פורום סרטן ריאות - עמוד 43
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
סרטן ריאה עם גרורה בכבד סיגלית 14/04/2019 | 12:20אבי בן 77 סרטן בריאה השמאלית תאים קטנים.לחר שני טיפולי כימו.היום יעבור סיטי.בבדיקה המלוקולרית רק הPDL1 חיובי אך מאחר שהוא סובל מדלקת פרקים האונקולוג לא ממליץ עלטיפול שונה.מהי התרופה שהמלצתה?למי היא מתאימה?האם מומלץ לעבור טיפול בקרינה איזה טיפול מומלץ לגרורות בכבד .תודה סיגליתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 14/04/2019 | 18:24ברגע שיש גרורןת לכבד אז אין מקום לקרינה לריאה . הטיפול לגרורות לכבד הוא אותו טיפול שהאבא מקבל . האימונותרפיה דאני ממליץ למחלה זו זה טיסנטריק אך במקרה של דלקת פרקים הייתי נזהר מאימונותרפיההוסף תגובה
גידול תאים קטנים בריאה וגרורה לכבדסיגלית 14/04/2019 | 18:53תודה על התשובה.על כמה מחזורי טיפול כימו אתה ממליץ?איזו הדמייה סיטי?pt-ct?או mri? אחרי כמה מחזורים מומלץ לעשות את ההדמייה ?תודההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 15/04/2019 | 09:43סהכ 6 מחזורי כימו מספיק ct כל 3 חודשיםהוסף תגובה
תסמינים לסרטן ריאות אסף 09/04/2019 | 21:18ערב טוב. אתחיל מכך שאני בן 37 ומעולם לא עישנתי. מזה למעלה מ- 6 שבועות אני סובל משיעול כרוני המלווה בליחה. ניגשתי לרופא המשפחה מס' ימים לאחר שהתחלתי להרגיש לא טוב והוא קבע שמדובר בסינוסיטיס. לקחתי אוגמנטין 875 פעמיים ביום במשך 7 ימים ולא חל שום שיפור. חזרתי לרופא המשפחה והוא נתן לי הפניה לצילום רנטגן חזה. נתבשרתי שיש לי דלקת ריאות ורופא המשפחה נתן לי מרשם לשני סוגים שונים של אנטיביוטיקה, כאשר סוג אחד לקחתי 7 ימים פעמיים ביום וסוג נוסף 10 ימים פעמיים ביום. גם זה לא שיפר את מצבי. מדובר בהתקפי שיעול חריפים אשר גורמים לי להאדים בפנים תוך כדי ועד לפני שבועיים פחות או יותר היו לי כאבים עזים בחזה והתחושה הייתה שלא מדובר בכאבים באזור הצלעות אלא בשרירי החזה.אמש, בזמן נסיעה באוטובוס, החלתי לפתע לדמם מהאף. בנוסף, התחלתי להרגיש צרידות מציקה בימים האחרונים ואני סובל מאדמומיות מאוד ניכרת לעין באזור הפנים. רופא המשפחה נתן לי הפניה לצילום CT וציין על טופס ההפניה שזה דחוף. התקשרתי לקבוע תור ונתנו לי לאמצע יוני. האם התסמינים שציינתי עלולים להיות אינדיקציה לסרטן ריאות? איך מזרזים הפניה לצילום CT?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 14/04/2019 | 18:26שיפנה אותך דרך מיון זו דרך אכי קצרה אסור לחכות עד יוני רב הסיכוי שזה דלקת ריאות אך הסיפור שלך מחייב בירור מהירהוסף תגובה
סרטן ראה גד 09/04/2019 | 10:09אני בן 17 מעשן מזה שנתיים בזמן האחרון אני חווה קושי בנשימה עמוקה ומדי פעם דקירה בחזה כמו כן דפיקות לב מוגברות וסחרחורות בעיקר במעבר מהרחוב למקום סגור אך לארק בנוסף אני מרגיש עיפות חריגה במשך היום וכל הזמן רוצה לישון האם יש אפשרות לסרטן ראה?תודה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 09/04/2019 | 20:19זה תסמינים כלליים ולאו דווקא קשורים לסרטן ריאה.הוסף תגובה
תוצאות CT של אבי טל 25/03/2019 | 10:55בסריקת המדיאסטינום: הלב אינו מוגדל הסתיידויות בכלי הדם הכליליים. ריבוי של קשריות לימפה מעט מוגדלות בכל התחנות המדיאסטינום ובשערי הריאות. לא הודגם תפליט פלוירלי עיבוי של פלאורה פרא קוסטלית אחורית דו צדדית בעיקר משמאל. קונסולידציה ריאתית עם מרכיב של תמט באונה תחתונה משמאל. הסתיידויות בתוך הממצא ללא עדות ברורה לממצא אנדוברונכיאלי. אודה להסבר הממצאים. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 08/04/2019 | 16:02הממצאעם בלתי ספיציפיים ממליץ ייעוץ רופא ריאותהוסף תגובה
Small cell לורין וייס 27/03/2019 | 21:30שלום ד״ר, אמא שלי אובנה בסרטן תאים קטנים, לא אובחנו גרורות. ראיתי את התכנית שבה דיברת על טיפול חדשני לסרטן מסוג תאים קטנים. אשמח לדעת איך אוכל לדעת האם אמא שלי מתאימה לטיפול ולמי אוכל לפנות בנושא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 08/04/2019 | 15:59הטיפול הנל מתאים רק לחולים עם מחלה מפושטת גרורתית ולא מוקדמתהוסף תגובה
תסנין ריאתי בל 28/03/2019 | 17:17בעקבות שיעול כבד עשיתי צילום ריאות התשובה הראתה ,שיש הצללה סמיכה בבסיס הריאה הימנית, אין עדות לתפליטים פלאורלים,אין עדות להרחבת המדיאסטנים , ללא גודש. הממצא יכול להתאים לתסנין ריאתי. שאלתח היא: מה זה תסנין ריאתי ? ממה הוא נגרם, ומה הוא יכול לגרום. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 08/04/2019 | 15:58הכוונה לזיהום / דלקת ריאותהוסף תגובה
פענוח CT המודאגת 01/04/2019 | 16:36שלום רב, ד"ר, עשיתי בדיקת CT, מה המשמעות של הממצאים הבאים: קשרית בגודל 5 מ"מ על הסדק המינורי מימין. עיבוי פלאאורלי קל בפסגות. המנגיומות בגופי חוליות 10D, 12D, מוקד לוצנטי זעיר בגוף 9D. בברכה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 08/04/2019 | 15:23הקשרית בריאה קטנה מדי לאפיון מומלץ מעקב .המנגיומה בחוליה זה ממצא שפירהוסף תגובה
קיטרודה ושיעול הבודקת 08/04/2019 | 14:16האם טיפול בקיטרודה גורם לשיעול טורדני ומציק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 08/04/2019 | 15:22בגדול לא אך יכול לגרום באפו נדיר לפנוימוניטיס שזה דלקת ריאות לא חיידקית שמתאפיינת בקוצר נשימה קשההוסף תגובה
CT ריאות קובי יהלום 02/04/2019 | 10:31אני בן 70 סובל מקוצר נשימה חריף כבר הרבה שנים הריאות שלי עובדות ב40 אחוז בגלל תאונת דרכים שבתאונה הצלעות קרעו לי את הריאות זה היה לפני 7 שנים בשנה האחרונה המצב מחריף הולך כמה מטר ומתנשף כמו קטר עשיתי סי טי האיבחון זיהום בריאות נתנו לי אנטיביוטיקה ואמרו לי לחזור על הסיטי בעוד חודש האם בגלל הזיהום לא הבחינו בגידול שאולי יש לי כי האנטי ביטיקה לא עזרה אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הוספהקובי יהלום 02/04/2019 | 10:38בסיטי גילו כתמים בריאות מה זה אומר האם זה בגלל הזיהום או בגלל משהו אחרהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 07/04/2019 | 18:57כנראה למעקב לאחר השפעת האנטיביוטיקההוסף תגובה
קו 1 או 2 סיון 19/03/2019 | 16:58ד"ר אגבאריה צהריים טובים, קודם כל ולפני הכל אני רוצה להודות לך ושוב להודות לך שהרגעת אותי השבוע שלקחתי את זה בקלות במיוחד שגילינו את הגרורות בהתחלה ושיש טיפול. אשמח לעצתך, מחר יש לנו תור לאונקולוג ואני די בטוחה שיעביר את אבא לקו 2. למה עדיף לעשות הקרנות והמשך כדור ולא לעבור לקו 2? לא מפחיד שימשיכו הגרורות?? תודה מראש!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 19/03/2019 | 17:05קודםמכל לא בטוח שימליץ על קו שני כל עוד המחלה התקדמה בצורה מינימלית כזאת במח - מומלץ קרינה ממוקדת והמשך אותו קו עמ לא לבזבז קו טיפולי ולשמור שאר הקווים להמשך.הוסף תגובה
תגובהסיון 19/03/2019 | 17:15לא מפחיד לחכות עד שיהיו עוד גרורות? אולי הקריזו הפסיק פשוט לעבוד? אני גם בדעה שחבל לבזבז קו. אתה מכיר מקרים כאלה? סיוןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 19/03/2019 | 17:22ודאי מכיר יש לי שני מטופלים לפחותהוסף תגובה
תגובהסיון 19/03/2019 | 17:25קודם כל ולפני הכל אני רוצה להודות לך שאתה זה שתמיד נותן לי מענה מהיר לכל השאלות. טוב שיש אדם גדול כמוך שמבין אותנו המשפחות שלא פחות קשה לנו. אשמח לדעת אם קיבלת את מה ששלחתי לך אתמול. דבר שני, מטופלים כאלה שהיה כמו אבא? עם המוח? כמה זמן מחזיקים עם הקריזו? אופטימיות באה רק ממך!!הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 20/03/2019 | 07:57תודה סיוון - קיבלתי את המשלוח, מעריך זאת מאד לדבי המצב של אבא שלך יכול להיות שהקריזוטיניב יחזיק עוד הרבה חודשים ואפילו מעל לשנההוסף תגובה
תגובהסיון 20/03/2019 | 09:47ומה עם הגרורות המוחיות? מי מבטיח לי שהגרורות האלה לא יחזרו או יהיה יותר חלילה גרוע? ולמה אומרים שמי שיש לו ALK לא עושים יותר הקרנות אלה מעבירים לכדור הבא. מה אני יכולה לומר היום לאונקולוג כדי שלא יעביר אותו קו?? ממש מתוסכלת כברהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 20/03/2019 | 10:14בואי תחכי לשיחה היום עם האונקולוג שלכם ונדבר סיווןהוסף תגובה
חזרנו מהאונקולוגסיון 20/03/2019 | 13:20ד"ר אגבאריה צהריים טובים חזרנו מהאונקולוג הוא גם אומר להמשיך קריזוטיניב ועל הגרורות אמנם ראה פענוח מאסף הרופא אך את הדיסק לא ראה כי הייתה בעיה במערכת אמר שקודם רוצה לבדוק זאת כמו שצריך ואז יחליט מה לעשות למרות שלדעתו הקריזו ברוך ה עושה את העבודה שלו. אני מפחדת שלא יאשרו לאבא את הכדורים כי רשום 2 גרורות האם מהמקרים שאתה מכיר הייתה בעיה שהצריכה לחכות עד אחרי ההקרנות? תודה מראש! סיוןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 20/03/2019 | 13:48לא תהיה שום בעיה באישור התרופההוסף תגובה
הקרנה למחסיון 25/03/2019 | 22:04ד"ר אגבאריה ערב טוב אישרו לנו ברוך ה את הכדורים. קיבלנו אישור לרדיוכרורגיה לפי קוד g00s8. האם זאת הקרנה ממוקדת או לכל הראש?? למה לצפות אחרי הקרנה כזאת בבקשה?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 07/04/2019 | 18:55זוהי הקרינה בדכ אין תופעות לוואיהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
גודש
טיפולים וניתוחים קשורים
-
משאף
-
קילוף מעטפת ריאה
בדיקות קשורות
-
רמת מטבוליט 6-MMP של אימורן בדם
-
ביופסיה שד
תרופות קשורות
-
אלדסלאוקין
-
טטראציקלין
מונחים קשורים
-
אגרנולוציטוזיס
-
אגוניסט

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס