פורום טיפולי פוריות - עמוד 1916
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
תחילת טיפול חדש
אריקה 07/10/2015 | 09:24בוקר טוב לך פרופסור רציתי לשאול התחלתי מחזור טיפול חדש של זריקות לפני שאיבה 100 גונל ו75 מנוגון 3 ימים כבר הזרקתי והיום כשהייתי בשירותים וניגבתי הייתה הפרשה רירית חומה האם זה נורמלי או משהו חריג? תודה ויום טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פרוטוקול טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/10/2015 | 09:33סביר בהחלט שעשויה עדיין להיות הפרשה דמיתהוסף תגובה
-
תחילת טיפול חדש
אריקה 07/10/2015 | 09:51כאילו מהמחזור שהיה כי המחזור ניגמר לי כבר עוד ביום ראשון ואני בודקת את עצמי לטבילה במיקווה ובבוקר כשבדקתי היה נקי ואחרי כמה זמן ניכנסתי לשירותים והייתה הפרשה חומה ולא דםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין עם זה כל בעיה או חריג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/10/2015 | 12:00הוסף תגובה
-
-
הזרעה
ליאת 07/10/2015 | 09:47שלום פרופסור ג'קי אשכנזי. אני עברתי הזרעה טבעית ללא הורמונים לפני כ-3 ימים+זריקת אוביטרל באותו יום ההזרעה. אתמול התחילו דקירות דומות לכאבי מחזור בבטן התחתונה. אני צריכה להסיק מהכאב הזה שלא נקלטתי או שעדיין אי אפשר לדעת?? אם נקלטים להריון יכולים להיות כאבי מחזור? חשוב לציין שביצעתי בדיקת אולטרסאונד אתמול ונאמר לי שבייצתי כי הזקיקים נעלמו. ההזרעה נעשתה בנתון של זקיק 20 מ"מ בשחלה השמאלית. עובי רירית רחם:10 נתונים אלו טובים להזרעה?? אודה לתשובתך על השאלותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הזרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/10/2015 | 11:59הכול נעשה לפי הספר,הכאבים אינם מנבאים כלום,נשאר לאחל לך בהצלחההוסף תגובה
-
-
זריקת דקפפטיל
רונית 30/09/2015 | 19:36דר שלום במידה ואנימזריקה דקפפטיל 0.1 מג כל יום כבר שבועיים האם אני יכולה לבצע בדיקת הריון ביתית? עקב עיכוב במחזור האם התשובה תהיה מהימנה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בדיקת היריון
פרופ׳ יעקב אדכנזי 30/09/2015 | 22:24אם ערך הביטה מעל 50 הוא יתבטא בבדיקה הביתיתהוסף תגובה
-
בדיקת הריון חיובית
רונית 30/09/2015 | 22:32עשיתי והיא יצאה חיובית! האם הדקפפטיל יכול להשפיע לחיוב כשזה בעצם שלילי?הוסף תגובה
-
בדיקת דם
רונית 01/10/2015 | 12:15עשיתי היום בדיקה! פרוגרסטון 37.7 בטא :) 1921הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מזל טוב את בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2015 | 12:32פני לרופאהמטפלהוסף תגובה
-
פרוגרסטון נמוך ?
רונית 03/10/2015 | 14:53הי יצא לי בטא 1927 ופרוגרסטון 37.7 האם הפרוגרסטון לא נמוך מדי ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כל הערכים תקינים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2015 | 15:10הוסף תגובה
-
שאלה דחופה
רונית 04/10/2015 | 11:35הי דר יצאה לי בטא 5147 אבל הפרוגרסטון ירד מפעם שעברה כרגע עומד על 35 זה לא טוב נכון? ): הבטא עולה אבל הפרוגרסטון יורד זה אומר שההריון עומד ליפול?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערכי פרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/10/2015 | 09:47עדיין בטווח התקיןהוסף תגובה
-
טווח תקין
רונית 07/10/2015 | 11:331.מה הם ערכים לא תקינים? מתחת ל30? 2.בכל אופן ביקשתי מהרופאה והתעקשתי על אנדמוטרין פעמיים ביום האם זה בסדר ? האם זה יכול לגרום נזק? 3.שאלה נוספת הוסת האחרונה שלי היתה ב29.9 באיזה שבוע אני ? כדי לדעת מתי ללכת לבדוק דופק קבעו לי תור נוסף רק ב19 לחןדש האם אתה חושב שאפשר להקדים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טווח פרוגסטרון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/10/2015 | 11:571.מעל 20 2.זה בסדר 3.רצוי לבצע את בדיקת האולטרסאונד לזיהוי דופק עוברי לפחות 4 שבועות ממועד הביוץהוסף תגובה
-
-
פוריות
אורנית 06/10/2015 | 00:36שלום פרופ' יקר מנסה להיקלט מעל שנה. מטופלת כרגע אצל רופא שהחליט על טיפול בהזרעה כולל זריקת אוביטרל ( ברקע ציסטה אנדומטריונית בשחלה אחת בגודל 2 מ"מ). עברתי הזרעה בתקוה לתוצאה חיובית. במידה ולא אקלט, אהיה מעוניינת בהפריה חוץ גופית על ידך. אני רוצה לדעת אילו שלבים עלי לעבור בטרם ההפריה ומהן העלויות? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/10/2015 | 09:46אשמח מאוד לסייע לך,אודה לך אם תתקשרי אלי לטלפון 0548009999 כדי לקבל מידע אמין יותר הנוגע אלייך ושמירת סודיותך כנדרשהוסף תגובה
-
-
שיפור סיכויי החזרת מוקפאים
שירה 06/10/2015 | 18:03שלום וברכה, בת 35, ילד בן 5 כתוצאה מIVF וילדה בת 3.5 מהריון ספונטני נותרו לי 7 עוברים מוקפאים, כאשר 2 החזרות עם 2 עוברים יפים וטובים לא הניבו הריון, הקפדתי על טיפול שנתן לי הרופא, אסטרופם 5 מ"ג ו-3 אנדומטרין ביום, רירית 9 מ"מ, אך כאמור ללא הצלחה כעת נותרו לי 3 עוברים (2+1) והיות והרופא שלי בחו"ל אשמח לתשובה: 1. האם מומלץ להחזיר 2 עוברים שוב או שלושה? 2. מה לדעתך ניתן וכדאי לעשות בכדי לשפר את סיכויי ההצלחה? 3. מדוע כאשר יש עוברים יפים וזה עדיין לא מצליח? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/10/2015 | 09:36הייתי ממליץ לבצע היסטרוסקופיה לפני טיפול נוסף,בעת הטיפול להחזיר 3 עוברים,מלבד זאת צריך לזכור שלעוברים מוקפאים ישנו שיעור השתרשות נמוך יותר ולכן סיכויי ההצלחה פחותיםפ,יחד עם זאת 3 עוברים ממחזור טיפול שבו הרית בעבר ישנם יתרונות רבים בהיותם צעירים ממך ביותר מ-5 שנים,בהיותם ממחזור אופטימלי שבו הרית,ומעצם העובדה שאינם מצריכים טיפול מסיבי בזריקות,ואינם מצריכים שאיבת ביציות בהרדמההוסף תגובה
-
-
הצלחת טיפול
יפעת 04/10/2015 | 20:18שלום פרופ', לאחר 5 ניסיונות החזרה עוברים מתרומת ביצית נחלו כישלון. הרירית היתה בסדר ובכל המקרים הגיעה לעובי של בין 8 ל- 10 מ"מ. נאמר לי שהסיכוי בתרומת ביצית גבוה משמעותית. אז מה יכולה להיות הסיבה שלא היתה השרשה? (היה הריון כימי אחד). (צילום רחם יצא תקין). תודה וחג שמח.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
היריון בתרומת ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/10/2015 | 12:17היריון מתרומת ביציות מותנה באיכות הזרע ,איכות הביציות שנתקבלו בתרומה,העדר פגמים ברחם,הכנה הורמונלית הולמת,עובי ומבנה רירית תקין. בנסיבות המקרה יש לבדוק את כל הנקודות שהועלו,ולנסות לשפר אותן-המלצתי היא לבצע היסטרוסקופיה ולהחזיר עוברים שהתפתחו לשלב בלסטוציסט במחזור טריהוסף תגובה
-
תודה על המענה... שאלה נוספת
יפעת 05/10/2015 | 17:09האם צילום רחם והיסטרוסקופיה לא בודקים אותו דבר? מה ההבדל? תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
היסטרוסקופיה,צילום רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/10/2015 | 23:47, היסטרוסקופיה מאפשרת זיהוי של פגמים בחלל הרחם שלא תמיד מתגלים בצילום רחםהוסף תגובה
-
-
מיקרופירין 75 , אוקסופירין 400 מ"ג, ויטמין E
אפרת 05/10/2015 | 22:28נמצאת בהכנת עיבוי רירית הרחם לקליטת עובר מוקפא בלטוציט מתרומה. ולוקחת כבר שבוע אני לוקחת נרות אסטרוגן 3 מ"ג וניפדיפין 20% ובנוסף מיקרופירין 75, אוקסופירין 400 2-3 ביום וויטמין E. האם המיקרופירין והאוקסיפירין מזיקים לקראת ההחזרה ? (לפני שאיבה הורו לי לא להשתמש במיקרופירין מחשש לדימום)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול לעיבוי הרירית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/10/2015 | 23:44אין בעיה עם מיקרופירין ויטמין E,ואקסיםירין כהכנת הרירית לקראת החזרת העובר הקפואהוסף תגובה
-
-
התלבטות לגבי לקיחת גלולות בתהליך IVF-PGD
רותם 04/10/2015 | 12:10שלום, בעלי ואני מתחילים תהליך של IVF-PGD עקב המצאות מחלה גנטית אצל בעלי שהתגלתה באבחון הגנטי. בעקבות ההחלטה להכנס להריון באמצעות IVF-PGD אין אנו מנסים להכנס להריון ספונטנית מחשש להקלטות עובר שאינו בריא ולכן אנו משתמשים באמצעי מניעה שאינם גלולות למניעת הריון. הומלץ לי במרפאת ה IVF להתחיל לקחת גלולות, למרות שהמחזור שלי סדיר, על מנת לשלוט טוב יותר בימים שנקבעו מראש לשאיבת ביציות והחזרתן. אך אנו מתלבטים האם נכון לקחת כעת גלולות שאולי עשויות לעכב את ההקלטות? עד כמה נהוג לקחת גלולות בתהליך זה? תודה רבה, רותםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לקראת IVF-PGD
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/10/2015 | 12:29ההמלצה בהחלט מקובלת וראויה,הוסף תגובה
-
-
סוכרת הריונית
אני 03/10/2015 | 20:50פרופ׳ יקר שלום. אני יודעת כי עליי להמשיך ולקבל הנחיות מהרופא שלי אבל מעריכה מאוד את דעתך לכן אשמח אם תוכל לענות לי מנסיונך. יש לי סכרת הריונית. כרגע בוחנים אם אני יכולה לאזן באמצעות תזונה. אני בחורה די רזה. התפריט שלי כולל מנה מאוד מצומצמת של פחמימה (אורז אני לא יכולה לאכול אפילו לא אורז מלא גם לא במינון קטן אפילו כף של אורז מקפיצה לי את הסוכר) כך שכמעט כמעט אני נמנעת מפחמימות (בארוחה הפחמימה היחדה זה ביס מפיתה או כף פסטה) ירדתי מעט במשקל ומאז אין עליה מפחדת לרדת עוד במשקל האם זה תקין? השאלה שלי היא אם בתפריט שלי מותר לי לאכול 4 כפות אורז מלא אבל בפועל זה לא כדאי כי הסוכר קופץ האם עדיף בכל זאת להימנע ולאזן באמצעות תזונה וכמעט לגמרי להוריד פחמימות מהתפריט או שבמקרה שלי עדיף טיפול תרופתי? הכל כמובן בלהתחשב במה שהכי טוב לעובר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סכרת היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2015 | 21:14להערכתי הטיפול בך צריך לספק ערכים תזונתיים שימנעו ממך לרדת במשקל ואפילו אם לצורך העינין תידרשי לטיפול תרופתיהוסף תגובה
-
האם הטיפול התרופתי
אני 03/10/2015 | 22:25תודה פרופ׳ על המענה, האם הטיפול התרופתי מעלה את האפשרות שהסכרת תישאר אחרי ההריון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי בסכרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/10/2015 | 08:58הטיפול התרופתי הינו עדות למצבך הבלתי נשלט וכנראה מתחייב בנסיבות המקרה,והוא ואינו קובע את הפרוגנוזה שלך בייחס לסכרת בעתידהוסף תגובה
-
-
לפני טיפול נוסף
אריקה 01/10/2015 | 12:20חג שמח פרופסור יש לי שאלה אני לפני מחזור ivf שני צריכה להתחיל הכל כולל שאיבה לקחתי למשך 10 ימים גלולות הרמונט והגלולה האחרונה הייתה ב 27/9 ועדיין לא קבלתי מאמינה שאקבל בימים הקרובים כי מרגישה כאבי מחזור השאלה שלי אם אני מקבלת ביום שישי 2/10 ועושה בדיקת דם ביום ראשון ה4/10 לדעת אם אפשר להתחיל טיפול זה לא מאוחר מידי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2015 | 12:31הטיפול אמור להתחיל כ- 5 ימים לאחר הפסקת הגלולה,אין צורך בבדיקת דם בעת קבלת הדמם לאחר הפסקת הגלולההוסף תגובה
-
לפני טיפול נוסף
אריקה 01/10/2015 | 12:41אם ככה אז יום ראשון זה כבר מאוחר כי ביום שישי זה 5 ימים שהפסקתי את הגלולות אבל עדיין לא קבלתי מחזור או שזה לא מאוחר קצת לחוצההוסף תגובה
-
לפני טיפול נוסף
אריקה 01/10/2015 | 12:43שכחתי להוסיף שבעיקבות ההחזרה האחרונה היה לי קצת בלגן בהורמונים לפי מה שהבנתי ובגלל זה קבלתי את הגלולותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2015 | 14:46בכל מקרה יש להמתין להופעת מחזור להתחלת טיפול,גם אם הוא יופיע מעבר ל-5 ימים מהםסקת הגלולההוסף תגובה
-
טיפול נוסף
אריקה 01/10/2015 | 21:22ערב טוב פרופסור קיבלתי הערב את המחזור אחרי 10 ימים של גלולות הרמונט ושאלתי כזאת אם ביום ראשון זה לא יחשב מאוחר כדי להתחיל זריקות של הטיפול החדש כי זה יהיה כבר יום 4 למחזור? תודה ולילה טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התחלת טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/10/2015 | 09:57לטעמי עדיף להתחיל את הטיפול לאלתרהוסף תגובה
-
לפני טיפול נוסף
אריקה 02/10/2015 | 11:08מה זאת אומרת לאלתר לא כל כך הבנתי שבת שלוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הכוונה היא ביום קבלת הדמם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2015 | 21:15הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
סרטן רירית הרחם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
התקן תוך רחמי IUD
-
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
קולפוסקופיה
-
תרופות קשורות
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
-
אמיקצין
-
מונחים קשורים
-
בלוטות ברתולין
-
אנלוג של LH-RH
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב