פורום פסיכיאטריה - עמוד 1440
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
פרוץ התקפי פאניקה
יאיר 08/05/2011 | 22:55שלום ד"ר.אני בן 29 וסובל מתסמיני חרדה חברתית. כניסיון לראות איך משפיע עלי כדור נוגד חרדה,נרשם לי ע"י רופאת המשפחה כדורי קלונקס במינון 0.5 מג' אותם לקחתי כשבועיים רצוף. מספר ימים לאחר הפסקת הקלונקס התחילו להופיע התקפי חרדה חזקים הכוללים פסיקולציות בשרירים,דופק מהיר וחוסר שקט. התופעות לא חלפו ולאחר סבל רב נאלצתי לקבל טיפול תרופתי בציפרלקס עד מינון 20 מג' בתקווה שיחסל גם את התקפי הפאניקה וגם את החרדה החברתית.הכדור לא עזר לאף אחת מהבעיות. הכדור הוחלף לויאפקס במינון 75- 225 מ"ג אשר נתן שיפור מועט בהיבט תסמיני התקפי הפאניקה.הרופאה המטפלת מסרבת להעלות את מינון הויאפקס ל-300 מג' לטענתה שהוא מעורר בגלל נוראדרנלין. האם טענתה נכונה?האם כל התופעות שאני חש הן נגזרת של התמכרות לקלונקס אותו נטלתי לפני 3 שנים? והאם כאשר טיפול בציפרלקס לא עזר זה אומר שגם טיפול בפקסט לא יעזור כי שתי התרופות דומותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בהתקפי פאניקה
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 18:03ליאיר שלום, 1. קלונקס הוא כדור אנטי חרדתי שעובד כמו אספירין. הוא עוזר כשנותנים אותו, ומפסיק לעזור כאשר לא נותנים אותו. הוא איננו "טיפול שורש". 2. אשר לציפרלקס - כמה זמן קיבלת 20 מ"ג? ציפרלקס זו תרופה מקבוצת ה-SSRI's המשפיעה על דיכאון קל עד בינוני ועל חרדה תוך 6-8 שבועות. לפעמים החלפת ה-SSRI יכולה לשפר את התוצאות. 3. אני לא מבינה את נימוקיה של הרופאה שלך, שמפחדת מהאפקט האדרנרגי של הוויאפקס. סימבלטה, למשל, שהיא הרבה יותר אדרנרגית מהוויאפקס היא תרופה מאוד יעילה כנגד חרדה. בהחלט לדעתי יש מקום להעלות את מינון הוויאפקס למינון של 300 מ"ג, ואם זה לא יעזור לעבור לסימבלטה. 4. התופעות שאתה סובל מהן אינן נגזרת של "התמכרות" לקלונקס. א. כי מעולם לא התמכרת. התמכרות פירושה שהיום אתה לוקח מינון מסוים כדי לקבל אפקט, ומחר אתה זקוק למכםלה של אותו מינון כדי לקבל את אותו האפקט, וביום הבא עלייה נוספת. ב. התופעות מהן אתה סובל בעצם היו ממוסכות על ידי הקלונקס, והפסקת הקלונקס גרמה לחשיפתן וכנראה שהתופעות הלכו והחמירו כל הזמן. 5. על השאלה האחרונה קשה לענות, זה אינדבידואלי, אך נראה לי לאור התגובה החלקית לוויאפקס כדאי יהיה לנסות סימבלטה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
כדורי פלוטין
גילי 08/05/2011 | 20:12שלום , רופא נוירולוג נתן לי ליטול כדורי פלוטין 20 מ"ג בעיקבות לחץ ובתור כדור הרגעה . מכיוון שזו פעם ראשונה שאני נוטלת כדורי הרגעה ואני לא מכירה את הנושא כלל . שאלותי הן : האם יש לכדור הנ"ל תופעות לוואי ? האם הוא גורם להשמנה ? ומה זה אומר שאינו כדור מהדור החדש כפי שאומרים ? אשמח שתעזרי לי , בתודה מראש גיליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פרוזאק
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 17:52לגילי שלום, הפלוטין זה פרוזאק. הכדור קיים משנות ה-80 המוקדמות. הדבר אינו הופך אותו לפחות יעיל. הפרוזאק אינו כדור מרגיע. מדובר בכדור אנטי דכאוני, כדור נגד התקפי חרדה (פאניקה) כטיפול ארוך טווח וככדור יעיל נגד OCD. כמובן שיש לכדור הזה תופעות לוואי, לטווח הקצר ולטווח הארוך. לטווח הקצר מדובר בבחילות ועצבנות קשה (נמשך כ-3 שבועות) ולפעמים גם כעסנות קשה. התגברות כאבי ראש למי שיש לו נטייה לכך, שחולפים תוך 3-6 שבועות. לטווח הארוך, הבעיה העיקרית היא ירידה בחשק המיני והארכת משך הזמן עד להגעה לסיפוק מיני (אורגזמה). דווקא הפרוזאק הוא הכדור שפחות גורם להשמנה. כאשר מדברים על כדורים נוגדי דיכאון מהדור החדש, מתכוונים לאלה שפועלים גם על הסרוטונין וגם על האדרנלין. ההחלטה מה יותר מתאים, היא לגופו של מקרה וקשה לי לענות על שאלתך מה משמעות הדבר לגביך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
ADD+obsessive compulsive overeating
אנה 07/05/2011 | 02:27אני נוטלת פרוזאק 29 מג' ובקונסרטה 34 מג'. בת 31, גובה 160, משקל 60. האם נטלית שתי תרופות האלו (כמובן לפי מרשם פסיכיאטרי) לא יפגע בתיפקוד של הכבד. קראתי שלשניהם יש תופאות לווי מסוג זה. המון תודה רבה על חוות דעת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ADD+obsessive compulsive overeating
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 17:03לאנה שלום, שתי התרופות וכל אחד לחוד, אינן פוגעות בכבד ואין בעיה לקחת אותן לאורך זמן. הרשי לי לציין שכמות הקונצרטה שאת מקבלת איננה נראית לי יעילה, יש הרבה עבודות כעת על כך שאנשים עם הפרעות אכילה ו-ADD הטיפול ב-ADD פותר את בעיות האכילה שלהם. אולי כדאי לך להיוועץ בנושא עם מומחה ל-ADD או ADHD. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה רבה
11/05/2011 | 17:29הוסף תגובה
-
-
ציפרלקס וסוליאן
רעות 07/05/2011 | 12:28שלום ד"ר, האחיין שלי, בן 18, נוטל 10 מ"ג ציפרלקס ו50 מ"ג סוליאן. הוא נער ספורטיבי ועירני. אני מאד פוחדת מתופעות הלואי של תרופות אלו, ובעיקר מתופעות הלואי של הסוליאן. אני פוחדת מתופעות לואי בלתי הפיכות, לא רוצה שהוא יהפוך ל"זומבי" , יושב על הישבן שלו, משמין ולא יודע מה קורה איתו... הפסיכיאטר שמטפל בו אמר, כי המינון שהוא לוקח נמוך ולא צריכה להיות בעייה, אבל אני בכל זאת לא רגועה... ההורים שלו ביקשו אולי לתת לו רק ציפרלקס בלי סוליאן, אבל הפסיכיאטר אמר שזה מסוכן מידי ויכול לגרום לאובדנות. מה את יכולה לומר על צירוף התרופות הללו, וכן על המינון שלהן? תודה , רעות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ציפרלקס וסוליאן למניעת אובדנות
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 17:07לרעות שלום, לא הסברת מדוע האחיין שלך, בן ה-18, מקבל ציפרלקס. אני מניחה שהסיבה לכך הינה דיכאון. אני לכשעצמי נמנעת מלתת תרופות אנטי פסיכוטיות לחולים דכאוניים, אלא אם עוצמות החרדה הם על הגבול הפסיכוטי. גם במקרים אלה, בהרבה מקרים אפשר להסתדר עם בנזודיאזפינים כמו לוריוואן או קסנקס, או אפילו קלונקס לתקופה הקשה ואחר כך להורידם. הייתי ממליצה על ייעוץ פסיכיאטרי חוזר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
ויטמינים
חנה 06/05/2011 | 22:35דוקטור שלום רציתי לשאול האם אפשר לקחת ויטמינים מקבוצת b קומפלקס למי שמטופל ב25 מג נוזינאן 5 מג אביליפי 20 מג זיפרקסה ,אלוריל ובזליפ תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ויטמינים
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 16:58לחנה שלום, מעבר לכך שאינני מבינה את הקוקטייל שאת מקבלת, את יכולה לקחת ויטמינים מקבוצת B, אך אין לשלב ויטמין C יחד עם האלוריל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
גמילה מציפרלקס לפני לידה
רונית 06/05/2011 | 11:03שלום, אני כרגע בשבוע 30, ונוטלת כבר שנה 15 מ"ג ציפרלקס ביום. אנני רוצה שהתינוק יסבול מתסמיני הגמילה לאחר הלידה, ואנני רוצה שיצטרך לעבור את כל הבדיקות והתהליך שעוברים תינוקות שנולדים לאמהות שנוטלות כדורים מקבוצת SSRI. האם ניתן לרדת במינון בהדרגתייות עד לגמילה- לפני הלידה, כדי שהתינוק יוולד גמול כבר? אני מודעת לסכנות שבכך מבחינת התקפי חרדה וכו'. אחרי הלידה אחזור לקחת אותם שוב- אם יהיה צורך (אני מודעת לעלייה בסיכון של דיכאון לאחר לידה, חרדות וכו') תודה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גמילה מציפרלקס לפני הלידה
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 16:46לרונית שלום, כפי שכבר כתבתי לך, הסיכון בהפסקת הטיפול איננו רק עבורך, אלא גם לעובר מאחר והתקפי החרדה גורמים להתכווצות של כלי דם ובכך להורדה באספקת הדם לעובר. אני עוד פחות מבינה מה רע בכך שעוקבים אחר היילוד יותר מאשר אחר יילוד אחר, ועושים לו את הבדיקות הפשוטות הבאות: א-ק-ג, בדיקת רמת הסוכר בדם, דופק, קצב נשימה ועוד. נראה לי שאין הגיון רב בלפחד ממעקב מסוג זה. אני חוזרת על תשובתי הקודמת מאחר ולא ברור לי אם ראית אותה, ובכדי שתוכלי לקרוא אותה שוב: -30% מהיילודים הנולדים לאימהות שנוטלות SSRI's מפתחים סימני גמילה, שהם בדרך כלל קלים. תופעות הגמילה מופיעות בדרך כלל במהלך היממה הראשונה, וחולפות תוך 3-4 ימים. סימני הגמילה השכיחים יותר מתבטאים בתחילה באפאטיות ואחר כך אי-שקט, עצבנות, "קפיציות" ויכול להופיע רעד (נדיר). טונוס השרירים יכול להיות מוגבר או מוחלש, יכולה להופיע היפוגליקמיה (מיעוט סוכר בדם,( קצב נשימה מהיר, אנחות ושימוש בשרירי עזר בנשימה, קצב לב איטי, חום גוף נמוך, תיאבון ירוד, יניקה חלשה ועוד. סימנים אלה עוברים תוך 48-72 שעות, תלוי בתרופה. כיום, כל יילוד שמאובחן בו תסמין גמילה אחד או יותר עובר, נוסף על הבדיקות השגרתיות שלאחר הלידה, שורה של בדיקות מעקב נוספות: א-ק-ג, בדיקת רמת הסוכר בדם, דופק, קצב נשימה ועוד. כדי להקל על המעבר של היילוד לתלאות העולם, הצוותים ברוב מחלקות היילודים בארץ מתודרכים כיצד לספק ליילוד הנגמל אווירה רגועה, שקט, להעלות את חום הגוף כשצריך ועוד. בדרך זו מערכת העצבים שלו תסתגל לניתוק הפתאומי מהחומר הכימי שהיה בתרופות שנטלה אמו. במקרים כאלה נהוג בחלק מהמקומות להשכיב את היילוד באינקובטור חשוך - גם כשמשקל גופו תקין לחלוטין - כדי שהחשיפה לאור לא תיעשה באופן מיידי. סף הגירוי הגבוה שלו מחייב עדיין את האווירה המוגנת שהייתה לו ברחם, כי עליו להתמודד עם גמילה. מיד אחרי אבחון הגמילה מועבר היילוד לאינקובטור ל48- שעות, כשכל שעתיים הוא מוצא לזרועות אמו. בהמשך הוא מועבר לעריסה רגילה בסמוך לאמו, ל24- שעות נוספות של השגחה ומעקב. סימני הגמילה חולפים במהירות. אשר להפסקת התרופה, הדבר בהחלט אינו מומלץ, מאחר וזה מגביר את הסכנה לדיכאון שלאחר לידה אשר יכול לגרום לנזקים הרבה יותר גדולים אצל היילוד. גם לגבי הורדת המינון של התרופה יש חילוקי דעות, מאחר ולפעמים הורדה קלה של המינון יכולה לגרום להתלקחות של דיכאון שאחר כך קשה מאוד לאזנו. יתרה מכך, התקפי חרדה יכולים גם לגרום להתכווצות של כלי הדם ולמניעת אספקת חמצן סדירה לעובר, לכן זו לא שאלה של הבריאות שלך, אלא גם שאלה של הבריאות של היילוד. צריך לזכור שברוב המקרים מדובר בתופעות קלות ביותר וגם כאשר התופעות יותר קשות, הן חולפות תוך מספר ימים. בשל הצורך בהשגחה, חשוב שיידוע במחלקה שאת נוטלת את התרופה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
סרוקסט
גיא 28/04/2011 | 12:08אני משתמש מעל 4 שנים בליברקס+סרוקסט (מינון נמוך) לטיפול בכאבי בטן כרוניים. בשנה האחרונה התחלתי לסבול מנשירת שיער רצינית, כמו כן מאיבוד חדות המחשבתי וירידה בזיכרון. באם באופן תיאורתי יתכן שתופעות הלוואי הנ"ל קשורות לטיפול התרופתי ויכולות להופיע אחרי תקופה ארוכה של שימוש? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בבקשה ד"ר קרני הנכבדה, תעני לי בבקשה
28/04/2011 | 17:42הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה למידע שניתן
דר' קרני רובין 03/05/2011 | 19:37לגיא שלום, 1. אינני מכירה את התרופה ששמה "ליברקס", כך שקשה לי לענות לך. 2. האם אתה מקבל את הליברקס האמור ואת הסרוקסט נגד כאבי הבטן? 3. נשירת שיער יכולה לנבוע מתזונה לקויה וחוסר באבץ או מירידה ברמות הטסטוסטרון או מקורטיזון או מהפרעות בציר ה-ACTH קורטיזון. 4. בן כמה אתה? 5. מה מצבך הנפשי? בלא המידע האמור, קשה לתת לך תשובה לגבי הירידה בחדות המחשבה והזיכרון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
השלמה המידע
07/05/2011 | 09:44ד"ר קרני שלום, 1.ליברקס הינה תרופת מקור לנירבקסל (שייצורה הופסק) והיא מכילה chlordiazepoxide hydrochloride mg 5 2.5 clidinium bromide mg 2. שתי התרופות במשולב הינן לטיפול בכאבי הבטן (והן אכן עושות את העבודה, הבעיה היא בתופעות הלוואי שציינתי) 3.אין לי חוסרים ובדיקות הדם תקינות כמו כן רופא העור הפנה אותי לסימוכין הנ"ל: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=alopecia%20seroxat 4. בן 37 5. מצבי מעורער מן הסתם עקב המחשבה שהפתרון התרופתי יוצר לי בעיות חדשות. 6. אשמח גם לקבל המלצתך לאיזה גורם מקצועי מתמחה עלי לפנות. תודה וחג שמח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סרוקסט והתקרחות וליברקס והפרעות בחדות המחשבה
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 16:37לגיא שלום, נראה לי כי אכן התלונות שלך קשורות לטיפול התרופתי שאתה מקבל. הכלורודיאזפקסיד שבתוך הליברקס יכול לגרום לפגיעה בעירנות, בלבול, סחרחורת ונטייה לדיכאון. דרך אגב, אסור להפסיק תרופה זו בבת אחת. אין וויכוח שלפי הקישור שרופא העור שלך נתן, יש מקרים בהם סרוקסט גורם להקרחה. נראה לי כי במקום ראשון צריך להפסיק את הסרוקסט, ואולי גם להפסיק בהדרגה את הליברקס וחשוב מכל - לקבל המלצה של גסטרואנטרולוג מה לקחת במקום. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
זיפרקסה עם פריזמה(דעה שנייה, דחוף)
שרון 01/05/2011 | 15:42בני (17.5)התחיל בטיפול נגד או סי די והתקפי חרדה קשים רבע כדור זיפרקסה וחצי פריזמה. בתחילת הטיפול היתה החמרה בהתקפים, הפסיכיאטר (לבקשת בני) המליץלהעלות את הזיפרקסה לכדור ואת הפריזמה לחצי כדור לדעתו תופעות הלוואי הם מהפריזמה ויתכן והם יתמתנו עם הגדלת הזיפרקסה. מה דעתך?? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול ב-OCD
דר' קרני רובין 04/05/2011 | 18:34לשרון שלום, טיפול ב-OCD דורש מינונים גבוהים של תרופה מקבוצת ה-SSRI's, פריזמה (שזה פרוזאק) ניתן במינונים של 40-80 מ"ג ליום. וודאי שמינון של 10 מ"ג אינו מספיק. OCD הינה הפרעה שלוקח לה זמן מאוד ממושך עד היא מגיבה לתרופות. על פי רוב, רואים אפקט רק לאחר 8-12 שבועות. סמוך להתחלת ההשפעה של התרופות על ה-OCD יכולה אף להיות החרפה קלה של ה-OCD. זיפרקסה יש לה השפעה סרוטורנרגית קלה ואינה מספיקה בשום פנים כטיפול ב-OCD. היא בהחלט יכולה להרגיע חרדה שנובעת מה-OCD, אך דרוש טיפול במינונים גבוהים של הפריזמה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
די התבלבלתי ד"ר
שרון 05/05/2011 | 21:52הבנתי לפי דברייך שכדאי להגדיל את הפריזמה. האם אחרי 3 ימים ניתן להגדיל מינון פריזמה מ- 3/4 כדור לכדור ? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת הבהרה
דר' קרני רובין 08/05/2011 | 03:24לשרון שלום אני ממליצה תמיד על עליה בחצי כדור כל שבוע עד המינון המבוקש. לכן עלי של רבע כדור כל 3-4 ימים בהחלט סבירה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
האם זהו שיפור במצב??
08/05/2011 | 17:43תודה על התשובה ד"ר. בינתיים מצבו של בני השתפר, במאמץ ראלי מצידו ואולי בהשפעת התרופות ישנם שינויים בהתנהגויות הכפייתיות והתנהגות הרבה פחות כפייתית . אך אם כל זאת ישנה הרגשה שהוא מסוגר בתוך עצמו התנהגות די "אוטוסטית", מדבר ומגיב רק אם פונים אליו ודי עצוב ומלא מחשבות (אם כי כבר לא טרוד ולא חרדתי כי אם די רגוע). האם מצב "זומבי" זה יחלוף? האם זה מדיכאון שהוא עדיין נתון בו או מהשפעת התרופות או אולי עדיין מחוסר השפעתן האופטימלית? (נמצא בטיפול של זיפרקסה 7.5 מ"ג ופריזמה 20 מ"ג, כ-3 שבועות במינונים שעלו בהדרגה). האם הרגשתו תשתפר ושימחת החיים תחזור?? האם יחזור שוב להיות הוא עם אופיו האמיתי הדי מרדני סה"כ הנער מתבגר בן 17.5 וזה די טבעי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 16:14לשרון שלום, קשה מאוד לשפוט בלי לראות את בנך, אבל נראה לי כי מצב הזומבי ייתכן והוא נובע מהזיפרקסה. אינני סבורה שהוא מקבל מינון מספיק של הפריזמה (פרוזאק) במידה והוא באמת סובל מהפרעה כפייתית. הטיפול האופטימלי, כפי שכתבתי ל-OCD, הוא בין 40 מ"ג לבין 80 מ"ג. ההשפעה האנטי כפייתית מופיעה רק לאחר 8 שבועות של טיפול במינון מתאים. במידה ומדובר אכן ב-OCD, אין סיבה שלא יחזור להיות נער יותר שמח וחי במידה ויקבל את הטיפול המתאים. אנא התייעצי עם רופאך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
סימבלטה
אורי 19/01/2011 | 07:31שלום, בהמשך להמלצתך ניגשתי עם אמי לפסיכוגריאטרית על מנת לבדוק שינוי טיפול לאמי שקיבלה עד היום רסיטל וקלופיקסול, אבל נמצאת כל הזמן במצב דכאוני . הרופאה קבעה שאמי נמצאת במצב נפשי ירוד ודכאוני והמליצה על סימבלטה,עבר כחודש מאז תחילת הטיפול אך לצערי המצב שלה עדיין לא טוב. אשמח לשמוע דעתך לגבי התרופה החדשה ומה היעילות שלה וזמן ההשפעה? לתשובתך אודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
לתשובתך אודה
24/01/2011 | 14:53הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סימבלטה
דר' קרני רובין 05/05/2011 | 15:47לאורי שלום, איתך הסליחה על שלא ראיתי את השאלה הנוספת שלך, שטבעה בים השאלות. בשלב זה, נראה לי שראוי לשאול מה שלומך של אימך ומה היא מקבלת ובאיזה מינון. גם משאלתך הנוספת לא ברור מה המינון שהיא מקבלת וכמה זמן היא מקבלת את הסימבלטה. במידה ומצבה הוא עדיין לא טוב, והיא מקבלת מינון נמוך מדי של סימבלטה, הייתי פשוט מעלה את המינון. אך במידה והמינון הוא 90-120 מ"ג, הייתי מנסה להוסיף אביליפיי 5 מ"ג. מאוד אנסה ששאלותיך לא "יברחו" לי שוב, ושוב הסליחה איתך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סימבלטה
דר' קרני רובין 05/05/2011 | 15:52לאורי שלום, כעת, בבדיקה אחורנית, ראיתי שעניתי לך כבר במרץ. השינוי בתשובתי היום הוא שיש לי כיום ניסיון טוב עם אביליפיי. בכל אופן, אתה מוזמן לספר מה התקדם. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
ציפרלקס
יוסי 20/03/2011 | 16:18אני לוקח 4 שנים ציפרלקס לאחר אירוע דיכאון חריף שנמשך 4 חודשים. מאז מצבי טוב.אני בן 60 היו לי שני אירועים נוספים של דיכאון. ב-1969 ו-1998 שהתגברתי עליהם ללא כדורים.אני מודאג מהשפעה שלילית לטווח ארוך של הכדורים.אני שואל במאזן של עלות מול תועלת אם אני יכול לשקול הפסקת הכדורים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ציפרלקס
דר' קרני רובין 05/05/2011 | 15:35ליוסי שלום, איתך הסליחה שלא עניתי לך עד עכשיו. שאלתך נעלמה בים השאלות, ורק עתה גיליתי אותה. אין לכדורי הציפרלקס השפעות לטווח ארוך ואני סבורה שאין סיבה בעולם שתפסיק אותם. המאזן של המחיר של דיכאון מול חוסר השפעות גרועות לטווח ארוך הוא ברור. יתרה מכך, הניסיון הוא כי כאשר מדובר בגל שלישי, גם אם אין סיפור משפחתי, הפסקת התרופה עשויה להביא בלמעלה מ-75% התקף של דיכאון אשר מחירו ידוע לך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בדיכאון וחרדות
-
תרופות פסיכיאטריות
-
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
-
מתדון
-
ציפרלקס
-
מונחים קשורים
-
THC
-
המפ, קנבוס
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר