פורום קרום הלב פריקרד

דילמה בקשר לאיזה נוגד דיכאון לקחת (לת)
צבי 06/01/2022 | 00:42שלום רב אשמח בבקשה לקבל דעה או המלצה בדילמה שלי אני בן 63 מטופל במיקירופירין 75 טריטייס 5 ליפיטור 20 טמבוקור 50 קרדילוק 1.25 אומפרדקס 20 העיניין הוא כזה, לפני מספר שנים עברתי רפרוף פרוזדורים לכמה שעות בגלל אשלגן נמוך בעקבות זה הטיפול הוא הטמבוקור עם הקרדילוק לבעיית כולסטרול אני מקבל את הליפיטור ואספירין לדילול דם בגלל טרשת עורקים לאחרונה עקב מצבים שונים נכנסתי לדיכאון אני מעוניין לקחת תרופה לבעיה הזו אבל בדקתי מה מתאים יותר לקחת עם תרופות כאלה שאני מקבל,ולא מצאתי משהו על כך ברצוני לשאול, איזו תרופה נוגדת דיכאון תתאים לי?על מה הייתם ממליצים? מפני שבעלוני התרופות השונות מצויין שתיתכן היתנגשות עם טמבוקור וליפיטור הנוגד דיכאון עלול להפחית את יעילות הליפיטור, מצב לא רצוי! ועלולה להיות השפעה על הלב, על הטמבוקור, מתוך המידע על התרופות רשום שעלולה להיות תגובה קרדיולוגית משהו בגל QT מצב מסוכן אז מה לקחת? מיהי התרופה המומלצת ביותר ? תודה רבה מראשפתח בחלון חדשהוסף תגובה
נוגד דיכאון כשברקע הייתה הפרעת קצב (לת)
אריה 30/12/2021 | 01:51שלום, אני בן 64 לפני שש שנים חוויתי רפרוף פרוזדורים על רקע מיטו אשלגן כיום מטופל טובקור 50 קרדילוג 1.25 וכן בליפיטור 20 טרטייס 5 אומפרדקס 20 ומיקרופירין 75 פעמיים היתה לי היפונטרמיה עקב שילשולים, אני שרוי בדיכאון מעוניין לקחת תרופה נוגדת עברתי על עלוני רוב התרופות ומסתבר שכנראה הן משפיעות על יעילות הטמבוקור והליפיטור כמו גם קונטרא מסוימת עם אספירין אינני יודע איזו מהם לבקש אני לא מעוניין שיעילות הליפיטור תיפגע או שתיהיה התנגשות עם הטומבקור מה מומלץ לי לקחת? במיוחד מבחינת הלב? שלא ישפיע על הטמבוקור? תודה רבהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
נוזלים בקרום הלב
דנית 24/03/2021 | 14:30שלום, לאבא שלי מצאו נוזלים ברמה בינונית בקרום הלב. מטופל מזה שבועיים בקולכיצין. היום נראתה צואה שחורה. כמובן שהיום יש לו תור לרופא. האם זו תופעת לוואי של התרופה? תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
ריבוי פעימות מוקדמות
יואב 11/11/2021 | 14:10שמי יואב, בן 57, בריא בדכ ועוסק כל החיים בספורט אירובי. אני סובל מאוד מריבוי פעימות מוקדמות שלעיתים נמשך ימים שלמים ברצף וגורם לתחושת אי נוחות, אני ממש מרגיש את שינויי הקצב. התופעה באה ונעלמת כאשר אין לי מושג מה הטריגר שלה. האם מומלץ לבצע אבלציה עבור ריבוי פעימות מוקדמות והאם יש ניסיון רב ומוצלח בכך? או האם תרופתית ניתן להקל?הוסף תגובה
לחץ דם גבוהה וכאבים בלב (לת)
טלי 16/02/2021 | 19:54בתאריך 26.1 קיבלתי חיסון שני לקורנה אני בת 43 משקל 50 לאחרונה הופיעו לי לחץ דם גבוה ואף איבדתי הכרה פעם אחת לחץ דם מתנדנד וגבוה 168 על 110 או 130 על 100 וזה ככה לפעמים 130 89 כל פעם משהו אחר הולטר לב קצב סינוס טווח 151 -51 לדקה. ממוצע 67. ניצפו 60 פעימות עלייתיות מוקדמות . מתוכם 9 צמדים. הודגם סינוס טכיקרדיה של 155 לדקה 01:00. אקג הדגים Qt מאורך. השאר תקין אני עדיין על כאבים בלב כמו פרפור מה לעשותפתח בחלון חדשהוסף תגובה
כאבים בחזה בצד שמאל (לת)
רותם 26/10/2020 | 20:14שלום, מזה שלושה ימים שאני סובלת מקשיים בנשימה, תחושה שאי אפשר לנשום נשימות עמוקות כי שורף ודוקר. בלילה מתקשה להירדם מכאבים עזים בשינוי תנוחה כולל הקרנה לכתף שמאל. הייתי במיון עשו לי א.ק.ג, אקו לב, צילום חזה וצלעות, ספירת דם פעמיים והכל תקין. אני בריאה בדרכ. בת 41, לא עברתי מתח, לא הרמתי או נחבלתי. אני לא יכולה לזוז כל כך כואב לי. נתנו לי טרמאדקס. מיואשת. מה זה יכול ליהיות? תודה מראש על התשובהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
כאב כמו דקירה של סכין (לת)
לומא 17/09/2020 | 21:44שלום אני בת 30 אתמול הייתי מרגישה חולשה וישנתי ביום ושקמתי היה כאב בכל היד צד ימין כאילו משהוא כבד הכאב חלף אחרי שעה ומאז אני יש לי כאב באמצע החזה שאני שותה משהוא או אוכלת כאילו נתקע באמצע החזה כאב חד רק בבליעה בבקשה תענה לי תודה מראשפתח בחלון חדשהוסף תגובה
דלקת קרום הלב (לת)
מני 05/05/2020 | 21:05אושפזתי ל 4 ימים בגלל הדלקת ניסו לתת לי כמות גדולה של מיקרו פירין 900מ"ג 3 פעמים ביום לא היתה התקדמות בשחרור קיבלתי פרנדינזון 40 מ"ג למשך חודש וגם קולכצין אני מוזמן לאקו וביקורת בעוד שבועיים האם אני אצטרך לקחת את כל כמות הפרנדינזון 40מ"ג לים או שיפחיתו המינון בביקורתפתח בחלון חדשהוסף תגובה
שיקום לאחר ארוע לב (לת)
ש.ש. 22/03/2020 | 10:42אני בן 47, ואחרי ארוע לב. התנגדתי לשיקום (הייתי במצב נפשי קשה), ועכשיו, 4 חודשים אחרי אני מעוניין. האם יש טעם בכך? תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
הבעת תודה והערכה (לת)
עופרה קרסנטי רז 07/03/2020 | 10:07מבקשת להביע את הערכתי ותורתו לטיפולו המסור בבני החיל יהונתן רז,שבזכותו הצליח להוציא אותו מהמיוקרדיטיס אחרי אינספור טיפולים במערכת הצבאית.כיום יהונתן בקורס קצינים ובריא לחלוטין. כן ירבו רופאים מקצועיים ,אביבים ואיכפתיים כימו דוקטור אדלר. לא שוכחת גם את אישתו שולי המקסימה,האיכפתית ,הסבלנות והאדיבה. תודה מעומק הלב, עופרה קרסנטי רז, אמא של יהונתן רזפתח בחלון חדשהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מחלות לב
-
טכיקרדיה חדרית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
השתלת קוצב לב
-
התערבות כלילית מלעורית
בדיקות קשורות
-
בדיקת על-שמע דרך הוושט
-
טריגליצרידים (Triglycerides (Trig
תרופות קשורות
-
קלופידוגרל (פלויקס, קלופידקסל)
-
ריברוקסבאן (קסרלטו)
מונחים קשורים
-
אוושה ("רשרוש")
-
אי-ספיקת אב העורקים
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי לב
בפורום ניתוחי לב ניתן להתייעץ עם ד"ר דוד יעקובי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי לבפורוםמחלות לב נשים
בפורום מחלות לב נשים ניתן להתייעץ עם ד"ר אביטל פורטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות לב נשיםפורוםקרום הלב פריקרד
בפורום קרום הלב פריקרד ניתן להתייעץ עם פרופ' יהודה אדלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קרום הלב פריקרד