פורום פסיכיאטריה - עמוד 1439
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
דנה 11/05/2011 | 19:55שלום לך אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי לפני 3 שנים התגרשתי ואני לא זוכרת אם תמיד הייתי כזאת אבל כיום אני בדיכאון תמידי הלכתי לטיפול פסכולוגי בעשרות אלפי שקלים ולא עזר כלום חשוב לי לציין שאני אדם שמתפקד 12 שעות ביום אני מנסה לטייל ואז זה עושה לי עוד יותר רע אז אני מעדיפה לעבוד אני אדם מאוד חברותי אבל שאני דקה עם עצמי אני בדיכאון ועצב עצום אשמח אם תוכלי לעזור ליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בדיכאון
דר' קרני רובין 16/05/2011 | 13:22לדנה שלום, התיאור שלך הוא תיאור של אדם שסובל מהפרעת דכאונית. לדעתי, עלייך לפנות לפסיכיאטר ולהתחיל טיפול תרופתי בתרופה נוגדת דיכאון. בנוסף, אם את רוצה טיפול פסיכולוגי, הטיפול הפסיכולוגי היעיל היחידי שהוכח שיכול לעזור בדיכאון הוא טיפול קוגניטיבי (CBT). בנוסף, הייתי ממליצה שתקני את הספר "בוחרים להרגיש טוב", של דוד ברנס בהוצאת מכון פסגות. אני ממליצה שתדלגי על ההקדמות (הן משעממות) ועל המבחן לדיכאון (לא ראיתי מישהו שלא יוצא דכאוני מהמבחן הזה) ותתרכזי בפרק על עיוותי החשיבה ובדרך שברנס מלמד. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
שאלה לגבי רסיטל
ידיד 09/05/2011 | 20:33דוקטור קרני רובין שלום. אני בחור בן שלושים ושלוש נשוי פלוס אחד. לפני צבא התעוורתי בתאונה ומאז שיקמתי את חיי יופי והקמתי משפחה וגם עסק וסיימתי שלושה תארים. כחלק מהטיפול בפוסט הטראומה לקחתי טיפול cbt שמאד מאד עזר לי. בשנה האחרונה התחלתי גם לקחת רסיטל עשרים מילגרם וזה ממש מסייע לי וגם אין לי תופעות לוואי מהתרופה הזאת. אני נוטל אותה כבר ארבעה חודשים וחוץ מטיפול בחרדות שקצת היו בחיי, היא עוזרת לי בהתמודדות עם משהו שמאד הציק לי לפני כן ורציתי לדעת מה הקשר בין נטילת תרופה זאת לבין העובדה שהבעיה שעתה אציין בפנייך נפתרה לי. מה שקורה בשנים האחרונות אופפת אותי תשישות כרונית וזה בא לידי ביטוי במיוחד לאחר שנת צהריים למשל, או הרדמות של חצי שעה ומעלה. לדוגמה ביום שישי הייתי ישן שעה בערך בצהריים, ואז משמעות הדבר שהייתי קם הרבה יותר עייף ומנמנם כל היום כאילו לא ישנתי שבוע. עוד דוגמה זה למשל אם הייתי נרדם למשך עשרים דקות על ספה הייתי קם באותו המצב וכל שאר היום מנמנם ונרדם בכל מקום שהייתי יושב. עשיתי בדיקת סוכר ויצא לי טוב ותקין, ואני רק אציין בפנייך שאני בכלל לא סובל מעודף משקל וגם עוסק הרבה בספורט במיוחד ריצה. מאז שהתחלתי ליטול רסיטל תופעה זאת נפתרה לי לגמרי, האם את יכולה להסביר לי מה הקשר ואם יש כזה בכלל ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה לגבי רסיטל
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 18:18לידיד שלום, קודם כל, הרשה לי להביע את הערכתי ליכולת ההתגברות שלך ולהשתקמות הנפלאה שלך. לא רבים יש להם כוחות נפש כמו לך. אשר לשאלתך, אם להודות על האמת, אין לי תשובה. השערתי היא שייתכן והרסיטל גורם לך לישון פחות עמוק במשך היום, ולכן אתה קם פחות מטושטש. אתה יודע, אני לא מתווכחת עם הצלחה. תמשיך לקחת את הרסיטל ולהינות מהאפקט הזה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה דוקטור רק עוד שאלה אחת
ידיד 13/05/2011 | 18:02ראשית כל תודה רבה על התשובה ועל הפירגון. דוקטור קראתי באחד האתרים שהתרופות כגון רסיטל מורגשות פחות בהשפעתן לאחר פרק זמן ממושך שנוטלים אותם, ושרצוי לרדת במינון ולאחר מכן שוב לעלות כדי לחדש את ההרגשה של ההשפעה שלהן, וזאת במקום לעלות במינון, האם זה נכון ? אני שואל זאת מכיוון שלאחרונה לאחר כמה חודשים שאני נוטל רסיטל, נראה לי כאילו זה פחות משפיע עלי, וזה מתבטא במחשבות טורדניות קצת בעוצמות שאני לא רגיל אליהן ושאיפיינו את מצבי לפני תחילת הטיפול. להזכירך אני נוטל כדור של עשרים מילגרם ביום ולא סובל בכלל מתופעות לוואי כבר במשך שלושה חודשים בערך מאז תחילת הטיפול. לכן אני לא ממהר לעלות את המינון ורציתי לדעת אם אכן שיטה זאת טובה או סתם חסרת בסיס. תודה מראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 16/05/2011 | 13:18לידיד שלום, קודם כל, השיטה האמורה חסרת בסיס לדעתי. אשר למחשבות הכפייתיות, אלו בדרך כלל עוברות עם מינון יותר גבוה של SSRI ולוקח כ-3 חודשים עד אשר מתחיל האפקט. בדיוק לפני השיפור מופיעה החרפה. בדרך כלל, המינון המשפיע, הוא יותר גבוה מכדור אחד. במידה והמחשבות הטורדניות לא ישתפרו בעוד שבועיים שלושה, הייתי מנסה לעבור לציפרמיל, ואם זה לא עוזר אז לעלות במינון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
עזרה דחופה
אמא חדשה 11/05/2011 | 14:58היי אני משתמשת בציפרמיל כבר 3 שנים . לפני שבוע ילדתי וחברה שלי ציינה כי נאמר לה שאי אפשר להישתמש בציפרמיל בזמן הנקה .. האם זה נכון?? ואם כן יש כדורים אחרים שאני יכולה לקחת??? חשוב לי לציין כי למרות שאני לא לוקחת את הכדורים שבוע סך הכל החרדות מתחילות לחזור אשמח לעזרתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הנקה וציפרמיל
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 19:12לאמא החדשה שלום, חבל שאת מקשיבה לעצת חברות ולא שואלת רופא, או מתייעצת עם המרכז לייעוץ טרטולוגי. אין שום מניעה שתמשיכי לקחת ציפרמיל, בתנאי שלא תניקי עד שעתיים לאחר לקיחת התרופה. חשוב שתחזירי את הכדורים בכדי למנוע התדרדרות והסתבכות בדיכאון בנוסף לחרדות. בברכת מזל טוב, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה רבה
אמא חדשה 11/05/2011 | 23:10ממש תודה לך אני אחזור לקחת אותם מהר תודה ..הוסף תגובה
-
לאמא החדשה
רונית 12/05/2011 | 06:28היי, אני בחודש שמיני וגם אני לוקחת את התרופה ורציתי לדעת- לקחת אותה עד הלידה? האם היו סימני גמילה לתינוק? מה הייתה הפרוצדורה איתו בתינוקיה/פגיה לאחר שנולד (איפה ילדת?) תשובתך תעזור לי מאוד... תודה.הוסף תגובה
-
היי רונית
אמא חדשה 12/05/2011 | 11:16כן אני לקחתי אותה בכל תקופת ההריון .לא היה לתינוקת שום סימני גמילה בהצלחה בהמשך ההריון ...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול במהלך הריון
דר' קרני רובין 16/05/2011 | 13:04לאימא החדשה, תמשיכי לקחת את הכדורים. הריון קל ולידה קלה, והעיקר הנאה מהתינוק ובלי דכאונות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
שינה
שירלי 08/05/2011 | 12:20סובלת מס שנים מדיכאון חרדה ובעיות שינה כרגע מטופלת באיקסל 150 מג עם שיפןר טוב לגבי שינה ניסיתי המון בזמן האחרון ושום הקלה לא היתה ניסיתי טרזודיל רמרון אלטרול בונסרין עכשיו הרופא המליץ על 50 מג סרוקוול אני מהססת כי שמעתי שזמ משמין האם במינון כזה זה יכול להשמין? והאם איקסל טוב עם סרוקוול ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרעות בשינה
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 17:45לשירלי שלום, סרוקוול, במינון המומלץ, הוא למעשה כדור הרגעתי שיכול לעזור בהפרעות שינה. ככלל, מהקבוצה של הנוירולפטיקה מהדור החדש, הוא זה שפחות גורם להשמנה ולמרות שהדבר מאוד אינדבידואלי, איני סבורה שיגרום להשמנה. במידה ויסתבר שאני טועה, ניתן להחליף אותו מיידית לתרופה אחרת. אין בעיה בלקיחת סרוקוול עם איקסל. הרשי לי לשאול מספר שאלות: 1. מה גילך? 2. האם הבנתי נכון שהדיכאון השתפר עם איקבל 150, אך לא השינה? 3. האם נוסה אצלך הצירקדין? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שינה
שירלי 11/05/2011 | 20:57בהמשך לשאלתך אני בת 50 וניסיתי גם כמה לילות סירקדין שלא עזר האיקסל לא עוזר הרבה עדין מרגישה חוסר מצב רוח הציפרלקס בזמנו שלקחתי 4 שנים עזר מאוד ולפני חודשיים החליפו לאיקסל כי חזרו החרדות האם לדעך הבעיות שינה הם בגלל שאני לא מאוזנת והאם לדעתך אם אחזור לציפרלקס הוא יעזור בשנית?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינה
דר' קרני רובין 16/05/2011 | 13:02לשירלי שלום, קרוב לוודאי שאם תחזרי לציפרלקס הוא יעזור לפחות כנגד הדיכאון. הייתי ממליצה על מינון של לפחות 15 מ"ג, אם לא 20 מ"ג. אשר לשינה, כמובן שההפרעות הן כי אינך מאוזנת. צירקדין אינו עוזר ביום אחד, זה לא כדור שינה, אלא כדור שפותח שערי שינה ושמאפשר להירדם כאשר לוקחים אותו שעה עד שעתיים לפני השינה וגורם לשינה להיות יותר עמוקה. בדרך כלל, מתחילים להרגיש את האפקט לאחר כשבוע, לפעמים בהתחלה צריך להוסיף כדור הרגעתי או כדור שינה לתקופה הראשונה. הייתי ממליצה שתפני להתייעץ שוב עם פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
בעייה רצינית של שלשולים - האם כתוצאה מלחץ? תגובה לתרופה?
חני 10/05/2011 | 20:54ערב טוב ומוצאי עצמאות שמח! אני פונה אלייך כמי שמקבלת כבר תקופה של שנה וחצי כדור אחד קטן של ציפראמיל, לאחרונה הוסיפה לי רופאת המשפחה לפי בקשתי חצי כדור נוסף. בתקופה האחרונה הייתי נתונה במצב של לחץ נוראי (בעבודה) והחלו לי שילשולים חזקים. הצלחתי לנטרל אותם באמצעות 'אימודיום' וכבר חשבתי שהכל עבר ונגמר, אך לא... היום שוב סבלתי משלשול נוראי. האם זה קשור ללחץ? האם זו תופעת לוואי? עלי לציין שגובהי 1.51מ' ומשקלי 95 ק"ג... אני לא יודעת אם פניתי בהכרח למקום הנכון, (אפנה גם למי שיכול לטפל לי בשלשולים), אבל חשוב לי לדעת אם יש קשר בין הדברים......... תודה, והמשך ערב נעים. חני.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מקור של שלשולים
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 18:45לחני שלום, עליך לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור השלשולים. איני סבורה שהם מהציפראמיל, מאחר ואת מקבלת כבר שנה וחצי את הציפראמיל. לדעתי, אין שום קשר לכך שהוספת עוד חצי כדור. לו השלשולים היו מתחילים בסמוך להתחלת הציפראמיל, ניתן היה לקשור את השלשולים לכדור ואז היה מקום להחליפו. עד שתגיעי לגסטרואנטרולוג, כדאי לעשות תרביות צואה ולראות האם לא מדובר בשלשולים ממקור זיהומי. לשלשולים הרבה פעמים יש נטייה למהלך כמו שתיארת. לפעמים נותנים נגדם אנטיביוטיקה רחבה ואז זה נפסק, גם כששום דבר לא צומח בתרבית. תתייעצי גם עם רופא המשפחה. יש מקום אולי גם לשלוח בדיקה לתפקוד בלוטת התריס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה!!!
חני 11/05/2011 | 19:11רוצה להודות לך על ההתייחסות והעצות שהצעת לי לטיפול בבעייה. אקח זאת לתשומת ליבי.הוסף תגובה
-
גם לי זה קרה כתוצאה מחרדה
12/05/2011 | 21:23הוסף תגובה
-
-
אפקסור בשילוב עם קלונקס או לוריוון
מרגלית 10/05/2011 | 23:48האם נתן לקחת במשולב אפקסור עם משהו מקבוצת הבנזודיאזפיניםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אפקסור בשילוב עם קלונקס או לוריוון
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 19:09למרגלית שלום, בהחלט כן, וודאי בתקופה הראשונה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה
מרגלית 11/05/2011 | 22:03אני מודה לךהוסף תגובה
-
-
שינוי במינון הפריזמה
me 10/05/2011 | 23:29בת 15 וחצי. נוטלת פריזמה כבר חצי שנה. לפני כחודש נקבעה לי עלייה במינון מ-30 מ"ג ל-40 מ"ג לאחר שבמשך החצי שנה של הטיפול היתה תמיד עלייה הדרגתית, החל מ-10 עד למינון הנוכחי. בעליות מינון הקודמות היו לי שינויים במצבי הרוח- זאת אומרת, הייתי משנה מצב רוח בכל חצי שעה, שעה בערך. לאחר ההסתגלות לעלייה במינון הבלבול במצבי הרוח ירד. לעומת זאת, בעלייה האחרונה הבלבול לא עובר, אני מרגישה שאין לי אחריות על הרגשות שלי ואני חשה רק מה שהמוח שלי מרגיש באותו הרגע. הרגשה זאת התבססה על מקרה קיצוני שבו ממש שיניתי מצבי רוח כל 10 קות בערך, בכיתי כשהייתי שמחה וכעסתי על שום דבר. אני מתוסכלת מהמצב הזה אבל זה רק המצב הנפשי. מהבחינה הפיזיולוגית אני מתקשה לנשום- למרות שהתרופה ניתנה לי בכדי למנוע את התקפי החרדה ואת קשיי הנשימה-, יש לי לחץ בחזה, מעין כאב בלב, כאבי עיניים וראש נוראיים, חולשה ועייפות מתמדת. בנוסף, בחודשים האחרונים הורדתי כ-8 ק"ג ממשקלי. כשהרגשתי שהירידה הדרסתית גורמת לי לסחרחורות ולבחילות בכל פעם שאני רואה אוכל, הלכתי לרופאה והיא אמרה שאני סובלת מדבר שנקרא: "אנורקסיה משנית". הייתי רוצה בבקשה שתסבירי לי בבקשה מה זה אומר והאם זה יכול להיגרם בגלל השפעת הכדורים או שזהו רק המצב הנפשי ואם אפשר בנוסף, מהו הטיפול המומלץ. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 19:08me שלום, אנורקסיה משנית אינה מוכרת לי. ייתכן והרופאה מתכוונת לכך שהכדורים גורמים לתופעה, שזו לא אנורקסיה נרבוזה אלא תוצאה של הכדורים. במקרה שלך, הייתי מנסה טיפול בלוסטרל, אשר הינו כדור יעיל נגד חרדות שאינו גורם בסופו של דבר לירידה במשקל. ייתכן ובתרופה זו יהיה צורך ב-150-200 מ"ג (הכדורים באים ב-50 מ"ג וב-100 מ"ג). מניסיון, אני מציינת שאין צורך להיבהל מגודל המינון, פשוט המולקולות יותר גדולות. חשוב שתפני לייעוץ חוזר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
איקסל
מאי 10/05/2011 | 17:09רציתי לשאול לוקחת איקסל 150 חודש וחצי ויש לי דופק ועצירות האם זה תופעת לוואי חולפת או להחליף כדור והאם זה מסוכןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תופעות לוואי של איקסל
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 18:39למאי שלום, גם לי יש דופק. למה התכוונת? אני מקווה שהדופק ישאר לך!! אם התכוונת לדופק מהיר, אז מדובר בתופעת לוואי שכיחה של התרופה. במקרה חמור, מומלץ לפנות לרופא המטפל. כנ"ל לגבי העצירות, זו תופעת לוואי שכיחה ובמקרים חמורים מומלץ לפנות לרופא המטפל. במידה ותופעת הלוואי של הדופק המהיר קשה, ייתכן ויהיה מקום לשקול החלפת הכדור, אך את זה עלייך לדסקס עם הרופא המטפל. איני סבורה שזה מסוכן, אך זה בוודאי לא נעים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
רספידל
10/05/2011 | 14:40לוקחת יומים רספידל ופרימוניל לדיכאון עמוק ומחשבות אובססביות מרגישה גרוע עיפות קשה והגברת הדיכאון האם זה תופעות לוואי ומתי הם אמורות ללחלןף והאם הטיפול הוא נכון לוסטראל ציפרלקס פרפנן לא עזרו תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רספרידל ופרימוניל
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 18:33שלום, לא ניתן לענות לך עם המידע שמסרת ללא מינונים וללא משכי זמן בהם קיבלת את הטיפולים. בעיקרון, טיפול נוגד דיכאון שונה במינונים מטיפול נגד OCD. טיפול נוגד דיכאון משפיע בתוך 4-6 שבועות. טיפול נגד OCD מצריך מינונים גבוהים יותר של ה-SSRI's או תרופה סרוטונרגית אחרת ומשכי זמן של 8-12 שבועות עד שיש השפעה. ככלל, אין הכרח בטיפול בתרופות כמו ריספרידל ופרפנן בהפרעות אלה. לפעמים טיפול מסוג זה עוזר מעט נגד החרדות. התופעות שציינת בהחלט יכולות להיות תופעות לוואי, אך הן גם יכולות להיות חלק מההפרעה ממנה את סובלת. למותר לציין שיומיים אינם פרק זמן שבה יכולה להיות איזו שהיא השפעה למעט תופעות לוואי. מאחר ואני לא יודעת כמה פרימוניל את לוקחת, כמ הריספרידל את לוקחת, האם מדובר בדיכאון או ב-OCD, אינני יכולה לומר כמה זמן ייקח עד שיחלפו תופעות הלוואי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
מחזור וכדורים
בת 18 26/04/2011 | 12:12לפני כחודשיים ביתי כבת 18 חוותה התקף חרדה שגרם לה לדה- ריאליזציה . היא קיבלה לוריוון ונטלה 3 כדורים ביום. תחושות אלה לא חלפו ואפילו החמירו את המצב . היא מפחיתה עכשיו את הלוריוון בהדרגה והיום היא נוטלת 2 אבל כשלושה ימים לפני מחזור המצב מחמיר וגם במהלכו . האם התופעה ידועה והאם יש פתרון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התגברות חרדות לפני המחזור - לחץ קדם ווסתי
דר' קרני רובין 26/04/2011 | 20:11לבת 18 שלום, 1. התופעה של התגברות החרדות או התקפי החרדה לפני המחזור ידועה, והיא כנראה על רקע הורמונלי. 2. התופעה של דה-ריאליזציה ידועה. מדובר במנגנון הגנה במצבי לחץ, כאשר הלחץ מתגבר, יש יותר דה-ריאליזציה. אם תקראי תיאורים של חיילים בשדה הקרב או של אנשים שעברו את השואה, הם מתארים שהם היו שם ולא היו שם, ולמעשה מה שהם עברו זה שימוש במנגנון הגנה זה. 3. במיוחד בילדים, מנגנון הגנה זה מאוד נפוץ במצבי לחץ. 4. צריך להתייחס למנגנון הגנה כאל מנגנון נורמלי לחלוטין. הבעיה עם אנשים שיש להם התקפי חרדה, זה הצורך העצום שלהם בשליטה, והפחד שלהם במצבים אלה מאיבוד שליטה כאשר ניתן אפילו לומר שההפך הוא הנכון. 5. הטיפול, לדעתי, צריך להיות ב-SSRI's או בסימבלטה, שהם היעילים בטיפול בהתקפי חרדה. יצויין כי יה הנותנים את הלוסטרל רק בתקופות של הלחץ הפרה ווסתי. אני אישית לא התנסיתי בכך, אולי מאחר ואני מעדיפה במצבים של חרדה לתת SSRI's או סימבלטה באופן מתמשך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה -עזרת לי מאוד
27/04/2011 | 21:20הוסף תגובה
-
האם טיפול בCBT יעיל במקרים כאלה?
27/04/2011 | 21:23ועוד האם הגמילה ללוריוואן עלולה להתנגש עם הסימבלטה? או להועיל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם טיפול בCBT יעיל במקרים כאלה?
דר' קרני רובין 28/04/2011 | 00:41לבת ה-18 שלום, אני ממליצה תמיד קודם להתייצב על נוגד הדיכאון במקרה זה על הסימבלטה ורק אז להתחיל בגמילה מאוד הדרגתית של נוגדי החרדה במקרה שלך הלוריוון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה ועם זאת האם השימוש הממושך בלורוואן הוא לא מסוכן בריאותית?
09/05/2011 | 15:59זה אומר חצי כדור כל 8 שעות. בבקשה תסבירי לי איך נגמלים ממנו כי זה ממש ממש קשה לנו. אני יודעת שכל הורדה אפילו של רבע כדור הופכת להיות ממש טראומתית בשבילה והיא חווה את הדה ריאליזציה עוצמתית יותר. והאם יש לך ניסיון עם אנשים שיצאו מהדה ריאליזציה בעקבות הטיפול התרופתי? אודה לך אם תמליצי מה לדעתך טוב יותר תרופתית לקחת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 18:10לאימא של בת ה-18 שלום, אני לא מבינה. האם מצבה של הבת השתפר תוך שימוש בסימבלטה? על איזה מינון של סימבלטה היא נמצאת, וכמה זמן? תביני, הלוריוואן הוא כמו אספירין או אקמול לדלקת ריאות, והסימלבטה או תרופה מקובצת ה-SSRI's זה כמו האנטיביוטיקה בדלקת ריאות. אין שום טעם להילחם על גמילה כאשר אין ייצוב של מצב החרדה. אין שום סכנה בלקיחת הלוריוואן לתקופות ארוכות, כל עוד לא עולים במינון מעבר לשני הכדורים האמורים. הנכון הוא שבנערה בת 18 הייתי רוצה שהיא תיוצב ושניתן יהיה להפחית את המינון. אם יש שיפור מה במצבה, הייתי מפנה אותה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT) בנוסף לטיפול התרופתי. זה הרבה יותר חשוב מהמאבק על ההורדה של רבעי כדורים של לוריוואן. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
מיזופוניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אשפוז פסיכיאטרי
-
שיקום נפגעי נפש
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
סכיזופרניה גבולית
-
תרופות קשורות
-
אסנאפין
-
דסיפראמין
-
מונחים קשורים
-
ביפולרי
-
קנאביס רפואי
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר