פורום מחלות לב נשים

הולטר לחץ דם
מתן 30/06/2022 | 23:04שלום אדם שבדרך כלל במדידות ביתיות במנוחה בדרך כלל לחץ הדם תקין, באזור ה-120-80, לפעמים פחות, לפעמים זה מגיע גם ליותר 135-85. אך במדידות במרפאה וכדו' הוא גבוה בצורה משמעותית. הבנתי שמקובל במקרים כאלו לעשות הולטר לחץ דם ל-24 שעות. אלא שמהכרות עם עצמי ההולטר לחץ דם עצמו מלחיץ, בפרט כשהוא מבצע מדידה ומנפח את השרוול, בטח אם זה קורה ליד אנשים, אך גם אם נמצאים לבד עצם ההפתעה מהמדידה והתחושה הזו זה כבר עלול להעלות את הלחץ דם. כ"כ זה יכול להפריע לשינה (גם כך השינה שלי לא משהו בכלל) ואז שוב להשפיע על המדידה. במקרה כזה יש טעם בכלל להולטר לחץ דם? יש פתרונות אחרים? ומדוע לחץ הדם שלי במרפאות עולה מאוד, לפעמים לערכים של בערך 180 סיסטולי, ודיאסטולי באזור 100? אציין שבאחת הפעמים הבאתי איתי את המכשיר הביתי כדי לראות אם הוא תקין והמדידות במכשיר במרפאה ובמכשיר הביתי יצאו דומות. תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
לחץ דם
טלי 01/07/2022 | 06:14לחץ דם חובה מדידות ו להולטר לחץ דם ערך מוסף רב . אם כל מדידה לחת הדם עולה לערכים לא תקינים תהיה הסיבה אשר תהיה צריך לטפלהוסף תגובה
שאלה בקשר לטיפול בסטטינים
רובי 27/06/2022 | 15:17שלום 1. ידוע שססטינים עלולים לגרום לכאב ולנזק לשרירים, האם זה כולל את שריר הלב? האם יש סיכון שסטטינים יגרמו לנזק ללב? 2. אדם שאינו חולה לב וללא מחלות רקע, שנוטל סטטינים בגלל רמות כולסטרול גבוליות או קצת מעל הנורמה, האם יכול בכל עת שירצה להפסיק או שלהפסקת הטיפול יש תופעות לוואי או נזק כלשהו? 3. הפקת הטיפול תגרום רק לחזרה למצב הקודם (או אם אדם ירד במשקל ושמר על תזונה אז זה השתפר גם בלי קשר לכדורים) או שיש איזה גורם של תלות בטיפול הזה שאסור להפסיקו מסיבה כלשהי? תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
סטטינים
טלי 27/06/2022 | 20:181) סטטינים עושים טוב ללב לא רע 2) מי שבהתווית טיפול רצוי שלא יפסיק ברור. שהפסקה קצרה לא עושה נזקהוסף תגובה
דופק מנוחה
אורי 25/06/2022 | 23:13שלום דופק מנוחה זה דופק שמודדים מיד כשמתעוררים בבוקר לפני שקמים מהמיטה, האם זה נכון? למה זה משנה מהו הדופק במנוחה אם זה כך? הרי איך שקמים מהמיטה זה משתנה, וכך לאורך היום, לפחות אצלי זה כך. הדופק כשאני מתעורר הוא באזור ה-60, לפעמים קצת פחות, אך כשאני קם ובמשך היום הוא באזור ה-80, ואם אני מסתובב או אפילו עומד זה עולה עוד יותר האם זה תקין שהדופק במשך היום הוא באזור 80-90 כשדופק מנוחה בבוקר הוא 60? כשאני בסטרס או פעיל גופנית אפילו בצורה קלה זה מגיע מעל 90. זה נכון גם לגבי לחץ הדם, כשאני בבוקר במנוחה מוחלטת או בלילה לפני השינה לחץ הדם ברמה תקינה, אך במדידות באמצע היום הוא גבוה יותר. אציין שאני בן 47, לא מטופל בתרופות. TSH תקין. תודה רבהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה דופק
ד"ר אביטל פורטר 26/06/2022 | 07:36טווח הדופק התקין 60-100 וכמובן משתנה במשך היןם וכפוף לפעילות. לחץ דם עד 135/85 משתנה בשעות היום וכפוף לפעילותהוסף תגובה
כאבים בחזה במשך כמה חודשים (לת)
שרה תורג'מן 24/06/2022 | 16:54שלום , אני בת 35 עם 5 ילדים, לפני כחצי שנה הייתי הנחלים בצפון ולאחר מס ימים התחילו תופעות מוזרות של תחושת עילפון זרמים חשמליים ראייה כפולה חוסר שיווי משקל ואי יציבות, בנוסף, התחילו גם כאבים בחזה פעמיים שלוש ביום לא ככ חזקים, כאבים נסבלים ועד עכשיו אני סובלת מהם, בבדיקות, לחץ דם ואאג תקינים אקו לב תקין ובדיקת מאמץ תקינה.. נכון להיום הכאבים קצת יותר מתגברים ואחריי קומה אחת שאני עולה אני מתנשפת מאוד אחריי כמה שניות שמחזיקה את הילדה אני לא מסוגלת יותר קשה לי הנשימה, פעם אחת השתעלתי נורא ומרוב מאמץ השיעול התחילו לי כאבים חזקים עד שזה נירגע.. חשבתי אולי הכאבים לא קשורים ללב כי בבדיקות תקין ואולי זה קשור לחזה או למשהו אחר, השאלה אם ייתכן דבר כזה שהבעיה היא לא לבבית? למרות הכאבים ולמרות הקושי הגדול במאמץ? כדאי שאעשה שוב אקו לב? (עשיתי לפני 4 חודשים) אשמח להכוונה לבדיקות נוספות לבירור ממה יכול לנבוע הקושי במאמץ? יש לציין שבבדיקת מאמץ אומנם יצאה תקינה אבל יצאתי ממנה בתחושה של מאמץ רבפתח בחלון חדשהוסף תגובה
רגישות וכאב בסטרנום ובקסיפואיד
ישראל 24/06/2022 | 01:40שלום בשנות הארבעים מזה שנים שיש לי רגישות למגע בקסיפואיד, לפעמים גם כואב בלי קשר למגע. הקסיפואיד עצמו נראה לי בולט. למעשה גם בחלק היותר עליון (בסטרנום) יש רגישות. לפעמים גם כאב מדדי דלקת תקינים, אין דלקת פרקים. מאחר ולפעמים יש כאב חזה בגלל זה, אני לא פעם מוצא עצמי בדילמה אם מדובר במשהו אחר מאשר הכאב בסטרנום. לפני כמה חודשים פניתי למוקד רפואי ובוצע בירור לשלול אירוע לבבי, והאבחנה היתה דלקת בסטרנום. לפני כ-10 שנים ביצעתי מיפוי עצמות שלפי הפענוח הכתוב היה כתוב שהוא בגדר התקין וללא מממצאים פתולוגים. מה יכול להיות הסיבה לרגישות, לכאבים, לנפיחות של הקסיפואיד, לנטיה למה שנראה כמו דלקת? האם נדרש בירור נוסף? ואיך מתייחסים לכאבים בחזה בממצב כזה? ולאיזה תחום רפואי זה שייך? תודה רבהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
כאב
טלי 24/06/2022 | 07:45עם כל הרצון לעזור זו אינה שאלה לפורום וירטואלי קרדיולוגי ! בייחוד שנעשה כבר בירור מקיף מומלץ לחזור לרופא מנהל הטיפול ולהתחיס לכל האבחנות הרלוונטיותהוסף תגובה
שאלות בקשר למדידת לחץ דם
רועי 15/06/2022 | 01:27שלום האם יש צורך לבדוק לחץ דם בשתי הידיים? ראיתי שצריך למדוד בשתי הידיים ולהתייחס לגבוה מהם, מצד שני ראיתי שיש למדוד ביד שמאל שהיא קרובה יותר ללב, וכ"כ ראיתי שיש למדוד ביד הדומיננטית (שאצלי היא ימין). מה נכון לעשות? ולגבי מיקום השרוול, האם מעל המרפק או על המרפק עצמו? ולגבי הצינורית (מד לח"ד אוטומטי), האם הוא צריך להיות ממוקם במקום מסוים או בכל מקום בהיקף היד. ושאלה לגבי תנוחת היד, כמה חשוב שהיא תהיה מונחת על השולחן ולא שמוטה? אני חייב לומר שבמדידות במרפאות ובקופ"ח לא נראה שמקפידים על שום כלל, השרוול מונח איך שיוצא, לפעמים מעל המרפק לפעמים חלקו מתחת למרפק, ברוב המדידות היד שמוטה כי אין משענת בצד של הכסא. תודה רבהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
לחץ דם
טלי 15/06/2022 | 05:47יש פער פיזיולוגי בין שתי הידים - אחר שבודקים איפה גבוה יותר למדוד. תמיד בה . שרוול מעל המרפאה יד ישרה בישיבה ויד על השולחן - שרוול שמתאים להיקף ניש לאחר מס דקות מנוחההוסף תגובה
נטילת אספירין לפני או אחרי אוכל?
אביעד 10/06/2022 | 12:30שלום אספירין במינון מניעתי מתי הזמן המומלץ לנטילה? ראיתי שיש שכותבים לפני אוכל ויש אחרי אוכל. האם יש מניעה מלקחת לאחר ארוחת בוקר של ברנפלקס (שזה עם עם חיטה מלאה - סיבים) מבחינת הפרעה לספיגה? והאם אפשר לקחת זאת יחד עם ויטמינים ותוספי מזון? תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה מניעה
ד"ר אביטל פורטר 10/06/2022 | 12:51איני עוסקת בהתוויה לטיפול - שעת הלקיחה בוקר או צהרים עם או אחרי אוכל לא משנה איזההוסף תגובה
כאבים לא ברורים בחזה
Meshy 06/06/2022 | 15:01שלום, אני אובדת עצות ואשמח לחוות דעת נוספת. ולשמוע מה אפשר לעשות. אני בת 19, ללא מחלות רקע. אתמול בלילה קמתי באמצע מכאבים מטורפים בבית החזה, בסרעפת והיה לי קוצר נשימה חמור. הגיע האמבלונס והלכתי לבית חולים, שם עשו לי אקג ובדיקות דם ואמרו שהכל תקין. ניתן לי מרשם לנקסיום נגד חומציות בקיבה ונאמר לי לעשות בדיקה של בלוטת התריס. אציין שהייתי מצוננת עם שיעול בימים האחרונים אם זה רלוונטי. בבית החולים לא ידעו לומר כל כך ממה זה יכול להיות ואמרו פשוט לעקוב. אשמח לדעת איזה עוד בדיקות אפשר וכדאי לעשות כדי לבחון את זה? מה יכל לגרום לזה? יש דרך למנוע זאת? האם מרשם לנקסיום רלוונטי לכאבים בחזה? (במיוחד לאור זאת שלא הרגשתי כאבים בקיבה ואני סובלת מצרבת כבר שנים). מה כדאי לעשות כשזה קורה? תודה רבה!פתח בחלון חדשהוסף תגובה
כאב חזה
טלי 06/06/2022 | 16:15זו תלונה שמקורה יכול להיות מס סיבות לאו דווקא הלב אם נמשך הכאב ממליצה: בדיקות דם כולל מדדי דלקת / צילום חזה / אקו לב רפואה שלמההוסף תגובה
צרור הולכה ימני
אורן 22/05/2022 | 16:12בן 25 עשיתי בדיקת אקג והרופא כתב RBBB שזה בעצם צרור הולכה ימני מה זה אומר והאם זה מסוכן ? האם ישנם דרכי טיפול ? ואיסה ?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תודה
אורן 22/05/2022 | 23:23תודה על התגובה המהירה מאד מעריך רק רציתי לדעת האם יכול להיות שזה טעות האקג או שזה ודאי נכון ושוב השאלה האם זה מסוכן ואיך מטפלים ?הוסף תגובה
אקג
טלי 22/05/2022 | 19:41מופע חשמלי זה שכיח למדי ואינו בהכרח מרמז או קשור לבעיה לבבית . ברם, ניתוח האקג קשור בשאלה הקלינית ובממצאים הגופנים ובהתאם נקבע אם יש בכלל צורך בהמשך בירורהוסף תגובה
תוצאות בדיקת אקו לב והמשמעות
daniel 15/05/2022 | 23:22שלום בן 47 ללא מחלות רקע ידועות. בסיכום נרשם: מסתם מיטרלי: תקין מסתם אאורטלי: תקין מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה מינימלית מסתם פולמנרי: אי ספיקה מינימלית NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION,EF≈58% NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION MINIMAL TRICUSPID REGURGITATION,TIG = 28 mmHg MINIMAL PERICARDIAL EFFUSION האם הבדיקה תקינה? האם אי ספיקה מינימלית במסתמים מצביע על בעיה כלשהי? זה דורש בירור? דורש מעקב? ומה זה ה- SYSTOLIC FUNCTION,EF≈58%? באקו קודם (ב2016) זה היה 60-65%. זה מעיד על משהו? על החמרה? קצת מוזר לי שבאקו קודם שבוצע בשנת 2016 עובי המחיצה היה 13, וכעת עובי המחיצה 11, האם יכול להיות שחל שיפור או שזה עניין של הבודק וזה לא מדויק? (כ"כ באקו ב2016 היה כתוב גם על המסתם הטריקוספידלי אי ספיקה מינימלית) והאם יש בסיכום התייחסות למשהו שקשור או שולל יתר לח"ד ריאתי? תודה רבהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
אקו
טלי 17/05/2022 | 07:25התפליט חסר משמעות - כל היתר לרופא המפנה בבקשההוסף תגובה
בקשר לנוזל
daniel 17/05/2022 | 00:31שלום בקשר לנוזל כתוב: "MINIMAL PERICARDIAL EFFUSION" האם יש לזה משמעות? זה דורש בירור כלשהו? מעקב של אקו לאחר זמן מסויים? והאם זה יכול להיות קשור לקורונה (היה לי לפני מספר חודשים). ספירת דם וCRP תקין. תודההוסף תגובה
אק
טלי 16/05/2022 | 06:07א- יתכנו הבדלים במדידות בין טכנאים שונים - הפענוח העריך את התפקוד כתקין! ב-,כתוב נוזל פריקרדיאלי לא ברור אם יש או אין וכמה ג- את הבדיקה יש לדיין עם הרופא ששלחהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מחלה מנינגוקוקאלית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דיקור כפורת הלב
בדיקות קשורות
-
כלורידים בדם
תרופות קשורות
-
גלקפרביר + פיברנטסביר (מבירט)
חיסונים קשורים
-
חיסון סבין נגד פוליו
מונחים קשורים
-
אנטידוט
-
בדיקת דופק
-
סוכרת
-
השתלת לב
-
אבובית
פורומים נוספים בתחום
פורוםמחלות כבד מבוגרים
פורום מחלות כבד מנוהל על-ידי פרופ' זיו בן ארי, מומחית בינלאומית למחלות כבד ומכהנת כיו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום מחלות כבד מבוגריםפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםניתוחי לב
בפורום ניתוחי לב ניתן להתייעץ עם ד"ר דוד יעקובי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי לבפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב