שד שאלה
פורום סרטן השד
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שד שאלה שלי 16/08/2019 | 18:29דר שלום, בהמשך לשאלה ששלחתי כאן בעבר אודה לל אם תוכלי להשיב לי על שאלה נוספת הנובעת מהתפתחות הדברים, בת 40 ללא ילדים וללא סיפור משפחתי של סרטן השד. בעקבות תחושה של בלוטה/גוש בבית שחי ימין הופניתי ל us וממוגרפיה..בתי השחי נמצאו תקינים ובשד הימני הודגמו שתי ציסטות וקישרית שלטענת הרדיולוגית שפירה ויש להישאר במעקב בעוד מספר חודשים. שבוע אחכ עדיין מרגישה את הבלוטה בבית שלי ימין לא הייתי רגועה וניגשתי לכירוג מומחה שד שפועל במכון שד באחד מבתי החולים המוכרים. בדק אותי ידנית אמר שהכול תקין עד שהראיתי לו בדיוק איפה הבלוטה. הוא אמר שהוא מרגיש אותה וכתב בתוצאות הבדיקה הידנית: ״ בית שחי ימין מעל הפקטורליס בחלקו הפנימי נמוש גוש בקוטר 1 סמ מתאים קלינית לבלוטה מוגדרת רכה, מעט רגישה, ניידת קרוב לודאי ראקטיבית״. הוא הפנה אותי לסונר מכוון פעם נוספת עכשיו וביקש שאסביר לרדיולוגית בדיוק את המיקום וביקש בעוד 3 חודשים ליזור שוב על הסונר לוודא שנעלם. לטענתו זה קשור לדאודורנט ויש להפסיק את השימוש בדואודורנט שאני משתמשת (ספיד סטיק) וכשאמרתי שאני מסירה שיער בשעווה ביקש להפסיק גם עם זה. לטענתו הגוש הנימוש קשור לזה. לציין שהוא לא התרגש מזה , וכששאלתי אם זה יכול להיות סרטני ואם יש לי ממה להיות מודאגת אמר שככל הנראה לא סרטני. אני לחוצה ומודאגת עד שיגיע התור לסונר. האם תוכלי להסביר לי מה פירוש הדברים שהוא כתב בקשר לבלוטה (ראקטיבית? רכה? ניידת). והאם יש סיכוי שזה יכול להיות לימפומה בגלל שהבלוטה נפוחה ולפעמים מרגישה דקירות. (אין תופעות אחרות כמו חולשה או איבוד תאבון ולפני שבוע עברתי בדיקות דם). דר האם זה יכול להיות מדאודורנט? האם בליטה כזו יכול להעיד על לימפומה? אשמח אם תוכלי להשיב לי אני לא רגועה. תודה ושבת שלום
תשובת מומחה תשובה ד"ר נעה אפרת בן ברוך 17/08/2019 | 18:08בלוטה רכה ותגובתית היא בלוטה שממששים עקב דלקת או גירוי כמו הסרת שיער בשעווה או דלקת גרון. אני לא חושבת שיש לך לימפומה אני לא חושבת שאלו שאלות שניתן לענות עליהן בפורום
שאלת המשךשלי 19/08/2019 | 07:01ד״ר שלום, ראשית תודה על המענה המהיר. שנית, מהקשת לברר עמך האם יש הבדל בין בלוטת לימפה שמתאימה קלינית לבלוטה ראקטיבית (לדעת הכירוג) לבין בלוטת לימפה מוגדלת עקב גוש בשד? אמנם עברתי us וממוגרפיה שהעידו על שתי ציסטות, אבל אני חוששת שמה פספסו משהו בשד שמשפיע על הבלוטה. אשמח אם תוכלי להסביר לי מה המשמעות של סונר מכוון והאם יש סיכוי שמפספסים בממוגרפיה או בסונר. (צפיפות שד ביראד 3). והאם יש הבדל בין הבלוטות כאמור. קבעו לי תור רק לספטמבר לסונר וההמתנה מורטת עצבים
תשובת מומחה תשובה ד"ר נעה אפרת בן ברוך 19/08/2019 | 07:35צר לי. אין לי יכולת להמשיך בדיון הזה. איני חושבת שיש מקום לדאגה. אם אינך מסוגלת להמתין נסי להקדים את התור. אולי דרך ביטוח משלים או ביטוח פרטי
תיקון טעות-צפיפות שד ביראד 2שלי 19/08/2019 | 09:11ד״ר שלום, ראשית תודה על המענה המהיר. שנית, מהקשת לברר עמך האם יש הבדל בין בלוטת לימפה שמתאימה קלינית לבלוטה ראקטיבית (לדעת הכירוג) לבין בלוטת לימפה מוגדלת עקב גוש בשד? אמנם עברתי us וממוגרפיה שהעידו על שתי ציסטות, אבל אני חוששת שמה פספסו משהו בשד שמשפיע על הבלוטה. אשמח אם תוכלי להסביר לי מה המשמעות של סונר מכוון והאם יש סיכוי שמפספסים בממוגרפיה או בסונר. (צפיפות שד ביראד 3). והאם יש הבדל בין הבלוטות כאמור. קבעו לי תור רק לספטמבר לסונר וההמתנה מורטת עצבים
תשובת מומחה תשובה ד"ר נעה אפרת בן ברוך 20/08/2019 | 14:29כפי שאמרתי הדיון הזה הוא מעבר ליכולתי לענות בפורום שוב, איני חושבת שיש מקום לדאגה אך אם את עדיין מודאגת היפגשי עם רדיולוג או כירורג פנים אל פנים
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סרטן השד
בדיקות קשורות
-
MRI שד
-
ביופסיה שד
-
צילום שד
תרופות קשורות
-
ראלוקסיפן
-
אולפריב
-
פולווסטראנט
רופאים בתחום

פרופ' אילן רון אונקולוגיה
5 ( 11 חוות דעת )
"פרופ׳ רון הסביר בסבלנות רבה את מהלך הביקור, שלב רישום הפרטים, הבדיקה הרפואית והסיכום, וכל זאת באדיבות יוצאת דופן. גילה כלפיה אמפתיה אמיתית, עורר בה חיוך והעניק לה תקווה חדשה בזכות הטיפול ההורמונלי שהמליץ. המפגש התנהל באופן מקצועי, באווירה נעימה ומרגיעה. אני ממליץ בחום על פרופ׳ רון, אדם מיוחד במינו ורופא מעולה, בעל אישיות מקרינה, ניסיון וידע רב, המשלב מקצועיות גבוהה עם יחס אנושי מרגש.]"

מרפאת תל אביב מדיקל קליניק נוירוכירורגיה
מרכז רפואי פרטי בתל אביב המאגד רופאים בכירים ומומחים מובילים עם רפואה מתקדמת יחס אישי וליווי מקצועי לאורך הדרך
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן השד
בפורום סרטן השד ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום סרטן השד

מערכת אינפומד