פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 295
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
ניתוח MRI
רותי 05/10/2011 | 09:35שלום לך עברתי לפני 4.5 שנים תאונת דרכים, דימום מוחי, שנחשב קל יחסית. כיום אני מטופלת בשיקום במכון שפיצר בחיפה, שהוא מכון לשיקום נפגעי מוח. נשלחתי ע"י המכון לנוירולוג משום שיש לי ניתוקים רבים, וחשבו שאולי נטילת קונצרטה וכדומה יעזור לי בבעיות הקשב שלי. מלבד זה, פעם בחודש לפחות מאז התאונה יש לי את אותם כאבי ראש מאז התאונה, שום כדור לא עוזר, זה יכול להימשך עד שבוע ימים וחולף, כפי שהגיע.מלבד הכאב המסויים הזה יש לי מיגרנות, שזה סיוט בפני עצמו. הנוירולוג חושב שאולי מדובר באפילפסיה. והתחלתי לקחת למיקטל במינון נמוך, שקצת עוזר.. בנוסף לכך אולי חשוב לציין, כי בבדיקת הנוירולוג התגלה כי אני לא מצליחה למצוא את האף עם עיניים עצומות, כאשר הידיים מושטות לצדדים, רגל שמאל מגיבה שונה מאוד מרגל ימין, ואיני מסוגלת לעצום עיניים בעמידה, אני נופלת לצד השמאלי. ולגבי כאב הראש, הוא אמר שייתכן ותימצא כעת התשובה בבדיקה, ודיבר על "צלקת" מהתאונה שייתכן ויש לה עדות במוח. קיבלתי את מימצאי ה MRI, שלא כל כך הבנתי, אשמח אם תוכל להאיר את עיניי, עד שאגיע לנוירולוג. הבדיקה בוצעה בשיקולל T2 ובשיקלול T1 במישורים שונים, לפני ואחרי הזרקת גדוליניום. בוצעה בדיקת דיפוזיה. חדרי המוח, הציסטרנות, הפיסורות והחריצים בגודל, צורה ומקיום תקינים לגיל הנבדק. שני מוקדים של אות גבוה בשקלול T2 בקפסולה אקסטרנה משמאל ללא ביטוי שלהם בסדרות אחרות או לאחר הזרקת גדוליניום. מוקדים נוספים זעירים גם בחומר לבן עמוק. טיב מימצאים אלה אינו ברור ויש לשקול בדיקת ביקורת בעוד שנה בהתאם לקליניקה לשלול מוקדי דהמיאלניזציה. הדיפוזיה תקינה. אין הגברה פתולוגית תוך מוחית. מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים. אשמח לחוו"ד נשמע קצת מלחיץ... תודה רבה על תשומת הלב רותיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ממצאי MRI מוח
דר' דניאל עובד 05/10/2011 | 09:43לפי פענוח ה- MRI הודגמו מוקדים לא ספציפיים, שאינם עוברים האדרה וטיבם אינו ברור. לרוב אין למוקדים אלה שום חשיבות קלינית והם לא מסבירים את כאבי הראש. כפי שהומלץ, כדאי לחזור על MRI מוח בעוד שנה לצורך ביקורת. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה, האם יש קשר לאפילפסיה?
רותי 05/10/2011 | 09:48תודה לך החזרה המהירה לשאלות שלי.. התחלתי לקחת למיקטל, הרופא חשד שיש לי אפילפסיה.. האם הבדיקה מראה חשד כזה.. בשיטוט באינטרנט עלה כל הזמן הנושא של "טרשת נפוצה", האם יש קשר.. תודה על תשומת הלב פשוט נורא נורא לחוצההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אפילפסיה
דר' דניאל עובד 05/10/2011 | 10:02יכול להיות קשור לאפילפסיה, אם כי לא בהכרח. ייתכן שהמוקדים הם "צלקות" בעלי פוטנציאל לגרום להפרעה חשמלית במוח. לא סביר שמדובר בטרשת נפוצה, אבל צריך מעקב הדמייתי בכל מקרה. בהצלחה .הוסף תגובה
-
תודה לך קצת נרגעתי
רותי 05/10/2011 | 10:37שיהיה לך יום טוב וגמר חתימה טובההוסף תגובה
-
-
שאני מגרדת כואב
אוראל 03/10/2011 | 23:10יש לי נקודה מסוימת בצד ימין בראש באזור שמעל העורף,שכל פעם שאני מגרדת אותה אז כואב לי מין תחושה מוזרה כזאת באותה נקודה-אבל בצד שמאל לא אותו צד.אני בת 13 וחצי,ויש לי את התחוש הזאת איזה חצי שנה-שנה.חוץ מיזה כל כמה חודשים מסוכות של שנה שעברה היה לי יומיים שלושה של כאבי ראש עמומים כאלה בצד ימין,כרגע אין לי אותם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נקודה כואבת בעורף משמאל
דר' דניאל עובד 04/10/2011 | 14:41אוראל שלום, ייתכן שזה נובע מגירוי או דלקת של אחד מעצבי הקרקפת השטחיים, וייתכן שמדובר ברגישות מקומית של הקרקפת לכאב כפי שקורה במיגרנה (אלודיניה). כדאי בכל מקרה לפנות לנוירולוג לצורך איבחון יותר מדוייק. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב במרכז הראש מלווה בסחרחורת
דוד 02/10/2011 | 00:12שלום ד"ר דניאל עובד אני בן 32 ומיזה כחודש ימים סובל מכאבי ראש שחוזרים מדי יום במרכז הראש עם לחץ בעיניים. בשבוע האחרון קרה לי מס' פעמים שבמהלך הנהיגה קבלתי סחרחורת חזקה למשך חצי דקה שלא אפשרה לי להמשיך לנהוג... מה עלי לעשות? ברצוני לציין שהנני סובל מדלקות זיהומיות עברתי 2 ניתוחים . 1 כריתת תוספתן. 2. זיהום בחלל הבטן. בנוסף אני אמור לעבור ניתוח נוסף בעצם הזנב . ובשנה האחרונה טופלתי בכדורים עקב זיהום דלקתי באשך השמאלי. האם יש קשר בין חלק גוף תחתון לעליון? ומה עלי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב במרכז הראש מלווה בסחרחורות
דר' דניאל עובד 02/10/2011 | 10:17דוד שלום, כאבי הראש והסחרחורות שאתה מתאר יכולים לנבוע מסיבות רבות ומגוונות, לדוג' כתופעת לוואי של התרופות שאתה נוטל, כתוצאה ממתח או לחץ שגורם לכאבי ראש תעוקתיים וכו'. לשאלתך האם יש קשר בין חלק הגוף העליון והתחתון, עפ"י הרפואה הסינית בוודאי ובוודאי, ולעיתים הטיפול עשוי לסייע לפתור את שתי הבעיות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאב במרכז הראש מלווה בסחרחורת
דוד 02/10/2011 | 14:39ראשית תודה על התשובה המהירה. אני רוצה לציין שכבר כמה חודשים איני נוטל תרופות למעש משככי כאבים. היום בבוקר בקרתי אצל רופא משפחה לאחר בבדיקה ביקש ממני הרופא לבצע כל מיני תנועות גוף ובעיקר בראייה הנ"ל הפנה אותי לבדיקת עייניים (הרחבת אישונים) ובנוסך לסיטי מוח. ברצוני לשאול מדוע שלחו אותי דווקא לבדיקות הנ"ל והאם יש עוד בדיקות או מעקבים שעלי לבצע? לתשובתך אודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת CT ראש ועיניים
דר' דניאל עובד 02/10/2011 | 19:14בדיקת CT ראש ועיניים לפונדוס (הרחבת אישונים) שוללות את מרבית הסיבות המדאיגות לכאבי ראש, ולכן כדאי לעשות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
שלום - שאלה דחופה
29/09/2011 | 16:04ד"ר שלום רב אני סובלת מכאב ראש מקבצי מזה כ-12 שנה. טופלתי כל השנים בוראפאמיל שדי עזרה לי למנוע את ההתקפים ( לפעמים בשילוב עם תרופות נוספות). כעת ברצוני להכנס להריון ולפני כחודש הפסקתי את התרופה בהוראת הנוירולוג בהדרגה. ההתקפים חזרו והם אלימים מאי פעם. אף על פי שקיבלתי אישור מהמרכז הטרטלוגי לקחת את התרופה בהריון, אני קצת חוששת ועדיין לא חזרתי לקחת אותה. רציתי לדעת האם הפסקת התרופה היא זו שגרמה להתפררצות ההתקפים מחדש וזה יעבור מתי שהוא ( אני כבר חודש ושבוע בתוך התקפים) או שזה התחיל סתם כך ללא קשר להפסקת התרופה?מה תופעות הלוואי בעת הפסקתה? האם היא ממכרת ולכן אני חווה גהנום עכשיו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש מקבצי
דר' דניאל עובד 29/09/2011 | 17:23הפסקת התרופה בהחלט יכולה לגרום לרגרסיה והחמרה, במיוחד בתקופת המקבץ. אם הפסקת לקחת את התרופה ומיד החלה החמרה, קרוב לוודאי שההחמרה נובעת מהפסקת התרופה. התרופה אינה ממכרת, ולרוב אין תופעות לוואי משמעותיות בהפסקת הטיפול. מאידך היא די יעילה בטיפול ב- cluster, אולי אף היעילה ביותר. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תטדה על תשובתך המהירה. היית ממליץ לי לחזור ולקחת את התרופה או לחכות
30/09/2011 | 02:37שהמקבץ הקשה הזה יסתיים.?והאם הוא יכול בכלל להסתיים, אם הוא התחיל ממש יום אחרי לקיחת הכדור האחרון?מה הסיכונים בלקיחת תרופה זו שנים כה רבות ?( נטלתי אותה 7 שנים רצופות )הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מקבץ
דר' דניאל עובד 01/10/2011 | 11:23לרוב המקבץ נמשך מס' חודשים בשנה ואז יש שקט עד לתקופה מקבילה בשנה לאחר מכן. במיעוט מן המקרים המהלך הוא כרוני. קשה לדעת איפה את נמצאת במהלך הנוכחי. אין סיכון בלקיחת התרופה במשך שנים רבות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש חזק בצד ימין
מריה 16/09/2011 | 22:16של דר׳.. אני בחורה בת 21 וב3 ימים האחרונים אני סובלת מכאב ראש חזק מאוד בצד ימין של הראש.. המתלווה בלחץ באוזן ודמעות ועין ימין.. בעיקר אני סובלת מהכאב כמה שעות אחרי שאני נרדמת, ואז אני מתעוררת מכאבים חזקים מאוד.. גם אחרי שאני לוקחת כדור הכאב יורד אך לא נעלם ואחרי כמה שעות מופיע שוב עם דקירות בראש.. יש לציין שאמי סובלת ממגרנות שנים רבות.. האם מדובר במיגרנה? ואם כדי לפנות לרופא? מחכה לתשובה, תודה מראש..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש חזק בצד ימין
דר' דניאל עובד 17/09/2011 | 08:17התיאור שלך בהחלט יכול להתאים למיגרנה, כדאי לפנות לרופא נוירולוג...בהצלחה.הוסף תגובה
-
17/09/2011 | 13:22יש לציין כי לפני כמה ימים חזרתי מחול אחרי שגרתי שם תקופה של חצי שנה.. יכול להיות שזה קשור לשינוי מזג אויר או הבדלי השעות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חילופי מזג האויר
דר' דניאל עובד 17/09/2011 | 14:49חילופי מזג האויר יכולים להחמיר מיגרנה...הוסף תגובה
-
מתאים לכאב ראש מקבצי
29/09/2011 | 16:06הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש מקבצי
דר' דניאל עובד 29/09/2011 | 17:25לרוב התקף של כאב ראש מקבצי נמשך בממוצע כ- 40 דקות, ולא שעות, ומלווה באודם, דמעת, נוזל מהאף וכו'. התיאור הראשוני למעלה לא מתאים לכאב ראש מקבצי.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש חזק ולחץ בראש
ליזה 22/09/2011 | 14:21שלום רב, אני בת 30 . בד"כ בריאה ועוסקת בספורט. כבר מעל שבוע אני סובלת מכאבי ראש מאוד חזקים ולחץ בראש ובעיניים. עשיתי CT וצילום סינוסים והכל נמצא תקין. זה ממש מייגע כיוון שאני מתעוררת בלילה מכאבי הראש והלחץ בעיניים . הכאב נמשך בבוקר ושוכך מעט בצהריים. קשה מאוד להתרכז עם הכאב הזה בעבודה. האם אתה יכול לייעץ על מה מדובר וכיצד ניתן להתגבר על כאבי ראש אלו? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 22/09/2011 | 14:32להשלמת הבירור כדאי גם לעבור בדיקת פונדוס אצל רופא עיניים. אם הבדיקה תקינה, ובהנחה שהבדיקה הנוירולוגית תקינה, יכול להיות שמדובר בכאבי ראש תעוקתיים או מיגרנוטיים, שהטיפול בהם הוא לרוב די פשוט. גם דיקור רפואי או סיני יכול לעזור. כדאי בכל מקרה לפנות לייעוץ אמל נוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש בצד ימין + תחושות כאב באוזן ימין וחולשה בראייה
ערן 21/09/2011 | 14:02מזה מספר ימים אני סובל מכאב ראש בצד ימין עם תחושת כאב שהולכת ובאה ולפעמים גם באוזן , הראייה בימים האחורנים קצת מעורפלת . תחושת בחילה וחוסר תאבון . אשמח לדעת מה נכון לעשות .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש בצד ימין+תחושת כאב באוזן וחולשה בראייה
דר' דניאל עובד 21/09/2011 | 15:05כדאי לפנות לרופא נויורלוג בהקדם, על מנת לשקול ביצוע הדמייה מוחית...בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש ולחץ בצד השמאלי של הראש
חיים קרני 19/09/2011 | 16:45בחלק מהיום אני מרגיש כאב בחלק העליון השמאלי. מתפשט לצד שמאל ולאזור האוזן בצד האחורי וכן תחושה מוזרה בלחי שמאל. האם הסבר לזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש ולחץ בצד השמאלי של הראש
דר' דניאל עובד 20/09/2011 | 08:28כאבים במחצית ראש, גם אם בצורה של מוקדים בעור הקרקפת והפנים יכולים להיות ביטוי של כאבי ראש מסוגים שונים- כאבי ראש ראשוניים, כמו למשך מיגרנה, CPH וכו', או כאבי ראש משניים כמו למשל סינוסיטיס. לצורך אבחנה צריך לשמוע עוד פרטים, כמו גילך, מחלות רקע, מהו משך התקף, האם מלווה בסימנים נוספים כגון בחילות או הקאות וכו'. לצורך בירור מקיף הכוללת בדיקה נוירולוגית מלאה כדאי לפנות לרופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
-
הפנייה
שנון 19/09/2011 | 12:52היי דוקטור זו שנון שהגבת לה לשאלות לא מזמן הייתי מעוניינת להגיע אלייך לייעוץ ולטיפול האם יש אפשרות כזו? והאם אתה עובד עם לאומית? המון המון תודה רבה ושנה טובה נ.ב: האם התור יכול להיות מהיר או יש צורך להמתין כמה חודשים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפנייה
דר' דניאל עובד 19/09/2011 | 14:26הי שנון, אם תרצי תוכלי לפנות לעוזרת האישית שלי בטלפון 050-2056271 לקבלת פרטים נוספים...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש ואוזן
מיכל 18/09/2011 | 20:56כבר כמה שבועות יש לי מדי פעם כאבי ראש אחורי בצד שמאל, ומדי פעם מתלווה אליו כאבים באוזן שמאל. יש לציין שאלו כאבים שבאים והולכים כל הזמן. האם זה מלחץ או בעיה רפואית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש ואוזן
דר' דניאל עובד 18/09/2011 | 21:10התקפים של כאבי ראש בחלק האחורי משמאל, לעיתים מקרינים לאוזן, יכולים לנבוע מסיבות שונות ומגוונות, למשל משינויים בחוליות עמ״ש צווארי, דלקת של העצב העורפי הגדול המעצבב את עור הקרקפת באותו צד, מחלות שמקורן באוזן וכו׳ . כדאי לפנות לבירור אצל רופא נוירולוג ורופא אא״ג...הוסף תגובה
-
המשך
מיכל 18/09/2011 | 21:13כשאני נוגעת בחוליות הצוואר למטה בצד שמאל. הכאב נרגע. מה זה אומר והאם זה יכול לעבור מעצמו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש אחורי
דר' דניאל עובד 18/09/2011 | 21:34ייתכן שאחד משריר הצוואר רגיש וכואב...כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
היפוטוניה
-
מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
-
חומצה היפורית בשתן
-
קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
-
רילוזול
-
חומצה כנודאוקסיכולית
-
מונחים קשורים
-
אכינוקוקוס
-
נוהל 106
רופאים בתחום
ד"ר הדס מאירסון
נוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד
5.0
( 19 חוות דעת )
"הגעתי עם הבן שלי בן 6, בכיתה א' לייעוץ בנושא קשב וריכוז. ד"ר מאירסון קיבלה אותנו בחיוך ובנועם.
האינטרקציה עם הילד היתה מעולה .
ד"ר מאירסון הקדישה לנו זמן רב, הסבירה בצורה ברורה את מסקנותיה וענתה על כל השאלות בסבלנות ובמקצועיות רבה."
ד"ר מוחמד הוארי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"ממליצה בכל פה . רופא נדיר:
מקצועי , קשוב אמפטי , אכפתי , סבלני ,
הרגשתי שממש חשוב לו לדייק ולזקק את תחושותי רופא נעים הליכות
משכמו ומעלה
ירבו כמותו"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה