פורום טיפולי פוריות - עמוד 1624
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
שבוע הריון
נטלי 02/08/2017 | 20:32פרופסור שלום רב אם החזרתי עובר מוקפא בן 5 ימים בתאריך 14.7 מה שבוע ההריון שלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
במידה ואת בהיריון הנך בשבבוע5 להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/08/2017 | 11:00הוסף תגובה
-
איך מחשבים זאת
נטלי 03/08/2017 | 11:06מה עליי חכתוב במחשבון הריון בווסת אחרונה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החישוב הוא הזמן שעבר ממועד החזרה + 19 יום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/08/2017 | 15:01הוסף תגובה
-
-
בדיקת בטא
אמילי 02/08/2017 | 18:07החזרה ביום חמישי שעבר. עשיתי היום בדיקה ביתית.7 ימים אחרי ההחזרה. יצא פס נוסף מאוד חלש. בחמישי הזרקתי אוביטרל לתמיכה. האם זה כתוצאה מהאוביטרל הפס הנוסף? האם זה רק פס נוסף חלש מקטין הסיכויים להיריון? קראתי על כאלה שביום ה8 יצא פס ברור נוסף. מאוד חוששת. אודה לצשובה מפורטת. תודה:)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פרופ' אשכנזי, אשמח לתגובתך
אמילי 03/08/2017 | 11:46תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט יתכן שהתוצאה נובעת מהזרקת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/08/2017 | 14:59הוסף תגובה
-
-
ערכים בדם שבוע מהחזרה
מירב 03/08/2017 | 14:25היי פרופ׳ בהמשך לבקשתך חזרתי היום שבוע לאחר ההחזרה על בדיקות הדם ואלו הערכים: אסטרדיול עלה ל401pmol היה 332 פרוג׳: עלה 32.2nmol היה 22.5 בטא נותר קטן מ-5 יש עדיין סיכוי להיריון? ישנה אופטמיות בעקבות עליית הערכים? מזכירה שמשתמת בפרוגינובה 6 מג ובקרינון 2 ביום.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין ברירה אלא להמתין בסבלנות למועד הייעודי של הבדיקה להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/08/2017 | 14:58הוסף תגובה
-
-
בטא גבוהה מאוד
סאפ 02/08/2017 | 23:11שבוע 9 וארבעה ימים בטא כ215,000. האם גבוה מדי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אכן ערך גבוהה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/08/2017 | 10:50הוסף תגובה
-
מה יכול להיות הגורם?
סאפ 03/08/2017 | 14:03תודה פרופסור, האם זה מסוכן? יש צורך להיבדק?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רצוי לפנות לרופא המטפל להערכת המצב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/08/2017 | 14:56הוסף תגובה
-
-
היקף ראש
... 02/08/2017 | 20:53שלום פרופסור אני בשבוע 28+ והייתה לי אתמול הערכת משקל שנאמר לי שלעובר יש היקף ראש גדול שתואם לשבוע 31 האם יש סיבה לדאגה? בשני הסקירות לא הייתה את הבעיה הזו ובלי קשר ביצעתי מי שפיר וצ׳יפ גנטי...יש סיבה לדאגה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זהו ממצא שכיח,ללא משמעות קלינית,אולם מחייב מעקב לשלילת מומים אפשריים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/08/2017 | 10:59הוסף תגובה
-
-
כאבי בטן
דנה 30/07/2017 | 00:08שבוע טוב מתחילה היום שבוע 5 כאבי בטן דומים לכאבי מחזור הולכים ובאים אין דימום ממה יכול לנבוע והאם כדאי חבדוק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הדבר שגרתי ונובע מתגובת הרחם להיריון המתפתח בתוכו(התכווצויות)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/07/2017 | 09:50הוסף תגובה
-
אבל זה לא מוקדם מדיי?
נטלי 30/07/2017 | 10:07.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/07/2017 | 17:31הוסף תגובה
-
דימום
נטלי 31/07/2017 | 13:48פרופ צהריים טובים כאמור כאבי בטן כאשר אתמול בלילה החמירו והרגשתי התכווצויות .. אני בשבוע 5 פלוס 1 היום. הפרשה דמית קלה מדיי פעם וזה למרות 6 נרות ו 6 אסטרופם. בדיקה קודמת הראתה פרוג 27 והיום בדיקת דם חוזרת שתוצאותיה בטא יפה 1220 והפרוג צנח ל 12.... בגלח הכאבי בטן עשו לי us היום בחלל הרחם הודגם אזור היפואקוגני בגודל 4 ממ שק הריון צעיר? הרופא אמר להתחיל זריקות פרונטגסט כל יום. האם לדעתך יש סיכוי שההריון ימשיך להתפתח עם פרוג ככ נמוך והאם לא מאוחר מדיי כבר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכוי בהחלט קיים,התמיכה המוצעת ע״י הרופא שלך הנה יעילה ויש לקוות שתפסיק את הדמם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/07/2017 | 14:10הוסף תגובה
-
אבל לא נראה לך
נטלי 31/07/2017 | 14:36שמה שכבר היה נפל? אם הפרוג צנח ככה? תוך כמה ימים הפרוג אמור לעלות? והאם נתקלת בכזה דבר שהפרוג צנח אך ההריון המשיך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בינתיים המתונים מצביעים שההיריון עדיין בר קיימא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/07/2017 | 15:04הוסף תגובה
-
למרות שבדיקת הדם הייתה
נטלי 31/07/2017 | 19:38בבוקר ב 7 והדימום התחיל רק ב 10? אם בעוד יומיים הבטא תעלה זה אומר שההריון שרד?הוסף תגובה
-
נראה לי שכן
לי 31/07/2017 | 19:54תהי אופטימית לא בלחץ.אני בטוחה שהוא יגדל. עוד יומיים תבשרי לנו בשורות טובות והכפלת הבטא:)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קשה להתנבא בשלב זה לגבי גורל ההיריון,בשלב זה כדאי להמשיך במעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/07/2017 | 22:09הוסף תגובה
-
עדכון
נטלי 02/08/2017 | 13:41עשיתי היום שוב בטא ופרוג' לפני יומיים בטא 1200 ופרוג 11 וכנראה בגלל זה היה דימום. מאז עשיתי זריקה של פרוג והיום בטא 2400 פרוג 40.הוסף תגובה
-
-
רוצה להרות
אני 31/07/2017 | 23:01שלום רב פרופסור, אני בת 36, אמא ל2 ילדים ב"ה. הריונות טבעיים, לידות בניתוחים קיסריים. הריון שלישי לפני 6 שנים. הסתיים בהפלה ושארית שיליה שהוסרה בהיסטרוסקופיה. מאז לא מצליחה להרות. עברתי 5 ivf, 3 היסטרוסקופיות, אחרונה בחודש שעבר, כולן תקינות. כנל צילום רחם. מחזורים סדירים לחלוטין. פרופיל הורמונלי תקין, בדיקת זרע תקינה. רחם , עובי רירית ביום החזרת עוברים 13 ממ. תלת שכבתית. בדיקת amhתקינה. עוברים שמתפתחים יפה ומדורגים טובים מאד. אפילו בלסטו' ניסינו להחזיר וניסינו פעמיים טיפול עם 'פיפל'. זקוקה לעזרתך- יש בדיקה נוספת שאני יכולה לבצע כדי לבדוק את תקינות הרחם? איך אני יכולה לשלול את האפשרות שהרחם לא נפגעה באופן חד משמעי ובלתי חוזר? יש טיפול כלשהו שהיית ממליץ לי לעשוץ לפני ה ivf הבא? נותרו לי עוד 2 סבבים בלבד ואני רוצה לעשות את המקסימום. זה הסיכוי האחרון שלי. האם יש ברפואה מומחה לחלל הרחם, אולי כדאי שאנסה להגיע לאחד כזה? כל הכוונה/עצה תתקבל בהערכה רבה. אובדת עצות. תודה ענקית!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המלצתי שתבצעי צילום רחם לשלול אפשרות של הידרוסלפינגס בחצוצרות העלול לשבש את ההשתרשות ולהיות גורם להפלה,במובן זה היסטרוסקופיה אינה מספקת את המידע חגבי מצב החצוצרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/08/2017 | 08:49הוסף תגובה
-
המשך
אני 01/08/2017 | 14:03תודה רבה פרופסור על המענה המהיר. אציין כי ביצעתי צילום רחם בשנה האחרונה, המעברים היו תקינים וחומר הניגוד זרם באופן תקין. ישנן אפשרויות נוספות? קראתי על גרידה טיפולית. האם במקרה שלי זה יכול לעזור או להזיק? האם עובי רירית ביום 3 לוסת ,6 ממ, וביום 10 לוסת 12.5 ממ, זה תקין? או שמתעבה מהר מדי. אני כבר לא יודעת לאיזה כיוון לפנות.... תודה שוב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כשלון חוזר בטיפולי הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/08/2017 | 11:16המלצתי שתקראי את המאמר הנדון הדן בשאלת הכישלון החוזר בטיפולי הפריה http://www.doctors.co.il/ar/20177 טיפולי IVF: כך נמנע כישלון חוזרהוסף תגובה
-
תודה רבה!!!
אני 02/08/2017 | 13:25תודה :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/08/2017 | 13:33הוסף תגובה
-
-
שאלה
אני 01/08/2017 | 13:30שלום רב, בטא יום א_1590 בטא היום יום ג- 4009 העובר שהוחזר בלוטציסט תקין? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מצוין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/08/2017 | 11:17הוסף תגובה
-
-
ביוץ
לי 01/08/2017 | 02:00היי פרופ׳ יקר, אני לא מבינה גדולה אבל קצת מניסיון טיפולי עבר אני בספק אם אכן בייצתי, בטיפול החזרת מוקפאים על בסיס טבעי לגמרי ללא שום תמיכה או השראת ביוץ, מחזור אחרון היה ב13/7 , מאחר והמחזור לא סדיר התחלתי בדיקות מעקב ביום ה12 למחזור להלן התוצאות( סהכ 3 בדיקות היו): 25/7 זקיק 13 ועוד קטנים רירית 5 פרוגסטרון 0.8 ואסטרדיול 79 30/7 הזקיק נעלם גם היו לי מלא הפרשות שקופות וכאבים , רירית 9 פרוגסטרון 0.80 אסטרדיול 165. 31/7 זקיקים קטנים רירית 10 פרוגסטרון 1.8 אסטרדיול ירד 85 . קיבלתי טלפון שזה ביוץ ומחר ה31/7 לבצע החזרת מוקפאים בני 3 ימים. לאור הנתונים מה דעתך? האם היה ביוץ? ואם כן האם נכון לבצע מחר החזרה או יום חמישי יותר נכון כי זה מוקפאים של יום 3. סליחה על השאלה הארוכה אבל אני בלחץ שמשהו עלול להשתבש. בהערכה רבה . ליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקות הדם אינן מצביעות על ביוץ שהתרחש,רמות הפרוגסטרון נמוכות ואינן מעידות שאכן היה ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/08/2017 | 08:46הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
לי 01/08/2017 | 14:57תודה רבה לך על המענה ..היום ביקשתי לברר עם הרופא איך הוחלט שיש ביוץ הרי לפי בדיקות דם הכל נמוך...אמרו לי שהם יודעים תעבודה שלהם ובכל זאת הייתה החזרה של מוקפא אחד בן 3 ימים 8 תאים..האם לדעתך בכל זאת יהיה סיכוי שכן ייקלט?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חזקה על הרופא שלך שהוא מודע לתוצאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/08/2017 | 11:13הוסף תגובה
-
-
מעקב אחר התמיכה-שאלה
אמילי 31/07/2017 | 18:47שלום פרופ', עשיתי החזרת עוברים בחמישי האחרון אבל הרופא לא שלח אותי כלל למעקב לבדיקות דם לעקוב אחר הפרוגרסטרון. לוקחת פעמיים ביום קרינון ו3 פעמים לבליעה אסטרופם. האם זה מספעק? האם לא רצוי מעקב לפרוגרסטרון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בנוסף קיבלתי אוביטרל
אמילי 31/07/2017 | 18:503 ימים לםני ההחזרה וביום ההחזרההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התמיכה שאת נוטלת יותר מסבירה,אין צורך גם לעקוב אחרי רמות הפרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/07/2017 | 22:10הוסף תגובה
-
היום מאוד נבהלתי ממשהו, האם דבר כזה יכול לגרום להפלה
מ 01/08/2017 | 19:55אחרי השרשת העובר? או לחץ נפשי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/08/2017 | 11:12הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
התקן תוך רחמי IUD
-
בדיקות קשורות
-
אבחון תסמונת ה-X השביר
-
העמסת סוכר בהריון GCT
-
תרופות קשורות
-
אמיקצין
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
-
מונחים קשורים
-
אנדומטריוזיס
-
גבשושית איברי המין (קונדילומה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן