כאבים סביב הטבור
פורום טיפולי פוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
כאבים סביב הטבור ליאורה 16/05/2016 | 11:33שלום רב, אני בשבוע 7+2 להריון לאחר 4 הזרעות בשבוע שעבר היה לי כאב נוראי סביב הטבור במיון נאמר לי שהיה לי תסביב שחלתי שהסתדר מעצמו ואכן זה עבר והיו ימים רגועים אבל היום פתאום יש לי דקירות קטנות (ונסבלות-לא נוראיות) באזור הטבור בצד שמאל בעיקר האם זה נוראי או שיש מצב שנישאר מעט כאב? אני ממש פוחדת וחוששת שלא יקרה משהו לעובר שלי.הוסף תגובה
תשובת מומחה ללא ספק אם הכאבים יתגברו יהיה עלייך לפנות לביקורת רפואית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/05/2016 | 10:29הוסף תגובה
E2 לא עולהמרינה 19/05/2016 | 09:22בוקר טוב. 3 פרוטוקולים קצרים עם מנוגון 4-5 אמפולות. בטיפול ראשון הריון וגרידה. בכל הטיפולים למעט טיפול אחרון E2 עלה יפה מאוד (בטיפול קצר אחרון עליה איטית אבל בסוף היה 3500). עכשיו פרוטוקול ארוך עם דקפפטיל כבר 3 שבועות +מנוגון 5 יחידות כבר 4 ימים. לפני מנוגון E2 עמד על 105. עכשיו אחרי 4 ימים של מנוגון 374 בלבד.אני מבינה שזה נמוך. לדעתך האם יש סיבה לדאגה ומה אפשר לעשות? אולי יש טעם להחליף תרופה? כשקבעו לי פרוטוקול אחרון (ארוך) שאלתי את הרופא אולי כדאי כבר לתת לי תרופה אחרת ולא מנוגון כי אולי הגוף כבר התרגל למנוגון אבל הוא השאיר לי אותה תרופה רק שינה פרוטוקול מקצר לארוך... בת 43, שני ילדים מהריונות רגילים. FSH 11.4 .תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה המלצתי בשלב זה להעלות את מינון המנוגון ל-6 אמפולות ל-5 ימים נוספים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/05/2016 | 19:57הוסף תגובה
E2 המשך שאלהמרינה 23/05/2016 | 13:20שלום רב. לא שינו לי מינון המנוגון. שאלה הקודמת שלי הייתה למה E2 לא עולה. עכשיו שאלה הפוכה: E2 אחרי 4 ימים של מנוגון-374 (אז שאלתי אותך למה הוא לא עולה ומה לעשות) E2 אחרי 6 ימים של מנוגון 1326 היום אחרי 9 מים של מנוגון 5046. נצפו 5 זקיקים, כולם בגודל 13-15. בבוקר, לפני קבלת תוצאת בדיקת הדם, נאמר לי להמשיך מנוגון עוד ימיים (+ חצי קדא). בבקשה כמה שאלות: 1.האם בעוד ימיים E2 לא יהיה גבוה מידי? אולי צריכים להוריד מינון? למה הוא קפץ ככה? 2.כבר יומיים יש לי הרגשה בבטן כאילו אני לפני מחזור? זה קשור לE2 גבוה? 3.היום יש קצת שלשול. האם יש קשר לE2? תודה רבה!!הוסף תגובה
תשובת מומחה עלייך לדווח לרופא על התופעות ובהתאם יעשה שיקול לגבי הטיפול והזהירות הנדרשת על מנת להימנע מגירוי יתר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/05/2016 | 18:02הוסף תגובה
e2מרינה 24/05/2016 | 09:51תודה רבה. רק לא הבנתי למה אם יש מעט זקיקים (5 בגודל 13-15) אסטרדיול כזה גבוה? מה הסיבה? ועוד שאלה בבקשה- בעלי עשה שתל ולקח אנטיביוטיקה (מוקסיפן ועוד משהו). סיים אותה לפני כשבוע. האם זה משפיע על איכות הזרע?תודה מראשהוסף תגובה
אסטרדיול גבוהמרינה 25/05/2016 | 14:26שלום רב, בבקשה לא ענית לי על שאלה קודמת.. אבל עכשיו יש לי שאלה יותר חשובה.לא שינו לי מינון ואחרי עוד יומיים של מנוגון ,אסטרדיול עלה ל9361 (היום).היום נצפו 6 זקיקים:3 -של 15 ממ, ול3- של 17 ממ.נאמר לי להזריק אותו מינון (5 מנוגון) היום ומחר, ביום שישי בערב אוביטרל.וביום ראשון בבוקר שאיבה. בשלושת הטיפולים הקודמים לא היה לי גירוי יתר.אני בלחץ ופחד מגירוי יתר...כי אם היום זה 9000 לקאת השאיבה זה יכול לקפוץ ל...אני בפחד שיבטלו לי את הטיפטל..זה היה טיפול ארוך וקשה, אני כבר חודש עם דקפפטיל...מה דעתך? ומה הסיבה שרמת אסטרדיול לא מתאימה לכמות הזקיקים? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה ההוראה הטיפולית תקינה,המצב הנתון יכול חנבוע עקב גיל או רזרבה שיחלתית יחסית נמוכה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/05/2016 | 10:12הוסף תגובה
אסטרדיול גבוה וגירוי יתרמרינה 26/05/2016 | 11:49תודה רבה לך על תשובתך. אבל עם אסטרדיול 9361 ב25/5 בבבוקר ועוד 5 מנוגון ב25/5 בערב וגם ב26/5, וב27/5 אוביטרל- האם אין חשש להגיע לגירוי יתר עד או אחרי שאיבה? יש לי חולשה וכאבי רגליים... האם אנטיביוטיקה שבעלי לקק לפני כשבוע-10 ימים יכולה לגרום נזק לזרע? תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה לדאבוני הערכת המצב מריכה להעשות ע״י הרופא המטפל שלך על סמך כל האינדיקציות הקליניות המצויות ברשותו.לאנטיביוטיקה שבעלך נוטל לא תהיה השפעה שלילית על התוצאה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/05/2016 | 11:56הוסף תגובה
המשך שאלהמרינה 01/06/2016 | 17:09ערב טוב.ביום ראשון עברתי שאיבה.מתוך 6 זקיקים שראינו ב us נשאבו 5 ביציות.5 הפריות. עובר 1 הפסיק להתפתח אחרי 2 תאים.4 עוברים היום(יום רביעי) היו בני 8-9 תאים. הבנתי שאיכות טובה.היתה התלבטות קשה האם להחזיר כל ה4 או 3 (ולנסות לגדל את העובר הרביעי ואחר- כל לנסות להקפיא אותו).ולא בטוח שהוא ישרוד..גם לרופא לא היתה תשובה חד משמעית..הוא אמר שאם הייתי יותר צעירה (אני בת 43) היו מחזירים רק 2.בקיצור, לא ידענו מה להחליט והלכנו על 4...מה הייתה עושה במצבנו? ושאלה 2- קיבלתי נרות אנדומטרין 3 פעמים ביום וזריקות פרוגסטרון פעם ב 5 ימים. האם זו תמיכה טובה? כל הפעמים הקודמות היה לי רק אוביטרל חצי פעם בכמה ימים...תודההוסף תגובה
תשובת מומחה הבחירה שנשתה ע"י הרופא המטפל מצויינת בנסיבות המקרההתמיכה בהחלט מספיקה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/06/2016 | 10:16הוסף תגובה
תמיכהמרינה 02/06/2016 | 14:19תודה רבה על תשובתך!!!! לגבי התמיכה:אנדומטרין אני מחדירה לנרטיק ב6.30,בשעה 14 וב22 בערב.וזריקות אני תלויה במרפאה ודווקא בימים שאצטרך לעשות הם לא עובדים בערב. ככה שיצא לי להזריק את פרוגסטרון בבוקר לפני עבודה.האם זה בסדר? כי ראיתי באינטרנט שצריך שיהיה 6 שעות בין אנדומטרין ופרוגסטרון וזה לא יוצא לי.תודה רבההוסף תגובה
תמיכהמרינה 04/06/2016 | 13:28פרופסור נכבד. לא קיבלתי תשובה לגבי שילוב זריקות פרוגסטרון ונרות אנדומטרין .תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה אפשרי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/06/2016 | 15:20הוסף תגובה
US בטן עליונה ואחסנת תרופותמרינה 06/06/2016 | 10:10בוקר טוב. אני שבוע אחרי החזרת עוברים. רוצה לעשות US בטן עליונה לבדוק את הכבד (בעבר שאלתי אותך לגבי קשר בין טיפול לאי נוחות בכבד שאני מרגישה בזמן הטיפולים). האם מותר לבצע US עכשיו או עדיף לדחות אותו? אם כן- למתי? ועוד שאלה- בבית מאוד חם ,יותר מ25 מעלות. שמתי אמפולות עם פרוגסטרון וקופסה סגורה של אנדומטרין במקרר למטה וקופסה פתוחה עם אנדומטרין אצלי במגירה? האם זה בסר? תודה רבה ויום טוב!הוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקת אולטרסאונד,אחסון תרופות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/06/2016 | 13:30אין בעיה עם ביצוע האוטרסאונד של הבטן העליונה,לא בעיה עם אופן האחסון של התרופותהוסף תגובה
גירוי יתר והריוןמרינה 07/06/2016 | 10:21פרופסור בוקר טוב. תודה רבה לך על תשובה מהירה. יש לי עוד שאלה, היא בטח נראית לך טיפשית אבל זה אפייני לנשים שעוברות את הטיפולים... יומיים לפני שסיימתי להזריק מנוגון E2 היה 9361 (מאז לא בדקו לי). בטן היתה קצת נפוחה. והנפיחות ירדה אחרי השאיבה...נשאבו 5 ביציות.72 שעות לאחר השאיבה היתה החזרה של 4 עוברים. זה היה לפני שבוע.מאז אין לי סימנים של ריגוי...אם אין לי גירוי יתר, זה אומר שזה לא נקלט? תודה וסליחההוסף תגובה
תשובת מומחה לא אומר דבר בשלב זה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/06/2016 | 20:45הוסף תגובה
האם יש סיכוימרינה 10/06/2016 | 14:08פרופסור שלום.ב1.6 הוחזרו לי 4 עוברים טובים 8-9 תאים (אני בת 43).היום עשיתי בדיקה בתית שמזהה הריון 4 ימים לפני איחור של קליר בילו שיצא שלילית.האם עדין יש תקווה? זה ivfמספר 4. בראשון היו עוברים טובים, היה הריון אבל הסתיים בגרידה עקב שק הריון ללא תוכן.בטיפול 2ו3 עוברים היו לא משהו לכן לא היו לי הרבה ציפיות. בטיפול הנוחכי גם 4 עוברים וכולם טובים ורירית היתה בסדר ותמיכה-זריקות פרוגסטרון ואנדומטרין...מה הסיבה לאי הצלחה הפעם? 3 טיפולים ראשונים היה פרוטוקול קצר ועכשיו ארוך ומתיש אבל עוברים היו טובים יותר ו100% הפריות...הבדיקה שעשיתי היום הרסה אותי...האם יש טעם להמשיך בכלל? תודה לך ושבת שלום.הוסף תגובה
תשובת מומחה לדאבוני הגיל מהווה מכשלה דומיננטית,אם כי עדיין קיים סיכוי למרות האכזבות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/06/2016 | 15:42הוסף תגובה
וסיבוב זה כבר אבוד אומרינה 10/06/2016 | 19:20שעדין יש תקווה למרות שערכה כזאת רגישה מראה תוצאה שלילת? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה יש לתכנו מחזור טיפולי נוסףבעוד חודש פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/06/2016 | 11:53הוסף תגובה
אין טעם בתמיכה?מרינה 14/06/2016 | 12:45תודה רבה. אז אין טעם בתמיכה שאני ממשיכה לקחת עד בדיקת דם שיהיה לי מחר נכון?הוסף תגובה
תשובת מומחה פעלי בהתאם להוראות הרפא המטפל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/06/2016 | 14:54הוסף תגובה
אי נוחות בנרטיקמרינה 17/06/2016 | 15:08שלום רב.צדקת כרגיל..ביטא שלילי.בתור תמיכה היה אנדומטרין 3 פעמים ביום.כל השבועיים הרגשתי כאילו נפיחות בנרטיק שאפילו מוליך היה נכנס קצת בקושי.עכשיו 3 ימים אני בלי נרות.מרגישה אי נוחות בנרטיק.סליחה על תאור- הסתכלתי במראה וכאילו הכל קצת נפוח בתחילת הנרטיק.בנוסף יש קצת אי נוחות ,צריבה במתן שתן.קיבלתי עכשיו מחזור.עוד לא היו יחסי מין מהשאיבה.האם זה בגלל אנדומטרין? אין הפרשות.אולי זה דלקת או פטרייה? אם כן, מאיפה? לא היו יחסי מין..זה קורה לי בפעם ראשונה.תודה רבנהוסף תגובה
בנוסף לזהמרינה 17/06/2016 | 20:01התחילו כאבים בצד ימין למטה קרוב לרגל עם הקרנה לגב ונרטיק.ומחזור מאוד חלש...כאבי מחזור אף פעם לא היו לי..מה זה יכול להיות? תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה יש סיכוי שהממצאים ירגעו,אולם אם הממצאים בנרתיק והכאבים ימשכו מעבר ליומיים נוספים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/06/2016 | 10:53הוסף תגובה
תשובת מומחה בהצלחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/06/2016 | 11:53הוסף תגובה
FSH גבוהמרינה 20/06/2016 | 09:34בוקר טוב.בת 43. 2 ילדים (הריון טבעי). לפני שנה FSH היה 11.7, אתמול בבדיקת דם - 14.7. בשנה אחרונה עברתי 4 IVFים ללא הצלחה, בד"כ 3-5 ביציות 70-100% הפריות, הריון בIVF ראשון שהסתיים בגרידה. בנוסף לזה, E2 אתמול היה 499. (מחזור התחיל ביום חמישי בערב,בדיקת דם נעשתה ביום ראשון בבוקר, כמעט כבר לא היה דימום). בכל הטיפולים שעברתי ביום שני של הווסת E2 היה 150-170 בערך. יש לציין שבדיקת דם אתמול עשיתי מייד אחרי הטיפול הרביעי.בבקשה כמה שאלות: 1.האם יש סיסה שE2 היה כזה גבוה? 2.האם עם FSH 14.7 יש תקווה להיכנס להריון? 3.האם קפיצה מ11.7 ל14.7 תוך שנה הגיונית בגילי? תודה רבה ויום מקסים.הוסף תגובה
ועוד שאלה בבקשהמרינה 20/06/2016 | 10:00האם יש טעם לבצע בדיקת AMH? אני בכללית, גרה בראשון לציון. האם חייבים לעשות אותה ביום השלישי של הווסת או אין חשיבות ליום הבדיקה? תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/06/2016 | 12:001. הערך הגבוה של E2 הנו חלק מתמונת המצב של רזרבה שחלתית נמוכה 2.בהחלט קיימת עדיין תקווה 3.בהחלט סבירה העלייה הזו ברמת ה-FSH בגיל כל כך קריטי לפוריותהוסף תגובה
עד כמה זה מסוכן?מרינה 21/06/2016 | 18:39תודה לך.את הכאבים לא עברו, הרגשתי שכואב לי אפילו באמצע הגב מצד ימין וגם באזור הכבד.הלכתי לרופאת משפחה ועשיתי בדיקת שתן.יצא 20 פרוטאין,אריטרוציטים 65 וליקוציטים 75, בתרבית חיידק (בפעם ראשונה בחיים שלי).התחלתי ליטול מקרודנטין.עדין יש אי נעימות במתן שתן והרגשת התרוקנות לא מלאה..כתבתי לך שהרגשתי גם אי נעימות באזור הנרטיק ואתמול גיליתי שבנרטיק משהו בולט...לדעתי זה שליפוחית השתן..קראתי באינטרנט שזה תהליך עד שמגיעים למצב שזה כבר בולט...אני שנה אחרונה הייתי בטיפולים,כל יומיים בדקו אותי וגם שאיבות.היו צריכים לראות משהו נכון? אני בלחץ,יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים.מה עושים במקרים כאלה? האם מותר להתחיל ivf במצב כזה? תודה תודההוסף תגובה
תשובת מומחה כנראה שמדובר בהתרוקנות לא מליאה של השלפוחית בעקבות הדלקת,בכח מקרה שווה ביקורת רפואית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/06/2016 | 15:32הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הפלות חוזרות
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
תחליף אסטרוגן
בדיקות קשורות
-
בדיקת AMH הורמון אנטי-מולריאני
-
אסטרדיול
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
טינידאזול
מונחים קשורים
-
טמפון
-
גראם שלילי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב