פורום פסיכיאטריה - עמוד 1438
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
שינוי במינון הפריזמה me 10/05/2011 | 23:29בת 15 וחצי. נוטלת פריזמה כבר חצי שנה. לפני כחודש נקבעה לי עלייה במינון מ-30 מ"ג ל-40 מ"ג לאחר שבמשך החצי שנה של הטיפול היתה תמיד עלייה הדרגתית, החל מ-10 עד למינון הנוכחי. בעליות מינון הקודמות היו לי שינויים במצבי הרוח- זאת אומרת, הייתי משנה מצב רוח בכל חצי שעה, שעה בערך. לאחר ההסתגלות לעלייה במינון הבלבול במצבי הרוח ירד. לעומת זאת, בעלייה האחרונה הבלבול לא עובר, אני מרגישה שאין לי אחריות על הרגשות שלי ואני חשה רק מה שהמוח שלי מרגיש באותו הרגע. הרגשה זאת התבססה על מקרה קיצוני שבו ממש שיניתי מצבי רוח כל 10 קות בערך, בכיתי כשהייתי שמחה וכעסתי על שום דבר. אני מתוסכלת מהמצב הזה אבל זה רק המצב הנפשי. מהבחינה הפיזיולוגית אני מתקשה לנשום- למרות שהתרופה ניתנה לי בכדי למנוע את התקפי החרדה ואת קשיי הנשימה-, יש לי לחץ בחזה, מעין כאב בלב, כאבי עיניים וראש נוראיים, חולשה ועייפות מתמדת. בנוסף, בחודשים האחרונים הורדתי כ-8 ק"ג ממשקלי. כשהרגשתי שהירידה הדרסתית גורמת לי לסחרחורות ולבחילות בכל פעם שאני רואה אוכל, הלכתי לרופאה והיא אמרה שאני סובלת מדבר שנקרא: "אנורקסיה משנית". הייתי רוצה בבקשה שתסבירי לי בבקשה מה זה אומר והאם זה יכול להיגרם בגלל השפעת הכדורים או שזהו רק המצב הנפשי ואם אפשר בנוסף, מהו הטיפול המומלץ. תודה רבה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 11/05/2011 | 19:08me שלום, אנורקסיה משנית אינה מוכרת לי. ייתכן והרופאה מתכוונת לכך שהכדורים גורמים לתופעה, שזו לא אנורקסיה נרבוזה אלא תוצאה של הכדורים. במקרה שלך, הייתי מנסה טיפול בלוסטרל, אשר הינו כדור יעיל נגד חרדות שאינו גורם בסופו של דבר לירידה במשקל. ייתכן ובתרופה זו יהיה צורך ב-150-200 מ"ג (הכדורים באים ב-50 מ"ג וב-100 מ"ג). מניסיון, אני מציינת שאין צורך להיבהל מגודל המינון, פשוט המולקולות יותר גדולות. חשוב שתפני לייעוץ חוזר. בברכה, דר' קרני רובין
איקסל מאי 10/05/2011 | 17:09רציתי לשאול לוקחת איקסל 150 חודש וחצי ויש לי דופק ועצירות האם זה תופעת לוואי חולפת או להחליף כדור והאם זה מסוכןפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעות לוואי של איקסל דר' קרני רובין 11/05/2011 | 18:39למאי שלום, גם לי יש דופק. למה התכוונת? אני מקווה שהדופק ישאר לך!! אם התכוונת לדופק מהיר, אז מדובר בתופעת לוואי שכיחה של התרופה. במקרה חמור, מומלץ לפנות לרופא המטפל. כנ"ל לגבי העצירות, זו תופעת לוואי שכיחה ובמקרים חמורים מומלץ לפנות לרופא המטפל. במידה ותופעת הלוואי של הדופק המהיר קשה, ייתכן ויהיה מקום לשקול החלפת הכדור, אך את זה עלייך לדסקס עם הרופא המטפל. איני סבורה שזה מסוכן, אך זה בוודאי לא נעים. בברכה, דר' קרני רובין
רספידל 10/05/2011 | 14:40לוקחת יומים רספידל ופרימוניל לדיכאון עמוק ומחשבות אובססביות מרגישה גרוע עיפות קשה והגברת הדיכאון האם זה תופעות לוואי ומתי הם אמורות ללחלןף והאם הטיפול הוא נכון לוסטראל ציפרלקס פרפנן לא עזרו תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה רספרידל ופרימוניל דר' קרני רובין 11/05/2011 | 18:33שלום, לא ניתן לענות לך עם המידע שמסרת ללא מינונים וללא משכי זמן בהם קיבלת את הטיפולים. בעיקרון, טיפול נוגד דיכאון שונה במינונים מטיפול נגד OCD. טיפול נוגד דיכאון משפיע בתוך 4-6 שבועות. טיפול נגד OCD מצריך מינונים גבוהים יותר של ה-SSRI's או תרופה סרוטונרגית אחרת ומשכי זמן של 8-12 שבועות עד שיש השפעה. ככלל, אין הכרח בטיפול בתרופות כמו ריספרידל ופרפנן בהפרעות אלה. לפעמים טיפול מסוג זה עוזר מעט נגד החרדות. התופעות שציינת בהחלט יכולות להיות תופעות לוואי, אך הן גם יכולות להיות חלק מההפרעה ממנה את סובלת. למותר לציין שיומיים אינם פרק זמן שבה יכולה להיות איזו שהיא השפעה למעט תופעות לוואי. מאחר ואני לא יודעת כמה פרימוניל את לוקחת, כמ הריספרידל את לוקחת, האם מדובר בדיכאון או ב-OCD, אינני יכולה לומר כמה זמן ייקח עד שיחלפו תופעות הלוואי. בברכה, דר' קרני רובין
מחזור וכדורים בת 18 26/04/2011 | 12:12לפני כחודשיים ביתי כבת 18 חוותה התקף חרדה שגרם לה לדה- ריאליזציה . היא קיבלה לוריוון ונטלה 3 כדורים ביום. תחושות אלה לא חלפו ואפילו החמירו את המצב . היא מפחיתה עכשיו את הלוריוון בהדרגה והיום היא נוטלת 2 אבל כשלושה ימים לפני מחזור המצב מחמיר וגם במהלכו . האם התופעה ידועה והאם יש פתרון?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התגברות חרדות לפני המחזור - לחץ קדם ווסתי דר' קרני רובין 26/04/2011 | 20:11לבת 18 שלום, 1. התופעה של התגברות החרדות או התקפי החרדה לפני המחזור ידועה, והיא כנראה על רקע הורמונלי. 2. התופעה של דה-ריאליזציה ידועה. מדובר במנגנון הגנה במצבי לחץ, כאשר הלחץ מתגבר, יש יותר דה-ריאליזציה. אם תקראי תיאורים של חיילים בשדה הקרב או של אנשים שעברו את השואה, הם מתארים שהם היו שם ולא היו שם, ולמעשה מה שהם עברו זה שימוש במנגנון הגנה זה. 3. במיוחד בילדים, מנגנון הגנה זה מאוד נפוץ במצבי לחץ. 4. צריך להתייחס למנגנון הגנה כאל מנגנון נורמלי לחלוטין. הבעיה עם אנשים שיש להם התקפי חרדה, זה הצורך העצום שלהם בשליטה, והפחד שלהם במצבים אלה מאיבוד שליטה כאשר ניתן אפילו לומר שההפך הוא הנכון. 5. הטיפול, לדעתי, צריך להיות ב-SSRI's או בסימבלטה, שהם היעילים בטיפול בהתקפי חרדה. יצויין כי יה הנותנים את הלוסטרל רק בתקופות של הלחץ הפרה ווסתי. אני אישית לא התנסיתי בכך, אולי מאחר ואני מעדיפה במצבים של חרדה לתת SSRI's או סימבלטה באופן מתמשך. בברכה, דר' קרני רובין
תודה רבה -עזרת לי מאוד27/04/2011 | 21:20
האם טיפול בCBT יעיל במקרים כאלה?27/04/2011 | 21:23ועוד האם הגמילה ללוריוואן עלולה להתנגש עם הסימבלטה? או להועיל?
תשובת מומחה האם טיפול בCBT יעיל במקרים כאלה? דר' קרני רובין 28/04/2011 | 00:41לבת ה-18 שלום, אני ממליצה תמיד קודם להתייצב על נוגד הדיכאון במקרה זה על הסימבלטה ורק אז להתחיל בגמילה מאוד הדרגתית של נוגדי החרדה במקרה שלך הלוריוון. בברכה, דר' קרני רובין
תודה ועם זאת האם השימוש הממושך בלורוואן הוא לא מסוכן בריאותית?09/05/2011 | 15:59זה אומר חצי כדור כל 8 שעות. בבקשה תסבירי לי איך נגמלים ממנו כי זה ממש ממש קשה לנו. אני יודעת שכל הורדה אפילו של רבע כדור הופכת להיות ממש טראומתית בשבילה והיא חווה את הדה ריאליזציה עוצמתית יותר. והאם יש לך ניסיון עם אנשים שיצאו מהדה ריאליזציה בעקבות הטיפול התרופתי? אודה לך אם תמליצי מה לדעתך טוב יותר תרופתית לקחת.
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 11/05/2011 | 18:10לאימא של בת ה-18 שלום, אני לא מבינה. האם מצבה של הבת השתפר תוך שימוש בסימבלטה? על איזה מינון של סימבלטה היא נמצאת, וכמה זמן? תביני, הלוריוואן הוא כמו אספירין או אקמול לדלקת ריאות, והסימלבטה או תרופה מקובצת ה-SSRI's זה כמו האנטיביוטיקה בדלקת ריאות. אין שום טעם להילחם על גמילה כאשר אין ייצוב של מצב החרדה. אין שום סכנה בלקיחת הלוריוואן לתקופות ארוכות, כל עוד לא עולים במינון מעבר לשני הכדורים האמורים. הנכון הוא שבנערה בת 18 הייתי רוצה שהיא תיוצב ושניתן יהיה להפחית את המינון. אם יש שיפור מה במצבה, הייתי מפנה אותה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT) בנוסף לטיפול התרופתי. זה הרבה יותר חשוב מהמאבק על ההורדה של רבעי כדורים של לוריוואן. בברכה, דר' קרני רובין
פרוץ התקפי פאניקה יאיר 08/05/2011 | 22:55שלום ד"ר.אני בן 29 וסובל מתסמיני חרדה חברתית. כניסיון לראות איך משפיע עלי כדור נוגד חרדה,נרשם לי ע"י רופאת המשפחה כדורי קלונקס במינון 0.5 מג' אותם לקחתי כשבועיים רצוף. מספר ימים לאחר הפסקת הקלונקס התחילו להופיע התקפי חרדה חזקים הכוללים פסיקולציות בשרירים,דופק מהיר וחוסר שקט. התופעות לא חלפו ולאחר סבל רב נאלצתי לקבל טיפול תרופתי בציפרלקס עד מינון 20 מג' בתקווה שיחסל גם את התקפי הפאניקה וגם את החרדה החברתית.הכדור לא עזר לאף אחת מהבעיות. הכדור הוחלף לויאפקס במינון 75- 225 מ"ג אשר נתן שיפור מועט בהיבט תסמיני התקפי הפאניקה.הרופאה המטפלת מסרבת להעלות את מינון הויאפקס ל-300 מג' לטענתה שהוא מעורר בגלל נוראדרנלין. האם טענתה נכונה?האם כל התופעות שאני חש הן נגזרת של התמכרות לקלונקס אותו נטלתי לפני 3 שנים? והאם כאשר טיפול בציפרלקס לא עזר זה אומר שגם טיפול בפקסט לא יעזור כי שתי התרופות דומותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בהתקפי פאניקה דר' קרני רובין 11/05/2011 | 18:03ליאיר שלום, 1. קלונקס הוא כדור אנטי חרדתי שעובד כמו אספירין. הוא עוזר כשנותנים אותו, ומפסיק לעזור כאשר לא נותנים אותו. הוא איננו "טיפול שורש". 2. אשר לציפרלקס - כמה זמן קיבלת 20 מ"ג? ציפרלקס זו תרופה מקבוצת ה-SSRI's המשפיעה על דיכאון קל עד בינוני ועל חרדה תוך 6-8 שבועות. לפעמים החלפת ה-SSRI יכולה לשפר את התוצאות. 3. אני לא מבינה את נימוקיה של הרופאה שלך, שמפחדת מהאפקט האדרנרגי של הוויאפקס. סימבלטה, למשל, שהיא הרבה יותר אדרנרגית מהוויאפקס היא תרופה מאוד יעילה כנגד חרדה. בהחלט לדעתי יש מקום להעלות את מינון הוויאפקס למינון של 300 מ"ג, ואם זה לא יעזור לעבור לסימבלטה. 4. התופעות שאתה סובל מהן אינן נגזרת של "התמכרות" לקלונקס. א. כי מעולם לא התמכרת. התמכרות פירושה שהיום אתה לוקח מינון מסוים כדי לקבל אפקט, ומחר אתה זקוק למכםלה של אותו מינון כדי לקבל את אותו האפקט, וביום הבא עלייה נוספת. ב. התופעות מהן אתה סובל בעצם היו ממוסכות על ידי הקלונקס, והפסקת הקלונקס גרמה לחשיפתן וכנראה שהתופעות הלכו והחמירו כל הזמן. 5. על השאלה האחרונה קשה לענות, זה אינדבידואלי, אך נראה לי לאור התגובה החלקית לוויאפקס כדאי יהיה לנסות סימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין
כדורי פלוטין גילי 08/05/2011 | 20:12שלום , רופא נוירולוג נתן לי ליטול כדורי פלוטין 20 מ"ג בעיקבות לחץ ובתור כדור הרגעה . מכיוון שזו פעם ראשונה שאני נוטלת כדורי הרגעה ואני לא מכירה את הנושא כלל . שאלותי הן : האם יש לכדור הנ"ל תופעות לוואי ? האם הוא גורם להשמנה ? ומה זה אומר שאינו כדור מהדור החדש כפי שאומרים ? אשמח שתעזרי לי , בתודה מראש גיליפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרוזאק דר' קרני רובין 11/05/2011 | 17:52לגילי שלום, הפלוטין זה פרוזאק. הכדור קיים משנות ה-80 המוקדמות. הדבר אינו הופך אותו לפחות יעיל. הפרוזאק אינו כדור מרגיע. מדובר בכדור אנטי דכאוני, כדור נגד התקפי חרדה (פאניקה) כטיפול ארוך טווח וככדור יעיל נגד OCD. כמובן שיש לכדור הזה תופעות לוואי, לטווח הקצר ולטווח הארוך. לטווח הקצר מדובר בבחילות ועצבנות קשה (נמשך כ-3 שבועות) ולפעמים גם כעסנות קשה. התגברות כאבי ראש למי שיש לו נטייה לכך, שחולפים תוך 3-6 שבועות. לטווח הארוך, הבעיה העיקרית היא ירידה בחשק המיני והארכת משך הזמן עד להגעה לסיפוק מיני (אורגזמה). דווקא הפרוזאק הוא הכדור שפחות גורם להשמנה. כאשר מדברים על כדורים נוגדי דיכאון מהדור החדש, מתכוונים לאלה שפועלים גם על הסרוטונין וגם על האדרנלין. ההחלטה מה יותר מתאים, היא לגופו של מקרה וקשה לי לענות על שאלתך מה משמעות הדבר לגביך. בברכה, דר' קרני רובין
ADD+obsessive compulsive overeating אנה 07/05/2011 | 02:27אני נוטלת פרוזאק 29 מג' ובקונסרטה 34 מג'. בת 31, גובה 160, משקל 60. האם נטלית שתי תרופות האלו (כמובן לפי מרשם פסיכיאטרי) לא יפגע בתיפקוד של הכבד. קראתי שלשניהם יש תופאות לווי מסוג זה. המון תודה רבה על חוות דעת.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ADD+obsessive compulsive overeating דר' קרני רובין 11/05/2011 | 17:03לאנה שלום, שתי התרופות וכל אחד לחוד, אינן פוגעות בכבד ואין בעיה לקחת אותן לאורך זמן. הרשי לי לציין שכמות הקונצרטה שאת מקבלת איננה נראית לי יעילה, יש הרבה עבודות כעת על כך שאנשים עם הפרעות אכילה ו-ADD הטיפול ב-ADD פותר את בעיות האכילה שלהם. אולי כדאי לך להיוועץ בנושא עם מומחה ל-ADD או ADHD. בברכה, דר' קרני רובין
תודה רבה רבה11/05/2011 | 17:29
ציפרלקס וסוליאן רעות 07/05/2011 | 12:28שלום ד"ר, האחיין שלי, בן 18, נוטל 10 מ"ג ציפרלקס ו50 מ"ג סוליאן. הוא נער ספורטיבי ועירני. אני מאד פוחדת מתופעות הלואי של תרופות אלו, ובעיקר מתופעות הלואי של הסוליאן. אני פוחדת מתופעות לואי בלתי הפיכות, לא רוצה שהוא יהפוך ל"זומבי" , יושב על הישבן שלו, משמין ולא יודע מה קורה איתו... הפסיכיאטר שמטפל בו אמר, כי המינון שהוא לוקח נמוך ולא צריכה להיות בעייה, אבל אני בכל זאת לא רגועה... ההורים שלו ביקשו אולי לתת לו רק ציפרלקס בלי סוליאן, אבל הפסיכיאטר אמר שזה מסוכן מידי ויכול לגרום לאובדנות. מה את יכולה לומר על צירוף התרופות הללו, וכן על המינון שלהן? תודה , רעות.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ציפרלקס וסוליאן למניעת אובדנות דר' קרני רובין 11/05/2011 | 17:07לרעות שלום, לא הסברת מדוע האחיין שלך, בן ה-18, מקבל ציפרלקס. אני מניחה שהסיבה לכך הינה דיכאון. אני לכשעצמי נמנעת מלתת תרופות אנטי פסיכוטיות לחולים דכאוניים, אלא אם עוצמות החרדה הם על הגבול הפסיכוטי. גם במקרים אלה, בהרבה מקרים אפשר להסתדר עם בנזודיאזפינים כמו לוריוואן או קסנקס, או אפילו קלונקס לתקופה הקשה ואחר כך להורידם. הייתי ממליצה על ייעוץ פסיכיאטרי חוזר. בברכה, דר' קרני רובין
ויטמינים חנה 06/05/2011 | 22:35דוקטור שלום רציתי לשאול האם אפשר לקחת ויטמינים מקבוצת b קומפלקס למי שמטופל ב25 מג נוזינאן 5 מג אביליפי 20 מג זיפרקסה ,אלוריל ובזליפ תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ויטמינים דר' קרני רובין 11/05/2011 | 16:58לחנה שלום, מעבר לכך שאינני מבינה את הקוקטייל שאת מקבלת, את יכולה לקחת ויטמינים מקבוצת B, אך אין לשלב ויטמין C יחד עם האלוריל. בברכה, דר' קרני רובין
גמילה מציפרלקס לפני לידה רונית 06/05/2011 | 11:03שלום, אני כרגע בשבוע 30, ונוטלת כבר שנה 15 מ"ג ציפרלקס ביום. אנני רוצה שהתינוק יסבול מתסמיני הגמילה לאחר הלידה, ואנני רוצה שיצטרך לעבור את כל הבדיקות והתהליך שעוברים תינוקות שנולדים לאמהות שנוטלות כדורים מקבוצת SSRI. האם ניתן לרדת במינון בהדרגתייות עד לגמילה- לפני הלידה, כדי שהתינוק יוולד גמול כבר? אני מודעת לסכנות שבכך מבחינת התקפי חרדה וכו'. אחרי הלידה אחזור לקחת אותם שוב- אם יהיה צורך (אני מודעת לעלייה בסיכון של דיכאון לאחר לידה, חרדות וכו') תודה רבה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גמילה מציפרלקס לפני הלידה דר' קרני רובין 11/05/2011 | 16:46לרונית שלום, כפי שכבר כתבתי לך, הסיכון בהפסקת הטיפול איננו רק עבורך, אלא גם לעובר מאחר והתקפי החרדה גורמים להתכווצות של כלי דם ובכך להורדה באספקת הדם לעובר. אני עוד פחות מבינה מה רע בכך שעוקבים אחר היילוד יותר מאשר אחר יילוד אחר, ועושים לו את הבדיקות הפשוטות הבאות: א-ק-ג, בדיקת רמת הסוכר בדם, דופק, קצב נשימה ועוד. נראה לי שאין הגיון רב בלפחד ממעקב מסוג זה. אני חוזרת על תשובתי הקודמת מאחר ולא ברור לי אם ראית אותה, ובכדי שתוכלי לקרוא אותה שוב: -30% מהיילודים הנולדים לאימהות שנוטלות SSRI's מפתחים סימני גמילה, שהם בדרך כלל קלים. תופעות הגמילה מופיעות בדרך כלל במהלך היממה הראשונה, וחולפות תוך 3-4 ימים. סימני הגמילה השכיחים יותר מתבטאים בתחילה באפאטיות ואחר כך אי-שקט, עצבנות, "קפיציות" ויכול להופיע רעד (נדיר). טונוס השרירים יכול להיות מוגבר או מוחלש, יכולה להופיע היפוגליקמיה (מיעוט סוכר בדם,( קצב נשימה מהיר, אנחות ושימוש בשרירי עזר בנשימה, קצב לב איטי, חום גוף נמוך, תיאבון ירוד, יניקה חלשה ועוד. סימנים אלה עוברים תוך 48-72 שעות, תלוי בתרופה. כיום, כל יילוד שמאובחן בו תסמין גמילה אחד או יותר עובר, נוסף על הבדיקות השגרתיות שלאחר הלידה, שורה של בדיקות מעקב נוספות: א-ק-ג, בדיקת רמת הסוכר בדם, דופק, קצב נשימה ועוד. כדי להקל על המעבר של היילוד לתלאות העולם, הצוותים ברוב מחלקות היילודים בארץ מתודרכים כיצד לספק ליילוד הנגמל אווירה רגועה, שקט, להעלות את חום הגוף כשצריך ועוד. בדרך זו מערכת העצבים שלו תסתגל לניתוק הפתאומי מהחומר הכימי שהיה בתרופות שנטלה אמו. במקרים כאלה נהוג בחלק מהמקומות להשכיב את היילוד באינקובטור חשוך - גם כשמשקל גופו תקין לחלוטין - כדי שהחשיפה לאור לא תיעשה באופן מיידי. סף הגירוי הגבוה שלו מחייב עדיין את האווירה המוגנת שהייתה לו ברחם, כי עליו להתמודד עם גמילה. מיד אחרי אבחון הגמילה מועבר היילוד לאינקובטור ל48- שעות, כשכל שעתיים הוא מוצא לזרועות אמו. בהמשך הוא מועבר לעריסה רגילה בסמוך לאמו, ל24- שעות נוספות של השגחה ומעקב. סימני הגמילה חולפים במהירות. אשר להפסקת התרופה, הדבר בהחלט אינו מומלץ, מאחר וזה מגביר את הסכנה לדיכאון שלאחר לידה אשר יכול לגרום לנזקים הרבה יותר גדולים אצל היילוד. גם לגבי הורדת המינון של התרופה יש חילוקי דעות, מאחר ולפעמים הורדה קלה של המינון יכולה לגרום להתלקחות של דיכאון שאחר כך קשה מאוד לאזנו. יתרה מכך, התקפי חרדה יכולים גם לגרום להתכווצות של כלי הדם ולמניעת אספקת חמצן סדירה לעובר, לכן זו לא שאלה של הבריאות שלך, אלא גם שאלה של הבריאות של היילוד. צריך לזכור שברוב המקרים מדובר בתופעות קלות ביותר וגם כאשר התופעות יותר קשות, הן חולפות תוך מספר ימים. בשל הצורך בהשגחה, חשוב שיידוע במחלקה שאת נוטלת את התרופה. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד