פורום ניתוחי לב - עמוד 37
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
פעימות מוקדמות VPB'S צביה 15/07/2014 | 19:47בעלי בן 55 לאחרונה התחיל להרגיש פעימות בלב בהגדרתו כמו ציפור מפרפר בחזה. כל בוקר עושה הלכה של 30 ד' ומלה ביצע גל לפני חודשיים בדיקת מבחן מאמץ וקרדיולוג המליץ ובוצע בדיקת הולטר לב24ש' תוצאה MULTIPLE PVC, TRIGEMINY TOTAL VPB'S-8700 VPB'S-7389 MAX. HEAR.RATE- 116 MINI.HEAR.RATE-64 QRS TOTA-108745 NORMAL BEAT TOTAL-99630 מקבל טיפול בטיפות נגד גלאוקומה-קסלטן,קוסופט,אלפגן .לחצי דם 110/68 דופק לא סדיר ,בבדיקה על הרדיאוס מרגישים שחסרים פעימות,תקופה לא מרגיש את המצב ויכול לחזור ולהיות במשך יומיים או שלוש חזק שאלתי מה ההמלצה להמשך בירור וטפול בתודה מראש, צביהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פעימות לב מוקדמות ד"ר דוד יעקובי 16/07/2014 | 11:53צביה שלום, הולטר הלב של בעלך אינו בגדר הנורמה. הממצא דורש התייחסות מצד קרדיולוג בשל כמות הפעימות המוקדמות הגבוהה. עליכם לפנות להמשך בירור אצל רופא המשפחה או הקרדיולוג המטפל. בברכת רפואה שלמה, ד"ר דוד יעקובי מחלקת ניתוחי לב-חזה, מרכז רפואי וולפסון.
פעימה מוקדמת יעל 12/07/2014 | 19:57האם אדם שיש לו פעימה מוקדמת יכול להיות טייס או שזה ימנע ממנו להיות טייס ?-הבן שלי התקבל לגיבוש טייס אבל בבדיקות הרפואיות גילו אצלו פעימה מוקדמת וביקשו שיעשה בדיקות נוספות ויתחבר להולטר במשך 24 שעותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פעימות מוקדמות ד"ר דוד יעקובי 13/07/2014 | 08:19יעל שלום, פעימות מוקדמות יכולות להופיע בכל שכבות האוכלוסיה לסירוגין או באופן קבוע. כאשר התופעה מופיעה אצל אנשים בעלי גורמי סיכון קרדיאלים, העניין דורש בירור לבבי. אני מניח כי בנך ללא עבר רפואי מרשים ולכן צריך לבצע את בדיקת ההולטר על מנת לכמת את הפעימות המוקדמות. בבדיקה יספרו את מספר הפעימות המוקדמות למשך 24 שעות ויחליטו לגבי המשך הבירור/טיפול בהתאם. שאלתך לגבי כשירותו להיות טייס תוכל להיענות רק לאחר הבדיקות המתאימות ורק ע"י הגורמים המוסמכים. בברכה, ד"ר דוד יעקובי מחלקת ניתוחי לב-חזה, מרכז רפואי וולפסון.
פעימה מוקדמת -תוצאות מכשיר הולטריעל 14/07/2014 | 07:41בהמשך לתשובתך דר יעקבי להלן תוצאות ההולטר של בני שרוצה להיות טייס סינום- מהירות מינמילית 40 לדקה מהירות מקסימלית 144 לדקה מהירות ממוצעת 65 לדקה הפרעת קצב VPCS- נצפו 6 בודדים במשך הבדיקה הפרעת קצב apcs- נצפה 1 הפרעת הולכה -לא נצפו שינים משמעותים בקטע ST-נצפו שינוים בגלי T ערוץ 1 2 תלוןנות נבדק- אין
תשובת מומחה פעימות לב מוקדמות ד"ר דוד יעקובי 14/07/2014 | 21:10שוב שלום, ההולטר נראה בגדר הנורמה. בקשר להחלטה לגבי מבחני הטיס אין לי מה להוסיף אלא להמתין להחלטת הגורמים המוסמכים. בברכה, ד"ר דוד יעקובי מחלקת ניתוחי לב-חזה, מרכז רפואי וולפסון.
זיהום באלקטרודה אורחת 11/06/2014 | 10:09שלום, לאבי החליפו קוצב לב ותוך כדי נישברה אלקטרודה האם חייבים להוציא מהגוף את האלקטרודה השבורה ולהחליפה באחרת? או שאפשר פשוט להוסיף עוד אחת מבלי להוציא את השבורה? האם האלקטרודה השבורה שנישארה בגוף יכולה לגרום לזיהום?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זיהום באלקטרודה של קוצב ד"ר דוד יעקובי 11/06/2014 | 13:35שלום רב, בדרך כלל הקרדיולוגים (אלקטרופיזיולוגים) מעדיפים שלא להוציא אלקטרודות מן הסוג הזה מהחשש שתלישתן מהדופן תגרום לדימום קטלני. מצד שני, השארת האלקטרודה מעלה את הסיכוי לזיהום. אינני רוצה להפחידך או לבלבל אותך לכן הייתי ממליץ לכם לפנות שוב לקרדיולוג המטפל על מנת שיפרוס לפניכם את האפשרויות ולקבל החלטות במשותף. בברכת רפואה שלמה, ד"ר דוד יעקובי מחלקת ניתוחי לב-חזה, מרכז רפואי וולפסון.
צינטור לילד אמא לחוצה 13/05/2014 | 11:16שלום,הבן שלי בן שנתיים ושמונה חודשים ונמצא במעקב קרדיולוגי מיום היוולדו. בבדיקות שנעשו לפני מספר ימים להלן התוצאות: אקו לב - גודל ותפקוד תקינים, זרימה תקינה במוצא חדר שמאלי, היצרות קלה במוצא חדר ימין עם מפל עד כ-30 מ"מכ, יש PDA רסטריקטיבי עם שנט משמאל לימין עם מפל עד 95 מ"מכ, זרימה תקינה באורטה בטנית. א.ק.ג - קצב סינוס תקין ציר תקין כוחות תקינים PR ו QTc תקין 0.36 המליצו לנו לבצע צינתור לסגירת ה-PDA שיתבצע בהרדמה מלאה באמצעות החדרה של צינורית דרך המפשעה. האם זה הכרחי בשלב זה לאור הממצאים שנבדקו? האם זה מסוכן? תודה רבה אמא לחוצהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה PDA ד"ר דוד יעקובי 25/05/2014 | 23:27שלום רב, לפי הנתונים שהצגת אין סיבה שלא לסגור את ה-PDA. ה-PDA יכול לגרום ליתר לחץ דם ריאתי למרות גודלו הקטן ואף להיות גורם לבעיות עתידיות כגון זיהומים, אי-ספיקת לב והפרעות קצב. במידה והקרדיולוג המטפל ממליץ על סגירה אין סיבה לחשוש בהתחשב בעובדה שלא מדובר בניתוח. בברכת רפואה שלמה, ד"ר דוד יעקובי מחלקת ניתוחי לב-חזה, מרכז רפואי וולפסון.
pectus excavatum נתי 11/05/2014 | 12:59שלום, אני בן 26 ויש לי pectus excavatum. האם ניתן להעלים את זה? ואם כן, כמה יעלה טיפול כזה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה Pectus Excavatum ד"ר דוד יעקובי 11/05/2014 | 16:22נתי שלום, הטיפול אינו אמור לעלות כסף במסגרת בית-חולים ציבורי. אצלנו במחלקה ישנה שיטה ייחודית לטיפול ותיקון המום בגישה חדשנית. הינך מוזמן לפנות למזכירת המחלקה, דפנה 03-5028726 בשעות הבוקר ולקבוע תור לבדיקה גם ללא טופס 17. לחלופין תוכל להשאיר טלפון נייד ואדאג ליצור קשר. בברכה, ד"ר דוד יעקובי מחלקת ניתוחי לב-חזה, מרכז רפואי וולפסון.
תוצאות הולטר גלית 11/05/2014 | 08:56שלום רב! בת 45 לאחר cvaואירועי tia אבלציה בשל af בשנת 2011 ,טרמבופילית (פקטור 5 ליידן ,mthfr,pt20210 והומצסטינמיה.) מטופלת בפראדקסה 110 פעמיים ביום,דילאטם 120 וקרטייה 100. לאחר אירוע נוסף של tia ודופק מהיר באשפוז ביצעתי הולטר ולהלן התוצאות: דופק 64-138 סינוס הריטמיה. האים תקין ? תודה מראש על תגובתך נ.ב עדין יש אירועי דופק מהיר עד 140 כמעט על בסיס אחת ליומיים.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הולטר ד"ר דוד יעקובי 11/05/2014 | 15:16גלית שלום, נראה כי עברך הרפואי עשיר מדי על מנת שאייעץ כאן בפורום. בגדול ישנה בעיה מסוימת בליבך אשר גורמת להפרעות קצב וככל הנראה (בשילוב עם הפרעת הקרישה) גם גרמו ל-TIA. דופק מהיר עד 140 מחייב פנייה חוזרת לרופא קרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה להמשך בירור וטיפול. בברכת רפואה שלמה, ד"ר דוד יעקובי מחלקת ניתוחי לב-חזה, מרכז רפואי וולפסון.
,תודהגלית 11/05/2014 | 16:06תודה רבה!!אדאג להגיע ליעוץ אצל אלקטרופיזיולוג. ישר כח על מהירות התגובה בפורום. כן ירבו כמוך!!!
תוצאות אקו לב - עזרה בבקשה!!! דאבלס 03/05/2014 | 21:34שלום, עזרה בבקשה. בן 25, בריא בדרך כלל, לחץ דם תקין. בדיקות דם תקינות. מזה תקופה מרגיש דפיקות לב חזקות בכל הגוף. מרגיש את הגוף זז עם דפיקות הלב כולל הראש והגפיים. רואה את הוורידים קופצים באזור הצוואר והידיים. בוצע בדיקת אקו לב, להלן התוצאות: חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי והאיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך 65%. החדר אינו היפרטרופי. עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. מורפולוגיה תקינה יש המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הוגמה אי ספיקה פולמונלית, מיטראלית וטריקטספידלית מיזערית. לא ננצפה תפליט פריקארדיאלי. שורש האאורטה והאאורטה העלה ברוחב תקין. האם מדובר באי ספיקה של מסתם אב העורקים או שמדובר במתח/לחץ שגורם לזה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אקו לב ד"ר דוד יעקובי 11/05/2014 | 15:01שלום רב, תוצאות האקו שלך תקינות לחלוטין, הפרעה מסתמית יכולה להשלל. לפני שמסיקים מסקנות לגבי מתח/לחץ ישנו צורך לשלול סיבות רפואיות. עלייך לפנות לרופא המשפחה על-מנת לקבל את ההפניות המתאימות לרופאים המקצועיים. בברכת רפואה שלמה, ד"ר דוד יעקובי מחלקת ניתוחי לב-חזה, מרכז רפואי וולפסון.
פעימות מוקדמות וטכיקרדיה גילי 01/05/2014 | 12:27שלום רב , מזה כשנתיים + סובלת מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות (לפי ממצאי הולטר ולופ ריקורדר) וכן מטכיקרדיה. בתחילה לא קיבלתי טיפול תרופתי אך בעקבות אירוע VT לא קצר בנובמבר 2013, ואירועי דופק מהיר הקרדיולוג המליץ על נורמיטן במינון 25 מ"ג חצי כדור פעמים ביום. ומעקב באמצעות אקו לב והולטר. לפני כחודש וחצי ביצעתי אקו לב שיצא תקין לגמרי. בכל בדיקות האקו בשנתיים הללו - הכל יצא תקין. חוברתי מס' פעמים ללופ ריקורדר : מראה פעימות מוקדמות כאמור בעיקר חדריות (זוגות, בודדות ושלשות). לפני כחודש בוצע הולטר נוסף במשך יממה שהראה 25 פעימות מוקדמות חדריות במשך היממה. ועכשיו להווה: בימים האחרונים אני מרגישה שהנורמיטן לא עוזר כבעבר.היו לי תקופות יותר רגועות, אך בשבוע הזה הרגשה של פלפיטציות . ולעיתים כשעה אחרי אוכל מתחילות פעימות מוקדמות ואז אחרי כמה אירועי פעימות מתחיל דופק מהיר (סביב 91 ) . הדופק המהיר נרגע כעבור כשעה. לפעמים אפילו שיעול קל או התעטשות יכול לגרום לדופק מהיר. השאלה, האם הדופק המהיר יכול להיות קשור לתופעת הפעימות המוקדמות מהן אני סובלת? האם בהינתן אקו תקין יש בכך סכנה כלשהי? בדיקות דם תקינות לגמרי כולל בלוטת התריס. האם יכול להיות שנורמיטן לא מתאים? האם כדאי לבצע בדיקות נוספות? (שכחתי לציין כי מבחן מאמץ לפני כשנה וחצי הראה רק פעימות מוקדמות). תודה. מצטערת על ההרחבה .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פעימות מוקדמות וקצב לב מהיר ד"ר דוד יעקובי 11/05/2014 | 14:57גילי שלום, נראה כי הבירור נעשה במלואו וכי בשלב זה עיקר תשומת הלב צריכת להנתן לטיפול. ככל הנראה הנורמיטן אינו מספיק וכי נדרשת האטה יותר משעותית של קצב הלב. החלטות מסוג זה צריכות להתקבל ע"י הקרדיולוג המטפל אשר בקיא בפרטי עברך הרפואי. בברכת רפואה שלמה, ד"ר דוד יעקובי מחלקת ניתוחי לב-חזה, מרכז רפואי וולפסון.
דימומים קשים וחוזרים מהאף בגלל הקומדין הילה 27/04/2014 | 13:32יש לי מסתם מכני ואני לוקחת קומדין באופן סדיר בשנה האחרונה היו לי לפתע דימומים מאוד חזקים מהאף שדרש אשפוז שבוע וכמובן הפסקת הקומדין. האם יש משהו למנוע זאת ? האם יש תחליף לקומדין לבעלי מסתם מכני ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קומדין ודימומים ד"ר דוד יעקובי 29/04/2014 | 12:42הילה שלום, קומדין הינה התרופה המומלצת לבעלי מסתם מכאני מכל סוג וזאת בשל יכולת התרופה לדלל את הדם וכך למנוע אירועים של קרישתיות יתר וכיוצא בזה. חסרים לי שני נתונים אשר שכחת לציין: 1) גילך 2) עמדתו של הסתם המכאני המדובר (אאורטלי לעומת מיטרלי) בעמדה המיטרלית דרוש INR במעט גבוה יותר מאשר בעמדה האאורטלית. עם התקדמות הגיל כלי הדם הופכים לשבריריים יותר ולכן הישנות הדימומים יכולה לעלות. בשנים האחרונות מנסים לפתח תרופות בעלות פרופיל ידידותי יותר אשר יחליף את הקומדין אך בשלב זה עדיין לא אושרו תרופות מן הסוג הזה להתוויה המדוברת. נעשים גם נסיונות לפתח מסתמים אשר דורשים רמת INR נמוכה יותר המצריכים פחות קומדין. מקווה שהצלחתי לענות על שאלותייך, בכל מקרה של דימום יש לפנות לטיפול רפואי זמין. בברכה, ד"ר דוד יעקובי מחלקת ניתוחי לב-חזה, מרכז רפואי וולפסון.
הפרעות קצב שושנה זילברמן 14/04/2014 | 09:16שלום, כולסטרול שלי בשליטה, 94.3, אני צמחונית ואני נוטלת 10 מ"ג סימבסטטין ואספירין 100. לחץ הדם שלי בסדר.110/60, יש לי הפרעות קצב. אם העורקים שלי נקיים איך נגרמו הפרעות קצב? ומה סיכויי לחיים ארוכים?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרעות קצב ד"ר דוד יעקובי 14/04/2014 | 12:25שושנה שלום, שאלתך כללית מאוד ולכן יהיה קשה מאוד לתת אומדנים. אינני בטוח כי "עורקייך נקיים" מכיוון שלא ציינת שום בדיקה המעידה על כך. במידה ועברת צינתור כלילי המעיד כי העורקים הקורונרים שלך תקינים אז יש לחפש סיבה אחרת להפרעות הקצב, כגון: בעייה במסתמי הלב, חריגה הורמונלית וכו'. לגבי הסיכוי לחיים ארוכים לא אוכל לענות מכיוון שאינני יודע את גילך העכשווי, כידוע ככל שעולים בגיל הסיכויים לחיים ארוכים (עם כל הצער שבדבר) קטנים. עלייך להמשיך את המעקב אצל רופא המשפחה. בברכה, ד"ר דוד יעקובי מחלקת ניתוחי לב-חזה, מרכז רפואי וולפסון.
הפרעות קצבשושנה זילברמן 22/04/2014 | 10:35שלום. תודה על תשובתך. אני בת 68. ערכתי בדיקת אולטראסאונד צווארי שנמצאה תקינה. תוכל על סמך נתונים אלה להשיב לי? תודה.
תשובת מומחה הפרעות קצב ד"ר דוד יעקובי 29/04/2014 | 12:34שוב שלום, בדיקת הדופלר אשר בוחנת את זרימת הדם בעורקי התרדמה הצוואריים איננה יכולה לשלול מחלה של העורקים הכליליים (הקורונרים) אשר מספקים דם לשריר הלב. הבדיקות אשר כן יכולות לשלול בוודאות פתולוגיה מסוג זה הינן: 1) צינתור כלילי. 2) CT קרדיאלי. עלייך להמשיך את המעקב אצל רופא המשפחה. בברכה, ד"ר דוד יעקובי מחלקת ניתוחי לב-חזה, מרכז רפואי וולפסון.
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד