פורום פסיכוגריאטריה
ד"ר עופר בר ד"ר עופר בר פסיכוגריאטר בעל מרפאה פרטית בתל אביב. ד"ר בר כיהן כסגן מנהל מחלקת שיקום לב במרכז רפואי גריאטרי. ד"ר בר מקדיש את כל הזמן, הידע והמאמצים על מנת לאבחן את מקור הבעיה ולמצוא את הפתרון הטוב ביותר. ד"ר בר מגיע במקרים רבים לבית המטופל בכדי לחסוך ממנו את הטירחה בהגעה למרפאה וגם בכדי ללמוד על המטופל בסביבה הטבעית שלו. 053-2264684
האם חיידק סלמונלה, כמו חיידק שנמצא בשתן ממקור חיצוני מיה 25/04/2022 | 20:54סטפילוקוקוס, ייתכן שזה מהחדרת קטטר? חיידק עורי. מה קורה אם לא מטופל אנטיביוטית, ומתרבה מתחת לאף. האם ברגע שיש אספירציות, יכול להשתלט על הריאות? להביא לקריסת מערכות? להפריע להחלמה מאספירציה? הרי אם מגיע לדם. יכול להזיק לריפוי דלקת ריאות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זיהום בדרכי השתן דר' עופר בר 09/05/2022 | 21:10שלום מיה. זיהום בדרכי השתן יכול לנבוע ממקור חיצוני. נוכחות קטטר שתן מעלה את הסיכוי להיווצרות זיהום בדרכי השתן. החיידק בשתן עלול לפלוש לדם, מצב הקרוי אורו-ספסיס. במידה וישנה צמיחה של אותו פתוגן בתרבית דם ובשתן, יש לחשוד במצב הנ"ל. הטיפול הוא, במרבית המקרים, בטיפול אנטיביוטי תוך ורידי. יש פתוגנים מסויימים, שהמצאותם בתרבית שתן, מחייבת המשך בירור לגבי מערכות נוספות (למשל סטפילוקוק אאורוס בשתן ובדם מחייב אקו לב לשלילת אנדוקרדיטיס וכו'). רפואה שלמה.הוסף תגובה
האם חיידק סלמונלה שנמצא בשתן וגורם לדלקת יכול להיות ממקור פנימי?יבגני 28/11/2025 | 13:25האם חיידק סלמונלה שנמצא בשתן וגורם לדלקת יכול להיות ממקור פנימי?הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר עופר בר 28/11/2025 | 14:05שלום יבגני. ייתכן. בעיקר בקרב חולים הלוקים בדיכוי אימוני. רפואה שלמה.הוסף תגובה
בעיות שינה (לת) Margi 01/11/2025 | 11:19הנני בת 77 בריאה ללא תרופות מתעמלת יום יום פילאטיס עיצוב ואירובי מתון . לפני שלושה וחצי חודשים בני התאבד ומאז חוסר שינה מסרבים לתת לי זודורום קבוע שאני רגילה אליו .השתמשתי במקרים של נסיעות לחול או חוסר שינה .טוענים שזה ממכר. המלצת רופא המטפל טרוזידול .יש לי התנגדות לתרופות פסיכיאטריות .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
דכאון וחוסר תיאבון ורד 15/10/2025 | 18:50אימי בת 82 התחילה לחשוד שהשכן רוצה לרצוח אותה עם סכין וטענה שהשכן שומע כל מה שהיא אומרת. היינו אצל פסיכוגריאטר שנתן לה פרפנן חצי כדור בבוקר וחצי בלילה. אמא הפסיקה לדבר על השכן ומאוד רגועה כבר חודשיים. בשבועיים האחרונים היא מאוד מדוכאת וחסרת תיאבון. רוצה לאכול כדי לא להיות חלשה אבל מאוד קשה לה לאכול. מה צריך לעשות? שוב פסיכוגריאטר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר עופר בר 18/10/2025 | 03:37שלום ורד. פרפנן הנה תרופה ישנה ומורכבת. ככל שאמא מדוכאת, יש להבין במה מדובר, ולטפל בהתאם. מאחר ומדובר במקרה מורכב, מומלץ להיוועץ בפסיכוגריאטר. רפואה שלמה.הוסף תגובה
מוסד תשושי נפש Mervin 07/09/2025 | 11:53שלום הכנסתי את אבי למוסד לתשושי נפש לאחר אבחון דמנציה בינונית.לאחר שלושה שבועות נקראנו עי המנהל ונאמר שנאלצים להוציא אותו עקב מקרה אלימות(הרביץ לשותף לחדר).הם אמרו שהם לא יכולים לטפל בו.הם לא אמורים לאזן אותו תרופתית ולעזור לו להגיע לאיזון?זו לא המטרה של מקום כזה? מה אני אמור לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר עופר בר 08/09/2025 | 19:20שלום מרווין. הפרעות התנהגות שכיחות בדמנציה בחומרה בינונית- מתקדמת. אמורים לאזן זאת במסגרת בית האבות, ברם האיזון אינו פשוט כלל וכלל. ממליץ לפנות לאבחון של מומחה בתחום. רפואה שלמה.הוסף תגובה
הזיות בלילה הזיות על חיות בנאדם שצלול בבוקר ממש 04/09/2025 | 21:03אבא שלי בלילה התחיל עם הזיות הוא רואה כל מיני סוגים של חיות בחדר שלו ככה שהוא מפחד אפילו לישון בחדר ועובר לישון בחדר אחר ומדמיין שהם מתחת למיטה על הספה לפני השינה שומע רעשים של ציפורים האם זאת תחילתה של דמנציה ? עשה סיטי מח שינויים היפודנסיים בחומר הלבן בצנטרום הסמי אובלה דו״צ כנראה מחלק שינויים איסכמיים כרונייםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר עופר בר 08/09/2025 | 19:16שלום מרווין. לא ניתן לשלול דמנציה לפי תיאורך, ברם התיאור מתאים יותר להפרעה נפשית. ממליץ להיבדק ע"י מומחה בתחום בהקדם. רפואה שלמה.הוסף תגובה
כדורי שינה שילוב של נוקטורנו ואמביאן (לת) בת מודאגת 01/08/2025 | 09:17אמי בת 90 צלולה ובריאה אך נוטלת כדורי שינה כבר 50 שנה. כרגע נוטלת לפני השינה נוקטורנו 3.75 + 7.50 לפני השינה, מתעוררת אחרי כמה שעות ונוטלת גם אמביאן. לאחרונה קמה בבוקר עם נפיחויות בעיניים כמו גם רגזנות יתר. ניסינו שילוב של שמן cbd בנתיים פחות עובד. אני מנסה להוריד לא את האמביאן אבל אז היא נוטלת באמצע הלילה עוד כדור של נוקטורנו. הפסיכוגריאטר המליץ להוסיף טרזידול בלילההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אינטרקציה בין תרופות (לת) ליה 18/07/2025 | 22:25שלום רציתי לדעת אם התרופה אמביאן ,ממנטין וטרזודיל ביחד יכולים לגרום לשיבושים בעשיית צרכים עצירות,לסרוגין עם שילשול ואפילו איבוד שליטה בצרכים,למרות שזה היה חד פעמי.החולה עם דמנציה שמחמירה מהר מאז התחלת הטיפול ורוצה לנסות אלימינציה כדי לבדוק איזה מהם מפריע ובנוסף החולה בן 67 נירדם בישיבה במשך היום ומאוד עייף.מה שכן אמביאן עזר בזה שהצליח לישון יותר עמוק בלילה אך ביום ממשיך לנמנם.אפשר לשנות לבונדורמין וטרזודיל ביחד?(אמביאן וחצי טרזודיל מקבל עד היום בלילה)זה יכול ליהיות תחליף ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תרופה צרבונין אורית בר לב 27/02/2022 | 00:16אימי בת 80 עם ירידה קוגנטיבית, סחרחורות, דכאון והתקפי חרדה. מטופלת בקלונקס וציפרלקס. קראתי על התרופה צרבונין. באיזה מקרים התרופה יכולה לעזור? מתי נותנים אותה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
צרבוניןמור 23/02/2023 | 11:08קיבלתי מרשם לצרבונין ולקחתי במשך חודשיים. בתקופה הזו היו לי מיגרנות שהלכו ונעשו תכופות עד 3-4 פעמים בשבוע, ובסוף התקופה היה חשד לאירוע מוחי חולף. ברגע שהפסקתי את נטילת הצרבונין - המיגרנות חלפו לחלוטין. איפה אוכל לדווח על זה כדי שיכניסו לעלון?הוסף תגובה
תשובת מומחה צרבונין דר' עופר בר 13/03/2023 | 09:06שלום אורית. מדובר בג'ינקו בילובה, תכשיר טבעי, הכרוך בתופעות של דילול הדם. לכן, במידה ואדם נוטל מדללי דם נוספים, לא מומלץ בגדול על נטילת תרופה זו. ההתוויה העיקרית של התרופה היא דמנציה מסוג אלצהיימר, דמנציה וסקולרית או משולבת. נמצא בחלק מהמחקרים הקליניים שהיא יעילה גם באפיזות דכאוניות ובטיפול בסחרחורת. למיטב ניסיוני, התרופה אינה תורמת הרבה לשיפור תסמינים קוגניטיביים ו/ או אפקטיביים, ואני מעדיף להשתמש בתרופות בעלות יחס תועלת- עלות טובות ממנה. רפואה שלמה.הוסף תגובה
צרבוניןsimona 05/02/2025 | 19:29אם כך, מה הן אותן תרופות שאתה כן מאמין בהן?הוסף תגובה
תרופות פסיכיאטריות יחג עם צרבוניןרחל 02/07/2025 | 14:40בת 75, שנים רבות עם אני לוקחת תרופות לדיכאון, התחלתי לפני כמה ימים לקחת צרבונין. האם יכולה להיות אינרקציה של התרופות עם הצרבונין ויכול להזיק יותר מאשר להואילהוסף תגובה
תשובת מומחה תרופה צרבונין ד"ר עופר בר 05/07/2025 | 18:35שלום רב. תלוי אילו תרופות את נוטלת, ומאילו מחלות את סובלת. רפואה שלמה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שיקום גריאטרי
-
דיור מוגן
-
טיפול פסיכיאטרי
תרופות קשורות
-
גלנטמין
מונחים קשורים
-
גריאטריה
-
אי-שליטה במתן שתן
-
דיור מוגן
רופאים בתחום

פרופ' לאון גרינהאוס פסיכיאטריה
פסיכיאטר מומחה באבחון וטיפול דיכאון, חרדה, מאניה דיפרסיה ומצבים פסיכיאטרים מורכבים-פרופסור אמריטוב האוניברסיטה העברית, לשעבר מנהל בית חולים

ד"ר רונן בן יוסף גריאטריה
5.0 ( 39 חוות דעת )
"ביקור הבית של דקטור בן יוסף היה לאמא שלי חולת אלצהיימר. זהו ביקור הבית השני של הרופא אצלה. דוקטור בן יוסף הוא רופא מקצועי מאוד. אדיב, רגיש למצבה, מכבד מאוד וגם לאחר סיום הביקור הוא זמין לנו (המשפחה) בכל עת שנחפוץ. ממליץ עליו בחום"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר