דלג לתוכן

קדחת קיו (Q-fever)

קדחת קיו, קדחת בת יום (Q-fever)
1 דקות קריאה
קדחת קיו (Q fever) היא מחלת חום זיהומית הנפוצה ברוב ארצות העולם (גם בישראל), ונגרמת מחיידק Coxiella burnetii (קוקסיילה בורנטי). היא תוקפת גם בעלי חיים: בקר, צאן, חיות מחמד, וגם גורמת להפלות. החיידק עמיד מאוד לתנאי הסביבה וחודר בדרך כלל דרך דרכי הנשימה.

המחלה מתבטאת בשתי צורות עיקריות: מחלה חדה, שנגרמת בעטייה דלקת ריאות, ונמשכת 2-1 שבועות; ומחלה כרונית התוקפת בודדים מן האוכלוסייה שלקתה במחלה בצורתה החדה, ומתבטאת בדלקת פנים הלב (אנדוקרדיטיס), בדלקת כבד או בדלקת שיליה (אצל נשים הרות).

הטיפול בקדחת קיו נעשה באמצעות אנטיביוטיקה מסוג טטרציקלינים.

ד"ר אבי קיסרי

האנציקלופדיה הישראלית לרפואה
הוצאת ידיעות ספרים 2007

אבחון ובדיקות

אבחון המחלה נקבע על ידי תבחינים סרולוגים, ובדרך זו מבחינים גם בין הצורה החדה לזו הכרונית. החיידק הוא טפיל מוחלט וניתן לבודדו ולגדלו רק במערכות תאיות (תרביות תאים, עוברי עוף, חזירי-ים). ניתן לאבחן את נוכחות החיידק בדגימה הקלינית גם באמצעות צביעות חיסון שונות ובעזרת תבחיני אבחון (PCR).
רופאים בתחום
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר רמית מעוז-סגל פנימית
פרופ' יוסי מקורי
פרופ' יוסי מקורי פנימית
פרופ' ננסי אגמון-לוין
פרופ' ננסי אגמון-לוין פנימית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

מאמרים בנושא קדחת קיו

משרד הבריאות מזהיר ממוצרי חלב לא מפוסטרים
משרד הבריאות מזהיר ממוצרי חלב לא מפוסטרים
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 02/06/2014

חלב לא מפוסטר ידוע כגורם סיכון להעברת מחלות כגון ברוצלה, ליסטריה, אי קולי וקדחת קיו, מבעלי חיים לאדם. חיידקים אלו ע... לכתבה המלאה

שאלות מתוך פורום מרפאת מטיילים רמב"ם

בניהולו של ד"ר עמי נויברגר
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו