ויטמין B9, חומצה פולית (Folic acid, Vitamin B9)
ויטמין B9, חומצה פולית (Folic acid, Vitamin B9)
סוג
ויטמיןמקורות תזונתיים וטבעיית
המקורות הטובים ביותר הם ירקות עם עלים ירוקים, פטריות וכבד. גם ירקות שורשיים, תפוזים, אגוזים, קטניות מיובשות וחלמון ביצה עשירים בחומצה פולית.תכשירים רפואיים
ניתן להשיג חומצה פולית ללא מרשם רפואי, לבד או כאחד המרכיבים בתכשירי ויטמינים ומינרלים. חומצה פולית בחוזק 500 מיקרוגרם ויותר ניתן להשיג רק עם מרשם רפואי.סוגי אוכל המכילים את הויטמין
ביצים, ירקות ירוקים, כבד, פירותחיוני לטיפול ב
הריון, התמכרות לאלכוהול, מחלת כבד, ספחתכמות יומית מומלצת
גברים 400נשים 400
בזמן הריון 500-800
פירוט הקיצבה היומית המומלצת (RDA) של חומצה פולית היא: 30 מיקרוגרם (מלידה עד 6 חודשים), 45 מיקרוגרם (6 חודשים עד שנה), 100 מיקרוגרם (מגיל שנה עד 3 שנים), 200 מיקרוגרם (4 - 6 שנים), 300 מיקרוגרם (7 - 10 שנים), 400 מיקרוגרם (מגיל 11 ומעלה). בהריון יש להוסיף 400 מיקרוגרם, ובהנקה - 100 מיקרוגרם.