שאלות ותשובות - עמוד 770

 אני בת 20. נישאתי לפני שנה, ובמשך השנה הזו נטלתי גלולות והמחזור היה סדיר בזמן שנטלתי את הגלולות וגם לפני. הפסקתי לקחת את הגלולות לפני חודש והמחזור האחרון שקיבלתי היה בתאריך 13-10-06 ומאז לא קיבלתי מחזור. רציתי לדעת אם קיים סיכוי להריון ולפי התאריך מתי אפשר לוודא אם אכן אני בהריון או לא.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

יכול להיות שמדובר באי- סדירות על רקע הפסקת נטילת גלולות למניעת הריון, כפי שהוסבר בשאלות קודמות מרובות באתר. ייתכן גם ומדובר בהריון, בצעי תבחין ביתי לבדיקת הריון. קרא עוד

 אני בת 34, רווקה וללא בן זוג קבוע, מקפידה להשתמש בקונדום תמיד, חולת קרוהן ללא פעילות זה 12 שנים. אני לאחר טיפול בלייזר להסרת קונדילומות HPV מסוג 6 ו-11.   לגבי קבלת חיסון נגד סרטן בצוואר הרחם התייעצתי עם שני גינקולוגים וקיבלתי שתי תשובות סותרות. האחד טוען שאין זה מזיק ושאוכל להתחסן לפחות נגד הסוגים האחרים. השני טוען שזה כלל לא נבדק בגילי, ושאין על מה לדבר. האם חיסון יהווה עבורי סיכון כלשהו?   מאחר שהווירוס עובר גם עם קונדום, מתי אוכל לקיים יחסי מין ללא חשש שאעביר אותו לבן הזוג? האם הקונדילומות עלולות להופיע שוב בעתיד?
אני בת 34, רווקה וללא בן זוג קבוע, מקפידה להשתמש בקונדום תמיד, חולת קרוהן ללא פעילות זה 12 שנים. אני לאחר טיפול בלייזר להסרת קונדילומות HPV מסוג 6 ו-11. לגבי קבלת חיסון נגד סרטן בצוואר הרחם התייעצתי עם שני גינקולוגים וקיבלתי שתי תשובות סותרות. האחד טוען שאין זה מזיק ושאוכל להתחסן לפחות נגד הסוגים האחרים. השני טוען שזה כלל לא נבדק בגילי, ושאין על מה לדבר. האם חיסון יהווה עבורי סיכון כלשהו? מאחר שהווירוס עובר גם עם קונדום, מתי אוכל לקיים יחסי מין ללא חשש שאעביר אותו לבן הזוג? האם הקונדילומות עלולות להופיע שוב בעתיד?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

החיסון נגד נגיף הפפילומה אכן נבדק רק בנשים עד גיל 26 שנה, ולכן לא ידועה מידת יעילותו בגיל מבוגר יותר. קרוב לוודאי שהוא יעיל נגד זנים שלא נדבקת בהם, וקרוב לוודאי שהוא לא מזיק בגיל זה, והשאלה נוגעת בעיקר לגבי כדאיותו. אמנם חברת מרק פרסמה כי על פי נתונים חדשים שהוצגו בוועידה הבינלאומית לווירוס הפפילומה (IPC) בבייג'ין, החיסון שלהם יעיל גם בנשים בגילאים 24 עד 45, אולם החיסון טרם נרשם לנשים בגילאים אלו. לשאלתך השנייה - אין תשובה מוחלטת. הנגיף עצמו יכול להמשיך לשהות ולהיות מדבק, אך בדרך כלל, אם מערכת החיסון שלך תקינה, הגוף "מנקה" את הנגיף תוך שנה-שנתיים. עם זאת, הקונדילומות אכן חוזרות בכ-10%-20% מהמקרים. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני קרא עוד

 אני בן 30. האם דיקור סיני יכול לעזור להתקפי אפילפסיה חלשים, אבל שבכל זאת מונעים ממני לקבל רשיון נהיגה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מטפלים העוסקים ברפואה משלימה טוענים שדיקור סיני נמצא יעיל במקרים מסויימים של אפילפסיה. חשוב להדגיש שהטיפול אינו מרפא את המחלה, אלא יכול רק לצמצם את תדירות ועוצמת ההתקפים. במרבית המקרים, הטיפול משלב דיקור עם צמחי מרפא ושינויים תזונתיים, על מנת להגיע לאיזון ולאפקט הרצוי. אם ברצונך לפנות לכיוון טיפולי זה, אני ממליצה להיוועץ קודם כל בנוירולוג המטפל, ולוודא שאתה פונה למטפל מוסמך שאכן מבין גם בתחום זה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 לפני 4 שבועות עברתי גרידה בשל הפלה נדחית בשבוע ה-11. לקראת הביוץ ביצענו בדיקות דם שהראו אסטרוגן רמת 214, פרוגסטרון 30 ו- LH 7.4. בבדיקת אולטרסאונד נראה זקיק בגודל 18 מ"מ, ולא נראה נוזל בדוגלס.   4 ימים קודם לכן נראו בסונר 2 זקיקים, אחד בגודל 12.5 מ"מ והשני בגודל 13 מ"מ.   לא ברור לי מנתונים אלה אם התרחש ביוץ: רמת הפרוגסטרון גבוהה, אבל נצפה זקיק ואין נוזל. האם עדיין לא היה ביוץ? האם מה שנמצא קשור איכשהו להפלה שהיתה? האם יש סיכוי להריון בחודש זה, עם נתונים אלה?
לפני 4 שבועות עברתי גרידה בשל הפלה נדחית בשבוע ה-11. לקראת הביוץ ביצענו בדיקות דם שהראו אסטרוגן רמת 214, פרוגסטרון 30 ו- LH 7.4. בבדיקת אולטרסאונד נראה זקיק בגודל 18 מ"מ, ולא נראה נוזל בדוגלס. 4 ימים קודם לכן נראו בסונר 2 זקיקים, אחד בגודל 12.5 מ"מ והשני בגודל 13 מ"מ. לא ברור לי מנתונים אלה אם התרחש ביוץ: רמת הפרוגסטרון גבוהה, אבל נצפה זקיק ואין נוזל. האם עדיין לא היה ביוץ? האם מה שנמצא קשור איכשהו להפלה שהיתה? האם יש סיכוי להריון בחודש זה, עם נתונים אלה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לא ברור באיזה יום של המחזור ביצעת את הבדיקות, אך לפי רמת הפרוגסטרון נראה שהתרחש ביוץ. גודל הזקיקים משביע רצון. לגבי "לא נראה נוזל בדוגלס" - מדובר באזור אנטומי בו לא אמור להיות נוזל, ואין לכך כל קשר לעניין הביוץ. לגבי סיכויי הכניסה להריון, חסרים נתונים על מנת לאמוד את הסיכוי. בהצלחה ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 ברצוני לקבל מידע על היחידה הבינלאומית INR
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ברצוני לקבל מידע על היחידה הבינלאומית INR ? INR או ה International Normalized Ratio היא יחידה מוסכמת המודדת למעשה את זמן הפרותרומבין (ה PT), אך יתרונה בכך שהיא מנטרלת את השוני בתוצאה ממעבדה למעבדה בזמני ה PT ולכן נותנת תוצאת PT מדויקת יותר. ניטור זמן PT או INR חשוב בחולים המקבלים קומדין, תרופה המעכבת את התקרשות הדם. ה INR מבטא יחס בין זמן הקרישה בחולה לבין זמן הקרישה הנורמלי שהוא 1. כך למשל בחולה הנוטל קומדין ה INR הוא פי 2-3 ויותר מהנורמה. [24/10/2002] קרא עוד

 אני בת 23. לפני שנה ביצעתי בדיקת שתן שהצביעה על המטוריה, מאוחר יותר ביצעתי בדיקת אולטרסאונד לדרכי השתן והכליות שלא הצביעה על ממצא פתולוגי. הלכתי לרופא בכיר והוא אמר לי שיש הרבה אנשים שמסתובבים עם דם בשתן ללא שום סיבה והמליץ על בדיקה ציטולוגית. האם די בזה או דרושות עוד בדיקות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ישנם מספר גורמים העוזרים לאבחן את הסיבה להמטוריה. האם ההמטוריה הייתה ממצא חד- פעמי או שעכשיו לאחר חצי שנה עדיין יש המטוריה (בבדיקות שתן לא בעת מחזור וסתי !) ? האם יש סיפור משפחתי של המטוריה או מחלות כליות או דרכי שתן ? האם בבדיקות השתן יש ערך גבוה של חלבון ? האם בבדיקות הדם קיימת הפרעה בתפקוד הכליות (ערכי קראטינין גבוהים) ? המקורות של דם בשתן (המטוריה) הם או מהכליות או מדרכי השתן עצמם. בדיקה מיקרוסקופית של השתן יכולה לגלות שהמקור הוא מהכליות אם תאי הדם האדומים מסודרים בצורה של תבנית ארוכה וצרה (cast). העובדה שבדיקת אולטרסאונד תקינה מרמזת שאין בעיה מבנית בדרכי השתן. בדיקת ציטולוגיה מחפשת תאים ממאירים מגידולים בדרכי השתן - מחלה שהיא מאוד לא סבירה בגילך. ברוב המקרים של המטוריה ממושכת, ללא הפרעות נוספות בבדיקת השתן, כאשר התפקוד הכלייתי תקין, ובדיקת אולטרסאונד תקינה - אכן אין צורך בבדיקות נוספות, מלבד מעקב תקופתי אחר בדיקות השתן והתפקוד הכלייתי. את יכולה להתייעץ עם רופא מומחה במחלות כליות (נפרולוג) על הצורך בבדיקות נוספות במצבך. אורולוג הוא רופא מומחה במחלות של דרכי השתן. קרא עוד

 יש לי על שק האשכים ועד פחות או יותר השליש הנמוך של הפין עצמו סוג של שלפוחיות, הרבה מהן. אני לא יודע מה זה, וזה נמשך כבר לפחות שנה. זה לא כואב ולא מגרד.  רציתי לדעת מה זה יכול להיות.
יש לי על שק האשכים ועד פחות או יותר השליש הנמוך של הפין עצמו סוג של שלפוחיות, הרבה מהן. אני לא יודע מה זה, וזה נמשך כבר לפחות שנה. זה לא כואב ולא מגרד. רציתי לדעת מה זה יכול להיות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מרבית המקרים של הופעת שלפוחיות או פצעים על איברי המין הינם תוצאה של מחלה זיהומית. כלומר - חיידק, וירוס או פטריה מתיישבים על העור באזור איברי המין ומתרבים. חלקם בא לידי ביטוי בכאבים, צריבה, הפרשה, גרד וחלקן אסימפטומטי (ללא כאבים או גרד). קשה מאוד לאבחן את המצב ממנו אתה סובל, אולם יש חשיבות רבה לאבחון ולטיפול, משום שקיימות מחלות שהזנחתן יכולה להוביל לנזקים בלתי הפיכים- גם במראה וגם בתפקוד של איברי המין. אני ממליץ לפנות לרופא עור ומין להמשך התייעצות. קרא עוד

 אני בת 17. יש לי בעיה שנורא מדאיגה אותי לאחרונה. אני סובלת כבר כמעט 5 חודשים מכאבים במעי הגס שמקרינים לבטן התחתונה. הכאב מורגש ברגע שאני מתיישבת וקמה, ועם זה לפעמים יש גזים כואבים. אין לי עצירות, שלשול, או בחילות. אין עייפות והרגשה כללית חריגה.   האם ייתכן שהכאב מגיע מצוואר הרחם ומקרין למעי הגס? או שאולי הכאב בעצם מגיע מהבטן התחתונה, כך שכאשר אני מתיישבת הוא נותן הרגשה כאילו הוא בא מאחור? אין לי טחורים או משהו בפי הטבעת.   לאיזו בדיקה עלי לפנות? אני נורא דואגת ומפחדת שזה יכול להיות רציני. במשפחה אין סרטן המעי הגס, לפי מה שידוע לי. לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח לכריתת ציסטה גדולה בשחלה. האם זה יכול להיות קשור לזה איכשהו?    המעי הגס אינו כואב, ולאדם הסובל מכאבי בטן קשה מאד להגדיר את הכאבים כ"כאבי מעי גס". היות שתחילת הכאבים סמוכה לאירוע של כריתת הציסטה בשחלה (לפני הניתוח, אחריו?) יש לקשר בין שני הדברים וראוי להיבדק אצל הרופא שניתח אותך. מה היו הממצאים בבדיקה הפתולוגית של הציסטה? בדיקה ראויה היא קודם כל בדיקת הרופא המנתח יחד עם  בדיקת אולטרסאונד וכמה בדיקות דם. לאחר מכן, ובהתאם לתוצאות, ניתן להמשיך בבדיקות נוספות, למשל  בדיקת CT של הבטן.   לא ברור לי חששך מפני סרטן המעי הגס, אולם אם באנמנזה שלך (תולדות המחלה והתיאור המפורט של הבעיות שאת חשה) שתילקח על ידי הרופא המטפל יתעורר חשד למחלת מעי גס, סביר שרופאך יפנה אותך לגסטרואנטרולוג.   ד"ר נחום ורבין
אני בת 17. יש לי בעיה שנורא מדאיגה אותי לאחרונה. אני סובלת כבר כמעט 5 חודשים מכאבים במעי הגס שמקרינים לבטן התחתונה. הכאב מורגש ברגע שאני מתיישבת וקמה, ועם זה לפעמים יש גזים כואבים. אין לי עצירות, שלשול, או בחילות. אין עייפות והרגשה כללית חריגה. האם ייתכן שהכאב מגיע מצוואר הרחם ומקרין למעי הגס? או שאולי הכאב בעצם מגיע מהבטן התחתונה, כך שכאשר אני מתיישבת הוא נותן הרגשה כאילו הוא בא מאחור? אין לי טחורים או משהו בפי הטבעת. לאיזו בדיקה עלי לפנות? אני נורא דואגת ומפחדת שזה יכול להיות רציני. במשפחה אין סרטן המעי הגס, לפי מה שידוע לי. לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח לכריתת ציסטה גדולה בשחלה. האם זה יכול להיות קשור לזה איכשהו? המעי הגס אינו כואב, ולאדם הסובל מכאבי בטן קשה מאד להגדיר את הכאבים כ"כאבי מעי גס". היות שתחילת הכאבים סמוכה לאירוע של כריתת הציסטה בשחלה (לפני הניתוח, אחריו?) יש לקשר בין שני הדברים וראוי להיבדק אצל הרופא שניתח אותך. מה היו הממצאים בבדיקה הפתולוגית של הציסטה? בדיקה ראויה היא קודם כל בדיקת הרופא המנתח יחד עם בדיקת אולטרסאונד וכמה בדיקות דם. לאחר מכן, ובהתאם לתוצאות, ניתן להמשיך בבדיקות נוספות, למשל בדיקת CT של הבטן. לא ברור לי חששך מפני סרטן המעי הגס, אולם אם באנמנזה שלך (תולדות המחלה והתיאור המפורט של הבעיות שאת חשה) שתילקח על ידי הרופא המטפל יתעורר חשד למחלת מעי גס, סביר שרופאך יפנה אותך לגסטרואנטרולוג. ד"ר נחום ורבין
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מומחה לכירורגיה כללית קרא עוד

 אם בבדיקת דם נמצא שלילי ל- HCG זה אומר שאני לא בהריון ?  או שזה אומר שאין לי את ההורמון הזה ולכן אינני פורייה מסיבה כלשהי
אם בבדיקת דם נמצא שלילי ל- HCG זה אומר שאני לא בהריון ? או שזה אומר שאין לי את ההורמון הזה ולכן אינני פורייה מסיבה כלשהי
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הורמון הגונדוטרופין הכוריוני האנושי (HCG), מופרש ע"י השליה בהריון. ההורמון נמצא הן בדם והן בשתן ועליו, למעשה, מבוססות הערכות הביתיות והמעבדתיות לבדיקת הריון. ניתן לאתר אותו בבדיקה כבר בימים 9-10 לאחר ההפריה. בד"כ בדיקת דם אמינה יותר מבדיקת שתן. אם בדיקת הדם הייתה שלילית זה אומר שאינך בהריון. אין לכך שום השפעה או השלכה על פוריותך, פשוט עלייך להמשיך ולנסות. קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר ורד ליבנה
ד"ר ורד ליבנה נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"לדר' ליבנה הגענו בהמלצת רופא המשפחה לאחר שהיה בהרצאה של דר' ליבנה לרופאים בקהילה. הרופאה הקדישה לי ולביתי (בת 18) את כל הזמן הנחוץ (כמעט שעה), בדקה את כל המסמכים שהבאנו עוד בזמן הביקור, הפנתה את ביתי לעוד בדיקה נוספת - מבחן MOXO (לא כלול בסל) ונתנה לנו את המייל הפרטי שנשלח לה את תוצאות הבדיקה בשביל שתפענח אותה. עוד אציין שבהמשך גם קיבלנו הקלות למבחן הפסיכומטרי. אני רוצה להודות לדר' ליבנה וממליץ עליה בחום."
ד"ר ולדימיר וייסרטרייגר
ד"ר ולדימיר וייסרטרייגר רפואה אסתטית
5.0
( 9 חוות דעת )
"חוויה מצויינת , הדוקטור מרגיע ומאוד מקצועי ונותן את החוות דעת הכי טובה שיש , התוצאה יוצאת טבעית ומתאימה לכל אחד . מאוד מרוצה וחוזרת באופן קבוע לטיפולים אצל ולדימיר . ממליצה מכל הלב"
ד"ר אלברט סמנדרוב
ד"ר אלברט סמנדרוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה ברפואת נשים, מיילדות , מומחה במחלות צוואר הרחם