אשמח לשמוע דעתך. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אלרגיה לחלב בתינוקות ד"ר בן ורנר 09/10/2025 | 12:20אכן כ! ן זו הנטייה להוסיף להנקה תמל חלבי תוסיפי 30 מ״ל ביוםהוסף תגובה
תודה רבה על התייחסותךחן 18/10/2025 | 22:51אפשר לדעת עד כמה עולים הסיכויים לפתח אלרגיה בסיטואציה כזו? ממש צר לי לתת לו תמ״ל כשההנקה עובדת לנו כל כך טוב. מה גם שסובל מגזים וחוששת שאקשה עליו עם תמ״ל…הוסף תגובה
תשובת מומחה אלרגיה לחלב בתינוקות ד"ר בן ורנר 19/10/2025 | 12:28הנושא לא ברור דיו וכת יכולה להמשיך להניק ללא חששהוסף תגובה
ייעוץ בנושא תגובה לעקיצה. אלרגיות ברקע. אמא 04/10/2025 | 21:52הבן שלי בן 14. בגיל 10 עבר ברור אצל אלרגולוג בגלל נזלת שעשתה רושם שכתוצאה מאלרגיה. בתבחיני עור אובחנה רגישות גבוהה מאוד לקרדית האבק ורגישות בינונית לאבקני דשאים ועשבים (קדחת השחת). בנוסף, יש לו גם תגובה אלרגית לעקיצות יתוש. ובעת הצורך (פעם במספר חודשים עד שנה) הוא מטופל בטיפות פניסטיל בגלל עקיצות, כאשר משחת פניסטיל לא מספיקה. בגיל 11 נעקץ ממשהו בזרוע כשהיה במחנה צופים. הוא הרגיש כאב לכן הוא חושב שזו דבורה. התגובה העורית היתה דומה לעקיצת יתוש (נפיחות רבה, אדמומיות וחום באזור העקיצה, ולאחר מכן תחושת גירוד). משחת פניסטיל לא עזרה לכן לאחר כ12 שעות מזמן העקיצה הוא התחיל לקבל טיפות פניסטיל וזה עזר. האם אנחנו צריכים לקבל מזרק אפיפן על מנת להגן עליו מתגובה אלרגית קשה לעקיצת דבורים במידה וייעקץ שוב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ייעוץ בנושא תגובה לעקיצה. אלרגיות ברקע. ד"ר בן ורנר 05/10/2025 | 11:38חד משמעי לא תגובה מקומית אינה מחייבת טיפול כל שהואההוסף תגובה
אלרגייה לשמש יואל 23/09/2025 | 11:45שלום רב בן 57. בריא. לפני כשלוש שנים פיתחתי אלרגייה לשמש, המתבטאת באדמומיות וגרד בעת חשיפה. הגרד נעלם אחרי מספר דקות מהפסקת החשיפה, לאדמומיות לוקח יותר זמן. אין שלפוחיות. נשלל לופוס. האם ניתן לטפל באמצעות פוטותרפחה בחשיפה הדרגתית? האם יש טיפול מומלץ אחר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אלרגייה לשמש ד"ר בן ורנר 23/09/2025 | 14:16שלום לרגישות לשמש אין פתרונות קסם מלבד המנעות לבישת ביגוד ארוך וקרם הגנה אם התופעה קשה ניתן לנסות טיפול ביולגי אך הוא כינו בסל התרופות להתוויה הזוהוסף תגובה
לקיחת אריוס גל. 21/09/2025 | 14:06שלום, אני יוצאת לטיול שכרוך בחשיפה למשהו שגורם לי לתגובה (צינון, נזלת ולפעמים חמור יותר). עד כה לקחתי אריוס 3 שעות לפני וזה היה יעיל, אבל בפעם האחרונה זה לא השפיע כמו תמיד. מה כדאי לעשות כעת? לפי מה שראיתי מותר לקחת רק אחד ב-24 שעות, אבל מפחדת שזה לא יעבוד טוב ויהרוס לי את הטיול. זה לא יהיה אפשרי לקחת ערב לפני ועוד אחד בבוקר, או לקחת יחד כדור וחצי? פניתי לרופאת משפחה להתייעצות והיא סרבה לענות לי בטענה שלא היא רשמה לי את האריוס (נרשם ע"י רופאת המשפחה הקודמת שהייתי אצלה). לכן כרגע זה המקום היחיד שלי לשאול או פשוט לעשות מה שאני חושבת.. אז אודה לעזרה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לקיחת אריוס ד"ר בן ורנר 21/09/2025 | 19:44שלום ושנה טובה ניתן לקחת עד ארבעה כדורים ליום שניים בבוקר ושניים בערב אם יש צורך במינון מרבי שכזההוסף תגובה
הי שאלה לגבי אלרגיה שלום וברכה אני אשמח ממש לתשובה 21/09/2025 | 06:01שלום,עשיתי בדיקת דם לפני כמה חודשים ויצא לי שעברתי על כול תוצאה וכל.. וראיתי שיש לי LG e total יצא לי 1682.0 הבנתי שזה ממש גבוה קיצוני, איך הרופא לא אמרה לי משהו? האם צריך לטפל בזה ? ( יש לי אסטמה, ואוטופיק דרמטיטיס)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הי שאלה לגבי אלרגיה ד"ר בן ורנר 21/09/2025 | 09:23שלום,עשיתי בדיקת דם לפני כמה חודשים ויצא לי שעברתי על כול תוצאה וכל.. וראיתי שיש לי LG e total יצא לי 1682.0 הבנתי שזה ממש גבוה קיצוני, איך הרופא לא אמרה לי משהו? האם צריך לטפל בזה ? ( יש לי אסטמה, ואוטופיק דרמטיטיס)הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר בן ורנר 21/09/2025 | 09:24אין צורך להתייחס זה סמן בלבד היות ויש לך אסטמה סביר שהוא על רקע אלרגי שנה טובה ד״ר ורנרהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
אנגיואדמה
-
אריתרומללגיה
בדיקות קשורות
-
נוגדנים מצמתים בקור (אגלוטינינים)
-
תבחין מימן בנשיפה
תרופות קשורות
-
הידרוקסיזין
-
לודוקסמיד
מונחים קשורים
-
אופסוניזציה
-
איידס (תסמונת כשל חיסוני נרכש)
פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםאטופיק דרמטיטיס מבוגרים וילדים
בפורום אטופיק דרמטיטיס מבוגרים וילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אטופיק דרמטיטיס מבוגרים וילדיםפורוםאלרגולוגיה
בפורום אלרגולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר בן ורנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אלרגולוגיהפורוםנאזאל פוליפוזיס
בפורום נאזאל פוליפוזיס ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נאזאל פוליפוזיס

פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר בן ורנר