הירדמות של כפות הידיים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 45. זה כשנה נרדמות כפות הידיים שלי בזמן שינה. בבדיקת EMG הכל נמצא תקין. בבדיקת אולטרסאונד נמצא "שטח של עצב מדיאנוס לפי כניסתו לתעלה 0.02 סמ"ר בגודל הנורמה בשתי הידיים". תוצאות בדיקת עצב אולנריס בשורש כף היד היתה תקינה בשתי היד

תשובה:
צילום עמוד שדרה, על אף שהדגים היצרות, אינו מאשר את הסיבה להירדמות כפות הידיים. לצורך כך יש להוסיף בדיקה גופנית שתאשר כי הבעיות שאתה סובל מהן קשורות לאזור ההיצרות ותשלול סיבות אפשריות אחרות, אורתופדיות או אחרות. יש לזכור שגם מחלות אחרות יכולות לגרום לתחושות הירדמות, ביניהן סוכרת. העובדה שהסדים הפחיתו את חומרת ההירדמות עשויה גם היא להצביע על כך שייתכן שהמקור אינו בעמוד השדרה אלא אולי בלחץ על עצבים העוברים בידיים, שיכולות להיות לו מסיבות שונות. לא ציינת אם הצילום היה צילום רנטגן פשוט או בדיקת CT. בכל מקרה, עליך להיבדק על ידי אורתופד שעשוי לבקש בירור נוסף. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד