פורום סרטן המעי הגס - עמוד 66
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בוולפסון (ושט, קיבה, לבלב, כבד, מעי דק, מעי גס, רקטום, אנוס, גידולים נוירו אנדוקריניים ו-GIST).
בוגר התמחות באונקולוגיה, מרכז הסרטן ע"ש דוידוף, בי"ח בילינסון בפ"ת.
מומחה ברפואה פנימית, פנימית ג' שיבא.
בעל נסיון קליני רב ברפואה פנימית ובאונקולוגיה. שילוב זה מאפשר מתן טיפול כוללני ועדכני במחלת הסרטן, בסיבוכי הטיפולים במחלה ובבעיות פנימיות שאינן קשורות ישירות במחלה ולכן נותרות לעיתים קרובות ללא מענה בחולים אונקולוגיים (חולי סרטן עם מחלות לב, סכרת, מחלות נוירולוגיות, מחלות ראומטיות).
דובר שפות:
עברית, אנגלית, יידיש.
* ד"ר רונן ברנר מנהל באינפומד את פורום סרטן הלבלב ופורום סרטן המעי הגס.
-
התעבות הרקום
נועה 22/04/2013 | 12:06שלום, לאימי התגלה התעבות ברקטום וכתוצאה מכך יש קושי ביציאות כי יוצא ממש מעט, ובנוסף גם יש לה טחורים. השאלה אם ניתן לעשות משהו בעניין שיהיו יציאות נורמליות והיא לא תסבול? כי היא סובלת מאוד. תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
יש משחות להקלה ולטיפול
יוליה 22/04/2013 | 18:56אחת שאני מכירה היא משחה מתמציות רימון מוכרים אותה בבית טבע בריאות, שוב זה תלוי מה המצב אצלה, הבנתי, המשחה הזו מתאימה למי שלא עשה ניתוחים. יש להם עוד ערכות אני מאוד ממליצה להסתכל ולראות מה מתאים לה רק בריאות :]הוסף תגובה
-
התעבות הרקטום
דר זיו 22/04/2013 | 19:59איך אובחנה? יש צורך לברר משמעותה כולל לקיחת ביופסיה. הטחורים בשלב זה לא מענינים. האם עברה קולונו סקופיה או לפחות רקט ולסקופיה ?הוסף תגובה
-
התעבות הרקטום
נועה 22/04/2013 | 22:52היא אובחה עם סרטן בכיבה עם שלוחות ל-2 השחלות. הוציאו לה את הכל לאחר מכן עשתה טיפול מונע היא החלימה ולאחר שנה מצאו אצלה מיימת בבטן והרופאים טוענים שהסרטן חזר. היא מטופלת כרגע בכימותרפיה. היא עשתה סיטי כולל לאחרונה ומצאו שיש התעבות באזור הרקטום. מה אתה ממליץ לעשות על מנת שלא תסבול כל כך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נועה
דר' רונן ברנר 22/04/2013 | 23:39הסיטואציה שאת מתארת מורכבת. האונקולוג המטפל צריך להעריך אם אמנם קיימת הפרעה מכאנית בהעברת הצואה באיזור הרקטום. אם אכן זה כך יש פתרונות כמו החדרת מרחיב לאזור (סטנט) או ניתוח. בכל מקרה, אתם צריכים לידע את האונקולוג המטפל על הקושי בהעברת צואה בהקדם.הוסף תגובה
-
-
סרטן מעי גס עם גרורות בכבד
אורלי 28/01/2013 | 13:51לאחי גילו גידול במעי גס עם גרורות בכבד לפני כשנה, מאז הוא מקבל טיפול כימי שלפי CT האחרון הראה שיפור עצום. האם יש מצב שיצטרך לקבל טיפול כימי כל החיים??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' רונן ברנר 29/01/2013 | 19:48שלום אורלי. כשיש גרורות כבדיות של סרטן מעי גס שלא ניתן לנתחן, נחוץ טיפול כימי או ביולוגי שמטרתו למנוע את התקדמות המחלה. באופן כללי, טיפול זה ניתן כל עוד הוא עוזר.הוסף תגובה
-
סרטן מעי עם גרורות בכבד
אורלי 29/01/2013 | 19:54הוא מקבל טיפול כימי וביולוגי, ויש שיפור ניכר בכבד ובמעי ב-CT האחרון. השאלה אם הוא יסיים את הטיפולים הוא יצטרך לקבל סוג של טיפול מניעתי לכל החיים??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' רונן ברנר 29/01/2013 | 20:17אם המחלה לא ניתנת לכריתה מלאה בניתוח, פרט למצבים לא שכיחים בהם ניתן לבצע הפסקה בטיפול ומעקב עד התקדמות מחלה, החולה יקבל טיפול כל המשך חייו.הוסף תגובה
-
סרטן מעי עם גרורות לכבד
אורלי 29/01/2013 | 20:26טיפול כימי כל חייו או טיפול מניעתי שונה??? והאם זה עדיין יהיה דרך הוריד או בכדורים?? תודה על התגובות!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גרורות בכבד
דר' רונן ברנר 30/01/2013 | 21:51טיפול כימי או ביולוגי לכל חייו. במילה מניעתי משתמשים במצב שעדיין אין מחלה. אצל אחיך מדובר בטיפול במחלה קיימת. ניתן לקבל טיפולים כימיים או ביולוגיים מסוימים גם דרך הפה כך שלא משנה מהי דרך המתן.הוסף תגובה
-
סרטן מעי עם גרורות בכבד
אורלי 30/01/2013 | 21:54הבנתי, תודה רבה!הוסף תגובה
-
בדיקת לטיפול מותאם אישי
KRAS nfo 17/02/2013 | 13:58היי אורלי, ישנה בדיקה גנטית חינם שאפשר לעשות כדי לראות אם טיפול מותאם אישית רלוונטית לגבי החולה. מידע על בדיקת KRAS אפשר למצוא כאן https://www.facebook.com/KrasInfoהוסף תגובה
-
-
בדיקת קולונוסקופיה (לת)
אבי 17/04/2013 | 14:41אני צריך לעשות ביום ראשון את בדיקת קולונוסקופיה. יש לי כמה שאלות בנוגע להכנה לבדיקה: איזה מזון אני יכול או לא יכול לאכול לפני הבדיקה? הביאו לי לשתות משקה ואמרו לי שהוא מרוקן, אחרי שאני מסיים לשתות אותו, מה עליי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פענוח תוצאות קולונסקופיה
ניצן 12/04/2013 | 15:46אתמול עברתי בדיקה, אנא עזרו לי בפענוח תוצאות הבדיקה: גוש פוליפודי 2 סמ עם התכייבות ( למה הכוונה ) 10 סמ מאנוס , פוליפ שטוח 2 סמ סמוך לאנוס, פוליפ ססילי0.6 סמ 5 סמ מאנוס . האם הממצאים סרטניים ? מה הכוונה לאנוס ? מה הטיפול הבא ? נשלחתי לבצע ct בטן וחזה ו trus. אנא תשובתכם , תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קולונוסקופיה
דר' רונן ברנר 12/04/2013 | 16:07שלום ניצן. האנוס הוא פי הטבעת ובכדי לדעת על אילו ממצאים מדווחים, מציינים מה העומק שלהם מפי הטבעת. ראו 3 ממצאים, במרחקים שונים מהאנוס. אחד מהם מכויב, כלומר בפני השטח שלו יש כיב, פצע. בהמשך מן הסתם כתוב שנלקחו ביופסיות. רק התשובה המיקרוסקופית של הביופסיות תקבע אם מדובר בסרטן ולפיה מחליטים איך ממשיכים בטיפול.הוסף תגובה
-
המשך..
ניצן 12/04/2013 | 16:22במידה התשובה תהיה שזה לא סרטני , האם יש צורך בניתוח להסרה ? מהו המשך הטיפול ? תודה על התשובה המהירההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסרה
דר' רונן ברנר 12/04/2013 | 20:44גם פוליפים לא ממאירים דורשים הסרה. במידה ואין אפשרות להסירם במסגרת הקולונוסקופיה, עושים זאת בניתוח.הוסף תגובה
-
תודה
ניצן 13/04/2013 | 01:47תודההוסף תגובה
-
בדיקה
ניצן 15/04/2013 | 16:25איפה עושים בדיקה טרנס רקטלי ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
US טרנס רקטלי
דר' יחיאל זיו 15/04/2013 | 19:19במכוני גסטרו של בתי החולים.הוסף תגובה
-
תודה
ניצן 16/04/2013 | 21:42תודההוסף תגובה
-
-
צ'יסטה בלבלב בגודל של 1.7 מ"מ
אסתי 09/04/2013 | 15:20ד"ר שלום, אימי עשתה היום אולטרסאונד על הבטן לאחר שבבדיקת דם שעשתה גילו איזה אנזים (שאני לא זוכרת את שמו, ואני גם לא רוצה לשאול את אמא כדי לא להדאיג אותה), גבוה קצת. לאחר עיון באינטרנט עלה שיכולות מספר סיבות לעלייה ברמת האנזים וביניהם גם בעיות רמטולוגיות וגם כדורים נגד דיכאון (לאמא שלי את שתי הבעיות). בקיצור, אמא עשתה היום בדיקה וגילו לה צ'יסטה בלבלב. האם הדבר מעיד על סרטן בלבלב ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אסתי
דר י. זיו, מומחה בכירורגיה כללית והתמחות-על בכירורגיה של קולו-רקטום 09/04/2013 | 23:55הנתונים לתשובה מתאימה אינם מספיקים. על איזה אנזים מדובר ומה ערכו? ציסטה של 1.7 ס"מ בלבלב אינה מעידה על תהליך סרטני, גם חשוב לדעת אם גבולות הציסטה ברורים וחדים ואם היא צלולההוסף תגובה
-
צ'יסטה בלבלב
אסתי 10/04/2013 | 09:05קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה. בע"ה אוודא היום (בגלל שאני לא רוצה לשאול ולהפחיד אותה)ואשתדל למסור פרטים יותר מדויקים ללא קשר שלחו אותה לעשות CT מה גם שאמרו לה שזה שום דבר ואין לה מה לדאוג. ואני דואגת שיכול להיות שהרגיעו אותה כי היא נלחצה. בכל אופן, תודה רבה ואכתוב בהמשך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציסטה בלבלב
דר' רונן ברנר 12/04/2013 | 13:02שלום אסתי. בדיקת ה-CT היא בדיקה מתאימה, במקרה של ממצא בלבלב כפי שתארת. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
סיגמואידוסקופיה
חיים 11/04/2013 | 21:34שלום לרופאים הנכבדים, שמי חיים, בן 40, שלשום הייתי אצל גסטרואנטרולוג בעקבות שינוי בקוטר היציאות ובתדירותן + שלשולים / עצירות לסירוגין. הרופא אמר שאין צורך בביצוע קולונוסקופיה מפני שאין דימום בצואה ובדיקות הדם תקינות. (ב"ה) הרופא אמר שבכל מקרה יש צורך בבדיקה אחרת והיא: סיגמואידוסקופיה. כמו כן נתן לי מרשם לקונסיל בטעם תפוז (לא נוראי כ"כ) וביקש שאעשה שני חוקנים (פליט אנמה) שעתיים לפני הבדיקה. ובדיקת דם: (C-REACTIVE PROTEIN, ESR) מס' שאלות בבקשה: 1) מעולם לא עשיתי חוקן. קיבלתי שני בקבוקונים שקופים מלאים בנוזל (133 מ"ל). כל זה אמור להיכנס דרך פי הטבעת ???? זה נראה לי מוגזם ביותר ... ויש שני בקבוקונים. 2) האם בדיקת הסיגמואידוסקופיה חיונית פה ?? 3) אני קצת חושש, הרופא אמר שייתכן שישנה דלקת כי אמרתי לו שלפעמים יש לי קצת כאבים בסמוך למותניים. האם התהליך תקין ? יש משהו נוסף שצריך/כדאי לעשות ? אודה על תגובתכם המלומדת. ד"ר יחיאל זיו המליץ לי באתרכם לעשות רקטוסופיה. האם זה אותו דבר ? תודה רבה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
חיים
דר י. זיו, מומחה בכירורגיה כללית והתמחות-על בכירורגיה של קולו-רקטום 12/04/2013 | 00:381 - אין בעייה 2 - כן 3 - תהליך תקין, בשלב זה אין צורך במשהו נוסף עד ביצוע הסיגמואידוסקופיה שהינה בדיקה עם צינור גמיש עד כ 40 ס"מ ואילו רקוסקופיה הינה בדיקה עם צינור קשיח וקצרה יותר ויכולה להגיע ל 20 ס"מהוסף תגובה
-
תודה רבה
חיים 12/04/2013 | 01:26אנשים מעלים לפורום את הבעיות שלהם ומקבלים ייעוץ, אוזן קשבת ומענה מהיר ובחינם. אני מברך אתכם, רופאים יקרים, שיתגשמו כל משאלות ליבכם לטובה. כל הכבוד לכם, על שאתם מסייעים לבני אדם בעת מצוקה. עולם חסד יבנה.הוסף תגובה
-
-
ניתוח להסרת סרטן המעי הגס והשלכותיו
שחל 08/04/2013 | 10:41אז בקיצור אימי עברה ניתוח להסרת הסרטן, היתה גם המלצה לעשות את ההוצאה דרך פי הטבעת, אבל אחרי ששקלנו החלטנו לקחת את הניתוח הכולל להוצאה מהבטן. הניתוח ערך כ 6 שעות, התברר שהגידול היה יותר נמוך ממה שכיוונו, היה צריך לרדת וכו {כאן עולה לי סימן שאלה לגבי ההוצאה מפי הטבעת- קולונסקופיה - האם טעינו בבחירה!!}בכל אופן הניתוח הצליח, אמרו שאין גרורת וכו.. אימא הייתה עם שקית סטומה מספר שבועות ולאחר מכן ניתחו אותה {לפני כחודש} והסירו את השקית.באופן טבעי אימא רצתה להסיר את השקית , בית החולים בדקו והתאים,עברו מספר שבועות, בניתוח נמצא דלף קטנטן שלא יכול היה להתגלות בבדיקות החיצוניות, אבל הכל הוכנס ונסגר ב"ה. עכשיו אנחנו בהחלמה שהיא מאוד קשה עבור אימא שסובלת מאוד מהוצאת הקיבה והשלכותיה, אימא כואבת מ"קוצים בתוסיק" כך היא חשה, בימים האחרונים יש גם לא מעט דימום, הקיבה רכה אבל יוצאת בקושי אפשר שהדימום כרוך בהוצאה , הייתי מבקש לשמוע את דעתך בנידון, מה זה אומר לך? האם זה מדאיג ? או רק השלכה של הוצאת הקיבה ? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שחל
דר י. זיו, מומחה בכירורגיה כללית והתמחות-על בכירורגיה של קולו-רקטום 09/04/2013 | 23:52מתיאורך מתקבל שאמא עברה את הפרוצדורה הנכונה. תלונותיה לאחר הניתוח מאד מקובלות ושכיחות ועם הזמן יש סיכוי שייעלמו או יפחתו.הוסף תגובה
-
-
כריתת צקום
ספיר 04/04/2013 | 16:37לאמא שלי גילו ככל הנראה סרטן במעי הגס, וכרתו לה חלק מהצקום. לפני הניתוח שהתרחשלפני כשבועיים ההמוגלובין שלה היה 5, כמה ימים אחרי הניתוח הוא היה 9 והום עשו לה בדיקה וההמוגלובין שלה הוא 11. האם אפשר להגיד שיתכן וכי הביופסיה תביא איתה בשורות טובות וכי אין לה סרטן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כריתת גידול והמוגלובין
דר' רונן ברנר 04/04/2013 | 22:11העליה בהמוגלובין נובעת מהסרת המקור לדמם שהיה בצקום וגם ממנות דם שקיבלה האם מן הסתם סמוך לניתוח. אין קשר לסוג הגידול שנכרת, סרטני או לא.הוסף תגובה
-
-
גידול במעי הגס
אורית 01/03/2013 | 12:01שלום! לדודה שלי גילו בבדיקת קולונוסקופיה גידול בגודל 22 ס"מ. תוצאת בדיקת הביופסיה הראתה שהגידול שפיר. אנו מבינים שתשובה זו לא מדוייקת במאה אחוז, מפני שיכול להיות שחלק אחר בגידול הוא כן ממאיר. רק לאחר ניתוח והוצאת הגידול נדע בודאות אם הגידול הוא אכן שפיר או ממאירץ שאלתי היא האם ישנה אפשרות כזאת שישנו חלק בגידול שהוא שפיר וחלק סרטני? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גידול במעי הגס
דר' רונן ברנר 01/03/2013 | 16:03שלום אורית. בהחלט יתכן שבגידול יהיו חלקים שבבדיקת ביופסיה לא יראו ממאירים. לכן משתדלים לדגום בביופסיות איזורים שונים מהגידול. לעיתים זה עדיין לא מספיק ואז ניתן לאפיין אותו סופית, רק לאחר כריתה מלאה שלו בניתוח. בהצלחה לדודה.הוסף תגובה
-
גידול במעי הגס
אורית 02/03/2013 | 06:43תודה על התשובה. יש לי עוד 2 שאלות. 1. הגידול הוא 22 ס"מ האם זה גידול גדול או לא? 2. אם הוא גדול, האם מירב הסיכויים שחלק ממנו כבר ממאיר או שזה לא מחייב? אמא של דודתי (אחות של אבי) נפטרה מסרטן המעי הגס. האם עלי גם ליבדק כל 3 שנים (אני בת 46)? תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גידול במעי הגס
דר' רונן ברנר 02/03/2013 | 10:53אם מדובר ב-22 ס"מ, זה גידול גדול מאד. אולי טעית ומדובר ב-22 מ"מ? בכ"א הסיכוי לקיום ממאירות גדל ככל שהגידול גדול. לגבי מעקב שלך, אני ממליץ שהדודה תפנה ליעוץ לגנטי דרך קופ"ח. שם ימפו באופן מסודר את החולים בסרטן קולון וגם באדנומות של הקולון במשפחתה ולפי התוצאה, יחליטו מי צריך קולונוסקופיה ובאיזו תדירות.הוסף תגובה
-
גידול במעי הגס
אורית 02/03/2013 | 11:06אכן טעיתי, בטעות כתבתי ס"מ במקום מ"מ. האם זה נחשב לגידול גדול או בינוני או קטן? תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גידול במעי הגס
דר' רונן ברנר 02/03/2013 | 13:17בסרטן הקולון מה שקובע את סיכויי ההחלמה הוא רמת החדירה לדופן המעי ולא גודל הגידול. אחרי שיוציאו אותו, אפשר יהיה לדעת אם הוא שפיר או ממאיר ומה רמת החדירה לדופן ולבלוטות באיזור.הוסף תגובה
-
גידול במעי הגס
דר י. זיו, מומחה בכירורגיה כללית והתמחות-על בכירורגיה של קולו-רקטום 02/03/2013 | 20:52אמנם באיחור עקב שהותי בחו"ל, אני מצטרף לתשובותיו של דר ברנר. למעט דבר אחד: נושא הבדיקה הגינטית חשוב במידה ודודתך לקתה בסרטן מעי גס מתחת לגיל 50 כי אז יש מקום למחשבה על תסמונת הקרויה HNPCC ואז הטיפול הניתוחי מבחינת היקף הכריתה, שונה.הוסף תגובה
-
-
נגעים סולידיים הטרוגנים והיפודסנים האונה הימית של הכבד
שירן 02/04/2013 | 20:41שלום רב , סבתי חולת לוקמיה נשלחה לעשות בדיקה סיטי. בממצאים רשום: נגעים אלוואולרים מוקדמים מופשטים על פני שתי הריאות הגולים בניהם באונות התחתוניות . נגעים סולידיים הטרוגנים והיפודסנים באונה הימית של הכבד. ממולץ להמשיך בירור קליני והדמייתי בהתאםם" האם כל זה אומר בעצם שהתחפתחו לה גרורות בריאה? או שהסרטן בדם התפתח לסרטן בריאות? אודה לכל פיסת מידע שאתה יכול לתת לי כדי להכין אותי גם אם זה לגרוע מכל. בבקשה שירןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שירן
דר י. זיו, מומחה בכירורגיה כללית והתמחות-על בכירורגיה של קולו-רקטום 02/04/2013 | 22:49הי אנא פני לפורום סרטן הדם. פורום זה דן בסרטן המעיהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גרגירומת
-
אוסטאוארתרופתיה היפרטרופית
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת טיי-זקס
-
נוגדנים לטוקסופלזמה
-
תרופות קשורות
-
חומצה איבנדרונית
-
גמציטאבין
-
חיסונים קשורים
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
-
מונחים קשורים
-
קנאביס
-
איברון
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל