פורום חרדה דנטלית - עמוד 18
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
טיפול שורש והמשך
שרית 14/07/2015 | 19:18התחילו לי טיפול שורש בעקבות שן שנשברה בשן טוחנת - אחד הקירות נשברו מה זה אומר וגם עד שמצאו את אחד התעלות היתה מאוד דקה וקטנה זה אומר ההמשך האם הכתר יהיה פחות יציב או סיכוי לפחות שנים בגלל שאחד הקירות דקים יותר ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הרופא יקבע
ד"ר איתי לייסר 14/07/2015 | 19:58קשה לקבוע ללא בדיקה של השן אבל הרופא יידע לומר לך את הסיכויים והסיכונים.
-
-
שבר בשן
ספיר 14/07/2015 | 07:39האםבשנה אם יכול להיות מצב שצריך לעשות טיפול שורש. נשברה לי חתיכה מהשן מעל שבועיים לא גדולה מדי ומאז יש לי כאבים גם הרבה פעמים ספונטניים זה קרה בעקבות אכילה האם יכול להיות בבת אחת כזה מצב של שבר שיצריך טיפול שורש כי חשבתי שזה יעבור ועברו מעל שבועיים והכאבים לא נעשים קלים יותר וכל יום אני עם כמה פעמים עם משבחים וזה לא עוזר להרבה זמן בכלל.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בהחלט יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 14/07/2015 | 07:47ממליץ לגשת לרופא שיניים בהקדם
-
-
מה הטיפול ?
טלי 11/07/2015 | 12:51יש לי שבר בשן(זו שן טוחנת עליונה , שנעשה בה בעבר סתימה) אמרו שנמתין טיפה בגלל בעיה אחרת בפה שלא יכולים לטפל בשבר ונראה אם צריך טיפול שורש או לא. עכשיו הבעיה נפתרה אבל הכאב של השבר בשן ממשיכים וכאבים הרבה פעמים חזקים ומעל שבועיים וחצי בערך האם זה אומר שיצטרכו לעשות טיפול שורש ואין מנוס כי חשבו אולי יש סיכוי והכאבים ייעלמו אבל ממש לא מה לפי דעתך יהיה הפתרון? ואם כן הטיפול השורש נ"ל שונה שעושים מסיבה של שבר בשן ולא חור?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נשמע כמו טיפול שורש
ד"ר איתי לייסר 11/07/2015 | 13:57אם השבר לא מפצל את השן אז השאיפה היא שטיפול השורש ימנע את הצורך בעקירת השן. אין שינוי משמעותי בטיפול השורש מאשר בטיפול שורש בשל חור אך יש לשים לב לשבר ולוודא שהוא לא מפצל את השן. מומלץ לטפל בהקדם בכל אופן.
-
-
החלמה
יעל 08/07/2015 | 19:39תוך כמה זמן מחלימים מהרפס , ואיך נראה שלב ההחלמה הלא מסוכן כבר ושזה מחלים , אני פשוט פעם ראשונה יש לי את זה ולא בטוחה שזה מצב שאפשר כבר לטפל לי בשיניים , כי אמרו שאי אפשר בזמן הזה , זה כבר לא מפריש בהרבה פחות כואב והעור קצת יותר ורוד - לבן וקצת שורף בנקודה קטנה מאוד והאם כדאי עדיין להמשיך במשחה או שכבר אין צורך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא הכתובת
ד"ר איתי לייסר 08/07/2015 | 20:40אלו שאלות שעדיף לשאול רופא עור אבל מעבר לכך, אין מניעה לטפל עם הרפס כל עוד זה לא כואב מידי וכמובן שבתנאי שהרופא נזהר לא לגעת ולהדביק איזור אחר
-
-
כתר זמני
שירה 05/07/2015 | 20:20נפל לי פתאום בעת צחצוח הכתר הזמני שהוא מעל שנה (בעקבות ניתוח הארכת כותרת שצריכה לעבור , ונאלצתי בעקבות כל מיני סיבות לדחות את הניתוח) , ולא יודעת אם אפשר יהיה לטפל כי אני בעוד מצב בבעייה שלא יכולים לטפל בה כי יש לי הרפס ואמרו שלא יוכלו לטפל כרגע מה לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לגשת להדביק אותו כמה שיותר מהר
ד"ר איתי לייסר 05/07/2015 | 20:42אין בעיה לטפל גם עם הרפס בתנאי שאין הפרעה לפתיחת הפה ובתנאי שהרופא נזהר לא להדביק איזורים אחרים בפה ובפנים. חוץ מזה שכדאי מאוד להדביק את הכתר הזמני כמה שיותר מהר. אם בינתיים את מצליחה להחזיר את הכתר למקום, מומלץ לשים מעט משחת שיניים ולהכניס אותו למקום. -
כתר זמני
שירה 05/07/2015 | 20:46זהו זה מקום שאני לא יכולה להדביק גם אם אני רוצה זו שן עליונה האחרונה ביותר ואם אחכה כמה יימס עד שההרפס יירפא יותר יקרה משהוא? -
תשובת מומחה
עלול
ד"ר איתי לייסר 05/07/2015 | 21:18קודם כל, עם מאמץ קטן את יכולה להדביק אותו ומטופלים עשו זאת לפנייך. שנית, לא מומלץ להמתין כי עלול להגרם נזק לשן וכן היא עשויה לשנות את מיקומה וזה עלול לסכן אותה בהמשך הדרך ואף לגרור את עקירתה חלילה -
כתר זמני
שירה 05/07/2015 | 22:06שאלה נוספת האם הגיוני משהוכתר נפל הרגשת כאב או אי נוחות באיזור שנפל כי מרגישה משהוא ולא ברור אם זה הגיוני או לא ואלך בקרוב אבל בינתיים רוצה לשאול האם זה הגיוני התופעה הזאת? -
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 05/07/2015 | 22:16כן, זה הגיוני. לכי לבדוק בקרוב
-
-
סדק
שירה 02/07/2015 | 10:45יש לי כאבים חזקים ושבר , ופצעים בחניכיים אני חושדת שזה סדק בשן איך מזהים , כלומר מה הסימפטומים ברור שאלך אבל שאדע , חשבתי שזה משהו פשוט אבל הכאבים הולכים ומחמירים.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נשמע כך
ד"ר איתי לייסר 02/07/2015 | 13:19אם כואב בעיקר בלעיסה על השן ואולי אף יותר כשפותחים את הפה לאחר הלעיסה. בנוסף אם את רואה שבר בשן יש סיכוי סביר שהוא מתקדם לסדק בשן. ברגע שאמרת שהכאבים מחמירים יש להזהר על השן מאוד ולא לנגוס בה בכלל ולגשת לרופא שיניים בהקדם האפשרי -
סדק
שירה 02/07/2015 | 13:56חוץ מזה יש גם כאבים מספיק חזקים , והרגשה כללית ירודה , עייפות וחוסר תיאבון ובחילה , כאילו הדלקת מתקדמת האם זה הגיוני התופעות האלו , ושמעתי שגם פצעונים שיש בחניכיים קרוב לשן מאפיין סדק האם זה נכון? -
תשובת מומחה
לא וכן
ד"ר איתי לייסר 02/07/2015 | 14:16לגבי ההרגשה הירודה, העייפות וחוסר התיאבום אני לא הייתי מקשר את זה לדלקת/זיהום/חדש לסדק. לגבי פצעונים, ייתכן אך תלוי במה מדובר: אם מדובר בפצעים שטחיים שלא מפרישים מוגלה אז כנראה שאין קשר אבל אם מדובר בפצע יחיד שמפריש מוגלה אז ייתכן שהוא קשור לסדק. -
סדק
שירה 02/07/2015 | 14:38אבל האם לא יכול להיות שכתוצאה מסדק או שבר יש דלקת ומזה יש חולשה עד שיטופל והגוף יתגבר , ואל כמו כרגיל ויצטרכו לטפל בדלקת / זיהום ועד אז כזאת הרגשה ? תודה. -
תשובת מומחה
ברפואה כמו באהבה...
ד"ר איתי לייסר 02/07/2015 | 14:42יש משפט שאומר שברפואה כמו באהבה, אין תמיד ואין אף פעם. אבל אני לא שמעתי עד היום מקרה של סדק בשן שגרם לחולשה בגוף. -
סדק ושבר
שירה 02/07/2015 | 20:07בסוף יש 2 דברים הדלקת עם הפצעים זה הרפס והשבר זה לא סדק ובכלל זה שבר אמרו להמשיך לעקוב במילא כרגע אי אפשר לטפל עד שאחלים מההרפס ואם לא אז טיפול שורש ? שאלתי האם הגיוני שיש שבר שכבר איזה כמעט שבוע כואב שיסתדר או סיכוי גדול יותר לטיפול שורש כלומר יש מקרים שהכאב פתאום נפסק? -
תשובת מומחה
תשובות
ד"ר איתי לייסר 02/07/2015 | 20:54אתחיל בלענות על שאלה שלא שאלת: בהחלט שאפשר לטפל גם אם יש הרפס אבל עוד לפני זה אומר שאם זה בחניכיים ולא על השפה עצמה אז לא בטוח שמדובר בהרפס. שנית, מהתיאור שלך אני לא חושב שאפשר לקבוע שאין גם סדק כי אם יש שבר וכאבים אז יש סיכוי שיש גם סדק בהמשך, ואז הסכנה לטיפול שורש היא מה שאת מקווה שיקרה כי הסכנה הגבוהה יותר היא סכנה לעקירה ובמקרה הטוב צריך טיפול שורש. אם מדובר בכאבים משבר (ושוב, עם חשד לסדק) אז סביר להניח שהכאב לא ייפסק פתאום אחרי שבוע של כאבים. מצטער ושוב חייב לסייג ולומר שחייבים כמובן לבדוק. -
תודה
שירה 02/07/2015 | 21:03אז כנראה הכאב לא יעבור ואצטרך שוב טיפול שורש כי ראיתי את השבר הוא מספיק גדול . ההרפס הוא ודאי זה על השפתיים , אבל לא ייחסתי זה הרפס חשבתי שקשור לחניכיים עם השבירה ביחד ? והדימומים כנראה בקרוב כדאי שאלך גם לשיננית שתטפל בזה? וכמה זמן אפשר לחכות עם הטיפול שורש לפני שיחמיר עוד יותר יכול להחמיר בבת אחת או שיכול לסבול שבוע - שבועיים? -
תשובת מומחה
מבהיר שוב
ד"ר איתי לייסר 02/07/2015 | 21:07לדעתי לא כדאי לך לחכות בכלל כי אם מדובר בשבר, ואם כרגע ניתן לעשות טיפול שורש, אז יש סיכוי שאם תמתיני, השן תאלץ להעקר. מבהיר שוב שאין בעיה לטפל אם יש הרפס כי לרופא יש כפפות והוא לא יידבק ורק עליו להזהר לא להדביר איזורים אחרים בפה שלך וזו לא בעיה גדולה מידי בשבילו. בהצלחה. -
פעם אחרונה
שירה 02/07/2015 | 21:10הבעיה ברור שהשבר , אפנה בקרוב שיעשו את זה , אבל אי אפשר עכשיו בגלל ההרפס לא בגלל ההידבקות בגללי שבקושי מצליחה קצת לפתוח את הפה מכאב , לא יכולה במצב כזה לפתוח שעה את הפה . בגלל זה מחכה לא בגלל הרופא.
-
-
כאב
שרית 27/06/2015 | 09:33יש לי כאב בשן האחרונה , וזאת לא שן בינה (אין לי בצד הזה) אלא טוחנת אחרונה למטה , גם שמתי לב בצחצוח קל שנוגעת בשן בסוף בלחיצה ונגיעה לא קרוב לשן אחרת אליה ממש בסוף כבר שאין שום שן אחרת כאב של לחץ וגם קצת אחרי הצחצוח ואציין שאני גם שוחקת שיניים , מה זה נראה בעיה בשן , רגישות פתאומית , נזק מהשחיקה או בעיה בחניכיים , בקרוב יש לי תור ואגיד שיסתכלו אבל בינתיים מה זה יכול להיות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זה נשמע כמו
ד"ר איתי לייסר 27/06/2015 | 09:49זה נשמע כמו שילוב בין נזק מהשחיקה ואולי גם נסיגת חניכיים ורגישות מצוואר השן אבל כמובן שכפי שאמרת, חשוב לבדוק את זה כי אין אפשרות לאבחן בלי לבדוק -
כאב ניסוח מחדש ותוספת חדשה
שרית 27/06/2015 | 18:14יש לי כאב בשן האחרונה , וזאת לא שן בינה (אין לי בצד הזה) אלא טוחנת אחרונה למטה (אציין שזו סתימה אפורה ישנה) , גם שמתי לב בצחצוח קל שנוגעת בשן בסוף בלחיצה ונגיעה לא קרוב לשן אחרת אליה ממש בסוף כבר שאין שום שן אחרת כאב של לחץ וגם קצת אחרי הצחצוח ואציין שאני גם שוחקת שיניים , מה זה נראה בעיה בשן , רגישות פתאומית , נזק מהשחיקה או בעיה בחניכיים , בקרוב יש לי תור ואגיד שיסתכלו אבל בינתיים מה זה יכול להיות? ואציין שהכאב מציק ובעת נקיון בין השן הנל לשן עם שתל שהיא קודמת היה מאוד קשה לנקות ושהצלחתי ירד דם ולא היה כאב לפני אלא בבת אחת היום האם יש לזה משמעות ומה אומר הדם האם הגיוני שקרה משהוא לסתימה למאות שלפני חודשיים נעשו צילומים ולא ראו בשן הזו כלום. האם יכול להתפתח במהירות בלי שרואים? -
תשובת מומחה
בעקבות התוספת
ד"ר איתי לייסר 27/06/2015 | 18:23ייתכן שהדימום נבע מדחיסת מזון בין השן עם הסתימה לשן עם השתל. שוב, הכל אמור להתברר בבדיקה -
כאב
שרית 27/06/2015 | 18:32תודה על התשובה . אבל כמו שאמרתי זה לא רק דימום אלא כאב , והדימום לא קטן ממש רואה את המברשונים שאני משתמשת ממש מלאים בדם , האם מצב זה יכול להיות בעקבות דחיסת מזון גם ? ובפתאמויות כי לא היה שום דימום ושום כאב עד אתמול , לא הגיוני שמשהו קרה / נשבר או דלקת שהיתה רדומה ופתאום זה התחיל כי דחיסת מזון , אחרי שמנקים לא אמורה להיות הקלה ? כי אצלי כמעט ואין? -
תשובת מומחה
זה עדיין נשמע דלקת
ד"ר איתי לייסר 27/06/2015 | 18:36זה עדיין נשמע דלקת בשל דחיסת מזון. לא תמיד יש הקלה אחרי שמנקים כי לוקח כמה ימים עד שזה יעבור וגם אז רק בתנאי שממשיכים למנוע מאוכל להתקע שם -
תודה
שרית 27/06/2015 | 18:38ואם זה זה מה אפשר בדרך כלל לעשות? ומה בינתיים אני יכולה לעשות עד התור אצל הרופאה? -
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 27/06/2015 | 18:43עד התור מומלץ לעבוד טוב עם חוט דנטלי וקיסמים וניתן גם לעשות שטיפות עם מי מלח או שטיפות פה אחרות. אם יש נקודת מגע חלשה בין השיניים ניתן לחזק אותה או ע"י החלפת הסתימה או ע"י החלפת הכתר שעל השתל אך את זה יחליט מי שיבדוק -
כאב שאלה אחרונה
שרית 27/06/2015 | 20:34שניקיתי שוב מקודם ראיתי שבר קטן / או איבוד חומר בשן של הסתימה יכול להיות שכל הכאב והדימומים נובעים כתוצאה מזה , ולא ראיתי את זה אף פעם זה כנראה חדש ולמה הדימומים והאם יכול להיות גם שילוב של 2 הדברים גם שבר חדש בסתימה הנ"ל וגם דלקת חניכיים כתוצאה מחוסר איזון בין שניהם? ושוב תודה וסליחה על הנדנוד , פשוט קצת לחוצה בפחד שמשהו קרה אם הסתימה בסדר אבל לחוצה שמשהו קרה לשתל שרק שנה אצלי בפה. -
תשובת מומחה
הכל בסדר
ד"ר איתי לייסר 27/06/2015 | 21:05אין לך מה להתנצל ומותר לך לשאול. סה"כ הסיכום שלך די הגיוני וסביר להניח שמדובר בשילוב של שני הדברים אבל שוב, מי שיבדוק יחליט במה מדובר. -
כאב תוספת ולא יודעת מה זה אומר
שרית 28/06/2015 | 20:29התחילו לי גם פצעונים לבנים בחניכיים יותר בקטע החיצוני של החניכיים עדיין לא הפנימי ובמיקום באיזור בדיוק איפה שהסתימה והשתל שיורד דם וכאב מה זה אומר וגם זה כואב והאם אפשר למרוח משהו להקלה על המקום בלי שיעשה עוד יותר נזק. ויורד הרבה דם בכל ניקוי בין זה אומר על החומרה וזה שיש פצעים זה החמרה של המצב , והגיוני יותר שמה שפגום זו הסתימה הישנה כבר הרבה שנים , או שיכול להיות גם הכתר של השתל שרק שנה בפה? תודה. -
תשובת מומחה
מצטער אבל
ד"ר איתי לייסר 28/06/2015 | 21:31בשלב זה הכל כבר אפשרי ובאמת שאין אפשרות לענות בלי לבדוק לעומק. מצטער -
כאב
שרית 28/06/2015 | 21:40הבנתי אבל עוד 2 דברים ברור שיסתכלו אבל האם זה שממש אדום מתחת לשן עם הסתימה איזור החניכיים בהרבה יותר משאר השיניים , זה אומר ששם הבעיה יותר הגיוני , ובקשר לפצעונים שיצאו מה אפשר לשים למרוח להקל ? -
תשובת מומחה
יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 28/06/2015 | 22:12זה שאדום בחניכיים בהחלט רומז על דלקת חניכיים. לגבי הפצעונים, אי אפשר להמליץ מה לשים בלי לבדוק את זה. אם תשימי משהו לא נכון, זה עלול להחמיר
-
-
כתר זמני ודחיסת מזון?
ליאת 12/06/2015 | 20:43יש לי כתר זמני לפני כמה חודשים ופתאום התחילו לי רגישות ליד הכתר הזמני וכאבים אחרי אכילה או אחרי ניקוי וצחצוח באיזור הכתר הזמני ? מה זה אומר ובצילום ובבדיקה לא ראו עששת חדשה ? מה זה יכול להיות שיש שם וגורם לכאבים ? ולפעמים למרות ממש קצת יש גם טיפה דם בניקוי ? האם זה קשור לכתר הזמני בעייה או אולי דחיסת מזון שגורמת לדלקת לפי דעתך והאם יתרפא עם קבלת הכתר הקבוע , והאם בעקבות התופעה הזאת יכול להיות בעיה אחרי שיתחילו במדידות שבמעבדה יראו כי הצליחו לעשות בינתיים את המדידות הראשוניות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יכול מאוד להיות
ד"ר איתי לייסר 12/06/2015 | 22:42סביר להניח שמדובר בדחיסת מזון אבל כמובן שצריך לבדוק לעומק בכדי להבין. אם מדובר בדחיסת מזון אז ניתן לשפר את נקודת המגע בין הכתר הזמני לשיניים שסביבו. כמובן שחשוב מכך לעשות את זה בכתר הקבוע. יכול להיות שתהיה בעיה לקחת מידות לכתר קבוע כי אם יש דלקת בחניכיים סביב השן המדוברת אז יכול להיות שיהיה דימום במהלך המידות שיפגום בהן. -
כתר זמני ודחיסת מזון
ליאת 12/06/2015 | 22:49אבל הדימום ואו הכאב רק אחרי אכילה או ניקוי ולא תמיד והתחילו את המידות השאלה האם יכול להיות שירטו בעקבות זאת במעבדה ויגידו משהוא שיצטרכו שוב לעשות בשלב הבא או בכלל שיראו במעבדה ויעשה קושי לבנות את הכתר ומה צריך לעשות בכתר הקבוע שלא יחזור על עצמו וימשיך הדימום והכאב? ומה בינתיים אפשר לשים או לעשות כדי להקל? -
תשובת מומחה
שוב
ד"ר איתי לייסר 12/06/2015 | 23:12אני מצטער אבל התשובות לא משתנות אם שואלים את אותה השאלה עוד פעם..... דימום ו/או כאב לאחר אכילה יכול להיות בגלל דחיסת מזון (אוכל שנתקע שם). כן, יכול להיות שאחרי המידות כשהכתר יחזור מהמעבדה יראו שצריך לעשות משהו אחר כי יגלו שהמידות לא היו מספיק טובות. מה שצריך לעשות בכתר הקבוע (שוב) זה לעשות נקודת מגע טובה בין הכתר לבין השיניים שסביבו. מה שמומלץ לעשות עכשיו בכדי להקל זה לחזק את נקודת המגע בין הכתר הזמני לבין השיניים שסביבו (אם היא אכן חלשה). שוב אדגיש שחייבים לבדוק את השן ושקשה לענות ללא בדיקה מקיפה. בהצלחה -
כתר זמני ודחיסת מזון.
ליאת 12/06/2015 | 23:34קודם כל תודה רבה וד ועכשיו הבנתי יותר בר שני שהדימום לפעמים בשעות מסוימות יש ולפעמים אין אבל הניקוי בין השיניים תמיד יש לא באותה עוצמה אבל יש וגם מנסה ללכת בקרוב לשיננית האם גם זה יכול קצת להקל על הדלקת מדחיסת המזון? -
תשובת מומחה
כן אבל לא באופן משמעותי מידי
ד"ר איתי לייסר 13/06/2015 | 07:25הדבר הכי חשוב הוא לחזק את נקודת המגע בין הכתר לבין השיניים שצמודות אליו וכך לא תהיה דחיסת מזון. אם לא עושים לך את זה, אז ההקלה שאת יכולה לעשות זה לעבוד עם חוט דנטלי לאחר כל ארוחה ואז תוציאי את המזון שהצטבר שם ותמנעי את הבעיה לגמרי.
-
-
דם בניקוי תוספת
שירה 11/06/2015 | 20:28והיום זה קרה גם בצד שני בין הכתר הזמני לבין שן רגילה בניקוי בין השיניים גם שם ירד דם , האם זה מעיד ככה שזה דחיסת מזון בין כל הצדדים שצמודים לכתר הזמני וזה ייעלם עם התקנת הכתר הקבוע והאם יש משהו שאפשר להקל בינתיים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זה ייעלם רק בתנאי
ד"ר איתי לייסר 11/06/2015 | 21:27זה ייעלם רק בתנאי שבכתר הקבוע תבוצע נקודת מגע טובה. שוב אדגיש שעדיף כבר בכתר הזמני לחזק את נקודת המגע ולמנוע דימום וכן שלא רצוי לקחת מידות לכתר קבוע אם יש דימום מהחניכיים. שיהיה בהצלחה. -
דם בניקוי
שירה 11/06/2015 | 21:47אציין אבל שהדימום אק בניקוי בצחצוח בכלל לא ולא בכל הפעמים ושלוקחים מידדות לא יכולים לראות אם זה בסדר או לא ואם הרופא לא ראה במעבדה שעושיים נגיד גם לא יראו שצריך נגיד עוד מדידה בעקבות זה והאם בכלל אולי כל הכתר הזמני הוא זה שעושה את הדלקת בחניכיים ואין ברירה אלא לעשות מדידות. -
תשובת מומחה
לצערי לא
ד"ר איתי לייסר 11/06/2015 | 22:03כתר זמני שנעשה בצורה נכונה לא אמור לגרום לדימום בחניכיים וכשלוקחים מידות לכתר קבוע חשוב מאוד שלא יהיה דימום ושיהיה יובש מקסימלי. לאחר מדידת המתכת, הרופא אמור לצלם ולראות האם המידות היו בסדר.
-
-
דם בניקוי
שירה 09/06/2015 | 10:36יש לי דם שאני מנקה בין השיניים בין כתר זמני לסתימה ? מה זה ומה הפתרון והאם ניקוי אצל שיננית יעזור וגם שיגמרו את הכתר הקבוע זה אולי ייעלם , והאם אחרי מדידות שעשו לי זה יכול להיות יותר רגיש , או שזה גם מזה וגם זה קורה מדחיסת מזון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ייתכן מאוד
ד"ר איתי לייסר 11/06/2015 | 21:24ייתכן מאוד שזה נובע מדחיסת מזון. עדיף לחזק את נקודת המגע בין הכתר לבין השן ולא טוב לקחת מידות אם יש דימום מהחניכיים כי המידות עלולות להיות לא מדוייקות מספיק.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד