ברקית של זווית צרה שכיחה פחות מברקית פתוחת-זווית. יחס השכיחות בין שני סוגי הברקית באוכלוסייה הוא 1:10-1:4. באוכלוסיית המזרח הרחוק הברקית סגורת הזווית שכיחה יותר.
ההתקף בדרך כלל חד-עיני, אך גם בעין השנייה עלול להתפתח התקף בעתיד. על כן מקובל לבצע טיפול מונע בעזרת לייזר גם לעין השנייה. יתרה מזאת, כאשר בבדיקת עיניים מאבחן רופא העיניים זווית צרה בין הקשתית לקרנית, זו המועדת לסגירה, רצוי שיבצע טיפול מקדים בלייזר כדי למנוע ברקית של זווית צרה.
העיניים המועדות להתקף הן אלו עם רוחק ראייה, בשל נפח קטן יותר של הקטע הקדמי של העין. התעבות העדשה עם הגיל ותזוזה קדמית שלה גורמים למגע מוגבר בינה לבין הקשתית באזור האישון ולחסימה במעבר נוזל הלשכה. כתוצאה מכך הקשתית תידחף קדימה ותחסום את הזווית. ברקית של זווית צרה מופיעה אפוא אצל אנשים עם רוחק ראייה ושכיחותה עולה עם הגיל.
ברקית מסוג זווית צרה יכולה גם להיות מישנית למצבים אחרים. מבין הצורות המישניות חשוב לציין את הברקית הניאו-ואסקולרית העלולה להתפתח אצל חולי סוכרת אשר להם פגיעה קשה ברשתית, או במקרים של חסימה ורידית או עורקית ברשתית. במקרים אלו כלי דם חדשים המתפתחים באזור הזווית תורמים להיווצרות החסימה.
ד"ר רונית נשר
-
ברקית של זווית צרה תסמינים
-
טיפולים ותרופות
רופאים בתחום
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
- לחץ תוך-עיני
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח ברקית
-
מחלות קשורות
- גלאוקומה
- יובש בעיניים
- עיוורון צבעים
- צניחת עפעפיים
- היפרדות זגוגית