פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 239
פרופ' שלומית יוסט-כץ פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
כאבי ראש חזקים אני 10/12/2012 | 12:12שלום.אני כבר תקופה של כמה חודשים במצב של לחץ ומתח קשים.מדי בוקר אני מתעוררת עם כאבי ראש חזקים משני צידי הראש,מצח ועורף,האור מפריע לי וקשה לי להחזיק עיניים פתוחות).לוקחת טיפות אופטלגין,או כדורי אופטלגין אך אין מצב של רגיעה.באם הלחץ לא מרפה ממני האם יש כדורים אחרים שיכולים להועיל במקצת?(אני חולת קרוהן ופוחדת לקחת כדורים שלא מתאימים).אשמח לכל עזרה אפשרית.תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש דר' דניאל עובד 10/12/2012 | 13:47יש מגוון של תרופות, כדאי במקרה לך לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
כאבי ראש אנה 09/12/2012 | 17:54שלום, אני בת 19 בריאה בדכ נוטל גלולות ומעשנת. אני סובלת מכאבי ראש. היום היה לי כאב ראש ממש חזק ורציתי לדעת מה יכולות להיות הסיבות?? זה בדרכ מתחיל בצהריים.. האם לגשת לרופא איזה?? ומה עליו לבדוק??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש דר' דניאל עובד 09/12/2012 | 20:38כדאי להיבדק ע"י רופא...הוסף תגובה
עוד משהו קטן...אנה 09/12/2012 | 23:44תודה על המענה. אך תשובה מלחיצה למדיי.. אם היית יכול לפרט יותר עד שאגיע לרופא... אודה לך!הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי ראש דר' דניאל עובד 10/12/2012 | 07:34אנה, סליחה על התשובה הקצרה והמלחיצה. קשה לי להתרשם דרך הפורום, ואני גם לא רוצה לקחת אחריות, ולכן אלו מסוג השאלות שאין לי תשובה פרט לכך שכדאי ללכת להיבדק...זה לא אומר אגב שזה מסוכן...הוסף תגובה
כאבי ראש שי 09/12/2012 | 13:50שלום לך רופא נכבד! בת 37 , לוקחת 6 שנים ציפרלקס. מזה כ 9 חודשים כאבי ראש לוחצים יומיומיים ומידי פעם סחרחורות בתוך הראש. לפעמים אני מרגישה גם מעין חישמול לא כואב באזור הצוואר מאחורה. בהתחלה חשבתי שמדובר בתחושות אלו בעקבות תנועה לא נכונה שעשיתי בשיעור ספורט עם הצוואר. בדקו אותי רופא אורטופד שטוען שמקור כאבי הראש הוא משרירי הטרפזיוס. רופא א א ג טען שהבדיקה תקינה לחלוטין. פסיכיאטרית טוענת שאין להתייחס יותר מידי לכאבים זה יחלוף וזה יכול להיות קשור לחרדה. רופא נוירולוג בדק - כל הבדיקה היתה תקינה עד שמדד לחץ דם במכשיר דיגיטלי- 192/116 ואחרי 2 דקות החליף למכשיר ידני והתקבל 150/80 היציע פרולול 20 מ"ג פעמיים ביום.רופאת עיניים-הכל תקין. מה לעשות לדעתך? האם יכול להיות שאלו כאבים על רקע מתח נפשי ? כי ברגע שאני רואה מכשיר לחץ דם דיגיטלי כבר נעשה לי רע וידני לא מפריע לי. תודה מראש על עיצתך וחג אורים שמח!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש דר' דניאל עובד 09/12/2012 | 15:34אין קשר הין כאבי הראש לערכי לחץ הדם, יותר מתאים לכאבי ראש תעוקתיים. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
כאבי ראש Liat 09/12/2012 | 05:52היי בערך חודש שלם אני סובלת מכאב ראש אבל הכאב הוא לא כאב רגיל זה כאב שמתבטא רק בצד ימין וכאבים בתוך העין יותר יש לציין שאני אחרי הוצאת טבעת מהקיבה והתחלתי לאכול הרבה יותר האם יש קשר לכאב והאם זה לדעתך נשמע כאב של גידול בראש יש לציין שהייתי בבדיקה אצל נורולוג הבדיקה היתה תקינה וגם בדיקה של eegהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש דר' דניאל עובד 09/12/2012 | 08:51גידול לא סביר, יתכן שמדובר בסוגים של כאבי ראש כמו מיגרנה, כאב ראש תעוקתי או המיקרניה קונטינואה, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
שאלה על בדיקת MRI שרה 07/12/2012 | 11:54שלום רב, האם זה מסוכן לבצע בדיקת MRI מח עם חומר ניגוש פעמיים במהלך שלושה חודשים? ביצעתי בחודש 09.2012 בגלל כאבי ראש חזקים ובחודש 12.2012 יש לי עוד בדיקה לאחר חבלת ראש האם בדיקה זו מזיקה בפעם השניה עם חומר הניגוד ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה MRI עם חומר ניגוד דר' דניאל עובד 08/12/2012 | 09:09אין בעיה...הוסף תגובה
לחצי בראש הנמשכים שבוע ימים תמיר 06/12/2012 | 22:12אני סובל מלחץ באזור הרכות וקדמת הראש מזה שבוע ימים כמו כן עלי לציין שצץ לי מעין גוש במצח מעל עין ימין מה לדעתך הבעיה ומה אופן הטיפול המומלץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לחץ ברקות מזה שבוע דר' דניאל עובד 07/12/2012 | 08:28כדאי לפנות לבירור אצל נוירולוג...הוסף תגובה
AVM בצד שמאל בראש מלי 05/12/2012 | 18:14עברתי צינתור מח במאי השנה שסגרו 30אחוז.בנובמבר השנה עשו לי הקרנה לסגירת ה70אחוז רוצה לדעת אים צריך אספירין למקלל דם כי לאף אחד אין תשובה וגם יש לי כמו שרפה בצד שמאל של הראש מאז הניתוח השני והיד והרגל השמאלי יש לי זרמים מה עושיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה AVM דר' דניאל עובד 05/12/2012 | 20:56כדי להיוועץ ברופאים נוירו-וסקולרים או נוירוכירורגים. זה לא ממש קשור לנושא הפורום...הוסף תגובה
סחרחורות הולכות ובאות אודליה 05/12/2012 | 15:45שלום אני בת 34 בדרך כלל בריאה ולא סובלת מכאבי ראש מתחילת שבוע יש לי כאבי ראש כללייים כאילו משהו יושב על הראש ומביא לי לסחרחורת שהולכת ובאה כל כמה דקות ,הייתי אצל רופא משפחה שבדק ואמר שמדובר במחלה ויראלית וזה יעבור , כדור לכאב ראש לא עוסר לי כי זה לא כאב בלתי נסבל זה תחושה לא נעימה שכאילן משהו לוחץ וגורם לך לאי שקט בראש אני מאוד מודאגת ... קבעתי גם תור לנירולוג שיהיה רק עוד שבועיים ןהיום יש לי תור לאף אוסן גרון ,רציתי לדעת האים יש לי ממה לחשוש ולמי עליי לפנות ? בתודה אודליההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סחרחורות הולכות ובאות דר' דניאל עובד 05/12/2012 | 16:45קשה לומר ללא בדיקה, בעיקרון אם במגמת החמרה כדאי ללכת להיבדק ע"י נוירולוג, גם אם דרך פנייה למיון...הוסף תגובה
כדור migrelief למיגרנות איריס 03/12/2012 | 20:20שלום רציתי לשאול האם מישהו רכש את הכדור migrelief מחו"ל המיועד למיגרנות ? או לחילופין שמע על הכדור ? במידה וכן, אשמח לחוות דעת, היות ומומחה המליץ לי לרכוש אותו והייתי שמחה לשמוע התרשמותכם, תודה איריסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה migrelief דר' דניאל עובד 03/12/2012 | 23:02הרבה מהפצייאנטים שלי רכשו בהמלצתי...הוסף תגובה
אבל מה אמרו ??איריס 04/12/2012 | 06:57שלום דניאל אבל מה שחשוב לי לשמוע אם חוו שיפור מסויים, האם קיבלת תגובות לכאן או לכאן? אשמח לשמוע לפני שאני רוכשת. תודה, איריסהוסף תגובה
אבל מה אמרו ??איריס 04/12/2012 | 06:58שלום דניאל אבל מה שחשוב לי לשמוע אם חוו שיפור מסויים, האם קיבלת תגובות לכאן או לכאן?אגב, האם יש מקום הידוע לך שמספקים את הכדור הזה בארץ ? אשמח לשמוע לפני שאני רוכשת מחו"ל. תודה, איריסהוסף תגובה
תשובת מומחה יעילות דר' דניאל עובד 04/12/2012 | 21:06במיגריליף רכיבים שיעולותן הוכחה במדעית במניעה של מיגרנה. התגובות טובות במיקרה של מיגרנות בדרגה קלה...הוסף תגובה
תשובת מומחה ראי לעיל דר' דניאל עובד 04/12/2012 | 21:06ראי לעילהוסף תגובה
דיזינס גיל 03/12/2012 | 11:31שלום, אני בן 34, בריא בדר"כ, סובל ממיגרנות מגיל 13 (ככל הנראה, תורשתי), בתדירות של אחת למס שבועות. מגיל 27 חלה החמרה - תדירות של 2-3 פעמים בשבוע. בהתקף של מיגרנה, אני לוקח כדור אופטלגין שמעביר את זה. בעבר הייתי לוקח כדור אלטרולט, שעזר להוריד את תדירות ההתקפים. בשנים האחרונות, ניסיתי דיקור סיני בשילוב עם תמציות צמחים ובהדרגה ויתרתי על האלטרולט, וכבר מס שנים שאיני לוקח אלטרולט. לפני 4 חודשים התחלתי להרגיש תחושה של דיזינס, שמופיעה "בגלים". לפעמים אני מרגיש את זה למשך כמה שעות ואז זה נעלם לחלוטין. לפעמים זה נמשך יום שלם. לפעמים יש ימים שלמים שאין זכר לדיזינס. הדבר מטריד אותי ופוגע באיכות חיי. קראתי שבחלק מהמקרים, אומרים שזה נובע ממתח, לחץ או חרדה. אני משוכנע במאה אחוזים, שזה לא המצב אצלי. עשיתי בדיקות דם, נבדקתי ע"י רופא אף אוזן גרון וע"י נוירולוג - לא מצאו שום דבר. אחד הרופאים חושב שמדובר בשינוי צורה של המיגרנה - מיגרנה וסטיבולרית. הייתי שמח לקבל חוות דעת - האם זה שכיח שהמיגרנה משנה צורה לדיזינס? האם יש בדיקות מסוימות שכדאי לעשות? האם כדור אחטרולט יעזור? האם יש משהו אחר שיכול לעזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה dizziness דר' דניאל עובד 03/12/2012 | 13:07שלום רב, יש צורה של מיגרנה עם ורטיגו, אך לא דיזינס, ויש קריטוריונים מאוד ברורים לאבחנה זו. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
תשובת מומחה dizziness דר' דניאל עובד 03/12/2012 | 13:07שלום רב, יש צורה של מיגרנה עם ורטיגו, אך לא דיזינס, ויש קריטוריונים מאוד ברורים לאבחנה זו. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
מרפאהיפעת 04/12/2012 | 15:18תבדוק את הנושא לעומק. יש סוגים שונים של טיפולים, החל מכדורים, דיקור סיני וכלה בבוטוקס. ממליץ לך ללכת למרפאה או אר בהרצליה, הם מעולים בתחום.הוסף תגובה
תשובת מומחה מרפאה דר' דניאל עובד 04/12/2012 | 21:04ביקשתי לא לפרסם, ושוב את מפרסמת את ד"ר וידר או את מרפאתו או אר. הנושא הועבר להנהלת הפורום...הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
היפוטוניה
בדיקות קשורות
-
נוגדנים לגנגליוזיד GM1
-
מעכבי אצטילכולין אסטראז
תרופות קשורות
-
חומצה כנודאוקסיכולית
-
ביפרידן
מונחים קשורים
-
איבר סופני
-
אגוניסט
רופאים בתחום

פרופ' חן הלוי נוירולוגיה
4.9 ( 33 חוות דעת )
"פרופ הלוי מקצועי , אדיב ומומלץ בחום ! הרגשנו בידיים הכי טובות שיש ברמה הכי מקצועית שיש ! אין ספק שבחרנו בטוב ביותר"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה