פורום פסיכיאטריה - עמוד 1441
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
-
תשובת מומחה
רמוטיב
דר' קרני רובין 05/05/2011 | 15:13לאבי שלום, הרמוטיב אינו פוגע בכליות או בכבד. כפי שכבר כתבתי לך, תופעות הלוואי הנפוצות שדווחו היו קלות וקשורות בעיקר בהפרעות במערכת העיכול. כמו-כן, תופעות הלוואי של ההיפריקום אינן מאופיינות בפגיעה בתפקוד המיני או בהשמנה. בכבוד רב, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
ציפרלקס
26/04/2011 | 21:15שלום רב אני מתחילה טיפול בציפרלקס עקב דיכאון והתקפי חרדה שמהם אני סובלת בנוסף אני נוטלת קונצרטה 54 מ"ג לטיפול בהפרעת קשב האם זה מסוכן לשלבם יחד? קראתי בגוגל שהתרופה משמינה האם נכון הדבר?האם ישנה תופעה של הרזייה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ציפרלקס בשילוב עם קונצרטה
דר' קרני רובין 05/05/2011 | 14:51שלום, לשאלותיך: 1. זה לא מסוכן לשלב ציפרלקס עם קונצרטה. 2. כל התרופות נוגדות הדיכאון יכולות להוריד את תפקוד בלוטת התריס, ולע ידי כך לגרום בין השאר להשמנה. ציפרמיל וציפרלקס בדרך כלל אינן גורמות להשמנה, כמו גם הלוסטרל, אולם הדבר מאוד אינדבידואלי. דווקא השילוב עם קונצרטה עשוי למנוע זאת. איני מבינה מה את מתכוונת ב"האם ישנה תופעה של הרזייה?". ככלל, חשוב שתקפידי לאכול אוכל מאוזן ואז מירב הסיכויים שלא תשמיני ולא תרזי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
דוקטור קרני רובין תודה רבה לך על התשובה המנומקת (לת)
יניב 04/05/2011 | 20:18הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ציפרלקס, עם אוכל או בלעדיו?
04/05/2011 | 02:24האם ישנה עדיפות, אפילו קטנה, לקחת את התרופה עם אוכל או בלעדיו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובה
ע 04/05/2011 | 05:58כתוב לך בעלון המידע שניתן לקחת עם אוכל או בלי וזאת השורה התחתונה. אם זה נורא מעניין אותך אז ברוב התרופות הלו יש הבדל בזמן שלוקח לכדור להגיע לריכוז מקסימלי בדם לאחר בליעת הכדור אם לוקחים אותו עם אוכל או בלי אוכל, אבל (יכול לקחת 4 שעות עם אוכל, לעומת 6 שעות בלי אוכל), אבל חברת התרופות קבעו שאין לזה משמעות קלינית ולכן אין מה לדאוג. זה יתרון ממש גדול לתרופה שאפשר לקחת אותה בלי קשר לאוכל, אז תהנה/י מהיתרון הזה ואל תחשוב/י על זה. ;)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציפרקלס עם אוכל או בלעדיו
דר' קרני רובין 04/05/2011 | 18:50שלום, בתחילת הטיפול עם תרופות ממשפחת ה-SSRI's, רצוי לקחת אותן עם אוכל כי אז יש פחות בחילות. בהמשך, אין לכך כל משמעות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
התקף חרדה - דחוף!!!
אבא מודאג 06/01/2011 | 17:56בני בן 14 אובחן בתחילה כסובל מהתקף חרדה (לאחר ששללו בעיה: נוירולוגית,עיניים,לב) בתחילה ההתקפים היו של שיתוק הילד לא היה מגיב למשך זמן רב למעלה מ 15 דק' , תחילת ההיתקף היה ברעידות ופירכוסים , כיום לאחר כ שלושה חודשים מההתקף הראשון ולאחר שהוא בטיפול פסיכולוגי כחודש וחצי החלו להופיע התקפים שונים בהתקף האחרון שהיה בבי"ס הוא פשוט נהג באלימות כלפי אחד התלמידים ולאחר מכן גם כלפי המורים שהניסו להרגיעו זה התקף שני שהוא נוהג באלימות בין שני ההתקפים הנ"ל היה התקף נוסף שבו הוא היה משותק מה כדאי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התקף חרדה? הפרעת התנהגות? בעיה אורגנית?
דר' קרני רובין 13/01/2011 | 19:00לאבא מודאג שלום, האם אתה יכול לפרט אילו בידקות נוירולוגיות נעשו לילד? על פניו, הסיפור נשמע אורגני. רק אם באמת תישלל הפרעה כמו סוגי אפילפסיה נדירים, יש מקום לדבר על טיפול תרופתי או טיפול התנהגותי קוגניטיבי. הייתי פונה לנוירולוג נוסף כדי לוודא שאכן הילד עשה את כל הבדיקות הנדרשות ובמידה וכן הייתי פונה לפסיכיאטר ואולי גם לפסיכולוג התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
בדיקות שבוצעו
אבא מודאג 16/01/2011 | 22:57EEG , EEG בחסך שינה,MRI , נבדק גם ע"י קרדיולוג - א.ק.ג. בשבוע האחרון הוא החל לרקוע ברגליו בכל זמן שהוא עומד, לדבריו אין לו שליטה על כך. לנו נראה כדבר שהוא עושה למשוך תשומת לב אך לעיתים נראה שבאמת אין לו שליטה על כך. הוא התחיל טיפול בביופידבק , האם את ממליצה לעשות במקביל גם טיפול קוגנטיבי ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאור הבדיקות שבוצעו
דר' קרני רובין 17/01/2011 | 00:54מתוך דבריך אני מתרשמת שפסיכיאטר לא בדק אותו, הייתי קודם כל מתייעצת עם פסיכייאטר של המתבגר. אם הבנתילא נכון -מה היית דעתו של הפסיכיאטור? בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאור הבדיקות שבוצעו
דר' קרני רובין 17/01/2011 | 00:56לאב המודאג שלום מתוך דבריך אני מתרשמת שפסיכיאטר לא בדק אותו, הייתי קודם כל מתייעצת עם פסיכייאטר של המתבגר. אם הבנתילא נכון -מה היית דעתו של הפסיכיאטור? בברכההוסף תגובה
-
הפסקת טיפול תרופתי ברספירדל, מתי אפשר לדבר על אישפוז
04/05/2011 | 00:21הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 04/05/2011 | 18:48לאבא המודאג שלום, אנא פנה לפסיכיאטר של המתבגר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
דוקטור כרמי רובין ברשותך
יניב 02/05/2011 | 17:02אני כותב את ההודעה שוב בתקווה לקבל תשובה אם אפשר. דוקטור שלום. אני נוטל רסיטל עשרים מילגרם ביום במשך כבר חודשיים וחצי או שלושה וזה מאד עוזר לי וגם אני לא ממש מרגיש תופעות לוואי מכל סוג שהו. רציתי לדעת אם יש מניעה להמשיך את השימוש בתרופה זאת לנוכח הזמן שאני נוטל אותה ולאור זאת שהיא משפיעה עלי בעיקר לטובה ללא תופעות לוואי הדורשות תשומת לב מיוחדת ? שאלה נוספת שלי היא אם וכאשר אני מפסיק אותה אז כיצד כדאי לי לעשות זאת, האם במכה אחת או בהדרגה מסויימת ואם כן אז איך ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שימוש ממושך ברסיטל
דר' קרני רובין 04/05/2011 | 18:41ליניב שלום, אין מניעה שתמשיך את הטיפול ברסיטל, כל עוד התרופה עוזרת. כל תרופה הפועלת על מערכת העצבים לא כדאי להפסיק ב"מכה אחת". צריך להפסיק את הטיפול בהדרגה, במקרה שלך לרדת לחצי כדור למשך שבועיים ואח"כ להפסיק. דרך אגב, שמי הוא קרני ולא כרמי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
קסנקס
אלי 02/05/2011 | 13:39שלום שמי אלי, קבעתי איתך ל12.5 בינתיים אני מאוד רוצה להגמל מהקסנקס. בן 66. לפני כ8 חודשים, עקב נפילת מתח קבלתי תרופה זו. לקחתי אותה זמן קצר,כשבוע, והיא עזרה לי. קודם לכן לא הייתי מטופל בתרופות. כיום, שוב מרגיש מתח רב. שוב חזרתי להשתמש בקסנקס,בערך 2 חצאים ביום. לא מצליח להגמל מהתרופה. מרגיש עדיין לחץ ומתח. האם שימוש בתרופה אחרת כמו ואבן עשוי לעזור לי להגמל? האם אני יכול להפסיק בבת אחת? זו תרופה מאוד ממכרת, ואני מעוניין להגמל ממנה. מרגיש שהתרופה הזו כמו סם. משתלטת עלי. חוץ מואבן יש עוד הצעות? עד לפגישה שלנו... תודה רבה אלי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פחד מהתמכרות לקסנקס;
דר' קרני רובין 04/05/2011 | 18:39לאלי שלום, כפי שאמרתי לך טלפונית, אין בעיה בשימוש בקסנקס במינונים של עד 1.5 מ"ג ואף יותר. בדרך כלל, אנשים עם חרדות אינם מתמכרים ואין טעם להחליף את התרופה לנגזרות אחרת של אותה התרופה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
שימוש ברסיטל
יניב 01/05/2011 | 15:02דוקטור שלום. אני נוטל רסיטל עשרים מילגרם ביום במשך כבר חודשיים וחצי או שלושה וזה מאד עוזר לי וגם אני לא ממש מרגיש תופעות לוואי מכל סוג שהו. רציתי לדעת אם יש מניעה להמשיך את השימוש בתרופה זאת לנוכח הזמן שאני נוטל אותה ולאור זאת שהיא משפיעה עלי בעיקר לטובה ללא תופעות לוואי הדורשות תשומת לב מיוחדת ? שאלה נוספת שלי היא אם וכאשר אני מפסיק אותה אז כיצד כדאי לי לעשות זאת, האם במכה אחת או בהדרגה מסויימת ואם כן אז איך ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שימור ממושך ברסיטל
דר' קרני רובין 04/05/2011 | 18:27ליניב שלום, אין מניעה שתמשיך את הטיפול ברסיטל, כל עוד התרופה עוזרת. כל תרופה הפועלת על מערכת העצבים לא כדאי להפסיק ב"מכה אחת". צריך להפסיק את הטיפול בהדרגה, במקרה שלך לרדת לחצי כדור למשך שבועיים ואח"כ להפסיק. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
דפלפט
01/05/2011 | 08:56שלום אימי מטופלת בכדורי דפלפט כרונו 500 מג בוקר 500 מג בערב לאחר יותר משנה שמנו לב שהשיער שלה נהיה מקורזל בצורה מחרידה וגם חלק מהשיער הלבן שלה אפילו קצת התכהה האם התופעות האלו הן מהדפלפט? תודה רבה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דפלפט והשפעתו על השיערות
דר' קרני רובין 04/05/2011 | 18:14שלום, לא ידוע לי על התכהות השיער כתוצאה מנטילת דפלפט (חומצה ולפוראית). כן ידוע לי כי תרופה זו גורמת להתחדשות של תאי עצב. ייתכן שבכלל זה, נכנסת גם המערכת של המלטונין. לפי הספרות הרפואית, מופיעה נשירת שיער בכ-5%-10% מנוטלי התרופה. יש הממליצים על נטילת סלניום ואבץ על מנת להפחית את הסיכון לנשירה. השיער כמעט תמיד צומח חזרה לאחר הפסקת השימוש בתרופה, אם כי לעיתים באופן שונה (מתולתל במקום חלק, לדוגמה). ייתכן כי השיערות המקורזלות הן שיערות אשר התחדשו אצל אמך, ועל כן הן מקורזלות. מעבר לכך, לא מצאתי חומר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
ציפרלקס ולידה
רונית 30/04/2011 | 23:16שלום, נוטלת ציפרלקס 15 מ"ג ביום מעל לשנה, כרגע בשבוע 30 בהריון. שמעתי שהתינוק חווה תופעות לוואי לא נעימות כתוצאה מהתרופה לאחר הלידה וצריך להיות בהשגחה צמודה. 1. מהן תופעות הלוואי? 2. האם כדאי להפסיק לקחת את התרופה בהדרגה לפני הלידה כדי להמנע מהתופעות האלו? האם ניתן להפסיק כשבוע לפני הלידה רק כדי להמנע מתופעות הלוואי, ואז הסיכון לסבול מחרדות לפני הלידה קטן (נשאר רק שבוע)? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תופעות גמילה אצל היילוד
דר' קרני רובין 04/05/2011 | 18:03לרונית שלום, כ-30% מהיילודים הנולדים לאימהות שנוטלות SSRI's מפתחים סימני גמילה, שהם בדרך כלל קלים. תופעות הגמילה מופיעות בדרך כלל במהלך היממה הראשונה, וחולפות תוך 3-4 ימים. סימני הגמילה השכיחים יותר מתבטאים בתחילה באפאטיות ואחר כך אי-שקט, עצבנות, "קפיציות" ויכול להופיע רעד (נדיר). טונוס השרירים יכול להיות מוגבר או מוחלש, יכולה להופיע היפוגליקמיה (מיעוט סוכר בדם,( קצב נשימה מהיר, אנחות ושימוש בשרירי עזר בנשימה, קצב לב איטי, חום גוף נמוך, תיאבון ירוד, יניקה חלשה ועוד. סימנים אלה עוברים תוך 48-72 שעות, תלוי בתרופה. כיום, כל יילוד שמאובחן בו תסמין גמילה אחד או יותר עובר, נוסף על הבדיקות השגרתיות שלאחר הלידה, שורה של בדיקות מעקב נוספות: א-ק-ג, בדיקת רמת הסוכר בדם, דופק, קצב נשימה ועוד. כדי להקל על המעבר של היילוד לתלאות העולם, הצוותים ברוב מחלקות היילודים בארץ מתודרכים כיצד לספק ליילוד הנגמל אווירה רגועה, שקט, להעלות את חום הגוף כשצריך ועוד. בדרך זו מערכת העצבים שלו תסתגל לניתוק הפתאומי מהחומר הכימי שהיה בתרופות שנטלה אמו. במקרים כאלה נהוג בחלק מהמקומות להשכיב את היילוד באינקובטור חשוך - גם כשמשקל גופו תקין לחלוטין - כדי שהחשיפה לאור לא תיעשה באופן מיידי. סף הגירוי הגבוה שלו מחייב עדיין את האווירה המוגנת שהייתה לו ברחם, כי עליו להתמודד עם גמילה. מיד אחרי אבחון הגמילה מועבר היילוד לאינקובטור ל48- שעות, כשכל שעתיים הוא מוצא לזרועות אמו. בהמשך הוא מועבר לעריסה רגילה בסמוך לאמו, ל24- שעות נוספות של השגחה ומעקב. סימני הגמילה חולפים במהירות. אשר להפסקת התרופה, הדבר בהחלט אינו מומלץ, מאחר וזה מגביר את הסכנה לדיכאון שלאחר לידה אשר יכול לגרום לנזקים הרבה יותר גדולים אצל היילוד. גם לגבי הורדת המינון של התרופה יש חילוקי דעות, מאחר ולפעמים הורדה קלה של המינון יכולה לגרום להתלקחות של דיכאון שאחר כך קשה מאוד לאזנו. יתרה מכך, התקפי חרדה יכולים גם לגרום להתכווצות של כלי הדם ולמניעת אספקת חמצן סדירה לעובר, לכן זו לא שאלה של הבריאות שלך, אלא גם שאלה של הבריאות של היילוד. צריך לזכור שברוב המקרים מדובר בתופעות קלות ביותר וגם כאשר התופעות יותר קשות, הן חולפות תוך מספר ימים. בשל הצורך בהשגחה, חשוב שיידוע במחלקה שאת נוטלת את התרופה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קלפטומניה
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
חשיפה ממושכת - טיפול בהפרעה פוסט טראומטית
-
טיפול בבולימיה
-
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
-
פימוזיד
-
ציפרלקס
-
מונחים קשורים
-
אפזיה
-
אקופרקסיה (פעולת הדהוד)
רופאים בתחום
ד"ר סמואל זיתון
פסיכיאטריה
5.0
( 14 חוות דעת )
"ד"ר סמואל זיתון הקשיב לי בתשומת לב רבה. והוא נתן לי תרופה שעזרה מהר מאוד. אני מאוד אסירה תודה לו על עזרתו. הוא רופא נפלא."
ד"ר רונן בן יוסף
גריאטריה
5.0
( 39 חוות דעת )
"ביקור הבית של דקטור בן יוסף היה לאמא שלי חולת אלצהיימר. זהו ביקור הבית השני של הרופא אצלה.
דוקטור בן יוסף הוא רופא מקצועי מאוד. אדיב, רגיש למצבה, מכבד מאוד וגם לאחר סיום הביקור הוא זמין לנו (המשפחה) בכל עת שנחפוץ. ממליץ עליו בחום"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר