פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 269
ד"ר גלעד חבצלת
ריטלין-ההבדל בין סטודנט אמביציוזי לשאננות?? אסף 31/05/2011 | 19:56אני סטודנט בן 26,שנה 3 ללימודיי,כמעט כל התואר שלמדתי הייתי חסר אמביציה להצליח,לא עניין אותי הציונים,לא הגעתי כמעט לשיעורים,למבחנים למדתי בדקה ה-90 כי זה שעמם אותי,הלכתי לאבחון וטענו כי יש לי ADD,התחלתי טיפול בריטלין ואיפשהו הרגשתי שאני הרבה יותר בעל מוטיבציה מצד אחד להצלחה,יותר רוצה להשקיע,להתעניין בלימודים,אך ישנן שתי בעיות עיקריות עם התרופה הזאת עבורי:כנראה שהיא מכניסה אותי ללחץ ומתח גבוהים מדי וזה גורם לי לנשירת שיער ,והפרעות בקצב הלב ,וגם אני מרגיש שקשה לי לשלוף מידע מהזכרון הרבה יותר מבעבר(אולי זה איכשהו מתקשר שהגוף נכנס לסטרס אז קשה לו להזכר יותר),אז נוצרו פה שני מצבים שונים,מצד אחד בלי ריטלין אני שאנן לגמרי,לא מעניין אותי ללמוד בכלל ,ואני רק בדקה ה-90 לומד למבחן,מצד שני כנראה שהריטלין גורם לי לאובר לחץ מהמבחנים ואני מרגיש פתאום שאני חייב להצליח ולהיות מצטיין וכנראה מרוב סטרס זה מכניס אותי לתופעות שליליות,ניסיתי לקחת גם מינון נמוך אך הוא גם עזר פחות וגם עדיין עשה תופעות לוואי דומות,איך אני יכול למצוא את האיזון בין לא להיות שאנן ולרצות להיות אמביציוזי ,לבין לא להיות מתוח מדי לכיוון השלילי מהריטלין?האם יש חלופות נוספות ששווה לשקול שרופא יכול לתת בארץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריטלין ותופעות לואי דר' בועז רפפורט 04/06/2011 | 23:15בהחלט שישנן חלופות . תחילה צריך לוודא שזה לא בעיה של מינון (נשמע כמו מינון יתר), פרט לכך, ניתן לנסות חלופות של אותו החומר של הריטלין (מתיל פנידאט) כמו ריטלין אחר או קונצרטה. או שניתן לנסות תרופות ביבוא אישי אשר מוכיחות עצמן כאשר המתיל פנידט לא מתאים. מומלץ "להפוך כל אבן" עד שמוצאים מה כן מתאים, אפשר להרוויח מיכך הרבה מאוד. בהצלחההוסף תגובה
רטלין ופריזמה האם זה בסדר ? הרצליה 26/05/2011 | 22:27אני בת 38 לוקחתכשנתיים פריזמה נגד חרדות ודכאון לפניי כחודשיים התחלתי לקחת רטלין לוקחת 20 מ"ג של רטלין השהייה ממושכת ובהמשך היום לוקחת בנוסף גם שניי רטלין של 10 מ"ג של כמה שעות האים זה בסדר ? ומרגישה דיי בסדר רק שבמשך היום אני מאד אנרגטית ואחריי כמה שעות יש לי מין דיכאון קטןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריטלין ופריזמה דר' בועז רפפורט 28/05/2011 | 21:13לגבי השילוב בין שתי התרופות- לא אמורה להיות בעיה רפואית . לגבי האיזון של הפרעת הקשב- תתיעצי עם הרופא שמנהל עבורך את הטיפול בנושא .בברכההוסף תגובה
בעיית קריאה בכיתה ז' אתי 23/05/2011 | 12:56בני בכיתה ז' ועדיין אינו יודע לקרוא, הוא דיסלקלט ומאובחן גם בבעיות קשב וריכוז (add אע"פ שלדעתי הוא adhd). בנוסף הוא סובל מבעייה בקצב נלב ועל -כן אינו יכול ליטול ריטלין. בביה"ס הוא נהנה ממגוון הטבות (כגון: מבחנים בע"פ) וציוניו סבירים וחלקם טובים + למרות שאינו משקיע כלל בלימודיו. האם יש תקווה שילמד לקרוא??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דיסלקציה והפרעת קשב דר' בועז רפפורט 28/05/2011 | 21:05לקות למידה והפרעת קשב וריכוז הינם שני דברים שונים מאוד. יחד עם זאת, השילוב של לקות למידה והפרעת קשב וריכוז הינו נפוץ מאוד. למעשה לרוב המוחלט של הילדים עם לקויות למידה ישנה גם הפרעת קשב אשר גורמת להחמרת הלקות עצמה, זאת מכיון שהפרעת הקשב עלולה להחמיר קשיים אחרים. הפרעת קשב וריכוז נקראת באנגלית ADHD , אין למעשה יותר ADD (גם למי שאינו היפראקטיבי) . בכל מקרה עם ה H או בלעדיו, הטיפול בריטלין (או בתרופה אחרת המיועדת לשיפור הריכוז) הינו מאוד חשוב, במיוחד כשישנה לקות למידה כל כך משמעותית. את מציינת את ההפרעה בקצב הלב כמיכשול לטיפול בריטלין. זה נכון ! אבל אני ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג הילדים לגבי האפשרות לתת טיפול תרופתי לקצב הלב כדי שיהיה אפשר בכל זאת לתת ריטלין. יתכן ששם טמונה התקווה שבכל זאת ילמד לקרוא. במידה ואת זקוקה לקרגיולוג ילדים מעולה, אני יכול להמליץ על דר' לורבר מחיפה.הוסף תגובה
בעיות קשב ושינה תום 22/05/2011 | 15:01אני בן 26 ,סטודנט. סובל כמה שנים מקושי בהרדמות ובמעבדת שינה קבעו שסובל מבעיית השינה הדחויה שגורמת לי לעייפות וקושי בקשב וריכוז. הומלץ לי על מלטונין אך אני מעוניין לבדוק את העניין יןתר לעומק כי לדעתי בעיית הקשב אצלי גורמת לי לבעיית שינה. כמו כן הומלץ לי על טיפול התנהגותי קוגנטיבי. למי לפנות האם לפסיכולוג או פסיכיאטר ומאיזה תחום עיסוק? והאם יש המלצה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קשב ושינה דר' בועז רפפורט 22/05/2011 | 18:20אכן במדובר בתחומים המושפעים אחד מהשני בשני הכיוונים. אם אתה רוצה לבדוק זאת לעומק, עליך להגיע למרפאה המתמחה בנושא. תנסה לחפש נוירולוג או פסיכיאטר בקופת חולים אשר מנוסים בתחום. במידה ואתה מעוניין לעשות זאת באופן פרטי , מרפאתנו עשוייה להיות כתובת עבורך. בברכה,הוסף תגובה
חומר בנושא ADD רוחמה 21/05/2011 | 18:13הייתי מעוננינת לקבל מידע לגבי ADD, מהן ההתנהגויות אצל ילדים שמעוררות חשד לבעיית ADD, כיצד מאבחנים והיכן, איך מטפלים , האם גם בבעיית ADD נוטלים ריטלין? וכו' רוב החומר שאני מגיעה אליו נוגע בבעיית ה ADHD ולא נראה לי שזה מתאים (בני בן ה9 יותר שקט ומופנם מאשר היפר אקטיבי). תודה מראש,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ADD/ADHD דר' בועז רפפורט 22/05/2011 | 18:17מבחינה רפואית, כבר 17 שנה, לא קיים המושג ADD. הבינו שאין הבדל כל כך גדול בינהם והטיפול הוא אותו טיפול (תרופתי ולא תרופתי) ולכן איחדו אותם. מי שפעם נקרא ADD נקרא בשנים האחרונות: ADHD מהסוג החולמני. לכן לא תמצאי חומר ספציפי עדכני על ADD. בברכה,הוסף תגובה
שימוש ריספרדל לבעית ADHD מרדכי 17/05/2011 | 05:02בני בן 4.9 אובחן כלוקה בבעית קשב ורכוז קל עם אימפולסיביות מרובה ע"י רופא נוירולוג + מאבחן קשב וריכוז(פסיכו לנגוויסט). שניהם המליצו על טיפול פסיכולוגי + סיעת צמודה בגן. היום נפגשתי להתיעצות עם מנהל מחלקה נוירולוגית שבחן את הילד והציע לנו לפתור את הבעיה במתן ריספרדל טיפות פעמיים ביום 0.125 מ"ג והחל מהשבוע ה-2 להעלות ל-0.25 מ"ג הוא ציין בפני שתופעות הלוואי היחידות המוכרות הן עייפות מוגברת(שינה עמוקה) ,בריחת שתן בשינה והגברת התיאבון . 1. האם מוכרות תופעות נוספות לתרופה זו ? 2. הוא ציין שהתרופה תפתור את בעיית האיפולסיביות ללא בעית הקשב , אך כיוון שהילד ממש בעל כישורים מאוד גבוהים ברוב התחומים ( ברוב התחומים 1-2 שנים מעל ממוצע גילו) , הטיפול ב"קוצים" יביא גם לפתרון בבעית הקשב+רכוז. ברשימת התרופות באתר קראתי שהיא מיעדת רק לחולי פסיכיאטרי קשה. למה יש להעדיפה על ריטלין ? ( או בכלל אי טיפול תרופתי ?)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריספרדל דר' בועז רפפורט 22/05/2011 | 18:14אני מסכים איתך שריספרדל אינה מיועדת להפרעת קשב וריכוז. לעיתים, במקרים קיצוניים, משלבים אותה בטיפול בהפרעת קשב בנוסף לריטלין. לגבי ההחלטה שנעשתה עם הבן שלך, כמובן שאינני מכיר את השיקולים ולכן לא אוכל להביע את דעתי. לגבי השפעת הריספרדל, ישנן עוד תופעות פרט לאלה שהזכרת. אך מכיון שאינה מוכרת כתרופה להפרעת הקשב לא אכנס לכך. מצורף לינק לקריאה נוספת: http://www.clalit.org.il/geha/Content/Content.asp?CID=36&u=254 בברכה,הוסף תגובה
רטלין וגמגום סיגלית 15/05/2011 | 23:11אני מעוניינת לערוך לבני בדיקת tova , הוא נער בן 14 ויש לו בעיית גמגום האם עליי לחשוש מהשילוב של רטאלין וגמגום והאם התרופה עלולה לגרום להחמרת הגמגום.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אבחון וטיפול דר' בועז רפפורט 22/05/2011 | 18:06יש הבדל גדול בין אבחון ולבין טיפול. בדיקת הטובה שייכת לחלק האבחוני. כמובן שאינה מהווה בפני עצמה אבחון אלא במקרה הטוב יכולה להוות חלק מאבחון רפואי מקיף. השתרש הרגל לתת במהלך האבחון גם טיפול תרופתי ולבדוק את התגובה. באופן אישי , אינני מצדד בכך. כאמור צריך להבדיל בין אבחון לבין טיפול. לכן, זה לא מובן בעיניי שבנך יקבל ריטלין במהלך האבחון. לגבי החששות שלך, רוב הסיכוי שהגמגום לא יוחמר בעקבות ריטלין. אך לא ניתן לומר זאת בביטחה. בברכה,הוסף תגובה
מינון אלי 08/05/2011 | 17:25שלום, 1. אני שוקל 70~ ק"ג בן 24, האם הגיוני שישפיע עליי כדור של 10 מ"ג? בעיקרון אני מרגיש שכן אבל מקריאה על הנושא ברשת הבנתי שיש קשר ישיר בין משקל הגוף+הגיל ולמינון שיש לקחת. יכול להיות מצב שלא יהיה לי ריבואנד? יש קשר למינון אולי? או שזה המצב האידיאלי? 2. אם אני לוקח לפרקים את הכדור לא כל יום ולפעמים פעמיים שלוש ביום האם זה עושה נזק? עד כמה מותר לקחת? כדאי לעבור לשימוש סדיר יומיומי ועם השפעה יותר ארוכה(LA או קונצרטה)? תודה רבה, אליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלה של מינון דר' בועז רפפורט 14/05/2011 | 18:26המינון מאוד אישי . ישנם מבוגרים רבים המגיבים היטב למינונים יחסית נמוכים של ריטלין. לכן, יש לראות את המשקל כמרכיב המסמן את המינון המקסימלי שמותר לתת ולאו דוקא את המינון המיטבי. לכן, אם ריטלין 10 מג' משפר באופן משמעותי את תפקודך , זה מה שקובע. לא חייב להיות ריבאונד (הסטטיסטיקה מדברת רק על 10 אחוז מהמקרים בהם יש ריבאונד). מותר לקחת את התרופה לסירוגין, כלומר לא בכל יום. או לחילופין יותר מפעם ביום (עד 3 פעמים ביום לא צריכה להיות בעיה מיוחדת). לגבי מעבר לתכשיר המתפרק לאט, בהחלט אפשרי , אם כי לא תמיד במעברים נשמרת אותה ההשפעה. כמו כן , את התכשירים המתפרקים לאט לא ניתן לקחת בכל שעה כדי לא לפגוע בשינה.הוסף תגובה
15/05/2011 | 14:45האם גירודים יכולה להיות תופעת לוואי של ריטלין? אם כן מה המשמעות מינון גבוה/נמוך? או תרופה לא מתאימה?הוסף תגובה
גירודים15/05/2011 | 14:45האם גירודים יכולה להיות תופעת לוואי של ריטלין? אם כן מה המשמעות מינון גבוה/נמוך? או תרופה לא מתאימה?הוסף תגובה
תשובת מומחה גרודים דר' בועז רפפורט 22/05/2011 | 18:01אם כשמפסיקים את התרופה לכמה ימים התופעה פוחתת וכשמחדשים את הטיפול היא חוזרת, כדאי להחליף את התכשיר. בברכה,הוסף תגובה
ריטלין חנה ירדן 12/05/2011 | 17:47האם יתכן שריטלין גורם לבלק אאוט במקום קשב וריכוז?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעות לואי דר' בועז רפפורט 14/05/2011 | 18:45אומנם תופעת הבלק אאוט אינה רשומה בתופעות הלואי של התרופה אך בהחלט תיתכן הרגשה של ריחוף מצד אחד או חשיבה מקובעת מצד שני. תיתכן גם הגברת חרדה אשר יכולה לתרום לתחושת הבלק אאוט. כך שבעקיפין התשובה לשאלתך יכולה להיות חיובית. כדי לדעת אם תופעה קשורה או לא לתרופה, צריך להשוות את הביצועים איתה ובלעדיה. במידה ונמצא קשר בין השניים , צריך לשנות מינון או תכשיר.הוסף תגובה
תופעות לוואי אליה 08/05/2011 | 18:25לבני בן ה-8.5 ADD. מקבל חודשיים ריטלין 10 מ"ג (3/4 כדור), שוקל 22 ק"ג. מביא להספק אדיר בכיתה ובזה עושה עבודה נפלאה, אלא שאני הייתי פעמיים בביה"ס כשהיה תחת השפעת הכדור ונבהלתי מחוסר שמחת החיים, ההתלהבות שאבדה, חיוורון בפנים. מתפקד כמו רובוט קטן. הניורולוג טוען שזו ההשפעה של הכדור. האם נכון הדבר? האם יש כדור שמתפרק לאט יותר ולא מביא לתופעות הללו? תודה, אמא מודאגתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תפקוד רובוטי דר' בועז רפפורט 14/05/2011 | 18:29נכון, צודק הנוירולוג . מדובר בתופעת לואי לריטלין. יחד עם זאת אם התרופה עוזרת לדבר אחד אך מקפחת דברים אחרים מומלץ לשנות אותה . תכשירים אחרים עשויים לספק השפעה אחרת. הטיפול בריטלין אינו מצב של כן או לא. כלומר אם תרופה אחת פחות מתאימה יתכן ואחרת תתאים יותר וכדאי לבדוק.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תולעים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
תרופות קשורות
-
פנילפרופאנולאמין
חיסונים קשורים
-
חיסון משולש נגד חצבת-חזרת-אדמת
מונחים קשורים
-
פורום משפחות XLH

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבקפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות

ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - מכון נוירופידבק לשיפור תפקודי המוח
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה
ד"ר רוני שפר