דלג לתוכן

שאלה

אני בת 36, נוטלת גלולות למניעת הריון כ-10 שנים לאחר אבחנה של PCO like syndrome. הסימפטומים כללו ציסטה בשחלה שנצפתה ב-3 בדיקות אולטרסאונד שונות, השמנה, נשירת שיער, אקנה ושיעור יתר. בדיקות הורמונליות הראו כי רמת ההורמונים נמצאת בטווח הנורמלי גבוה. ישנ

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/08/2010 תאריך עדכון: 10/05/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

יש כמה סיבות אפשריות לדימומים הבין-וסתיים. פספוס של יותר מגלולה אחת מוריד את יעילות הגלולות, ולכן אם קיימת יחסי מין, ייתכן שאת בהריון. פספוס הגלולות יכול גם להוציא את הגוף מאיזון הורמונלי ולגרום לדימומים. תסמונת השחלות הפוליציסטיות כשלעצמה גורמת לאי-סדירות המחזור, אך את נוטלת גלולות שאמורות לעזור עם תופעה זו. עוד סיבה אפשרית היא שרירנים ברחם. איני יכולה לדעת מהי בצלך. אם הדימומים והאי-נוחות ממשיכים, אמליץ לך לפנות לגינקולוג לבדיקה. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ג'ורג'יו מרקו רובין
ד"ר ג'ורג'יו מרקו רובין נוירוכירורגיה
ד"ר אלכסנדר זגולייב D.M.D
ד"ר אלכסנדר זגולייב D.M.D רפואת שיניים
פרופ' יהודה אולמן
פרופ' יהודה אולמן כירורגיה פלסטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו