דלג לתוכן

האם יש קשר בין הליקובקטר פילורי לבין לשיעול?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/07/2010 תאריך עדכון: 10/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 59. בבדיקת דם בעקבות כאבי בטן נמצא אצלי הליקובקטר פילורי והוא עדיין לא טופל. בינתיים התחיל אצלי שיעול יבש שמופיע פתאום ומורגש כמו גירוד בגרון. השיעול מופיע בעיקר בשכיבה בלילה, אך גם במצב ישיבה או עמידה. אני מרגישה כאילו חנק בגרון. האם יש קשר ב

תשובה:

זיהום על ידי החיידק הליקובקטר יכול להתבטא בשיעול, אם כי זה לא שכיח. שיעול כזה הוא בדרך כלל יבש, מוחמר בשכיבה ומוקל בישיבה ובעמידה, וזה מתאים לתיאור שלך, אך ישנם גורמים אפשריים אחרים לשיעול. תוכלי להיעזר בכלי לאבחון עצמי באינפומד: http://www.infomed.co.il/takeCare/symp51.asp
רופאים בתחום
ד"ר אורי ברגר
ד"ר אורי ברגר רפואה אסתטית
ד"ר נועם רשף
ד"ר נועם רשף אורתופדיה
ד"ר ארי דירוא
ד"ר ארי דירוא אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו