פורום פסיכיאטריה - עמוד 1444
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
גמילה?
הילה 07/04/2011 | 16:07שלום. אני לוקחת קלונקס 2mg ליום כשנה כבר. לפני כחודש הפסקתי ליטול אותם ולאחר כשבוע התחלתי להרגיש חולשה מוקצנת ומעין חוסר איזון ועייפות. בדיקות רפואיות נמצאו תקינות. לפני כשבוע חזרתי לקלונקס ועדיין מרגישה כנ"ל. האם ייתכן שאלו תופעות מהתרופה? הפסיכיאטר שלי לא מסכים שישנן תופעות לוואי,אבל ממאמרים שקראתי הבנתי שקיימות תופעות לוואי. מהי דעתך בבקשה? ואם אכן זה יכול להיות,אז האם כמה זמן לאחר חזרה לתרופה זה אמור לעבור? בבקשה רק אל תגידי לי להתייעץ עם הפסיכיאטר שלי. אני רק רוצה את חוות דעתך... תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפסקה פתאומית של קלונקס
דר' קרני רובין 07/04/2011 | 19:31להילה שלום, 1. מדובר בקלונקס 2 גרם ולא 2 מ"ג. 2. אף פעם לא נכון לרדת מכדור המשפיע על מערכת העצבים המרכזית בבת אחת. 3. תופעות לוואי מופיעות על פי רוב מיידית, ובכללן יכול להופיע אפילו פירכוס כאשר יורדים בבית אחת. 4. אני בספק שהתופעות הן כתוצאה מהפסקה פתאומית של הקלונקס, וזאת מאחר והופיעו שבוע אחרי ההפסקה והם עדיין נמשכים לאחר שחידשת את הטיפול. הייתי בודקת גורמים רפואיים שיכולים לגרום לעייפות, כמו הפסקות נשימה בזמן שינה, תת פעילות של בלוטת התריס, חוסר בויטמין B12, אנמיה ועוד. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה
הילה 07/04/2011 | 19:34פשוט תודה..הוסף תגובה
-
-
ערעור על פרופיל נפשי אודה לתשובתכם
h 10/04/2011 | 12:30שלום לכם הסיפור שלי הוא: היה לי פרופיל 82, אלא שעקב סיבות משפחתיות שאין המקום כאן לפרט עשיתי פטור נפשי פיקטיבי ( =הלכתי לפסיכיאטר אזרחי וסיפרתי "סיפורים" וביקשתי מרשם לתרופות ש"יקלו עלי את ה"חרדות הקשות" וכו', ושלחתי את המרשם לצבא וקיבלתי פטור) ממש טרם הגיוס. לאחר מכן ניסתי תקופה ארוכה שיקבלו אותי לבדיקות חוזרות, בצירוף חוו":ד מפסיכיאטר הקובע שאין לי שום בעיה, לבסוף נעתרו וערכו לי בדיקות חוזרות, אלא שלהפתעתי לא מחקו לי את הסעיף הנפשי, אלא רק העלו את הפרופיל הנפשי מ-21 ל- 45 - למרות שהחוו"ד של הפסיכיאטר שהבאתי קבעה שאין לי שום בעיה. הנימוק שכתב הקב"ן לקביעתו היה "מאפייני חרדתיות קלה, ואולי מרכיבי אישיות בלתי בשלים, אך לא ברמה המצדיקה פטור". מייד הודעתי ללשכה"ג שאני מבקש לערער ולהציג חוו"ד השוללת את האמור (כי אין לי שום בעיה, כפי שגם כתב הפסיכאטר האזרחי שאליו נגשתי לצורך הגשת החוו"ד) השאלה שלי: א. האם יש סיכוי שיעלו לי שוב את הפרופיל? ואם כן - האם יש מצב שיעלו אותו מעבר לדרגה אחת, או שלא מעלים בפעם אחת יותר מדרגה אחתצ (כלומר מ-45 ל-64 ולא יותר)? ב. במידה ואני ניגש לקבל חוו"ד האם מספיק חוו"ד הכוללת רק את הממצאים (=כמו: "אין לו את הבעיה הנטענת)" ללא המלצה ישירה ביחס לפרופיל המתאים לדעת הפסיכיאטר - או שצריך להגי"ש חוו"ד הכוללת המלצה ישירה בנוגע לפרופיל ? (אני אסביר למה אני שואל שאלה זו: כי פסיכיאטר במסגרת קופ"ח לא יכול לכתוב המלצה בקשר להעלאת פרופיל, אלא רק את הממצאים הבריאותיים, ובכדי לקבל חוו"ד הכוללת גם המלצה ישירה בנוגע לפרופיל אני אצטרך ללכת לפסיכיאטר פרטי שעלותו גבוהה ללא השוואה.. ולכן אני שואל את זה..) תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ערעור על פרופיל נפשי
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 16:41לH שלום, א. סביר להניח שאם יעלו לך את הפרופיל, יעלו אותו ל-64 ולא ליותר. ב. יעיל יותר להגיש חוות דעת כוללת, מעבר ל"אין לו את הבעיה הנטענת". בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה. רק אסביר שוב את שאלתי השניה, ואודה לתשובתך!:
אני 12/04/2011 | 23:45ובכן: האם מספיק להגיש חוו"ד המתיחסת רק למצבי הבריאותי - ושאינה כוללת התיחסות לנושא הפרופיל , או שרצוי שהפסיכיאטר יכתוב גם המלצה ישירה על הפרופיל המתאים לדעתו? (אני שואל את זה בגלל שחוו"ד המתייחבת רק למצבי, ללא התיחסות לשאלת הפרופיל הצבאי הנגזר מכך - היא הרבה יותר זולה..) מקווה שהובנתי כעת.. תודה!הוסף תגובה
-
*המתייחסת
אני 12/04/2011 | 23:45הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה לתגובה
דר' קרני רובין 13/04/2011 | 13:01שלום, לדעתי, יש הבדל בין חוות דעת למשרד הביטחון על נכות, לבין חוות דעת לשלטונות הצבא בעת שירות. אני בדרך כלל נוהגת לא לכתוב את הפרופיל, אלא סוג של הגדרה מילולית של המצב התפקודי. ייתכן ויש אחרים שכן כותבים שזה מתאים לפרופיל כך וכך. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
שאלה למחר
יב 1984 12/04/2011 | 19:03ערב טוב אני כל יום מקבל פרזוק שמונים מליגרים ומחר יש לי תור לפסיכיאטרית אחד התופעות לואי היא חסימת רגשות והיתבתאות שלהם ואני הייתי רוצה לדעת האם מחר אני לא יקח את כדורים האם 24 ש יספיק הראוש להשתחרר מתופעה או הרי אני לוקח אותמ בבוקר הפגישה היא בערב תודה מראושהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מהירות התפנות הפרוזאק מהדם
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 20:29ליב' 1984 שלום, זמן מחצית החיים (הזמן שלוקח לרמת התרופה בדם לרדת לחצי) של הפרוזאק הוא עשרה ימים, כלומר, אם אתה לא תיקח את התרופות מחר בבוקר הדבר כמעט ולא ישנה את רמתו בדם ולכן לא ישנה את תחושתך בערב. אני מבינה לפי המינון שאתה סובל מ-OCD. ייתכן וניתן לנסות לרדת ל-3 כדורים. אני המלצתי לחולה שסובל כמוך תוך טיפול ב-60 מ"ג לרדת ל-50 מ"ג למשך חודשיים ואם לא יחול שינוי לרעה, לרדת ל-40 מ"ג לאחר מכן. בירידה הדרגתית כזו של 10 מ"ג, ניתן למצוא את המינון שבו יש מספיק תרופה והתחושה של הקהות הזאת על פי רוב חולפת. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אוקי תודה על
יב1984 13/04/2011 | 11:47התשובה ד"ר קרניהוסף תגובה
-
-
צירקדין
מירה 08/04/2011 | 21:33האם אפשר להשתמש בצירקדין עבור אדם בן 92 עם תקציב נמוך רק 4 פעמים בשבוע ולא כל יום? בתודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צירקדין
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 16:23למירה שלום, בעיקרון, ניתן לתת רק 4 ימים, אבל אינני סבורה שזה ייתן את רצף השינה הרצוי. עדיף לדעתי לתת חודשיים כן - חודשיים לא, ולא לעשות הפסקות באמצע השבוע. כך, לפחות, תושג איכות שינה יותר טובה שתרד מעט בחודשיים שאת לא נותנת. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
צירקדין
מירה 12/04/2011 | 20:06תודה רבה לדר קרני.הוסף תגובה
-
-
רמיסיה חלקית או רמיסיה מלאה סכיזופרניה
12/04/2011 | 14:53שלום דוקטור! אני מוגדר כחולה בסכיזופרניה לא מובחנת ,המחלה מתבטאת כיום רק בסימפטומים שליליים (חוסר מוטיבציה,התבודדות חברתית,חוסר הנאה מדברים) הסימנים החיוביים שהיו נעלמו בעקבות טיפול תרופתי שאלתי היא : האם המצב שלי של סימנים שליליים בלבד הוא מצב של רמיסיה מלאה או האם זאת רמיסיה חלקית בלבד? תודה על תשובתך המהירההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רמיסיה חלקית או רמיסיה מלאה סכיזופרניה
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 17:13שלום, אשאל אותך שאלה בחזרה, מה היו הסימנים החיוביים שהיו לך? ואולי שאלה נוספת, מה זה משנה אם זו רמיסיה חלקית או מלאה, אם לא טוב לך? קשה לענות מבלי לדעת פרטים נוספים, אבל בהתקפים פסיכוטיים הרבה פעמים רואים דיכאון שלאחר הפסיכוזה והסימפטומים שאתה מתאר יכולים להתאים למצב זה. למצבים אלה נותנים נוגדי דיכאון, עם כיסויי של אנטי פסיכוטיים כמו זיפרקסה או ריספרידל. כיום, יש פיתרון נוסף למצב וזה טיפול באביליפיי, שהוא אנטי דכאוני, אנטי מאני ואנטי פסיכוטי. איני יכולה לענות לך באופן יותר ספציפי בלי לקבל פרטים נוספים. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
רמיסיה מלאה או חלקית המשך
יצחק 12/04/2011 | 17:42שלום ד"ר הסימנים החיוביים מהם סבלתי היו מחשבות שווא וקולות וגם סימנים שליליים אז אם כן ,האם אני ברמיסיה חלקית או מלאה? תודה על תשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 18:02ליצחק שלום, 1. האם הקולות בראש או באוזניים? האם אלה היו קולות או שמיעת המחשבות של עצמך? 2. איזה סוג של מחשבות שווא היו? 3. אני חוזרת ואומרת שאני לא מבינה מה זה משנה אם זו רמיסיה חלקית או מלאה, מאחר ולא טוב לך? אמרתי לך, הייתי מנסה להוסיף ולעזור לך באמצעות טיפול משולב, כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת. מאחר ולדעתי ניתן לשפר את מצבך, ניתן לקרוא לכך רמיסיה חלקית, אך אין לכך משמעות. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
זולפידם למשך חודש - הכצעקתה?
יהלי 09/04/2011 | 00:49ד"ר רובין שלום, אני מטופל מזה שנתיים ב-20 מ"ג ציפרלקס (כיום אני בן 21). עקב חזרתם של תסמינים דכאוניים בשנה האחרונה, פניתי לפסיכיאטר אשר הוסיף ל"תפריט היומי" 4 מ"ג (בתור התחלה) של אדרונקס וכן למשך החודש הקרוב 10 מ"ג סטילנוקס לפני השינה. לפי מיטב הבנתי, הסטילנוקס אמור גם לעזור לי בבעיות השינה וגם להעלות את הסיכוי לשיפור המצב (נאמר לי שמתן כדור שינה יכול להעלות את הסיכוי לשיפור התסמינים הדכאוניים מ-33% ל-42%). אציין שעוד לא הספקתי לפדות את המרשם. אני מודה שאני קצת מודאג לגבי עניין הסטילנוקס. אמנם שיפור השינה הלקויה שלי יכול להיות מבורך, אך אני חושש משימוש ממושך כל כך. האם אכן נהוג לרשום זולפידם למשך חודש? האם אין סיכוי להתמכרות רצינית, כך שביום ה-31 כבר לא אוכל להירדם בכוחות עצמי? אשמח לשמוע את דעתך. שבת שלום, יהלי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סטילנוקס למשך חודש
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 16:30ליהלי שלום, 1. האם אתה מקבל ציפרלקס או אסטו? אני שואלת, כי לפעמים כשעוברים מגנריקה לגנריקה או ממקור לגנריקה יכולה להופיע ירידה. 2. סטילנוקס יכול אכן למכר, אבל לא בהכרח. בדרך כלל, כשלוקחים כדור שינה תקופה רצופה, בלילה הראשון או השני יכולות להיות הפרעות בשינה וצריך להגיד לעצמך שזה המחיר שאתה משלם על כך. אני בדרך כלל ממליצה לרדת בחצאי כדורים וברבעי כדורים, כדי להקטין עד כמה שאפשר את האפקט הזה. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תגובה
יהלי 12/04/2011 | 16:431. ציפרלקס, ודאגתי להישאר רק איתו למשך כל הזמן (באמת מתוך דאגה למעבר). 2. לרדת בחצאים זה רעיון מצוין, תודה רבה! תהיתי גם האם זו באמת דרך טיפולית מוכרת, הוספת הכדור שינה? הרי אם הכדור נלקח רק למשך חודש, כיצד האפקט על הדיכאון ממשיך גם לאח"כ? מאוד מסקרן. תודה על התשובות, וחג שמח גם לך. :-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 17:57ליהלי שלום, לא מוכר לי אפקט של כדורי שינה על דיכאון, אך אני כן משתמשת בכדורי שינה מאחר והשינה מאוד חשובה להחלמה מהדיכאון. שינה זה בכלל, בין השאר, הרגל וכאשר משנים את ההרגל על ידי כדורי שינה - זה יכול לשפר את המצב. אני בדרך כלל משתמשת בשילוב של צירקדין וכדור שינה או הרגעה, וזה מקל את הגמילה מכדור השינה. הבעיה היא שהכדור נרשם בשעתו לשימוש מגיל 55. לדברי החברה, חברת טבע עומדת לשנות זאת ל"ללא הגבלת גיל", מאחר וכבר התרופה נבדקה על גילאים צעירים כמו שלך, אך בנתיים במיוחד בכללית עושים בעיות לתת את הכדור מתחת לגיל זה. בבית מרקחת רגיל מוכרים צירקדין ללא הגבלת גיל. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
סימבאלתה עם ציפרלקס
יואב 12/04/2011 | 15:31שלום ד"ר אני לוקח ציפרלקס 20 כשנתיים ,התרופה בסדר. העניין הוא שהיא עדיין משאירה אותי במצב חרדתי לא משביע רצון מבחינתי , ופוגעת לי מאוד בתפקוד המיני. לאחרונה(שבוע) התחלתי לקחת סימבלתה בהוראת הפסיכיאטרית ,תוך הפחתת מינון הציפרלקס לחצי. התופעות היו דיכאון קשה והגברת חרדה. חזרתי לקחת ציפרלקס 20 יחד עם הסימבלתה 30 וכרגע אני חש בטוב. מה עלי לעשות? הפסיכיאטרית שלי לא בארץ ,האם אני יכול להמשיך בצורה זו עוד חודש? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שילוב סימבאלתה עם ציפרלקס
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 17:17ליואב שלום, בהחלט ניתן להמשיך בשילוב שאתה לוקח, במיוחד מאחר ואתה מרגיש טוב. אעיר רק שכל החלפת תרופות יכולה לגרור ירידה במצב בזמן המעבר. גם אני מצליבה את התרופות בזמן המעבר מהאחת לשניה. יחד עם זה, יש חלק מהמטופלים שיותר טוב להם שילובים מהסוג הזה. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה וחג שמח!
12/04/2011 | 17:19הוסף תגובה
-
-
חרדות
רחל 12/04/2011 | 07:43שלום. אני לוקחת טיפול ויפאקס 300מג לדיכאון וחרדות ועדיין יש לי חרדות קשות קשה לי להשאר לבד בבית ואני פשוט מפחדת הרופא הוסיף לי כדור וובאן בזמן התקף פחד. רציתי לדעת אם יש דברים שאני יכולה לעשות כדי להקל על עצמי מהפחדים האלו שמתקיפים אותי שאני לבד. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חרדות
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 17:08לרחל שלום, הטיפול בחרדות מתחלק לשניים: 1. טיפול פסיכולוגי מהסוג של טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT). 2. טיפול תרופתי. מנסיוני, הטיפולים היעילים הם בתרופות מקבוצת ה-SSRI או בסימבלטה. יש מטופלים שלמרות טיפול עם תרופות אלה, נזקקים לעזרה בבנזודיאזפינים, קסנקס, לוריוואן או וובן, לפחות עד שהתרופות משפיעות ועד שרוכשים כלים להתמודד עם החרדות בטיפול הפסיכולוגי. 3. מניסיוני, וואיפקס עוזר מאוד לדכאון, בוודאי במינון שאת מקבלת, אך לא כל כך בחרדות. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
דיכאון וחרדה
מיואשת 11/04/2011 | 13:27שלום, כבר יותר משנה שאני בטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי. אני סובלת מדיכאון וחרדה, בהתחלה לקחתי אסטו בבוקר ומירו בערב דבר שגרם לי לעלות 8 קילו בחודשיים. אז עברתי לוולבוטרין 300 מ״ג, שאכן ייצבה את המשקל אך לא ממש תרמה למצב רוח או לחרדות, לאחר מכן הוסיפו לי רסיטל בערב, אך לא הצלחתי לישון בלילה והדיכאון והחרדות נשארו אותו דבר...אז חזרתי לקחת מירו בערב במקום הרסיטל אשר איפשר לי להירדם בלילה אך גרם לבעיות אחרות. אני כבר ממש מיואשת ולא נעים לי כבר לבוא לרופאה שלי עם טענות... תופעות לוואי כמו ירידה בחשק מיני או עליה במשקל לא באות כאופציה... כיוון שזה גורם לבעיות בתחום הזוגיות דבר שגם ככה מקשה על מצב רוח יציב... מה עוד אני יכולה לעשות...? נמאס לי לבכות כל הזמן ולהילחם בעצמי לקום מהמיטה או ב100000 מחשבות שרצות לי בראש בכל דקה ודקה. אני זקוקה לקצת שקט... תודה...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בדיכאון וחרדה
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 17:02למיואשת שלום, אענה לך תחילה עם הסבר על התרופות. 1. יש הרבה מקרים, אם תיכנסי לאינטרנט, שבהם אין תגובה לגנריקה אחת ויש תגובה לגנריקה שניה או לתרופת האם. תרופת האם של אסטו היא הציפרלקס. אחד ההסברים להבדלים אלה הוא כי יש הבדלים בספיגה. 2. מירו היא תרופה שגורמת מחד להגברה של התיאבון, ובעקבות כך לעלייה במשקל, ומאידך עוזרת לשינה. 3. בדיכאון כבד או דיכאון ממושך, הרבה פעמים וולבוטרין לכשעצמו אינו מספיק. 4. רסיטל זו גנריקה של ציפרמיל, ודינה כדין האסטו. את הציפרמיל מומלץ לתת בבוקר ולא בלילה כי הוא מפריע לשינה. 5. כל התרופות ממשפחת ה-SSRI הכוללת: פרוזאק, פבוקסיל, סרוקסט, ציפרמיל, ציפרלקס ולוסטרל (והגנריקות שלהן) גורמות לירידה בחשק המיני. 6. התרופות שפחות עושות בעיות לגבי הנושא של החשק המיני הן התרופות מקבוצת ה-SNRI, ובהן האפקסור (וויאפקס), סימבלטה והאיקסל. הן גם פחות גורמות לבעיות השמנה. 7. בדיכאון יש הפרעות בשינה, גם בהירדמות, גם בהתעוררויות וגם בהתעוררות מוקדמת. התגברות על הדיכאון תפתור בעיות אלה. בשלב הביניים, עד שהתרופות משפעיות, אני נוהגת לתת צירקדין יחד עם כדור שינה או הרגעה ולהפסיק את כדור השינה או ההרגעה בהדרגה עם החזרה למצב תקין. 8. אשר לטיפול פסיכולוגי, הטיפול היחיד היעיל בדיכאון וחרדות הוא טיפול התנהגותי קוגניטיבי. אני תקווה כי מידע זה עשוי לסייע לך להחליט מה לעשות. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
וולבוטרין ובעיות קשב
אבי 09/04/2011 | 23:46האם וולבוטרין יכול לגרום לבעיות קשב וריכוז?...כמו כן בזמן האחרון קשה לי לשלוף דברים מהזיכרון מה יכולה להיות הסיבה לכך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
וולבוטרין
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 16:36לאבי שלום, 1. וולבוטרין אמור לסייע בהפרעות קשב ולא לגרום להם. 2. לא ניתן לענות לשאלתך, מה גורם לקושי שלך לשלוף דברים מהזיכרון, מבלי לבדוק אותך. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דיכאון קליני
-
סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פסיכותרפיה
-
טיפול EMDR
-
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
תרופות קשורות
-
פנלזין
-
נלוקסון
-
מונחים קשורים
-
ביפולרי
-
אקופרקסיה (פעולת הדהוד)
רופאים בתחום
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטריה
5.0
( 22 חוות דעת )
"הגעתי לאילן אחרי תקופה מאוד לא פשוטה, ובלי לדעת למה לצפות. מהרגע הראשון הייתה תחושת הקשבה אמיתית, בלי שיפוטיות... ההסבר היה ברור, והיה מקום לשאלות ולחששות. הטיפול עזר לי להבין את עצמי יותר טוב..."
ד"ר מיכאל דוברוסין
פסיכיאטריה
פסיכיאטר/פסיכוגריאטר, עצמאי בקליניקה פרטית, פסיכיאטר עצמאי בקופ"ח מכבי, יועץ במע' שיקום פסיכיאטרי ארצי של משרד הבריאות
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר