אגוזים וגרעינים – בריאות או שומן במסווה של נשנוש בריא?
כולם מכירים את התמונה של האיש הרובץ מול הטלוויזיה ומולו קערת גרעינים. אנו רואים אותם בימי שישי אצל חברים, כאשר יושבים ומנשנשים בצורת פיצוחים. אמנם בהליך קלייתם, אובדים כמה מרכיבים חיוניים אך האם כדאי בכל זאת לצרוך אגוזים וגרעינים או שיש להימנע מהם?
2 דקות קריאה
כולם מכירים את התמונה של האיש הרובץ מול הטלוויזיה ומולו קערת גרעינים. אנו רואים אותם בימי שישי אצל חברים, כאשר יושבים ומנשנשים בצורת פיצוחים. אמנם בהליך קלייתם, אובדים כמה מרכיבים חיוניים אך האם כדאי בכל זאת לצרוך אגוזים וגרעינים או שיש להימנע מהם?
אגוזים וגרעינים הם מזון איכותי ונפלא, השאלה כמה אוכלים מהם וכיצד. כשאינם עוברים תהליכי קלייה, אגוזים וגרעינים מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים כמו: אבץ, מגנזיום, חומצה פולית, סלניום, ברזל, סידן, ויטמין E וויטמינים מקבוצת B, חומצות שומן רב בלתי רוויות, סיבים תזונתיים ואחוזי חלבון גבוהים.
יחד עם זאת, יש לצרוך אגוזים וגרעינים במידה משום שהם עלולים להשמין, אך כן רצוי להכניסם לתפריט היומי שלנו. ניתן להוסיפם לפירות, ירקות או לנשנש בין הארוחות עם פרי.
לאכול אגוזים וגרעינים בתבונה
• יש לאכול אגוזים וגרעינים יחד עם פירות טריים, יבשים או ירקות כדי להקל על הליך העיכול.
• רצוי לאכול לא יותר משני סוגי אגוזים וגרעינים יחד.
• הכמות היומית המומלצת היא בין 5-10 יחידות אגוזים / שקדים / גרעינים.
• כמות גדולה של אגוזים או גרעינים עלולה לגרום לקשיי עיכול והשמנה.
• לפני שאוכלים אגוזים או גרעינים, רצוי להשרותם למשך מספר שעות או למשך הלילה כדי שהקליפה תוסר בשל
החשש מחומצה ציאנית.
• רצוי לאכול אגוזים וגרעינים בצורתם הטרייה ולא קלוייה וממולחת שפוגמת באיכותם ומקשה על העיכול.
• רצוי לאחסן אגוזים / גרעינים בכלי סגור וכהה במקרר.
• מומלץ לא לאחסן לתקופה ארוכה, עדיפות תהיה לתחלופה וקנייה בכמויות קטנות משום ששומן רב בלתי רווי המצוי באגוזים וגרעינים, נוטה להתחמצן ולהתקלקל בקלות.
• צבע האגוזים / גרעינים צריך להיות אחיד, שכן גוונים מעידים על חוסר טריות.
• הקפידו לקנות אגוזים וגרעינים במשקל ובחנויות בהן הסחורה מתחלפת לעתים קרובות.
מהם היתרונות באכילת אגוזים וגרעינים?
• השפעה טובה על תהליכי עיכול.
• מסייעים במניעה ובטיפול בבעיות עור (בשל האבץ וחומצות השומן).
• הגנה מפני הגדלה ודלקת של בלוטת הערמונית (בשל האבץ המצוי בו).
• הורדת רמות כולסטרול ושמירה על כלי דם.
• איזון רמת הסוכר בדם.
• מסייעים באיזון הורמונלי ופוריות.
• מסייעים בריפוי פצעים.
• מחזקים את מערכת החיסון.מאת: ד"ר (N.D) ענת גרינשטיין
אגוזים וגרעינים הם מזון איכותי ונפלא, השאלה כמה אוכלים מהם וכיצד. כשאינם עוברים תהליכי קלייה, אגוזים וגרעינים מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים כמו: אבץ, מגנזיום, חומצה פולית, סלניום, ברזל, סידן, ויטמין E וויטמינים מקבוצת B, חומצות שומן רב בלתי רוויות, סיבים תזונתיים ואחוזי חלבון גבוהים.
יחד עם זאת, יש לצרוך אגוזים וגרעינים במידה משום שהם עלולים להשמין, אך כן רצוי להכניסם לתפריט היומי שלנו. ניתן להוסיפם לפירות, ירקות או לנשנש בין הארוחות עם פרי.
לאכול אגוזים וגרעינים בתבונה
• יש לאכול אגוזים וגרעינים יחד עם פירות טריים, יבשים או ירקות כדי להקל על הליך העיכול.
• רצוי לאכול לא יותר משני סוגי אגוזים וגרעינים יחד.
• הכמות היומית המומלצת היא בין 5-10 יחידות אגוזים / שקדים / גרעינים.
• כמות גדולה של אגוזים או גרעינים עלולה לגרום לקשיי עיכול והשמנה.
• לפני שאוכלים אגוזים או גרעינים, רצוי להשרותם למשך מספר שעות או למשך הלילה כדי שהקליפה תוסר בשל
החשש מחומצה ציאנית.
• רצוי לאכול אגוזים וגרעינים בצורתם הטרייה ולא קלוייה וממולחת שפוגמת באיכותם ומקשה על העיכול.
• רצוי לאחסן אגוזים / גרעינים בכלי סגור וכהה במקרר.
• מומלץ לא לאחסן לתקופה ארוכה, עדיפות תהיה לתחלופה וקנייה בכמויות קטנות משום ששומן רב בלתי רווי המצוי באגוזים וגרעינים, נוטה להתחמצן ולהתקלקל בקלות.
• צבע האגוזים / גרעינים צריך להיות אחיד, שכן גוונים מעידים על חוסר טריות.
• הקפידו לקנות אגוזים וגרעינים במשקל ובחנויות בהן הסחורה מתחלפת לעתים קרובות.
מהם היתרונות באכילת אגוזים וגרעינים?
• השפעה טובה על תהליכי עיכול.
• מסייעים במניעה ובטיפול בבעיות עור (בשל האבץ וחומצות השומן).
• הגנה מפני הגדלה ודלקת של בלוטת הערמונית (בשל האבץ המצוי בו).
• הורדת רמות כולסטרול ושמירה על כלי דם.
• איזון רמת הסוכר בדם.
• מסייעים באיזון הורמונלי ופוריות.
• מסייעים בריפוי פצעים.
• מחזקים את מערכת החיסון.
האם המאמר עניין אותך?
עלייה במשקל אחרי אוזמפיק: מה חשוב לדעת?
מאת: מערכת אינפומד
30/11/2025
אוזמפיק הפכה בשנים האחרונות לאחת התרופות המדוברות ביותר בעולם בזכות יעילותה בהפחתת משקל, אז למה חלק מהאנשים עולים ב...
לכתבה המלאה
אחרי החגים: כך תחזרו בקלות לארוחות מסודרות
מאת: מערכת אינפומד
21/10/2025
תקופת החגים הסתיימה והמקרר כבר לא עמוס בשאריות של אוכל. זה הזמן לארגן מחדש את הארוחות המשפחתיות, לחסוך זמן במטבח, ל...
לכתבה המלאה
מזמינים אושפיזין לסוכה? מסתבר שבריא יותר לאכול יחד
מאת: מערכת אינפומד
30/09/2025
מנהג האושפיזין של סוכות הוא לא רק מסורת של אירוח. מאז מגפת הקורונה אנו מבלים יותר בארוחות משפחתיות ומארחים קרובים, ...
לכתבה המלאה
10 סיבות לאכול רימון
מאת: מערכת אינפומד
09/09/2025
עשיר בנוגדי חמצון, מפחית לחץ דם, משפר את תפקוד הלב והמוח, ואפילו תורם לפוריות – מחקרים מצביעים על כך שהרימון הוא הר...
לכתבה המלאה
חלומות פז מתחילים בצלחת שלנו
מאת: מערכת אינפומד
05/08/2025
האם ידעתם/ן שמה שאוכלים במהלך היום, ובעיקר לפני השינה, יכול להשפיע לא רק על איכות השינה, אלא גם על סוג החלומות שלנו...
לכתבה המלאה
תפוח אחד ביום – כן, אבל מתי הזמן הכי טוב?
מאת: מערכת אינפומד
22/07/2025
הוא נחשב לפרי בריא במיוחד, אבל האם הזמן שבו אוכלים תפוח במהלך היום משנה משהו? מסתבר שכן! אז איך זה משפיע על העיכול,...
לכתבה המלאה
האם סוכר באמת ממכר כמו סיגריות, סמים ואלכוהול?
מאת: מערכת אינפומד
13/07/2025
כולנו אוהבים.ות להתענג על פינוק מתוק עם הקפה או אחרי הארוחה. אבל האם מדובר בחשק בלתי מזיק, או שסוכר יכול להיות ממכר...
לכתבה המלאה
מזון מעובד שיכול לעזור לך לרדת במשקל? כן, זה אפשרי
מאת: מערכת אינפומד
20/05/2025
הרזיה לא חייבת להיות מסע מייסר של בישולים והגבלות. תאמינו או לא, יש מזונות מעובדים שדווקא תומכים בירידה במשקל, אם ר...
לכתבה המלאה
כך חיידקי המעיים משפיעים על מצב הרוח שלנו
מאת: מערכת אינפומד
18/03/2025
מחקרים מצביעים על כך שבריאות המעי משפיעה ישירות על המוח ועל מצב הרוח שלנו. איך נוצר קשר בין תזונה, מיקרוביום המעי ו...
לכתבה המלאה
האם תמיד נעדיף פירות טריים על יבשים?
מאת: מערכת אינפומד
04/02/2025
קלוריות ותכולת סוכר הן לרוב הסיבות שבגללן יומלץ לבחור בפירות טריים. איזה עוד יתרונות יש לפירות טריים שאין ליבשים ול...
לכתבה המלאה