פורום השתלות שיניים ביום אחד - עמוד 9
ד"ר ניצן שלזינגר ד"ר ניצן שלזינגר מנהל מרכז להשתלות שיניים ואסתטיקה במרכז יהלום ,ראש העין, בעל ניסיון רב בהשתלות שיניים ושיקום לסתות בשיטות שונות ALL ON 4-6 שתלים מוטים, שיקום לסתות ביום אחד, בנית עצם בשיטת SONIC WELD הרמת סינוס סגורה פתוחה - וזעיר פולשנית, בעל ניסיון רב באסתטיקה בשיקום פה ולסתות. 1994-1997 מרצה ומדריך בפקולטה לרפואת שיניים, האוניברסיטה עברית , הדסה ירושלים. 1994-1996 מתנדב ביד שרה - טיפול באנשים מבוגרים ושיקום לסתות. חבר וועד של העמותה הישראלית להשתלות שיניים . ד"ר ניצן שלזינגר מנהל פורומים מקצועיים בנושא השתלות שיניים: אינפומד- השתלות שיניים סטארמד- השתלות שיניים BE-OK- השתלות שיניים וטיפולי שורש 4SENIOR- השתלות שיניים. משתתף פעיל וקובע דרך בהשתלמויות וכנסים של העמותה הישראלית להשתלות שיניים. משתתף בכנסים רבים בארץ ובעולם ומרצה בכינוסים מקצועיים. כתבה במאקו: שיטת All at once להשתלת שיניים המצמצמת את משך הטיפול 039012411
צילום לפני השתלה שמעון 18/10/2019 | 12:27האם על פי צילום סי.טי מוקדם ניתן לבוע איזה סוג השתלה עדיפה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ,תוכנית טיפול על פי CT ד"ר ניצן שלזינגר 24/10/2019 | 09:41שמעון שלום, למה הכוונה איזה סוג השתלה? - האם הכוונה למספר השתלים? לצורך בבנית עצם? סירקת CT מאפשרת הדמיה של נפח העצם וניתן לקבוע האם יש מספיק עצם ואז ניתן לקבוע אזה אורך וקוטר של שתל יתאים במידה וחסרה עצם ניתן לפי הסריקה לקבוע כמה עצם חסרה ואיזה שיטה תהיה הטובה ביותר להשלמת חוסר העצם. במקרים של חוסר גדול של שיניים , בנוסף להדמית הסיטי יש לבחון את הפה ולבדוק היכן אמורות השיניים להיות ולבדוק האם יש מספיק עצם לתמיכה נכונה של שתלים על מנת לקל תוצאה אסטטית , פונקציונאלית ופונטית מתאימה. מקווה שהייתי לעזר , בהצלחה :-)הוסף תגובה
תשובת מומחה ביטוח שיניים ד"ר ניצן שלזינגר 13/10/2019 | 16:11שמוליק שלום, רוב הפוליסות של ביטוחי השיניים מאפשרות טיפול במרפאה פרטית אשר אינה בהסכם עם חברת ביטוח. במקרה כזה מבצעים בדיקה ומכינים תוכנית טיפול. את תוכנית הטיפול שולחים לאישור של חברת הביטוח ביחד עם הצילומים הרלוונטיים ( כמו שעושים במרפאת הסכם). המבוטח מקבל את התשובות של חברת הביטוח ואז יודע מה אושר וכמה חברת הביטוח תשלם עבור כל טיפול. המטופל מקבל את תוכנית הטיפול מן הרופא הפרטי עם המחיר עבור כל טיפול. וכך יודע מה ההפרש אותו יצטרך להשלים עבור הטיפול. בצורה כזו המטופל ממקסם את הטיפול , המטופל נהנה משני העולמות מצד אחד הוא בוחר את הרופא שיטפל בו ומצד שני מקבל כסף מחברת הביטוח. חג שמח :-)הוסף תגובה
הכנה לקראת השתלה מיכל 16/09/2019 | 16:15שלום. אמא שלי בת 60 ועוברת הכנה לקראת השתלת שיניים בלסת עליונה,נשארו אצלה רק 2 שיניים בלסת עליונה,שן 11 ו-12, שיניים בריאות עם סתימה קטנה. שאר השיניים נעקרו. הרופא המשקם מעוניין לעקור גם את 2 השיניים הבריאות כדי להקל על העבודה, האם יש אפשרות לשמור על השיניים כי הם בריאות לחלוטין ולהתקין לידם שתלים וכתרים בהמשך? תודה על התשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה להשאיר או לא להשאיר שתי שיניים בודדות בלסת ? ד"ר ניצן שלזינגר 25/09/2019 | 21:55מיכל שלום, ניתן לשמר את השיניים הללו והשתיל שתלים מכל צד שלהן - ואז לבצע גשר בכל צד . היתרון בכך הוא שמשמרים את השיניים שהן טובות ואף שומרות על העצם. החיסרון הינו שאין רצף אסטטי אלא גשר מצד אחד- שתי שיניים- גשר מצד שני , צבע הכתרים החדשים חייב להיות כמו שתי השיניים שנותרו שכן אם נבצע צבע בהיר יותר מן השיניים הללן , הרי שזה לא יראה טוב.. בהצלחה :-)הוסף תגובה
טיפול בשיניים מיכל 16/09/2019 | 15:56שלום.יש לאחות שלי בת 13 וחצי שן טוחנת ראשונה רקובה עם חור גדול, גם בלסת עליונה וגם בלסת תחתונה,2 שיניים סה"כ .מה הטיפול במקרה כזה ,לשמור על השיניים ולעשות טיפול שורש או לעקור שיניים רקובות? היינו אצל רופאי שיניים והבעיה רק בשיניים טוחנת ראשונה. שאר השיניים בריאות.השאלה מה הטיפול הנכון ,אנחנו מתלבטים בין טיפול שורש לעקירה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בשיניים ד"ר ניצן שלזינגר 25/09/2019 | 21:50מיכל שלום, במידה וניתן לשמר שן - תמיד רצוי לנסות לשמר אותה ובטח בגיל כל כך צעיר שבו לא ניתן לבצע שהתלה. בהצלחה :-)הוסף תגובה
השתלה לאחר פגיעה אבא 12/09/2019 | 09:55בן 14 שעבר תאונה ונפלו שיניים, מחלים כעת מהפגיעה. האם בגיל כזה מומלץ לבצע השתלה ביום אחד, תחת הרדמה מלאה? חושש לתהליךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השתלת שיניים בגיל 14 ד"ר ניצן שלזינגר 25/09/2019 | 00:22לאבא שלום, בגיל 14 לא מבצעים השתלות דנטליות כי הלסת ממשיכה לגדול ואילו השתל ישאר במקומו. לכן אל בנות ניתן להשתיל בגיל 16 ואילו אצל בנים בגיל 18 ( אבל יש לבדוק סיום גדילה ) בהצלחה :-)הוסף תגובה
השתלות או לא השתלות מיטל 07/08/2019 | 23:29דוקטור יצאתי מבולבלת , רופא חניכיים אומר לי ראשית תטפלי במחלת החניכים האגרסיבית שיש לך רופא שני אומר לי תעשי ניתוח בהרדמה מלאה עם שתלים ומילוי עצם במקום אחד , עושה רושם שכירורג ופריודונט אומרים דברים מנוגדים ? הצילו אני אזרחית פשוטה שלא מבינה בתחומים האלו יש לי נסיגת חניכיים ועצם ונראה כי לסת עליונה אין מה להציל אבל איך אדע מהי השיטה היותר מוצלחת ? ואיזה פתרון יש לנסיגת החניכים ברגע שעושים השתלה השן נראית גדולה כי אין מספיק חניכיים מה עושים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השתלות או לא השתלות ד"ר ניצן שלזינגר 08/08/2019 | 16:17מיטל שלום, השאלה שלך מצויינת ומשקפת מקרים רבים של מתרפאים אשר הולכים למספר רופאים לקבל תוכנית טיפול ומקבלים תוכניות שונות לחלוטין. יש לזכור כי לכל רופא יש את הנסיון שרכש בצורת שיקום כזו או אחרת. רופאים שונים ימלצו על תוכניות טיפול שונות - רופא אחד יגיד שעדיף להמתין ולנסות להציל שיניים עם מחלתת חניכיים מתקדמת בעוד שרופא אחר ימליץ על עקירה והשתלה כי כאשר ממתינים עד שהשיניים ממש ניידות ואבודות, אין כבר מספיק עצם לבצע שתלים. ככל שתלכי ליותר התייעצויות כך תהיי מבולבלת יותר. ישנם מקרים בהם כרופא הייתי מעדיך שהמצב של השיניים יהיה יותר טוב ( ואש משמרים את השיניים ומבצעים טיפולים של תחזוקה) או שיהיה יותר גרוע ואז ההחלטה לעקור קלה יותר. באותם המקרים הגבוליים תהיינה המלצות שונות של רופאים שונים. בהצלחה :-)הוסף תגובה
השתלותהמנג'ר 13/08/2019 | 12:02מתעניין בהשתלות האם יש המלצות?הוסף תגובה
תשובת מומחה השתלות שיניים ד"ר ניצן שלזינגר 17/08/2019 | 19:11למנג'ר שלום, לא נהוג לתת המלצות לרופא כזה או אחר באתר. בהצלחה :-)הוסף תגובה
הרכבת כתר על שתל מירי 24/07/2019 | 15:05שלום.אני עשיתי שתל בשן 21 ועשיתי כבר את שלב החשיפה. שמו לי כיפת ריפוי קטנה ואני שמה פרפר ( פליפר) . עברתי כבר כמה מדידות להתקנת הכתר. בזמן המדידות הרופא המשקם שם מבנה במקום כיפת ריפוי והמבנה עצמו לוחץ מאוד על החניכיים באיזור וגורם לכאבים. הרופא אומר שיש לחץ וכאבים כי כיפת ריפוי קטנה ביחס למבנה ולכן יש לחץ אבל זה יעבור.יש לציין שכל השיניים באיזור בריאות .מה אפשר לעשות שלא יהיה לחץ וכאבים? האם הרופא צודק שזה יעבור ואני אתרגל בהמשך למבנה ולכתר? תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לחץ לאחר התקנת מבנה וכתר על שתל ד"ר ניצן שלזינגר 08/08/2019 | 16:09מירי שלום, תיארת יפה את הגורם לכאב מן החניכיים - הכאב הזה בד"כ חולף לאחר מספר שעות , המקום " מתרגל" ואז אין יותר כאבים. ניתן לנסות למנוע את הכאב ע"י שימוש בכיפת ריפוי בעלת קוטר גדול יותר כך שהמבנה החדש ילחץ פחות. בהצלחה :-)הוסף תגובה
הרמת סינוס-עצם נספגה sigal 14/07/2019 | 08:53שלום , עשיתי הרמת סינוס והשתלת בורג לפני 5 חודשים . לפני כחודש עשיתי צילום ונאמר שהכל תקין ולהגיע אחרי חודש לעשות השתלה של השן הגעתי עשו שוב צילום ונאמר לי שהעצם נספגה ולכן צריך לעשות שוב את השתלת עצם ובורג, כלומר לחזור שוב על התהליך למה זה קרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרמת סינוס - עצם נספגה ד"ר ניצן שלזינגר 08/08/2019 | 16:06סיגל שלום, תהליך הרמת סינוס ,היינו תהליך בו מחדירים לתוך חלל הסינוס עצם ממקור חיצוני ואשר במשך מספר חודשים הופכת לעצם של הגוף. לעיתים אין בניה של עצם והעצם לא נקלטת , ישנם מבצים בהם חומר מילוי עצם מזדהם ולכן לא נקלט. בהצלחה :-)הוסף תגובה
פליפר אפי 05/07/2019 | 19:33שלום אני צריך לעקור את השניים 14,15 כרגע יש לי כתר זמני אמרו לי שאני צריך להסתובב עם פליפר 3-6 חודשים וזה קצת מלחיץ אותי ,, ורק לאחר מכם להתקין שתלים יש אפשרות להמנע מהפליפר ולהתקין כתר או משהו יותר יציב תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האם ניתן להתקין שחזור קבוע במקום פליפר ? ד"ר ניצן שלזינגר 07/07/2019 | 00:17אפי שלום, שיניים 14 15- נמצאות באזור אסטטי - כלומר החוסר שלהן יורגש ויראה בחיוך ודיבור. לכן לאחר עקירה יש להשלים את החוסר שלהן- במידה וניתן הרי שרצוי לבצע את העקירה והשתלת השתלים באותו הזמן ואז להתקין על השתלים ( במידה והם מספיק יציבים) כתרים זמניים אשר לא יהיו במגע סגרי ( כלומר בסגירת השיניים לא יהיה מגע איתם) . עלי לציין שאיני מכיר את המצב שלך ולא תמיד ניתן להתקין שתלים ביחד עם עקירת השיניים . באותם מקרים ניתן לשקול ביצוע של פליפר( תותבת חלקית נשלפת )- . ישנם מקרים בהם ניתן להתקין גשר מרילנד - משלמים את השיניים החסרות ע"י הדבקה של מעין "כנפיים" אל השיניים הסמוכות לחוסר. לא תמיד ניתן לבצע מרילנד הדבר תלוי במבנה שהיים הסמוכות ובסגר שלהן. בהצלחה :-)הוסף תגובה
פליפראפי 23/07/2019 | 09:50רציתי לדעת עד כמה הפליפר בשיניים 14-15 נותן פתרון פונקציונלי ,, לפי מה שהרופא שיניים תאר לי שצריך להוציא אותו כל פעם לפני שאוכלים .. והקטע האסטטי קצת מלחיץ אותי במיוחד שמדובר בשיניים קדמיותהוסף תגובה
תשובת מומחה פליפר כשיקום זמני ד"ר ניצן שלזינגר 08/08/2019 | 15:48אפי שלום, פילפר הינו פתרון כאשר חסרות שיניים באזור אסטטי- הפליפר הינו התקן נשלף אשר יש להוציאו לאחר ארוחה ולנקותו היטב, לעיתים לא נוח לאכול עם הפליפר ואז מוצאים אותו במהלך הארוחה. כמו כן הפליפר נאחז בשיניים הסמוכות על ידי ווים ( אשר יכולים להיות מתכתיים או בצבע ורוד - כמו החניכיים , או בצבע לבן כמו השן) . אנשים שונים מסתגלים באופן שונה ולכן יהיו כאלה אשר יהיה להם נוח עם הפליפר וכאלה שלא. בהצלחה :-)הוסף תגובה
שיניים זמניות לאחר השתלה לילך 24/06/2019 | 18:17לאחר השלת שיניים עליון ותחתון חודש אחרי האם ניתן להחליף את השיניים הזמניות לאחרות כי הם לוחצות ולא נוכות לא יכולה לאכול ולדברהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החלפת כתרים זמניים לאחר השתלת שיניים ד"ר ניצן שלזינגר 25/06/2019 | 00:28לילך שלום, בד"כ לוקח כ 3 חודשים לשתל להקלט , רצוי שבמהלך הזמן הזה יהיו כמה שפחות לחצים על השתל ולכן לאחר שמתקינים כתרים זמניים באופן מיידי , רצוי להמתין לפחות 3 חודשים עג להחלפת הכתרים . ( בד"כ במידה ומדובר בשיקום שכלל הרבה עקירות , רצוי אף להמתין כ 6 חודשים) מקווה שהייתי לעזר :-)הוסף תגובה
תודה על התשובהלילך 25/06/2019 | 06:43אז מה עושים שזה מציק וכואב בכול זאת זה תקופה של חצי שנההוסף תגובה
תשובת מומחה מתי ניתן לסדר את הגשר הזמני שהותקן מיידת לאחר ההשתלה? ד"ר ניצן שלזינגר 02/07/2019 | 00:11לילך שלום, לאחר כ 3 חודשים ניתן כבר לטפל בגשר ולהסיר אותו ואז לעשות את ההתאמות הנדרשות. בהצלחה : -)הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הלבנת שיניים בלייזר
-
יישור שיניים שקוף
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
תרופות קשורות
-
לידוקאין + פרילוקאין (אמלה)
מונחים קשורים
-
די וי איי
-
יישור שיניים, אורתודונטיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםשיקום הפה
בפורום שיקום הפה ניתן להתייעץ עם ד"ר אוהד שרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שיקום הפהפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושינייםפורוםטיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ
בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל סביון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...פורוםציפוי שיניים
בפורום ציפוי שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר יואב ירון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ציפוי שיניים

ד"ר אוהד שרון
ד"ר ניצן שלזינגר
פרופ' זיו מזור
ד"ר אריאל סביון
ד"ר יואב ירון