פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 297
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש
סובל 06/09/2011 | 09:28בוקר טוב, אני סובל כבר חודש וחצי מכאבי ראש בינוניים באזור המצח ומאחורי העיניים (מרגיש כאילו אני צריך לפתוח אותם כל הזמן),מתחילים על הבוקר מתי שאני קם לאורך כל היום עם הפסקות. הייתי אצל רופא עיניים,אבחן לי דלקת בעין ואמר גם שהעיניים נקיות, בדק אותן עם מכשיר שמאיר לתוך העין. הדלקת עברה אולם הכאבי ראש נמשכים וזה מאוד מטריד כבר רציתי לשאול האם יש צורך בניורלוג?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 06/09/2011 | 09:50אם אתה סובל כבר חודש וחצי מכאבי ראש, בוודאי שיש צורך בנוירולוג. קרוב לוודאי שזה לא קשור לדלקת בעיניים שחלפה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
למה זה יכול להיות קשור?
06/09/2011 | 10:39הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 06/09/2011 | 10:46קשה לומר ללא בדיקה והערכה נוירולוגית מקיפה. לרוב מדובר כאבי ראש תעוקתיים...הוסף תגובה
-
-
מיגרנות לנערה בת 15
אק 13/08/2011 | 15:50שלום רב בתי בת ה-15 החל לסבול מכאבי ראש חד צדדיים לפני כחודשיים.לאחר שלילה של דברים אחרים וסיטי שיצא תקין הגיעו למסקנה שמדובר בסטטוס מיגרנה. בעקבות המיגרנה גם לא כל כך אכלה ואיבדה משקל. לאחר דיאטת השמנה חזרה למשקלה ואפילו עברה אותו וכיום ה-BMI שלה תקין. אבל היא עדיין סובלת מכאבי ראש במשך יותר מחודשיים כל יום. היא מטופלת באלטרולט 15 מ"ג ביום ומיגרלב להתקפים שלא יעיל כל כך. היא מטופלת במרפאת הכאב בשניידר. משום מה לא מוכנים לתת לה כדורים כמו ריזלט, רילרט וכדומה מהמשפחה הזאת. תולים זאת בגילה/משקלה. זאת, למרות שמצבה הגופני כיום מצויין. שאלתי, מה עוד אפשר לעשות אנחנו אובדי עצות. התחלנו דיקור סיני ועדיין אין שיפור (אנו בתחילת הטיפולים).האם כן אפשר לתת לה כדורים ממשפחת האימיטרקס . אציין כי אני סובלת ממגרנות ומטופלת באימטרקס. אודה להכוונה. תודה מראש אקהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מיגרנות לנערה בת 15
דר' דניאל עובד 13/08/2011 | 23:41שלום רב, בטיחותן של התרופות מקבוצת הטריפטנים (רילרט, ריזלט, אימיטרקס וכו׳) לא נבדקה על ילדים או מתבגרים, ולכן נמנעים מלטפל בגילאים אלו. מאידך אין הוכחה לכך שהטיפול מזיק, ולכן כשאין ברירה לעיתים ממליצים. יחד עם זאת, אם מדובר בכאבי ראש יומיומיים, או בתדירות גבוהה, לא מומלץ להשתמש בתרופות אלו, על מנת להימנע מהחמרה של כאבי ראש על רקע שימוש יתר בתרופות. ישנן תרופות נוספות, חלקן אף יעילות יותר מאלטרולט במניעת כאבי ראש מיגרנוטיים, לדוג׳ דפלפט כרונו, טופמקס וכו׳. דיקור סיני בהחלט יכול לעזור, אבל לצערי לא כל מי שמטפל בדיקור סיני יודע לטפל ביעילות בכאבי ראש. לכן אם אין הטבה, אסור להתייאש. גם טיפולים כמו ביופידבק יכולים לעזור מאוד. אם בכל מקרה אין הטבה, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה ושאלה נוספת
16/08/2011 | 20:37בתי ביצעה סיטי ראש שהיה תקין לחלוטין אולם מאחר והינה מתלוננת על כאבי ראש כבר 3 חודשים בערך, הרופאה המטפלת במרפאת כאבי הראש בשניידר הפנתה אותה לבדיקת MRI מח וביקשה שנבצע את הבדיקה הזאת על מנת לשלול SOL. האם ב- MRI אפשר לראות דברים אחרים ונוספים ממה שנראה ב-בסיטי? האם MRI יכול להצביע על ממצא שלא נראה בסיטי? תודה מראש אהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI לעומת CT
דר' דניאל עובד 16/08/2011 | 21:09בהחלט, MRI היא בדיקה הרבה יותר מדוייקת מבדיקת CT, וללא קרינה, שזה יתרון מאוד חשוב. במקרים רבים מוצאים נגעים ב- MRI שלא נצפו בבדיקת CT. במקרה של כאבי ראש, אם CT ראש תקין, לרוב גם MRI ראש יהיה תקין. בהצלחה.הוסף תגובה
-
דראלין במקום אלטרולט
29/08/2011 | 22:03הוחלף האלטרולט בדראלין לאחר שלא נראה שפור ניכר לעין אצל בתי. מה היתרונות של הדראלין לעומת האלטרולט ותוךכמה זמן מתחילת נטילת התרופה אפשר יהיה להרגיש בשיפור כלשהוא. המינון הוא חצי כדור בבוקר וחצי בערב (40 מ"ג סה"כ). שאלה נוספת, האם זה הגיוני שססטטוס מיגרנה נמשך כבר כחודשיים ימים ללא שום הטבה או רגיעה?. נשמע הזוי לחלוטין ובכל זאת זה קורה תודה מראש אקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דראלין במקום אלטרולט
דר' דניאל עובד 29/08/2011 | 23:28דראלין היא תרופה תרופה למניעת מיגרנה, ותוך מס' שבועות צפוי שיהיה שיפור. עם זאת חשוב לציין שבמקרה של כאבי ראש תעוקתיים התרופה לא כ"כ יעילה. סטטוס מיגרנוטוס בד"כ לא נמשך חודשיים, ולכן העלתי את האפשרות של כאבי ראש תעוקתיים, או שילוב של תעוקתיים+מיגרנה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה ולגבי כאב ראש תעוקתי
04/09/2011 | 18:46במידה ואכן זה המצב, ומדובר בכאב ראש תעוקתי מה הטיפול התרופתי המועדף כדי להקל? האם דראלין מתאים? מה נותנים בנוסף? תודה אהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול לכאבי ראש תעוקתיים
דר' דניאל עובד 04/09/2011 | 21:26דרלין מתאים יותר לכאבים של מיגרנה. מקובל לתת תרופות מקבוצת נוגדי הדיכאון, נוגדי כיפיון או נוגדי דלקת. צריך להתאים לכל פציאנט את הטיפול הטוב ביותר עבורו, אין טיפול גורף. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
שלום
אבי 01/09/2011 | 10:06בן 26 בריא סה''כ כבר 4 חודשים סובל מכאבי ראש+אוזן בחצי השמאלי -כאבים חזקים+כאילו האוזן שמאל גם סתומה-בוצע סיטי והיה תקין (ללא הזרקה עקב אסתטמה קלה)בוצעו גם 5 טיפולי דיקור לראות אם יעזור ולא עזר ולקיחת אלטרולט למשך כחודש-ובדיקות נוספות עיניים ואף אוזן גרון-הכל תקין-לנוירולוג לא נותרה ברירה ואישר לי MRI-האם יש טעם או שזה נפשי ופשוט לחיות עם זה? כמו כן אני מפחד משדה מגנטי לראש-האם יש סיכון כלשהו ולו הקטן ביותר במיוחד גם שאני אחרי סיטי לראש וכל הבדיקות עם ההקרנה+שדות מגנטיים כלשהם-לא מסוכן קצת? ובעיקר גם מה ניתן לעשות לכאבים הללו....נראה ששום דבר לא עוזר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש ואוזן משמאל
דר' דניאל עובד 01/09/2011 | 13:56אבי שלום, בדיקת MRI הרבה יותר מדוייקת מבדיקת CT ונטולת קרינה. הבדיקה אינה מסוכנת, ואם שום דבר לא עוזר לכאבים, והבירור עד כה תקין, כדאי לבצעה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
?
02/09/2011 | 18:19הוסף תגובה
-
??
02/09/2011 | 18:20לצערי שאלתי מס' שאלות אך לא נעניתי אליהם בדיוק.. מה לגבי השדה מגנטי מה-MRI לראש? שום סיכון? ומה עם הזריקה לפני-מה בדיוק מזריקים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI
דר' דניאל עובד 02/09/2011 | 19:27לגבי השדה המגנטי, נכון להיום לא ידוע על סיכון משמעותי. לגבי חומר הניגוד, למעט תופעות אלרגיה שעלולות להופיע באופן בלתי צפוי, החומר יחסית די בטוח. אתה צריך להבין שאין ברפואה 100% בטיחות, אולם תמיד יש לשקול את יחס הסיכון-תועלת.הוסף תגובה
-
-
מין צביטה בחלק הקדמי של הראש
אסף אליהו 02/09/2011 | 13:35שלום, אני גבר בן 30 בריא בר"ה, לפני כמה ימים במהלך קניות בסופר הרגשתי מין צביטה בחלק הקדמי העליון של הראש. אני מודה שזה קצת הבהיל אותי, היו לי דברים קצת דומים בעבר אבל לא משהו בדרגה הזאת. אכלתי לפני משהו מלוח(לא יודע אם זה קשור), אני לא סובל מלחץ דם גבוה או נמוך אבל כן מהסינוסים, אני ישמח לחוות דעת. בתודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תחושת
דר' דניאל עובד 02/09/2011 | 14:12הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת צביטה
דר' דניאל עובד 02/09/2011 | 14:13לרוב לתחושות אלה אין חשיבות קלינית. כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
-
כאב עז בחלק הימיני של הראש.
עומר 01/09/2011 | 23:41שלום ד"ר, כבר זמן מה שיש לי כאבים בחלקו הימיני של הראש בעקבות חבלה. עקב אותה חבלה כאמור,הובלתי לביה"ח להמשך טיפול והכל היה תקין ב CT. היום(לאחר כארבעה חודשים) אני חש מעיין פולסים בצד הימני של כל פרק זמן של כמה ימים ובייחוד לאחר למידה ממושכת. בנוסף,זה מלווה בלחץ באזון ימין ובקיצור לחץ בכל החלק הימיני של הראש. נשללה האופציה של בעיה באוזן(נבדק ע"י אף אוזן גרון).. המצב הזה נסבל וחולף לאחר שינה או הפסקה של עשייה ממושכת.. יש סיבה לדאגה?. תודה!.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב עז בחלק הימני של הראש
דר' דניאל עובד 02/09/2011 | 09:51שלום עומר, התיאור שלך יכול להתאים לדלקת של העצב העורפי הגדול או שינויים בעמ"ש צווארי, או כאבי ראש מסוג ice pick. לצורך אבחנה מדוייקת וטיפול מתאים אני ממליץ לך לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
דקירות בראש
29/08/2011 | 12:30אני בת 24 ביומיים האחרונים התחילו לי דקירות חזקות בראש ואני רוצה לציין שגם ביומיים האלה לא הכי ישנתי טוב. האם ללכת להיבדק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דקירות בראש
דר' דניאל עובד 29/08/2011 | 12:41כדאי ללכת להיבדק, לרוב הבדיקה תקינה ואין לזה משמעות קלינית, אך למען הסר ספק...הוסף תגובה
-
-
תוצאת בדיקת CT מוח
אבי 28/08/2011 | 16:51הנני סובל מכאבי ראש חוזרים ונשנים כבר 3 חודשים. עקב הבירוקרטיה והסחבת במדינת ישראל, תור לנוירולוג במרפאה בקהילה, וכן תור לבדיקות הנלוות, לוקח זמן רב, ולכן רק עכשיו אני פונה, לאחר שחלק מהבדיקות עברו. נוירולוג הפנה אותי לבדיקת CT מוח, ולאחר מכן, עוד באותו יום הייתי מאושפז בבי"ח בגלל סיבה אחרת (מזל קצת נאחס ליום אחד). ניצלתי את שהותי וביקשתי פירוש לבדיקת ה-CT שעברתי. נוירולוג בביה"ח שקרא את הבדיקה אמר שיש לי הסתיידות בחלק מסוים בראש אבל זה לא מסביר את כאבי הראש, ולא הסביר מעבר לזה. לאחר מס' ימים השתחררתי וקיבלתי טל' מהמכון בו עברתי את בדיקת ה-CT. המזכירה הנחמדה ביקשה ממני להגיע לבדיקה נוספת כי הפרופסור במכון מבקש. אני קצת מודאג מכל השתלשלות העניינים ומבקש קצת הבהרה על כל הנושא, כיוון שזה מלחיץ. תודה רבה !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הסתיידות
דר' דניאל עובד 28/08/2011 | 17:05אבי שלום, הסתיידות היכן? ללא פענוח מדוייק של ה ct, לא ניתן לדעת האם קשור לתולונותיך לגבי כאבי הראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
מינון אימיטרקס 100
זיוה 28/08/2011 | 07:34בוקר טוב, דר' עובד. אני סובלת ממיגרנות כחמש עשרה שנה. מטופלת באימיטרקס 100 כמה שנים,הכדור עוזר לי מאד. מהו המינון המירבי בחודש אשר יכול להתריע על התמכרות או שימוש מוגזם? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מינון מקסימלי של אימירקס
דר' דניאל עובד 28/08/2011 | 13:26זיוה שלום, מומלץ לא ליטול יותר מ-10 כדורים של אימיטרקס 100 מ"ג בחודש על מנת לא להיכנס לקטגוריה של שימוש יתר בתרופות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
דפלפט כרונו - מינון
רוני 21/08/2011 | 13:37שלום, רציתי לדעת מה המינון המומלץ לטיפול במיגרנות על ידי דפלפט. כמו כן, האם נדרשת הדרגתיות בלקיחת התרופה בהתחלה (כוונתי, האם יש להתחיל ממינון נמוך יותר)? תודה על העזרה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מינון דפלפט כרונו
דר' דניאל עובד 21/08/2011 | 14:13נהוג להתחיל בחצי כדור (250 מ"ג) פעמיים ביום ולאחר שבוע להעלות לכדור שלם (500 מ"ג) בערב. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה.
21/08/2011 | 18:18הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש ועיניים בינוניים
עדן מזור 20/08/2011 | 19:45שלום לד"ר הנכבד. מזה מס' שבועות אני סובל מכאבי ראש כאשר בחודשים האחרונים ראייתי נעשתה מטושטשת-מעומעמת עם כאבים חדים מידי פעם באיזור העין- מסביב לעין ומאחורייה. בעיקר באיזור שמאל לפעמים מתפשט לאיזור ימין. זאת לאחר שהיו לי כאבי ראש במשך כחצי שנה אולם בחצי שנה שלאחר מכן לא היה שום דבר כלל וזה חזר. בעת ההתקפים שבאים 3-4 פעמים בשבוע אני רגיש מאוד לאור ורעש. אם אני מסתכל על מנורה או מקור אור אני נתקף הבזקים מרגיש רע וכואב לי ממש הראש וכמו כן גם העיניים. גם ריחות מאוד חזקים מפריעים לי (מעוררים בי הרגשה לא טובה) ורעשים מוציאים אותי מדעתי. כשהראש כואב זה בד"כ 4-6 שעות כשזה מתחיל חלש נהייה מאוד חזק ואז נחלש.. משככי כאבים עוזרים בצורה חלקית בלבד, כמו אופטלגין. אתמול פשוט לקחתי 4 כדורים של 500 מג סה"כ 2 גרם ליום שזה די הרבה... אני כבר אובד עצות. האם מדובר במיגרנות כפי שרופא המשפחה חושד? בבדיקת ראייה מצאו שיש לי מינוס רבע ומינוס חצי בעיניים. האם אני צריך משקפיים והם המקור הוא העיניים וכך ייפתרו כאבי הראש והעיניים? זאת הוצאה של כאלף ש"ח לפחות (משקפיים+ביטוח) כסף שאין לי ממש ואני שוקל האם כדאי ומהרהר האם שווה להשקיע עבור זה. לעתים אני כבר אובד עצות. בעת לחץ נפשי או שיחה ארוכה מהרגיל- אני חווה גם כן כאבים. כלומר זה מתגבר. אשמח לתשובתך, כמו כן יש לי נויורלוגית ב28 האם לבקש משהו מיוחד? מה להסביר או לתאר? בנוסף, בקושי אוכל גבינה צהובה, שותה פעם בשבוע בקבוק קולה זירו של 1.5 ליטר, ממעיט בשתיית תה וקפה וגם לא אוכל כלל שוקולד. תודה רבה, עדןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אני בחור צעיר בן 20
עדן מזור 20/08/2011 | 19:50סובל מדיסטימיה - דיכאון קל\בינוני וחרדות.. מטופל בציפרלקס 15 מג ליום (ירדתי מ20 מג כדי לבדוק האם טשטוש וכאבי עיניים הם ת.לוואי של ציפרלקס ובפועל זה 1% לפי הספרות הרפואית-פסיכיאטרית) ונוטל גם וולבוטרין 150 מג בבוקר. אולי כדאי להעביר את הציפרלקס לבוקר? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ועיניים
דר' דניאל עובד 20/08/2011 | 20:59התיאור שלך יכול להתאים לכאבי ראש מיגרנוטיים. הרכבת משקפיים מומלצת, אבל קרוב לוודאי שלא תפחית את ההתקפים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיסטימיה וחרדות
דר' דניאל עובד 20/08/2011 | 21:01עדן שלום, נושא הפורום הוא כאבי ראש ומיגרנות. שאלתך קשורה בתחום הפסיכיאטרי ולכן לא אוכל לצערי לענות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיאסטניה גרביס
-
דלקת קרום המוח
-
בדיקות קשורות
-
קובלט בדם
-
נוגדנים לגנגליוזיד GM1
-
תרופות קשורות
-
פירידוסטיגמין
-
ארגוטאמין
-
מונחים קשורים
-
עמותת GNEM ישראל
-
אכינוקוקוס
רופאים בתחום
מכון פרי אבחון רפואי בע"מ
נוירולוגיה
המכון מתמחה בנוירולוגיה קלינית ונוירופיזיולוגיה קלינית
פרופ' חן הלוי
נוירולוגיה
4.9
( 33 חוות דעת )
"פרופ הלוי
מקצועי , אדיב ומומלץ בחום !
הרגשנו בידיים הכי טובות שיש
ברמה הכי מקצועית שיש !
אין ספק שבחרנו בטוב ביותר"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה