פורום טיפולי פוריות - עמוד 2122
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
בדיקה ביתית להריון
וו 25/09/2014 | 21:30ב 14.9 הייתה שאיבה וב 17.9 הייתה החזרה של עובר אחד. היום (8 ימים לאחר ההחזרה )ביצעתי בדיקה ביתית להריון והתוצאה הייתה שלילית (מקלון זהב) אפילו לא פס חלש. האם זה אומר שאין הריון? אני יודעת שרק לאחר 12 יום זה וודאי אבל מה באמת הסיכוי שאין עדיין הפרשה של ביטא 8 ימים אחרי ברמה של מעל 10? תודה :-)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת דם ביתית להריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/09/2014 | 09:20לא הייתי סומך על בדיקה זו ומבצע בדיקת דם להריון עחלוף 12 יום מההחזרההוסף תגובה
-
-
דימום מאסיבי 14 יום מהשאיבה
יעל 26/09/2014 | 00:23שלום פרופ׳, ביום ה14 לשאיבה וה10 להחזרה (עובר 6 תאים) החל דימום, תחילה כהפרשה חומה ואחכ התחזק ... האם יתכן שהגיע הווסת ואין צורך לבצע בטא? מציינת שהדימום חזק יותר מהווסת בדרכ . תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דמם לאחר 14 יום מהשאיבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/09/2014 | 09:14כנראה מדובר במחזור ומתקבל הרושם שאין צורך לבצע בתנאים אלו את בדיקת הדםהוסף תגובה
-
-
דימום
אני 22/09/2014 | 11:47שלום פרופסור,קיבלתי מחזור בתאריך 26/8, עשיתי החזרה של עוברים טריים בתאריך 14/9, אני אמורה לעשות בדיקת דם אחרי 12 יום מההחזרה,לוקחת תמיכה אגרסיבית של גסטון ריטארד 500 יום כן יומיים לא,כולל אסטרופם 3 פעמים ביום דרך הפה והנרתיק,ואוטרוגסטאן 300, 3 פעמים ביום,כולל מיקרופירין 1 ליום,היום הופיע דימום בניגוב מעט מאוד,האם אחרי כל התמיכה הנ"ל זה אומר שקיבלתי מחזור?? או שזאת השתרשות?? אם אעשה מחר בדיקת דם לפני הזמן יש אפשרות לדעת אם זה הריון או מחזור?? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול תמיכתי-דמם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/09/2014 | 12:17יש לבצע בדיקת דם לאסטרוגן ,ופרוגסטרון כדי לבחון את מידת הספיגה של התרופה,בכל מקרה לא ברור מדוע את מקבלת טיפול כל כך מסיבי ומה הרקע לבעיה שלך ,שיתכן והיא הסיבה לדמם המוגדם שהופיעהוסף תגובה
-
דחוף בבקשה,עשיתי בדיקת דם היום
אני 23/09/2014 | 14:21שלום רב פרופסור עשיתי כעצתך בדיקת דם היום, האי 2 יצא: 1,848 ,הפרוגרסטרון:27.9 ולא התאפקתי ועשיתי גם בטא למרות שזה מוקדם ויצא:8 . להזכירך החזרת טריים בחו"ל ב 14/9,אמורה לעשות בדיקת בטא 12 יום לאחר ההחזרה, היות ואתמול היה מעט דימום שפסק ,ולפי עצתך עשיתי בדיקת דם לאי 2 ולפרוגרסטרון,מתי אני אמורה לעשות בדיקת ביטא??? האם להספיד את הסיכוי להריון אם יצא היום ביטא:8 ??? או שיש סיכוי כי עשיתי מוקדם מידי? תודה האישה במתחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך מעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2014 | 13:29לבצע בדיקת דם חוזרת להריון במידת האפשר (חג)ב-26 לחודש(באסותא?)הוסף תגובה
-
שכחת לענות לי
אני 24/09/2014 | 13:29םהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך מעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/09/2014 | 12:52המלצתח לך לבצע בדיקה חוזרת עד אז קשה לבצע ספקולציות לגבי גורל ההריוןהוסף תגובה
-
-
איחור או הריון
תקווה 17/09/2014 | 17:05שלום רב לך פרופסור יקרר! בחודש יולי עשיתי הפריה מספר 3 שלי שלא צלחה, בדיקת דם לאחר החזרה הייתה אמורה להיות ב15-8 אבל ב14-8 קיבלתי ...בחודש הפסקה מטיפולים , מחזור סדיר... היום 17-9 עוד לא קיבלתי מחזור כאמור כבר עוד מעט חמישה שבועות ..האם יכול להיות הריון או קרוב לוודאי בגלל הטיפול יש שיבושים במחזור וביוץ ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
משהו נוסף
תקווה 17/09/2014 | 17:07כבר שבוע עם עאבי מחזור הולך ובאה כאילו בטוחה שקיבלתי אבל אין כלום, רק הפרשות לבנותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איחור במחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/09/2014 | 09:57שתי האפשרויות שציינת אפשריות ,ובמידה ולא תקבלי עוד מספר ימים -פני לביקורתהוסף תגובה
-
בדיקה ביתית חיובית
תקווה 19/09/2014 | 17:47תודה רבה על המענה , היום הסתובבתי בקניון לא התאפקתי ונכנסתי לניו פארם קניתי ערכה..עשיתי באותו רגע יצא פס חלש אבל ברור....זה אומר חיובי לא ? מה אני צריכה לעשות עכשיו ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת דם להריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/09/2014 | 09:18בצעי מחר בדיקת דם להריוןהוסף תגובה
-
בדיקת בטא
תקווה 21/09/2014 | 17:22שלום ד״ר , אז כמו שהמלצת הייתה לי הפנייה בתוקף והיום עשית יצא ערך 64? סביר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/09/2014 | 12:41קודם כל מזל טוב את בהריון,מה שחשוב הוא לבצע ביקורת חוזרת בעוד יומיים כדי לשפוט את עליית הביטה ולהעריך את מצב ההריוןהוסף תגובה
-
בדיקת בטא
תקווה 22/09/2014 | 14:59תודה רבהה לך על הסבלנות בנוסף למקצועיות ! הבטא אני מבצעת יומיים מהבדיקה האחרונה? כלומר יום ראשון ואז שלישי נכון? זה גם יתן קצת אינדיקציה? רביעי חגהוסף תגובה
-
בטא
אילנית 22/09/2014 | 16:49בטא עושים כל יומיים והיא אמורה להכפיל את עצמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/09/2014 | 12:03אכןהוסף תגובה
-
בטא :-)
תקווה 23/09/2014 | 15:42תודה לאל היום עשיתי בדיקת דם יצא 230? נחמדה נכון ??? :-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2014 | 13:22נקווה לטובהוסף תגובה
-
נקווה לטוב
תקווה 24/09/2014 | 13:54היי ד״ר , ברור שנקווה לטוב אבל למה אתה אומר את זה? הבטא לא טובה? ב21-9 היה 64 ומחרתיים ב23-9 נהיה 230. זה הכפיל יפה לא? פי 3.5הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/09/2014 | 12:50נקווה לטוב-תקינותו של הריון אינה מסתיימת בערכי ביטה ,בכל מקרה בשלב זה הכול תקיןהוסף תגובה
-
-
פריג׳נטלי ואומגה
ח 24/09/2014 | 17:41חג שמח --- רציתי לדעת ברשותך .. אני בשבוע 20+3 כרגע לוקחת פריג׳נטלי ואומגה .. האם זה מספיק ברזל ? או שכדאי להחליף את כדורי בפרג׳נטלי למשהו אחר נאמר לי שהמוגלובין שלי סביר אבל עדיף שיהיה יותר גבוה ( לא זוכרת בדיוק) אשמח לחוות דעתך תודה ושנה טובה :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/09/2014 | 12:48את יכולה להמשיך באותה מתכונתהוסף תגובה
-
-
אוכל אחרי החזרת עוברים
מחכה שיצליח 23/09/2014 | 16:20אני אחרי החזרת עוברים. שתיתי אחר כך מרק חם מאוד' האם זה יכול להזיק לעוברים (טמפ' גבוהה בבטן) אני מתנצלת אם השאלה טיפשית....פשוט בשלב הזה כל דבר מלחיץ ומדאיגהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אחרי ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2014 | 13:18לא יכול להזיק לעובריםהוסף תגובה
-
שנה טובה
אילנית 24/09/2014 | 16:14תודה, שנה טובה וחג שמח!!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תודה רבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/09/2014 | 12:48תודה רבההוסף תגובה
-
-
הפרשות חומות במהלך טיפול
אילנית 23/09/2014 | 10:40הזרקתי במשך 5 ימים גונל F 200. יש לי כל הזמן הפרשות חומות. האם זה נורמאלי? רוצה לציין שאתמול באולטראסאונד ראו 3 החזרים ציסטים עכורים וזקיקים קטנים מ-10. האם יש קשר לציסטות או שזו תגובה הורמונלית הגיונית של הגוףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרשה חומה במהלך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/09/2014 | 11:53יש לברר את טיבה של ההפרשה החומה אינה אופיינית לאחר חמישה ימי טיפול,באשר לממצאים העכורים לא ברור הרקע-אנדומטריוזיס?הוסף תגובה
-
חשש לאנדומטריוזיס
אילנית 23/09/2014 | 12:04הציסטות מופיעות רק בשחלה השמאלית וגודל הציסטה המובילה 23 מ"מ והאבחנה היא חשש לאנדומטריוזיס. לא עשיתי מעולם בדיקה שממש איבחנה את הציסטות והבנתי שהדרך היחידה לבדוק זאת היא בעמצעות ניתוח. ידוע לי שמי שסובלת מאנדומטריוזיס בד"כ סובלת מכאבי מחזור. בשנים האחרונות (כ-3 שנים לערך) תמיד ראו את זה באולטראסאונד, זה תמיד באותו הגודל +-, ואני אף פעם לא סובלת מכאבי מחזור אך הוסתות שלי כבדות. בזמן השיחה עם רופא הפוריות לפני כל טיפול תמיד שאלתי והרופא לא יחס חשיבות רבה לעניין. גם לקחתי גלולות אך הגלולות לא העלימו את הציסטות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/09/2014 | 12:09בכל מקרה יש להמשיך בטיפול ,ולראות כיצד יעלה דברהוסף תגובה
-
רוצה להוסיף....
אילנית 23/09/2014 | 12:10הייתי אחרי 12 יום גלולות, קיבלתי וסת 3 ימים לאחר סיום הגלולות ובעצם ההפרשות החומות נמשכות מאז סיום הוסת, זה לא שהן הופיעו פתאום עכשיו לאחר 5 ימי טיפול. אודה לחוות דעתך בנושאהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2014 | 13:21כאמור יש להמשיך בטיפול ולראות את התגובה לטיפולהוסף תגובה
-
-
בדיקת צוואר רחם אחרי גרידות
limor 24/09/2014 | 05:51שלום,אני בת 41 בלי ילדים. לפני שנתיים התחלתי בטיפולי ivf. לפני התהליך עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית ובאמצע התהליך עשיתי גם צילום רחם. הבדיקות היו תקינות. בשנתיים עברתי גרידה בשבוע 8 כי ההריון לא התפתח ולפני חודשיים עברתי גרידה בחודש 4 בעקבות גילוי של תסמונת דאון. אתמול קיבלתי תשובה שלילית עבור ניסיון נוסף שעשיתי אחרי הגרידה. האם לדעתך כדאי לעשות עכשיו צילום צוואר רחם(היסטרוסקופיה) לוודא שאין הדבקויות? תודה רבה...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
היסטרוסקופיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2014 | 13:17לאור אירועי ההפלה שהתרחשו,בהחלט מומלץ לבצע היסטרוסקופיההוסף תגובה
-
-
הפסקת הריון
ליאת 22/09/2014 | 15:43שלום רב, אני אחרי טיפול הפרייה. המחזור האחרון היה ב-31 יולי.בבדיקת ביטא הראשונה הייתה 312, השנייה 809 והשלישית 1384 בדיקת שק הריון נעשתה ב-9.9 גודל השק 11 על 8 ממ מתאים לשבוע 5W0D גבולות סדירים הילה אקוגנית שק חלמון הודגם. בדיקה שנייה שהתבצעה ב-16.9 שק הריון 13 ממ מתאים לשבוע 5W3D שק חלמון הודגם הד עוברי הודגם,לא נצפה דופק. CRL 4מ"מ מתאים לשבוע 6W1D נתבקשתי לחזור לאולטרסאונד ב-21.9 . גודל שק 17מ"מ מתאים לשבוע 6W0D הילה אקוגנית שק חלמון 6.5 מ"מ הד עוברי הודגם אין דופק CRL 4.17 מ"מ מתאים לשבוע 6W1D הרופא שלי אמר לי להפסיק תמיכה ולהפיל את ההריון.ההריון אינו תקין. יש לי הרגשה שהוא נמהר מדיי. לא הפסקתי עדיין את התמיכה והייתי רוצה חוות דעת נוספת. תודה מקרב לב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפלה נדחית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/09/2014 | 12:07צר לי מאוד לומר שהרופא שלך צודק בטיפולי הפריה בהן מועד החזרת ההריון ידועה ,ניתן לצפות לדוק עוברי עם השלמת 4 שבועות ממועד ההחזרה,במידה ולא מזוהה דופק מבצעים ביקורת חוזרת תוך שבוע ,ואם גם אז אין עדות לדופק -מדובר בהפלה נדחית ,ויש לסיים את ההריון בהקדםהוסף תגובה
-
-
לאחר מי שפיר
קרן 23/09/2014 | 11:56הי אתמול עשיתי את בדיקת מי השפיר. היו לי מעט כאבי בטן, אך היו יותר טוב. תודה לאל. יש לי שתי שאלות: האם מותר לשכב על הצד? ושאלה שניה- החל מאתמול אני מרגישה פחות את תנועות העוברית שלי. וגם כשאני מרגישה הן חלשות יותר. האם זה בסדר? איך אדע שהיא לא במצוקה? תודה ושנה טובה ומבורכת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אחרי בדיקת מי שפיר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/09/2014 | 12:02אין כל בעיה לשכב בתנוחה הרצויה לך,באשר לתנועות העובר -סביר להניח שתחושותייך סובייקטיביות בכל מקרה בשבוע כל כך מוקדם של הריון שבו מבוצעת בדיקת מי השפיר מרגישים פחות את תנועות העוברהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
סרטן רירית הרחם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
אקו לב עובר
-
תרבית זרע
-
תרופות קשורות
-
טרימתופרים
-
אמיקצין
-
מונחים קשורים
-
אטרופיה
-
גראם שלילי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן