פורום טיפול שורש - עמוד 47
גולשים יקרים, מענה לשלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שתל או גשר יערה 20/05/2016 | 16:50רציתי לשאול עקרו לי שן טוחנת עליונה האם במקרה שאין לי מספיק עצם ויצטרכו הרמת סינוס לא עדיף גשר על פני שתל למרות שמשחיזים 2 שיניים והאם בהשחזה עושים טיפול שורש או שזה לא מחייב?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גשר מול שתל ד"ר טל קורן 21/05/2016 | 14:53אין ספק שלאורך זמן שתל יהיה יותר טוב. השחזות של שיניים יפגעו בשיניים, גשר לאורך זמן יטה יותר להכשל, עששות, שברים. יש היום טכניקות מתקדמות להרמת סינוס ללא פתיחת חלון צדדי. בהצלחה
שורש שהתפצל רמי 18/05/2016 | 11:35לפני כ-10 שנים עשיתי טיפול שורש בשן. לפני מספר חודשים בעת לעיסה נסדק השורש ורואים בברור את פיצול השורש בצילום רנטגן. השורש התפצל לכל אורכו וחלק מהשורש הוא בזוית 45 מעלות. האם אפשר לשקם שן שהשורש שלו התפצל?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבר בשן ד"ר טל קורן 18/05/2016 | 14:28לא ניתן לאחות שבר בשורש, צריך להוציא את החלק השבור , לעיתים יש מספיק חומר לשחזר על זה, לעיתים זה מחייב עקירה של השן . לפי מה שנשמע מהתיאור כבר צריך לעקור
מדידות לכתר והשחזת שן ניסים 17/05/2016 | 11:40לפני כיומיים עשיתי מדידה לכתר והשן הושחזה מאז יש לי כאבים בעת לעיסה במקום וכאב בחיניכיים בעת צחצוח האם זה נורמל?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בשן ד"ר טל קורן 17/05/2016 | 16:23אין פירוט האם השן עברה טיפול שורש או לא. בהכנה לכתר , השחזה , יכולה להיות פציעה מסויימת של החניכים, רוב לצורך המידות משתמשים בחוטי רטרקציה אשר יכולים לגרום לכאב לאחר מכן, כתר זמני יכול להציק באזור. וכל זה , ה "מסביב" לשן . יכולה גם להיות בעיה מסויימת בשן. כדאי לברר מול הרופא המטפל
רגישות בלעיסה עוז 14/05/2016 | 20:39אני אחרי טיפול שורש ואני עם מבנה ושבועיים הקרובים כבר אמור להיות לי כתר. בזמן לעיסה על השן המטופלת יש רגישות כמו כאב קל בתחילת הלעיסה אבל בהמשך הלעיסה זה נעלם מימה זה נובע?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בלעיסה ד"ר טל קורן 17/05/2016 | 16:20כאבים בלעיסה יכולים להיות בגלל השן ו / או בגלל החניכיים, תתכן דלקת חניכיים , דחיסת מזון , הפרעה נקודתית בסגירה ותנועות צדדיות. זה שזה עובר זה טוב , צריך לבחון את השיניים באזור , למעלה ולמטה
רגישות לחום לאחר טיפול שורש זמני שון 13/05/2016 | 01:31שלום לפני כמעט שבועיים עברתי טיפול שורש זמני (קלקסיל) בשן טוחנת אחורית. ובעוד שלושה ימים אני אמור לעבור טיפול שורש קבוע. (ככל הנראה הדלקת נוצרה בגלל סדק בשן,סדק שהיה זמן רב והייתי תחת מעקב של רופא שיניים בנושא) שלושה ימים לאחר הטיפול הכאבים פחתו וכמעט נעלמו. לאחרונה יש לי שוב רגישות לחום בשן הזו, וללא כאב חוץ מכאשר אני אוכל משהו חם. האם זה מעיד על חזרת הדלקת? (הבנתי שרגישות לחום זה סימן לדלקת במוך/שורשים) זה אומר שהטיפול שעברתי נכשל וצריך לחזור עליו שוב,ושוב להמתין עד לטיפול הקבוע? נ.ב. כמו כן יש לי כאב בשן העליונה מעל, ללא רגישות למתוק. האם יכול להיות שזה קשור לשן התחתונה או שאין כל קשר? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בחום ד"ר טל קורן 13/05/2016 | 15:15כאבים לחום מעידים על דלקת בעצב , יכול להיות שיש עוד תעלה ו / או שורש נוסף שעדיין לא טופלו ומשם הכאבים ויתכן שהגורם הוא אכן בשן העליונה. יש להסב את תשומת הלב של הרופא המטפל שלך כך שיוכלו לבדוק גם שן עליונה וגם את השן שמטופלת כרגע. בהצלחה
מה זה אומר מבחינת הטיפול בהמשך?שון 13/05/2016 | 18:18אציין שהתחיל גם כאב לא רק רק בחום לא כאב היסטרי, אבל כאב מעיק ומקרין כזה. בהנחה ויש תעלה שלא טופלה, זה לא רשלנות מבחינת הרופא שטיפל? איך מפספסים דבר כזה? והאם זה אומר שכעת אצטרך לעבור שוב טיפול זמני והטיפול שורש הקבוע יידחה? ההמתנה עצמה לא גורמת או מגבירה את הסיכון לנזק בשן? ברמת העקרון, כאב שיניים יכול להטעות ובעיה בשן תחחתונה תרגיש כמו בעיה בשן עליונה, ולהיפך? תודה רבה ושבת שלום
תשובת מומחה תעלה נוספת ד"ר טל קורן 13/05/2016 | 20:09יש שוני רב בין שן ושן לכל אדם ואדם. וזהו האתגר הגדול בטיפול שורש. היום ,הידע, והטכנולוגיה באים לקראתנו. ועם על זאת , לא מצליחים לטפל בכל התעלות וכל השורשים. מעבר לידע הרב והכרת הווריציות הרבות, שימוש באמצעי הגדלה ותאורה כדוגמת מיקרוסקופ טיפולי וכן צילומי תלתמימד , כדוגמת cbct מאפשרים לנו לדעת ולמצוא את התעלות והשורשים. ושוב אני חוזר, גם על כל הטכנולוגיה, אי אפשר תמיד לגלות והכל וגם אם מגלים, לא תמיד אפשר לנקות הכל. ועם כל המגבלות הללו, טיפול שורש הינו טיפול פרדקטבילי עם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים ולאורך שנים. אין תחליף לשן בריאה ועם זה, שם מטופלת יכולה להחזיק ולתפקד עשרות שנים. לגבי מספר טיפולים . לגבי טיפול שורש אנו לא מדברים על זמני וקבוע. יש שלב של טיפול שורש.ובסופו סתימת שורש. לעיתים לא ניתן לעשות זאת בטיפול יחיד והטיפול נמשך מספר טיפולים. בזמן הקצר של מספר שבועות לא תהיה פגיעה מהותית. תאונות תמיד עשויות להיות ושן עלולה להשבר בין לבין. מבחינת כאב בלסת עליונה ותחתונה , אכן לעיתים הכאב יכול לבלבל בהרגשה בין למעלה ולמטה.. בריאות
נימול באוזן לאחר טיפול שורש רועי 06/05/2016 | 21:06לפני כשבועיים התחלתי טיפול שורש ואני עדיין במשך טיפול מיום הטיפול החל לי נימול באוזן שמאל את הטיפול עשיתי בשן בלסת תחתונה בצד שמאל האם יש קשר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נימול באוזן ד"ר טל קורן 08/05/2016 | 19:42שלום רועי , בהחלט יכול להיות קשר בין השניים, שיניים תחתונות קרובות לעצב גדול שנמצא מתחת לשיניים התחתונות ויכול להקרין לאוזן. יש ליידע את הרופא המטפל , לעיתים צריך להחליף תרופה בתוך השן ולהמשיך בטיפול שורש. לעיתים יש צורך בטיפול סיסטמי כמו אנטיביויטיקה ו / או סטרואידים על מנת להוריד לחץ כתוצאה מבצקת אשר נוצרת באזור השן
תודה רבה על התגובה הנימול עבר ללא טיפולרועי 08/05/2016 | 23:16איך זה קורה?
תשובת מומחה הגוף מרפא ד"ר טל קורן 09/05/2016 | 08:28נהדר שעבר. בסופו של דבר הגוף מתמודד ומרפא חלק גדול של הדברים.. התרופות יכולות לזרז או לכוון לדרך מסויימת, אבל בסופו של דבר הגוף עושה את העבודה....
האם צריך טיפול שורש עמית 07/05/2016 | 15:17אני שוחק שיניים ,בשן שחשה לי שחוקה יותר מהאחרות ,הלכתי לרופא שיעשה לי הגבהה קלה עם קומפוזיט לבן (אני עושה כך לפעמים בכדי שתישחק ההגבהה ולא השן} משום מה אמרתי שיש לי רגישות בשן, הרופא לא אוהב את הקטע של ההגבהות בעיקר כשאני לא מסכים שבתחילה יוריד קצת מפני השן,עש/ה לי צילום ואמר שיש תחילתה של דלקת וצריך טיפול שורש. אבל האמת לא כואב לי בכלל ,האם יתכן טיפול שורש למרות שבכלל אין כאבי.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צורך בטיפול שורש ד"ר טל קורן 08/05/2016 | 19:38בצילום ניתן לראות אם יש דלקת בעצם שמקיפה את השן ולא בתוך השן עצמה. עפ הסימנים - תגובה לקור , חום גירויים אחרים אפשר להסיק את המצב של העצב והשן. לעיתים העצב יכול לעבור נמק , כלומר למות , ללא כאבים בכלל
טיפול שורש בשן בינה תמר 04/05/2016 | 12:46עברתי טיפול שורש בשן בינה לפני שבועיים.היה לי כתר על 4 שיניים והשן נרקבה מתחת לכתר.עדין עם כאבים חזקים אחרי אנטביוטיקה במשך שבועייםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב מהשן ד"ר טל קורן 08/05/2016 | 19:36אנטיביוטיקה היא יותר נגד חיידקים ולא בהכרח נגד כאבים. אני לא יודע אם כבר סיימתם את הטיפול או עדיין במהלך הטיפול. יש צורך במשככי כאבים , אקמול , NSAIDS - נורופון וכו , הכל בהתאם למצב הבריאותי הכללי ומה שניתן אם הכאב לא עובר מומלץ לחזור לרופא המטפל ולבדוק את העניין. בהצלחה
מומחה לטיפולי שורש רון 03/05/2016 | 23:32שלום איך ניתן לדעת האם רופא שיניים הינו מומחה מוסמך לטיפולי שורש. נכנסתי לאתר של הסתדרות רופאי השיניים, שם נכתב: מומחה באנדודונטיה (טיפול שורש) הוא רופא שיניים אשר עבר הכשרה נוספת של לפחות שלוש שנים בלימודים מתקדמים בנושאים הקשורים באבחון ובטיפול במחלות מוך השן. בסיום ההכשרה הוא עבר מבחנים ארציים וקיבל רישיון מומחה ממשרד הבריאות. אך כשעשיתי חיפוש למשל באזור ירושלים, מופיעים בכל אזור ירושלים בסך הכל 12 רופאים מומחים לטיפולי שורש. לעומת זאת לפי דפי זהב יש מעל 100. http://www.ida.org.il/?pageType=19&langId=1¶mIds=%2Con_355&scope=323¶meterSearch= תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מומחה לטיפולי שורש ד"ר טל קורן 04/05/2016 | 00:07מומחה לטיפולי שורש ומומחים בכלל ברפואת שיניים , הם אותם רופאים אשר עברו הכשרה נוספת ועמדו בבחינות מטעם משרד הבריאות . יש בארץ כ 100 מומחים לטיפולי שורש , ולכן כ 12 באזור ירושליים הוא מספר הגיוני. דפי זהב זה אתר פרסומי , ישנם רופאים רבים אזר עוסקים רק בטיפולי שורש , אולם הם לא מומחים לטיפולי שורש כי הם לא עברו את ההכשרה האמורה. הצגה כאילו הוא מומחה היא עברה על החוק והטעיה. ישנם מילים דומות אשר יכולות להטעות כגון - מורשה , מתמחה ב (שזה משהו קיים וזה הסטטוס של אותו רופא אשר נמצא כרגע בתוכנית רשמית של התמחות , אולם אסור לפרסם את זה ומתמחה יודע את זה וסביר להניח שלא יעשה כן) . מכל זה שלא ישתמע חלילה שהרופאים לא טובים . מתוקף היותם רופאים , הם יכולים לעשות טיפולי שורש .ישנם כאלה שעוסקים רק בזה והם ברמה מאוד גבוהה הן של ידע והן של מיומנות, לעיתים אף יותר מרופא מומחה . אולם , הם לא מומחים ואסור להם חוקית להציג את עצמם כמומחים או להטעות במשהו דומה. הגוף אשר אוכף זאת זה משרד הבריאות. באתר של משרד הבריאות יש רשימה של כל הרופאים ולצד הרשיון , מצויין האם יש מומחיות. וכמובן , כפי שציינת האתר של הסתדרות לרפואת שיניים בישראל.
כאבים לאחר טיפול קלקסיל דניאל 03/05/2016 | 00:16שלום בשן האחרונה בלסת התחתונה יש לי מזה שנים כאבים בלעיסה יש לי שם סתימה גדולה, וכמה פעמים נעשו חידושי סתימה. לפעמים גם רגישות למתוק, אבל רגישות לקור תמיד יש. אובחן שיש לי סדק בשן, אך לא ידוע עומקו. לאחרונה החלו כאבים באזור השן גם לא בזמן לעיסה, כמו כן רגישות גדולה כשאכלתי משהו חם. הכאב מקרין ללסת התחתונה, וכן מדי פעם עם תחושת פעימות דופק בשן. כמו כן בניקוש קל על השן יש תגובת כאב. אתמול הייתי אצל רופאת שיניים שבדקה ועשתה צילומים, המליצה על טיפול שורש דחוף במרפאה, ועל אנטיביוטיקה מוקסיפן 500 מ"ג 3 ביום למשך שבוע. בהמשך היום זומנתי למרפאה למומחה לטיפולי שורש, ובוצע טיפול קלקסיל, ולחזור בעוד שבועיים לטיפול שורש. ושמבחינת הסדק, יש בשורה טובה, הוא לא מגיע ללשכה (זה היה לשונו) כמו כן הרופא טען שאין צורך באנטיביוטיקה. רציתי לשאול בבקשה: א. איך עלי לנהוג בקשר לאנטיביוטיקה? כאשר יש סתירה בין הרופאים. עדיף להחמיר ולקחת? ב. יש לי עדיין כאבים, כולל מסביב לשן, אני מרגיש את הכאב גם בנגיעה בלסת (אבל אני לא רואה אודם או משהו חריג בחניכיים ליד השן). האם זה מצביע על משהו או תגובה נורמלית לאחר הטיפול קלקסיל? כמה זמן יכול להימשך הכאב? מתי כאב צריך להדליק נורה אדומה ולחזור לרופא? ג. לא ממש הצלחתי להבין מה יש לי בשן, הרופא ביצע את ההרדמה על דעת כן שאין חיות בשן, ובהמשך היתה רגישות גבוהה והוא הוסיף חומר הרדמה, אז למה בעצם היה צריך טיפול שורש? סליחה על האריכות. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה סדק כותרתי וטיפול ד"ר טל קורן 03/05/2016 | 01:40מה שאתם מתארים אופיני למצב שיש סדק בכותרת של השן אשר מגיע לכיוון העצב של השן. כתוצאה מכך ולאורך הזמן נוצר גירוי של עצב השן אשר גרם לדלקת בלתי הפיכה,אלו התחושות של רגישות לחום, הקרנה, דופק וכו.. בשלב מסויים , העצב עובר תהליך של נמק וחיידקים נכנסים פנימה ומזהמים את השן. מכיוון שהשן שנפגעה היא בעלת מספר שורשים והשבר מגיע מכיוון מסויים. התהליך לא השפיע על כל העצב של השן בצורה דומה. יהיו חלקים בשן אשר בתהליך נמק, אזורים עם דלקת בלתי הפיכה , ואזורים אפילו בריאים. אולם ברגע שזה קורה,הכיוון הוא לכיוון אחד.. הרס שלם של העצב ,נמק וכניסה של חיידקים. התהליך יכול להיות מלווה בכא כזה או אחר לעיתים גם שקט לגמרי.הצלחה של טיפול שורש תלויה במצב השן כלומר, בשן שהיא כבר מזוהמם, ההצלחה נמוכה יותר. ולכן ככל שיקדימו את טיפול השורש , כך ייטב. השימוש במימת הסידן, קלקסיל זה חומר ספציפי מהמשפחה הזאת, הוא בין היתר חומר נגד חיידקים.אני לא יודע בוודאות מה מצב העצם אצלכם בשן אם רק דלקתי, שיכול להיות מאוד כואב , אבל סטרילי, או שכבר בחלק היה כבר נימקי ומזוהם. אם נאמר אחרי שהוחל בטיפול השורש שאין צורך כנראה שלא היה זיהום ולא היו השפעות סיסטמיות, חום , בלוטה נפוחה וכו. ולכן למעשה השימוש בקלציום הידרוקסיד, מימת הסידן , הוא טיפול אנטיבקטריאלי בתוך השן. במידה ויש כאבים, אפשר להעזר במשככי כאבים כמו אקמול, נורופן .במידה ואין מניעה לקחת בגלל בעיות רפואיות. הכאב יכול לקחת מספר ימים. במידה ואין הטבה או חלילה החמרה, יש לבדוק עם הרופא המטפל. בהצלחה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד