פורום טיפולי פוריות - עמוד 1914
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
פענוח
רוצי 12/10/2015 | 19:27שלום, בעלי בן 34, אחרי 4 ימי התנזרות להלן התוצאות Volume 8 Ph 7.5 Non sperm cells 0.2 Concentration 29 ml Total count 233 Viability 56% Dormant 0% Motility 65% Prog mot 61% Local mot 0% Average speed 21 Normal forms 12% Head defects 84 כמו כן התגלה חיידק אואפלסמה אוראליטקום מה המשמעות של הבדיקות? האם ניתן להיכנס להיריון ספונטני עם תוצאות כאלה? האם החיידק משפיע? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת זרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/10/2015 | 09:19בדיקת הזרע תקינה ומאפשרת הצהוותו של היריון ספונטני,הזיהום מחייב טיפול ,ויכל להיות לו אפקט שלילי על איכות הזרע והכניסה להיריוןהוסף תגובה
-
-
פרוגינובה לקראת החזרה
שלי 12/10/2015 | 23:00שלום פרופסור, היום אני ביום 9 למחזור. רירית 7 יש רק זקיקים קטנים. E2 234 פרוגסטרון קטן מ-0.9. הרופא המליץ לקחת פרוגינובה במשך 10 ימים כדי לא לפספס החזרה החודש בשל הפגרה באסותא. מה החסרונות בכך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/10/2015 | 09:17לאור העובדה שעיבוי הרירית שלך עבר את הסף הנדרש,לא צפויה כל בעיההוסף תגובה
-
-
ביוץ
מיטל 08/10/2015 | 06:34פרופ' בוקר טוב יש לי עכשיו את ההפרשות הצמיגיות האלה שמעידות על ביוץ קרוב. בחודשים האחרונים ההפרשות תמיד הופיעו בצבע חום, האם זה תקין או מעיד על בעיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרשות לקראת הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/10/2015 | 08:38הפרשת הריר ממקור צוארי חקראת הביוץ אמורה להיות בעלת מאפיינים מימיים צמיגגים שקופים ללא מרכיב דמיהוסף תגובה
-
האם יש בעיה?
מיטל 08/10/2015 | 10:53האם תוכל לומר לי מה זה אומר שההפרשות חומות, מה יכולה להיות הבעיה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרשות חומות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/10/2015 | 11:54רצוי להבדק כדי לברר את הסיבה המקומית בצואר הרחם הנותנת את הגוון הדמי להפרשההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הכתמה דמית לקראת ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/10/2015 | 14:17יש לבצע ביקורת של צואר הרחם ולשלול גורם מקומי צוארי כרקע חהפרשההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרשה חומה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/10/2015 | 15:59צריך לבחון את צואר הרחם כמקור להפרשההוסף תגובה
-
בעקבות טיפולים...?
מיטל 13/10/2015 | 08:38פרופ' בוקר טוב קודם כל תודה על ההתייחסות הרצינית. לא ציינתי קודם אבל חשוב לי לציין... אני בטיפולי IVF והבחנתי בהפרשה הזו בעיקר בחודשים ללא הורמונים. כמה פעמים שהיו החזרות על בסיס ביוץ טבעי והחודש שאני בהפסקה בין טיפולים וללא הורמונים. רוצה גם לציין שההפרשה החומה נמשכה כ-3,4 ימים, במשך הימים שלקראת הביוץ והפסיקה ועכשיו שאני כנריאה לאחר ביוץ זה הפסיק. האם זה יכול להיות בעקבות הטיפולים ההורמונליים או שעדיין לדעתך כדאי לבדוק את מקור ההפרשה?הוסף תגובה
-
פאפ תקין
מיטל 13/10/2015 | 08:40לא יודעת אם זה קשור אך בדיקת הפאפ שביצעתי לפני שנה תקינה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרשה חומה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/10/2015 | 09:15בכל מקרה ראוי לבחון את מקור ההפרשההוסף תגובה
-
-
הריון?
נוי 01/10/2015 | 18:01היי.ב23.8 קבלתי מחזור בפעם האחרונה..אנחנו בפני טיפול שני של ivf עקב פקטור זכרי..עד עכשיו לא קבלתי מחזור למרות שהמחזור מאוד סדיר אצלי)28 יום ( . בכוונתי לבדוק האם אני בהריון דרך ערכה לבדיקה למרות שסיכויי נמוכים, אך שאלתי הינה לאן המחזור "נעלם"? עד מתי לחכות במידה ולא מגיע ומה הדרך ל"השיבו"? מעולם לא קרה לי איחור כה גדולהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מחזור לאחר טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/10/2015 | 10:00מחזור לאחר טיפול עלול להשתבש,אין בכך חריג,בכל מקרה אם לאת תקבלי עוד מספר ימים בצעי בדיקת דם להיריוןהוסף תגובה
-
הריון שאלה נוספת
נוי 02/10/2015 | 13:37אוליי דבריי לא הובנו כהלכה. המחזור מתעכב ללא טיפול..אני בפתח טיפול שני לאחר שהטיפול ראשון לפני שנתיים צלח וילדתי את בני בכורי...עשיתי בכל מקרה 3 בדיקות הריון..כולן למרבה הפלא חיוביות! כיצד יתכן אם יש בעיה זכרית?? מדובר בבעית פקטור זכרי להפריה ולא להזרעה...יתכן שאני בהריון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2015 | 16:05בעיה בפוריות הגבר אינה סותמת באופן אבסולוטי את הגולל על אפשרות של היריון ספונטניהוסף תגובה
-
שאלת סיום
נוי 06/10/2015 | 00:50תודה ..שאלה אחרונה לסיום..היתכן והבדיקה המראה תוצאה חיובית אינה מתייחסת להריון אלא על ממצא אחר? מופתעת מאוד פשוט מהתוצאה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביטה חיובי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/10/2015 | 09:43בשלב זה הסבירות הגבוה ביותר הינה שמדובר בהיריון ,בהחלט קיימים מצבים שישנה תשובת ביטה חיובית שלא מדובר בהיריון,בשלב זה מיותר לדון בהםהוסף תגובה
-
אשמח לשמוע את דעתך בדבר אחרון
נוי 10/10/2015 | 23:51האם יתכן שעקב בעית הזרע הקיימת אצל (3 הפרמטרים לא גבוהים) ההריון לא יהיה "איכותי" ? כלומר האם תתכן בעיה בהמשך ההריון עקב העובדה שאיכות הזרע למשל אינה מוצלחת? או שהסבירות שההריון ימשיך כסדרו כפי כל אישה אחרת? תודה מראש על התשובה ,היא חשובה לי ביותרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיות בזרע והיריון לא תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/10/2015 | 16:28האפשרות של היריון לא תקין בגלל הפרעות במבנה הכרומטין של הזרע בהחלט אפשריתהוסף תגובה
-
תודה..מתנצלת על השרשור הארוך
נוי 11/10/2015 | 19:10מה האחוזים להערכתך? להריון לא תקין בהסתמך לנתונים שהצגתי?...רוצה להכין עצמי לכל האפשרויות..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכוי סביר מעל 50%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/10/2015 | 15:45הוסף תגובה
-
-
קליטת ביצית
גילה 12/10/2015 | 10:38עם הרירית בעובי המתאים והזרע מופרה.. עם הביצית בצורה תקינה מה צריך לקרות בגוף שההחזרה תיקלט ? ומדוע זה לא מישתרש ( גם הרחם תקין מעשה צילוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
השתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/10/2015 | 15:43היווצרות עובר אינה ערובה שהוא ישתרש,,למורך זה נדרש שילוב של חלוקה הולמת של העובר מירקם גנטי נורמלי הבדלה אופטימלית,הנצה של העובר ברחם המתאים מורפולוגית והיסטולוגת להשתרשות,הפוטנציאל של העובר הבודד להשתרש אינו עולה על 20-30% להשתרשהוסף תגובה
-
-
תוצאות פיפל
ג'וסה 07/10/2015 | 19:10היי פרופ' אשכנזי, לפני מס' מחזורי טיפול עשיתי בדיקת פיפל, בתוצאות הביופסיה התקבלה התשובה הבאה: Endometrium, pipelle: Inactive endometrium. Snomed: T-84000, M-79360 רופא הנשים שלי הסביר לי כי זה מעיד על חסר פעילות הורמונלית. האם יכול להיות שזו הסיבה שאני לא נקלטת..? (אני אחרי 8 החזרות, לרוב מוחזרים 2-3 עוברים יפים 7-8 תאים ,מעט או ללא שברים) מה דעתך? האם זו יכולה להיות הסיבה..? ואם כן, מה לדעתך ניתן לעשות כדי לשפר סיכויים, שמעתי על איקסי או "הדבקה"- יכול לעזור לדעתך..? המון תודה מראש על המענה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רירית רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/10/2015 | 08:54רירית הרחם בעלת מאפיינים היסטולוגים התואמים לשלב במחזור בו בוצעה הביופסיה,לכן התוצאה במקרה הנדון לא ברורה. בכל מקרה השתרשות הינה פונקציה של גורמים רבים המחייבים מחשבה שנייה ,לכן לטעמי טוב תעשי אם תקבלי חוות דעת נוספת שתסרוק את כל הגורמים החשובים התורמים חהליך ההשתרשות-לדאבוני אין בידי מידע מספיק הקשור אלייך כדי לספק לך תשובה אחראיתהוסף תגובה
-
אינפורמציה נוספת
ג'וסה 08/10/2015 | 10:43בוקר טוב, תודה על המענה. הפיפל נעשה כשבוע אחרי המחזור (לפני כשנה), אך כחלק מהפרוטוקול באותו סייקל קיבלתי גם גלולות מיום המחזור (מינס) למשך 12 יום - כך שבזמן ביצוע הפיפל הייתי על גלולות למעשה.. ייתכן ויש לזה קשר לתוצאה...? כמוכן אציין שעשיתי גם צילום רחם וגם היסטרוסקופיה אבחנתית- הכל יצא תקין. את בת 39, הייתי 37 כשהתחלנו לנסות הזרעות (ניסינו 5 הזרעות לפני מעבר ל-IVF) פרופיל הורמונלי מינואר 2014 יצא תקין FSH 7.2, איכות זרע מעל הממוצע. מייצרים עוברים יפים בדכ.. עד כה עשינו החזרות ביום 3, לרוב מוחזרים 2-3 עוברים יפים 7-8 תאים ,מעט או ללא שברים רירית לא מדהימה.. מצליחה להגיע ל-7 אבל להבנתי היא בדכ תלת שיכבתית והמבנה שלה תקין. עברתי מגוון רחב של פרוטוקולים, ברובם ראינו שיפור מפרוטוקול לפרוטוקול.. כולל 2 מחזורים של החזרת מוקפאים על בסיס טבעי שאחד מהם הסתיים בהריון כימי. תמיכה התחלתי מקרינון 1 ביום, עברתי ל-2, לאוטרוגוסטן 3 ביום, ובפרוטוקול אחרון קרינון בשילוב עם גסטון- יום כן יום לא. אני קלולס לחלוטין, אין לי אפשרות לעבור לרפואה פרטית.. והאמת בסהכ מאוד מרוצה בציבורי (בשיבא) פרוטוקולים אחרונים מטופלת אצל פרופ' אורבייטו ישירות יודעת שאני בידיים טובות, אבל אין תוצאות וזה מתסכל :( שמעתי על תהליך שבוקעים את המעטפת של העובר ע"מ לעזור בהשתרשות.. מה דעתך? יכול לעזור? מה היית מנסה בשלב הבא..? המון תודה!! יום נפלא :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאה היסולוגית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/10/2015 | 12:01שלום ג'וסה את אכן מטופלת על יד רופא מעולה ולכן עלייך לסמוך עליו ואני מאמין שהוא יצליח להגיע איתך לתוצאה אופטימלית ,יחד עם זאת ,התוצאה שקיבלת מביצוע הפיפל אינה משקפת את מצב רירית הרחם שלך ,והיא נובעת מהשימוש בגלולה באותו מחזור הגורמת לדיכוי רירית הרחם ומכאן התוצאה ההיסטולוגית.באשר לשאלתך על הנצה של העובר-הנצה -היא פעולה שבה מבוצע במעבדה חור קטן במעטפת הביצית, בעזרת קרן לייזר או חומר מיוחד שממיס את המעטפת. אחד התנאים שנדרשים לשם השרשת הביצית המופרית הינה בקיעה מהמעטפת שמקיפה אותה, לעתים המעטפת קשיחה יחסית במיוחד בגיל מתקדם.הפעולה המתבצעת בעזרת מיקרומניפולציה, תחת המיקרוסקופ ,הגבר מסייע בידי הביצית המופרית להשתחרר מהמעטפת. בנוסף קיימת גם מחשבה שהפעולה מסייעת ליצור קשר טוב יותר בין העובר הצעיר ורירית הרחם, דבר המסייע להשרשות מוצלחת ברחם. הפעולה מומלצת אצל נשים מבוגרות שקיים סיכוי שהמעטפת של העובר קשיחה,כאשר העובר מפגין שיעור גבוה של שברים,ובכשלון טיפולי חוזר.הוסף תגובה
-
תודה!!!
ג'וסה 08/10/2015 | 13:12תודה ענקית על המענה המפורט, אני באמת יודעת שאני בידיים טובות, מטופלת אצל אחד הרופאים המקצועיים והמוכשרים שיש, ועוד זכיתי לקבל כל זאת במסגרת ציבורית. היה חשוב לי לשמוע עוד דעה ושמחה על הפורום המעולה הזה שנותן לכך מענה. בהזדמנות זאת רוצה להודות על כל הפעמים בהם היית לי לעזר, זה לא מובן מאליו בעיני. מעריכה מאוד! אתייעץ עם אורבייטו בבניית הפרוטוקול הבא לגבי הנצה, חושבת ששווה לנו לפחות לנסות.. מקווה לבשורות חיוביות בקרוב :) שוב, המון תודה ויום מקסיםהוסף תגובה
-
עדכון
ג'וסה 12/10/2015 | 11:36היי פרופ' אשכנזי, רק רציתי לעדכן (סתם לידיעה) שהצעתי לאורבייטו לשלב הנצה בפרוטוקול הקרוב והוא אכן הסכים שזה השלב הבא וכך גם נעשה :) מעבר לכך נעשה בירור נוסף לקרישיות במקביל. כולי תקווה שאני מרחק נגיעה מהריון תקין ומלא :)) שוב, המון תודה ויומקסים!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/10/2015 | 15:39הוסף תגובה
-
-
פרוברה לטווח ארוך
... 28/08/2015 | 08:12שלום פרופ, מצב pco המאובחן על סמך מראה השחלות ועל סמך מחזור לא סדיר, מבדיקות דם ומעקבי זקיקים שעשיתי מצליחה לבייץ באופן עצמוני ללא הורמונים שאלותיי אליך: 1) הונחיתי ליטול כל חודש פרוברה 5 ימים פעמיים ביום, נראה לי מוגזם לקחת על בסיס קבוע בלי סוף, האם אתה ממליץ? 2) מה הסיכונים בטיפול שכזה? 3) מהן תופעות הלוואי? 4) האם לטווח ארוך טיפול שכזה עלול לגרום להפתעות לא רצויות? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שחלות פוליציסטיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/08/2015 | 13:15אם אינך מעוניינת להרות הטיפול הייעודי הטוב ביותר הינו שימוש בגלולה למניעת היריון ,ואפילו גלולה מסוג הדיאנה המכילה חומר הקרוי ציפרוטרון אצטט הנוגד את פעילות ההורמון נזכרי במצבים אלו היוצר את מרבית תופעות הלואי במצבים של שחלות פוליציסטיות. אם את מעוניינת להרות ואת אכן מבייצת אז תני לעצמך סיכוי על פני חצח שנה לפחות לפני פנייה לעזרה רפואית,בכל מקרה איני רואה טעם בטיפול שהוצע לךהוסף תגובה
-
שאלה נוספת
... 28/08/2015 | 15:05ראשית תודה פרופ' יקר על אדיבותך הרבה שנית אני רוצה ואפילו מאד להרות, ובהחלט לא מתלהבת מרעיון הפרוברה. אבל יש לי בכלל שאלה אחרת, אני אחרי טיפול IVM(טיפול הפריה ראשון ואחרון) עם עוברים שלא השתרשו בטא שלילית לגמרי, הופננו להפריה עקב מורפולוגיה נמוכה 2% ו1% אצל בעלי וכאמור לIVM בעקבות אבחנת PCO אצלי. אבלללל היום 11 יום לאחר תחילת הווסת שהגיעה אחרי הפסקת התמיכה, עשית בדיקת US אצל רופאת הנשים, ובאופן מפליא ביותר נעלמו להן מחרוזות הפנינים שהיו לי בשחלות, נמצא רק זקיק חתיך אחד בגודל 16, ורירית עדיין דקה קצת פחות מ6. הייתכן?!?!?! איך יכול להיות ומה גרם להפתעה הנעימה הזאת? האם אלו ההורמונים שלקחתי בזמן התמיכה שגרמו לכך(אנדומטרין 3, אסטרופם 4, וזריקת ריטארד 250 כל חמישה ימים, ולפני התמיכה גונאל 150 שלושה ימים, ו2 אוביטרל)? מציינת שגם עברתי סה"כ 2 טיפולי דיקור בשבוע וחצי האחרונים. פרופ' איך יכול להיות? מה לדעתך גרם לזה? ואיך אני שומרת על זה וממשיכה מפה?הוסף תגובה
-
עוד עדכון לגבי ההורמון הזכרי
... 28/08/2015 | 15:26לפי בדיקות הדם ההורמון הזכרי החופשי אפילו מתחת לסקאלה (free testosterone- 1.21, וtestosterone - 1.69) כך שלא על פיו אובחנתי כPCO, אלא כפי שרשמתי רק על סמך מראה שחלות (שרשרת פנינים, שהיום פתאום נעלם) ועל סמך זה שהמחזורים שלי היו מאד לא סדירים. אז אני לא יודעת כמה דיאנה היה מתאים גם אם לא הייתי מעוניינת להרות) בכל מקרה אודה מאד לתגובתך לגבי השאלות שכתבתי בהודעה שלפני לגבי סיבת היעלמות הפנינים. אנא קרא גם אותה והשב לי בבקשה תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול תמיכתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/08/2015 | 15:31הטיפול התמיכתי המסיבי שקיבלת משול לגלולה למניעת היריון ומדכא את הזקיקים.הוסף תגובה
-
מבולבלת... ואיך לפעול מכאן
... 28/08/2015 | 17:27פרופ' יקר, מתנצלת על קושי ההבנה מצידי 1)התבלבלתי,אם הטיפול משול לגלולה שמונעת היריון, אז איך הוא אמור היה לתמוך בהיריון? 2) אם הוא מדכא את הזקיקים איך התפתח בכל זאת אחד לגודל 16? 3)האם זה אומר שכאשר תרד ההשפעה של הורמוני התמיכה מחרוזות הפנינים תופענה שוב? 4) מה מומלץ לעשות עכשיו? תודה רבה לךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול תמיכתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/08/2015 | 09:481.לטיפול אפקט תומך בקשר להשתרשות ,באותה עת הוא מדכא הפרשה של גונדוטרופינים ממקור יותרת המוח וכך משפיע בעקיפין על השחלה 2.המבנה הזה הינו שריד של מהטייפול שקיבלת שעדיין לא התאפס,אולם לאין לכך על משמעות . ...3.בהחלט הסיכוי סביר 4.לפעול לפי הוראות הרופא המטפלהוסף תגובה
-
חבל לי :(... שאלה נוספת
... 29/08/2015 | 10:39שוב תודה לך פרופ' יקר, 1) בהמשך לשאלה קודמת, רשמת שהמבנה כרגע של זקיק אחת שהתפתח הוא שריד מהטיפול הקודם שלא התאפס ואין לזה משמעות, האם זה אומר שזקיק זה גם לא יגיע לכדי ביוץ בימים הקרובים? 2) כמה זמן להערכתך מהפסקת הטיפול התמיכתי המאסיבי שעברתי, אמור הגוף שלי להתאפס מבחינה הורמונלית ולשוב לתפקד ללא השפעת הורמוני התמיכה? (וגם הורמוני הזריקות שקיבלתי לפני התמיכה?) שוב תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה שחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/08/2015 | 16:48הערכתי היא שזקיק זה לא יבייץ ויעלם תוך פרק זמן קצר 2.השחלה אמורה לשוב לתפקודה הרגיל עם קבלת המחזור הקרובהוסף תגובה
-
הוסת בסוף הוקדמה אך נמשכת 3 שבועות ולא מסתיימת
... 26/09/2015 | 09:32שלום פרופ׳ בסוף עם כל החשש שמא תתעכב מידיי הוסת שהייתה אמורה להגיע חודש אחרי כשלון ההפרייה ( כוונתי אינה לווסת שמייד אחרי הפסקת תמיכת ההפרייה , אלא זו שאמורה להגיע אחריה ), היא דווקא הוקדמה. את הווסת שמייד לאחר הפסקת התמיכה קיבלתי ב17 לאוגוסט , זו שאחריה הגיעה ב8 לספטמבר ונמשכת עד היום 26 לספטמבר לסירוגין, מתחזקת ונחלשת בגלים, אבל לא מסתיימת, אתמול במקלחת יצאו ממני גושים חומים אחד אפילו דיי גדול , אך ללא דימום 1) אני מניחה שהמלצת הרופא ליטול פרוברה כבר לא רלוונטיית? האם אני טועה להערכתך? 2) אני מעוניינת להחזיר את הגוף שלי למצב הטבעי שלו, ללא השפעת הורמונים, לא מעוניינת כלל בהפרייה חוזרת, הספיקה לי אחת, אי לכך מתי הגוף שלי אמור כבר לחזור לעצמו ולהיות נקי מהשפעת ההורמונים המאסיביים שלקחתי ( תחילת הטיפול היה ביולי לפני חודשיים ועדיין אני סוחבת את כל ההשלכות) תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/09/2015 | 11:19בנסיבות האלו הייתי ממתין עד להתאפסות התהליך והעלמות הדמם,א הדמם ימשיך למרות הכול יהיה צורך בביקורת רפואיתהוסף תגובה
-
שלום פרופסור
... 09/10/2015 | 15:56צריכה את חוות דעתך, כלכך חששתי שמא יתעכב הרבה המחזור השני שאמור היה להגיע חודש אחרי המחזור שהגיע בהפסקת התמיכה, ושעקב עיכוב זה אצטרך ליטול פרוברה. צחוק הגורל, לא רק שהוא לא התעכב הוא הקדים בכ10 ימים, אך הדימומים לא פסקו 25ימים, דימומים לסירוגין נחלשים ומתחזקים למשך כמעט חודש. מבדיקות שעשיתי הממצאים ב"ה היו תקינים. הדימום פסק לשלושה ימים ואתמול הרגשתי כאבי מחזור והתחלתי לדמם שוב. היום רופאת הנשים שלי עשתה לי אולטראסאונד היום ואמרה שחודש דימום קורה נפוץ אחרי טיפולי הפרייה. ושהדימום מאתמול הוא התחלה של וסת חדשה של החודש הזה דהיינו כבר המחזור השלישי אחרי ההפריה. אני כבר לא מעוניינת בכלל בטיפולי הפרייה יותר אף פעם, הספיקה לי פעם אחת. זה סיוט שלא נגמר. וזה נשמע לי הזוי שנורמלי לדמם 25 ימים עם הפסקה של 3 ימים ולהתחיל לדמם שוב מי יודע כמה ימים זה יתמשך הפעם? אני כבר ממש נואשת, רק רוצה את הגוף שלי בחזרה, מה עליי לעשות כדי להיות נקייה מכל השלכות ההפריה הנוראית הזו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסדרת מחזור הוסת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/10/2015 | 10:23ניתן לתת במהלך מחזור אחד טיפול הורמונלי תחליפ(פרוגילוטון)הוסף תגובה
-
???
... 10/10/2015 | 10:42תודה פרופ', זקוקה להבהרה 1.מה זה פרוגילוטון ומה הוא עושה? אני כבר מאד חרדתית מכל סוגי ההורמונים 2. כמה זמן יקח להערכתך עד שאתנקה לגמרי מכל השלכות ההפרייה שנעשתה בחודש יולי? כבר הרבה זמן מצטערת שבכלל נכנסתי לעסק הזה תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוגילוטון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/10/2015 | 16:42תכשיר המורכב מ-11 כדורי אסטרוגן ו-10 כדורי אסטרוגן ופרוגסטרון הנלקחים ברצף למשך 21 יום ,התגובה ההורמונלית מדמה מחזור פיסיולוגי ,המאפשר כיול מחדש של המערך ההורמונלי הטבעי שלךהוסף תגובה
-
-
מחיצה או שתי קרנות
איילת 10/10/2015 | 10:56אני בת 29 ללא ילדים. עברתי (עקב מיעוט זרע), שלוש הפריות שלא צלחו.בצילום אולטרסאונד טענו שיש לי מחיצה ברחם, וב-MRI בתחילה טענו שיש לי רחם עם שתי קרנות המתאים לרחם מסוג ביקוניואיט, אך אח"כ טענו שזה יכול להיות מחיצה. השאלה-מה כדאי לעשות כדי להיות בטוחה?(קראתי באינטרנט שיש בדיקה אנדוסקופית? רלוונטי?) וכן- האם למחיצה או רחם דו קרני צריך לבצע פעילות מקדימה (כגון ניתוחית' לפני הפריה נוספת? בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רחם מחיצתי או דו קרני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/10/2015 | 16:39שילוב שבין היסטרוסקופיה ואולטרסאונד תלת מימדי עשוי לפתור את התעלומההוסף תגובה
-
-
צירים מוקדמים שבוע 28+5
י 09/10/2015 | 11:12פרופסור אשכנזי שלום, לפני שלושה ימים הגעתי למיון עקב צירים מוקדמים. קיבלתי ליטר נוזלים וזריקת ונטולין לעצירת הצירים. אורך צוואר הרחם 40 ממ. אתמול הייתי שוב במוקד לצורך מעקב וצוואר הרחם היה עדיין 40. האם עליי להיות בשמירת הריון? כל כמה זמן צריך ללכת לרופא למעקב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מעקב היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/10/2015 | 10:34נסיבות המקרה מצביעות על העדר כל דינמיקה במצב אורך צואר הרחם ,לכן הרושם הוא שמנוחה +שתייה מרובה עשויים לתת מענה לבעיה.באשר למעקב הרפואי מתקבל הרושם שהמצב יציב ויש להמשיך בביקורת כנדרש ובהתאם להתפתחויות הרפואיותהוסף תגובה
-
שאלה נוספת
י 10/10/2015 | 14:25האם אתה ממליץ על מנוחה מוחלטת בבית או שניתן להמשיך לעבוד? אני נוסעת לעבודה באוטובוס, עבודה משרדית/בישיבה כל היום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מנוחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/10/2015 | 16:37מתקבל הרושם של נדרשת מנוחה מוחלטת במצבך וניתן להמשיך לתפקד כמצופההוסף תגובה
-
-
שאלה דחופה מאד
טולה 10/10/2015 | 22:11שלום פרופסור אשכנזי יקר אני שואלת עבור חברתי היקרה, אשר התבלבלה היום והזריקה מעט אוביטרל במקום אורגלוטרן. היא בלחץ ואינה צריכה לאתר את הרופא המטפל . האם יעשה נזק ? ובמידה וכן האם יש דרך לתקן עם זריקה אחרת ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הזרקת אוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/10/2015 | 16:35הזרקת אוביטרל בטרם הבשיל ההחיך הטיפולי משבשת את הטיפול,ובנסיבות אלו עדיף לנטוש את הטיפול במחזור הנוכחיהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידת עכוז
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
שאיבת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
העמסת סוכר
-
תרבית נרתיק
-
תרופות קשורות
-
פולימיקסין B סולפאט
-
דידרוגסטרון
-
מונחים קשורים
-
אוננות
-
גלי חום
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב