פורום הפרעות קצב לב

-
האם המסתם האאורטלי דו-עלי? (מצורף קישור לאקו) (לת)
בן 21/01/2021 | 11:03שלום, אני בן 35, ללא בעיות בריאותיות מיוחדות. בבדיקת אקו שעשיתי הטכנאית אבחנה "חשד למסתם אאורטלי ביקספידלי", אבל אמרה שהיא לא יודעת להגיד בוודאות. צריך להגיד שבבדיקת אקו שעשיתי לפני שנה דווקא אבחנו את המסתם כתלת-עלי. בנוסף יש לציין כי זוהתה הגדלה של אאורטה עולה מ-24mm ל-34mm בפרק זמן של כשנה, וכן שהמסתם עצמו נראה מעובה (שני דברים שעל פניו מעידים גם על מסתם דו עלי). מצורף קישור לסרטון של האקו (45 שניות, העליתי ליוטיוב): https://youtu.be/ZsWcuVs6hz0 אשמח לחוות דעת שלך, האם להערכתך מדובר במסתם דו או תלת עלי? במידה ויש ספק - האם ממליץ לבצע MRI כדי לקבל אבחנה טובה יותר? תודה.הוסף תגובה
-
חיסון נגד קורונה ,פרדקסה ופירפור פרוזדורים (לת)
עינת 12/01/2021 | 22:41אבי מקבל קרדילוק פעמיים 5 מ"ג ופרדקסה פעמיים 150 בגלל פירפור פרוזדורים כרוני. התחסן נגד קורונה ואמור לקבל את הזריקה השניה. האם מותר לו ? תודה!הוסף תגובה
-
מולטאק תרופה לקצב לב מהיר [פירפורים] (לת)
יצחק 12/01/2021 | 20:12בס''ד אמי תחי' מקבלת מולטאק למניעת פרפורי לב עונתיים, אלא שבמינון הרגיל של 400 פעמיים ביום זה מוריד לה מאוד את קצב הלב ואת לחץ הדם, ובמינון של פעם ביום [כעצת הרופא] זה אמנם יעיל מאוד אלא שכעבור כ-18-20 שעות מלקיחת התרופה היא שוב מפתחת לפעמים פירפורים, ולפעמים לחץ דם גבוה שיורד עם נטילת המולטאק. השאלה היא: האם למרות שאין קו חצייה על הכדור, מותר לחצות את הכדור ולקחת פעמיים חצי כדור ביום או פעם ביום כדור ובפעם השניה חצי כדור או שאסור בכל מצב לחצותו. העניין הוא שכאשר הדופק עולה היא לא מרגישה טוב עד לאחר כמה שעות מנטילת ה"מולטאק". והרופא שנתן לה אותו שמע על הכדור בכלל ממני, לאחר שדגרתי על האינטרנט וחיפשתי תחליף לצריבה, הוא לא הכיר את הכדור ולמד עליו באינטרנט תוך כדי ישיבה מולי. [ אין לי חלילה טענות עליו בהיות כדור זה די חדש, ולהיפך דווקא מעריך אותו בהיות והוא שיתף איתי פעולה נתן מיד את הכדור ועזר מאד לאמא] אך אני מחפש מישהו עם ניסיון רב יותר עם הכדור הזה, כי יש ממנו רק 400 מ''ג וצריך כנראה משהו ביניים, או לחילופין אולי להאריך בצורה כל שהיא את פעילותו בגוף בנטילת כדור אחד ליום, או לגרום לפינוי מהיר יותר בגוף וליטול 2 ביום, אציין שאמי בת 86 בריאה בדר''כ ופעילה, וברקע היפותירואידזם מטופל ויציב בדר''כ אם כי לאחרונה הועלה לה המינון. אינני יודע למי לפנות. אודה ואשמח לקבל עזרה בנידוןהוסף תגובה
-
מערכת עיכול ודפיקות לב (לת)
דנה 11/01/2021 | 21:07שלום תופעה מוזרה ? ביום שבת בבוקר לפני שבועיים באופן פתאומי ולא הדרגתי חשתי שתי תופעות במקביל . (מציינת שיום לפני לא היה כלום ) גזים לכודים כאילו הגוף שלי מתפוצץ בתוך עצמו . מעין גלי הדף קלים . כשבכל פעם שהצלחתי לשחרר אותם כל המערכת נרגעה . במקביל שמתי לב לדפיקות לב משמעותיות ( לא מהירות ) פשוט חזקות מידי פעם וכאילו לא סדירות. יש הלימה בין ריבוי גזים לתחושה ( כאילו הם מזינים האחד את השני ) . לעיתים יש תחושת לחץ בראש . קלה או מדומה לא יודעת. יש ימים ולעיתים שעות רבות במהלך היום שהכל רגוע . זה יותר בא לידי ביטוי במנוחה ודווקא תנועה ממש מעלימה את זה . אני אחרי 15 הקרנות לצד שמאל . שד בכריתה מלאה ( לפני חודשיים ) בלי כימוטרפיה . טיפול הורמונלי . מרגישה מצוין . לא שמנה . אין בעיה במאמץ .אבל כשזה קורה (כאמור בישיבה בכלל ) כאשני מדברת לעיתים יש תחושה קלה של שיעול ומעט ליחה . אין לי בעיה של נשימה והוצאת אויר מוגזמת דווקא מקילה .( עודף אויר בגוף... ) דוגרי , לא בא לי אחרי שנה של ברורים רפואיים להתחיל ברורים חדשים אם כי מניחה שאני בדרך לשם . רק רציתי לדעת האם יכולה להיות תחושת דפיקות לב שמקורה בכלל בגזים כלואים ? או להיפך ... ממה להתחיל ? ( לשאלה אם קרה משהו ביום שלפני אז חוץ מאכילת חומוס בכמות שאני לא מורגלת בה הכל היה רגיל ) אשמח לכיוון תודההוסף תגובה
-
עשיתי א.ק.ג (לת)
ציפור 05/01/2021 | 20:00עשיתי א.ק.ג. הרופא אמר שהו תקין יחד עם סאת ראיתי שכתב בגיליון הרפואי שלי קצב סינוס צד שמאל מה זה אומר?הוסף תגובה
-
פיענוח הולטר לב (לת)
מלי 04/01/2021 | 10:41קצב בסיסי-סינוס קצב לב מינימלי-45 קצב לב מקסימלי-119-ממוצע 67 הפרעות קצב חדריות- לא הפרעות קצב על חדריות-pac's-7 הפעות הולכה-לא הפרעות st-לא מקווה שהבדיקה תקינההוסף תגובה
-
חיסון ננגד קורונה ופרפור פרוזדורים (לת)
איילת 30/12/2020 | 06:54שלום רב, לאור המקרים שבהם מתו כמה אנשים מבוגרים עם מחלות לב לאחר החיסון נגד קורונה, האם מסוכן לתת את החיסון לאשה בת 91 עם פרפור פרוזדורים? (מקבלת אליקוויס), תודה מראשהוסף תגובה
-
מסתם דו צניפי (לת)
שירן 29/12/2020 | 20:09שלום ד"ר, הנני בת 33. לפני כחמש שנים אובחנתי עם מסתם דו צניפי בבדיקה מקרית. בבדיקה נמצאה אאורטה מורחבת כ40 מ"מ. לפני שנה נכנסתי להריון וילדתי ולאחר הבדיקה ממדי האאורטה היו 44 מ"מ. האם זה יתכן שגדל בכל כך הרבה עקב ההריון ולידה? בבדיקת סטטוסקופ נאמר לי שיש שמיעה של דלף קל עד בינוני שהמסתם לא נסגר עד הסוף. יש לי 2 שאלות בבקשה. אני סובלת מהמון פעימות מוקדמות)מטופלת בקרדיולוק בעיקר בגלל האאורטה( אבל מרגישה המון פעימות ביום, האם יש קשר למסתם זה נובע מזה? או מלחץ?)שרויה קצת בלחצים( והאם אצטרך ניתוח בסופו של דבר להחלפת האאורטה והמסתמים או שיש אנשים שיכולים לא לעבור ניתוח ולחיות ככה כל שארית חייהם? תודה לך כל טוב.הוסף תגובה
-
אק"ג לאשה בהריון (לת)
מוטי 29/12/2020 | 17:33היי שלום אשתי יש לה דופק לב 128 ואמרו לה שהיא צריכה לעשות אק"ג 24 שעות רציתי לדעת האם זה מסוכן דופק כזה ובשביל מה צריך אקג ואם יש באמת בעיות ח"ו מה עושים לזההוסף תגובה
-
סנקופה ואזו ואגאלית (לת)
בני 27/12/2020 | 21:12שךום. האם ניתן לקבל חיסון נגד קורונה לבעלי סנקופה ואזו ואגאלית? תודה.הוסף תגובה

עינת
12/01/2021 | 22:41
אבי מקבל קרדילוק פעמיים 5 מ"ג ופרדקסה פעמיים 150 בגלל פירפור פרוזדורים כרוני. התחסן נגד קורונה ואמור לקבל את הזריקה השניה. האם מותר לו ?
תודה!
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

יצחק
12/01/2021 | 20:12
בס''ד אמי תחי' מקבלת מולטאק למניעת פרפורי לב עונתיים, אלא שבמינון הרגיל של 400 פעמיים ביום זה מוריד לה מאוד את קצב הלב ואת לחץ הדם, ובמינון של פעם ביום [כעצת הרופא] זה אמנם יעיל מאוד אלא שכעבור כ-18-20 שעות מלקיחת התרופה היא שוב מפתחת לפעמים פירפורים, ולפעמים לחץ דם גבוה שיורד עם נטילת המולטאק. השאלה היא: האם למרות שאין קו חצייה על הכדור, מותר לחצות את הכדור ולקחת פעמיים חצי כדור ביום או פעם ביום כדור ובפעם השניה חצי כדור או שאסור בכל מצב לחצותו. העניין הוא שכאשר הדופק עולה היא לא מרגישה טוב עד לאחר כמה שעות מנטילת ה"מולטאק". והרופא שנתן לה אותו שמע על הכדור בכלל ממני, לאחר שדגרתי על האינטרנט וחיפשתי תחליף לצריבה, הוא לא הכיר את הכדור ולמד עליו באינטרנט תוך כדי ישיבה מולי. [ אין לי חלילה טענות עליו בהיות כדור זה די חדש, ולהיפך דווקא מעריך אותו בהיות והוא שיתף איתי פעולה נתן מיד את הכדור ועזר מאד לאמא] אך אני מחפש מישהו עם ניסיון רב יותר עם הכדור הזה, כי יש ממנו רק 400 מ''ג וצריך כנראה משהו ביניים, או לחילופין אולי להאריך בצורה כל שהיא את פעילותו בגוף בנטילת כדור אחד ליום, או לגרום לפינוי מהיר יותר בגוף וליטול 2 ביום, אציין שאמי בת 86 בריאה בדר''כ ופעילה, וברקע היפותירואידזם מטופל ויציב בדר''כ אם כי לאחרונה הועלה לה המינון. אינני יודע למי לפנות. אודה ואשמח לקבל עזרה בנידון
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

דנה
11/01/2021 | 21:07
שלום
תופעה מוזרה ?
ביום שבת בבוקר לפני שבועיים באופן פתאומי ולא הדרגתי חשתי שתי תופעות במקביל .
(מציינת שיום לפני לא היה כלום )
גזים לכודים כאילו הגוף שלי מתפוצץ בתוך עצמו . מעין גלי הדף קלים . כשבכל פעם שהצלחתי לשחרר אותם כל המערכת נרגעה .
במקביל שמתי לב לדפיקות לב משמעותיות ( לא מהירות ) פשוט חזקות מידי פעם וכאילו לא סדירות.
יש הלימה בין ריבוי גזים לתחושה ( כאילו הם מזינים האחד את השני ) . לעיתים יש תחושת לחץ בראש . קלה או מדומה לא יודעת.
יש ימים ולעיתים שעות רבות במהלך היום שהכל רגוע .
זה יותר בא לידי ביטוי במנוחה ודווקא תנועה ממש מעלימה את זה .
אני אחרי 15 הקרנות לצד שמאל . שד בכריתה מלאה ( לפני חודשיים ) בלי כימוטרפיה . טיפול הורמונלי . מרגישה מצוין . לא שמנה .
אין בעיה במאמץ .אבל כשזה קורה (כאמור בישיבה בכלל ) כאשני מדברת לעיתים יש תחושה קלה של שיעול ומעט ליחה . אין לי בעיה של נשימה והוצאת אויר מוגזמת דווקא מקילה .( עודף אויר בגוף... )
דוגרי , לא בא לי אחרי שנה של ברורים רפואיים להתחיל ברורים חדשים אם כי מניחה שאני בדרך לשם . רק רציתי לדעת האם יכולה להיות תחושת דפיקות לב שמקורה בכלל בגזים כלואים ? או להיפך ...
ממה להתחיל ?
( לשאלה אם קרה משהו ביום שלפני אז חוץ מאכילת חומוס בכמות שאני לא מורגלת בה הכל היה רגיל )
אשמח לכיוון
תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

ציפור
05/01/2021 | 20:00
עשיתי א.ק.ג.
הרופא אמר שהו תקין
יחד עם סאת ראיתי שכתב בגיליון הרפואי שלי
קצב סינוס צד שמאל מה זה אומר?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

מלי
04/01/2021 | 10:41
קצב בסיסי-סינוס
קצב לב מינימלי-45
קצב לב מקסימלי-119-ממוצע 67
הפרעות קצב חדריות- לא
הפרעות קצב על חדריות-pac's-7
הפעות הולכה-לא
הפרעות st-לא
מקווה שהבדיקה תקינה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

איילת
30/12/2020 | 06:54
שלום רב, לאור המקרים שבהם מתו כמה אנשים מבוגרים עם מחלות לב לאחר החיסון נגד קורונה, האם מסוכן לתת את החיסון לאשה בת 91 עם פרפור פרוזדורים? (מקבלת אליקוויס),
תודה מראש
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

שירן
29/12/2020 | 20:09
שלום ד"ר, הנני בת 33. לפני כחמש שנים אובחנתי עם מסתם דו צניפי בבדיקה מקרית.
בבדיקה נמצאה אאורטה מורחבת כ40 מ"מ. לפני שנה נכנסתי להריון וילדתי ולאחר הבדיקה ממדי האאורטה היו 44 מ"מ. האם זה יתכן שגדל בכל כך הרבה עקב ההריון ולידה?
בבדיקת סטטוסקופ נאמר לי שיש שמיעה של דלף קל עד בינוני שהמסתם לא נסגר עד הסוף.
יש לי 2 שאלות בבקשה.
אני סובלת מהמון פעימות מוקדמות)מטופלת בקרדיולוק בעיקר בגלל האאורטה( אבל מרגישה המון פעימות ביום, האם יש קשר למסתם זה נובע מזה? או מלחץ?)שרויה קצת בלחצים(
והאם אצטרך ניתוח בסופו של דבר להחלפת האאורטה והמסתמים או שיש אנשים שיכולים לא לעבור ניתוח ולחיות ככה כל שארית חייהם? תודה לך כל טוב.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

מוטי
29/12/2020 | 17:33
היי שלום אשתי יש לה דופק לב 128 ואמרו לה שהיא צריכה לעשות אק"ג 24 שעות
רציתי לדעת האם זה מסוכן דופק כזה ובשביל מה צריך אקג ואם יש באמת בעיות ח"ו מה עושים לזה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

בני
27/12/2020 | 21:12
שךום.
האם ניתן לקבל חיסון נגד קורונה לבעלי סנקופה ואזו ואגאלית?
תודה.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש