פורום טיפול בכאב
אבנר מן
מדבקות בוטרנס Jojo 26/10/2021 | 09:33שלום ד״ר כידוע , מדבקות בוטרנס גורמות לתופעות לוואי , וכך גם הגמילה מהם -כמו שלשולים . בימים האחרונים יש לי שלשולים (צואה צהובה). האם זה נורמלי כחלק מתהליך הגמילה ( כיוון שהפסקתי את השימוש המדבקות)? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מדבקות בוטרנס מר גבעון פלד 26/10/2021 | 14:04מתנצל אך אין זה הפורום המתאים ממליץ לפנות לרופא המטפלהוסף תגובה
מדבוקותסילבי 15/06/2022 | 18:17לבעלי יש כאבי גב כרוני לא עוזר שום דבר לא זריקות ולא משככי כאבים כבר חודשיים שהוא מנסה את המדבקות של 5 מג אבל לצערי הרב פעמים נפלו לו מי הגוף עקב שחייה טיפולית מעניין אותי מה עושים אם נופל סובלים כי לא נותנים יותר מי 4 ורק פעם ב28 יום אני צריכה פיתרון עדשהוא יהיה זכאי לקנאבים רפואיהוסף תגובה
תשובת מומחה מדבקות מר גבעון פלד 15/06/2022 | 18:37כפי שרשמתי לשואל הקודם זה אינו הפורום המתאים, ממליץ לפנות לרופא המטפל.הוסף תגובה
בוטרנסזכריה בועז 18/11/2025 | 08:23הבן זוג שלי חולה סרטן הגרון עם גרורות כבר מעל שלוש שנים קשות ..נכון לעכשו הוא עם הוא עם בוטרנס והוא ישן כל הזמן הוא כמעט ולא שותה ולא מסוגל לבלוע ומקיא כל הזמן..הוסף תגובה
תשובת מומחה אבנר מן 18/11/2025 | 12:13חסימה אנרגטית בגרון נקראת ברפואה הסינית 'גרעין שזיף תקוע בגרון' וקשורה בדרך כלל בחסימה אנרגטית של אנרגיית הכבד. כך שלפי הרפואה הסינית יש קשר בין הדברים. אפשר להקל על בחילות והקאות בעזרת דיקור. גם אם אסור מסיבה רפואית לדקור, ניתן להפעיל את הנקודות בעזרת אור. תה ג'ינג'ר עם לימון יכול לעזור גם. אפילו להחזיק בפה בלי לבלוע כדי לאפשר קצת ספיגה.הוסף תגובה
רפואה סיניזכר 25/11/2025 | 21:17דיקור סיני מעלים את חרדות בלוס דיקאון עם שילוב תרופה ציפרלקס זה נגרם לי מי מחלה מעי רגיז IBS גם אם דיקור עוזר ב מעי רגיז להרגיע את שלשוליםהוסף תגובה
תשובת מומחה מדבקות בוטרנס אבנר מן 25/11/2025 | 22:18אתה מציין מתח נפשי, וגם תסמונת המעי הרגיז. תסמונת המעי הרגיז יכולה לנבוע מתזונה לקויה, ולבטח מושפעת ממתח נפשי או רגשות מודחקים, ומכאן גם מגיע השם שלה. לפי הרפואה הסינית כעס משפיע על הכבד, והכבד כשהוא במצוקה הוא משפיע על מערכת הדם הפורטלית, כלומר כלי הדם של המעיים, ומכאן יכולות לבוא תופעות של עצירות, שילשולים, טחורים וגם תסמונת המעי הרגיז. לכן עיקר תשומת הלב נדרש להפחתת המתח הנפשי, ובזה כפי שציינת הרפואה הסינית מאוד מועילה. טוב להקפיד על תזונה בריאה כמובן, וגם תרגול נשימה ומדיטציה לצורך רגיעה.הוסף תגובה
כאב בצלעות לאחר נפילה אריאל 09/05/2017 | 17:52אני בן 28 בערך גובה 1.80 מ' ובמשקל 90 ק"ג. חזרתי היום מהעבודה על האופנים (לא חשמליות), לקחתי זווית לא נכונה ובבת אחת מצאתי את עצמי על הרצפה. בשניות הראשונות כמעט ולא הצלחתי לנשום. לאחר קצת זמן הנשימה חזרה, והרגשתי כאב חד בצלע התחתונה השמאלית, שכנראה עיקר הנפילה היה עליה (חוץ מעוד כמה מכות יבשות שלא כ"כ מטרידות...). המשכתי בנסיעה איטית הביתה, כדי לא להתאמץ יותר מדי. מאז כואב לי מאוד באיזור הצלע התחתונה, בעיקר כשאני מתכופף, עובר מישיבה לעמידה וכד'. מה כדאי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב לאחר נפילה מר גבעון פלד 09/05/2017 | 19:31ראשית ליישם קרח על האזור, לא ישירות על העור. שנית אם ממשיך מעבר לשלושה ימים לגשת לצילום ובאם אין סדקים או שברים ניתן לטפל דרך רקמות השריר במגוון טיפוליםהוסף תגובה
תודה רבה!אריאל 09/05/2017 | 19:38תודה רבה על התשובה המהירה.הוסף תגובה
מכות יבשות ליד הצלעותצחי 19/03/2018 | 19:10מהם מגוון הטיפולים לכאב, לאחר שאובחן שאין שבר בצלעות?הוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול בכאבים משבר בצלעות מר גבעון פלד 20/03/2018 | 09:39הטיפול בכאב יכול להעשות במגוון שיטות: טריגר פוינטס קינזיוטייפ טנס גלי rf מעבר לכך יש להתאים את הפעילות שלך על מנת לתת למקום להחלים.הוסף תגובה
כאב בצלעה בצד שמאליונה. 02/12/2018 | 11:12נפלתי מ כמה מדרגות על צד שמאול ו עקב כך אני חשה כאב בצלעות בזמן נשימה עמוקה . אני בת 70 ובריאה.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בצלעות לאחר נפילה מר גבעון פלד 07/12/2018 | 11:40מפאת גילך ממליץ בכל מקרה לגשת לאיבחון פיזי אצל רופא המשפחה שלך.הוסף תגובה
כאב בצלעות לאחר נפילהכר 14/12/2020 | 07:08בת 70 לאחר נפילה באב בצלעות , אין שבר או סדק. מה מומלץ לעשות בכדי למתן כאב?הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בצלעות לאחר נפילה מר גבעון פלד 14/12/2020 | 12:22ניתן להתשמש במשחות מקומיות כגון אמאזון (יש לווודא העדר רגישויות לחומרים) או גלי רדיו RF או קינסיוטייפהוסף תגובה
כאבים בצלעותרוני 02/07/2022 | 11:20נפלתי במהלך ריצה והשתטחתי ממש על הבטן העליונה ובלמתי עם המרפקים יש קושי בנשימה עמוקה ועכשיו ממש כואב לי בצלעות.מתחת לחזה.האם שווה ללכת לצילום או מה צריך לעשותהוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים בצלעות מר גבעון פלד 03/07/2022 | 15:37תלוי בהרבה גורמים כגון גיל, בעיות רקע וכו. בכל מקרה שך כאב חד כמתואר ממליץ לגשת לצילוםהוסף תגובה
כאב בצלע שמאל אחרי נפילה ללא שבר.לני 25/08/2023 | 20:59נפלתי על צלע שמאל אין שבר. כבר כמעט 3 שבועות עם כאבים. כמה זמן לוקח לכאב לעבור? אציין אמרו לי שבועיים.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בצלע שמאל אחרי נפילה ללא שבר מר גבעון פלד 26/08/2023 | 13:24הליך ההחלמה משתנה ויותר מזה הליך ירידת הכאב. זה עלול להתארך גם עקב נעילה של מערכות טריגר ברקמה הרכה. מה שיכול לעזור זה טיפול מתחום הטריגר פוינט, עדין ולא חזק ו/או קינזיוטייפהוסף תגובה
כאב בצלעות שמאל.עדי 14/11/2024 | 05:43באותו נושא. עברתי תאונה לפני בדיוק 3 שבועות. בן 50. חבלה בצלעות שמאל , חיצונית לא רואים כלום. גם בצילום אמר הרופא תקין. בהתחלה הכאב החמיר. לאחר שבוועיים טיפה הקלה אבל עכשיו שוב בעיקר בשכיבה האזור רגיש. קשה להסתובב בשכיבה. קשה מאד לקום. הליכה אין בעיה ישיבה אין בעיה. אפילו לרוץ יכול קצת. האם יעבור עם הזמן ומתי עפ נסיון שלךהוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בצלעות שמאל דנה רובין 14/11/2024 | 16:21שלום לך, אני מבינה את הכאב והקושי שלך לאחר הפציעה בצלעות. החוויה שאתה מתאר נשמעת לא פשוטה בכלל, במיוחד עם הכאב שמחמיר בשכיבה ומגביל תנועתיות מסוימת. בהסתכלות הוליסטית, כאב הוא סימן לכך שהגוף שלך מבקש שתפנה תשומת לב פנימה. פגיעה בצלעות נוגעת לרוב לאזור ההגנה שלנו, כמו מגן סביב הלב והריאות. ייתכן שזה רומז על תחושת פגיעות או רצון להגן על עצמך במובן רגשי. לפעמים חוויות פיזיות באות לעזור לנו להתמודד עם מה שקורה בתוכנו. בנוסף, זמן ההחלמה והקלה בכאב יכולים להיות תלויים גם ביכולת שלך לשאול מדוע התאונה הזו קרתה, מעבר לעיסוק בכאב עצמו. כשכאב ממשיך להחמיר על אף שבדיקות וצילומים יוצאים תקינים, זהו לעיתים סימן לכך שהכאב הפיזי משקף קונפליקט רגשי שדורש תשומת לב. הגוף שלך מסמן שמשהו בתוכך זקוק להקשבה, ייתכן שמדובר ברגשות שלא קיבלו ביטוי או במתח רגשי שהצטבר סביב חוויה כלשהי בחייך. ברפואה הגרמנית החדשה, גישה המתבוננת בקשר בין גוף לנפש, כאב בצלעות קשור פעמים רבות לנושאים של הגנה וביטחון אישי. ייתכן שיש כאן מסר פנימי בנוגע לתחושת פגיעות או צורך בגבולות ברורים יותר. הכאב עשוי להיות הדרך של הגוף להראות לך שעליך לבדוק מה יושב מתחת לפני השטח, ולתת לכך מקום. לכן, אני ממליצה לך לשאול את עצמך – אילו תחושות או קונפליקטים רגשיים ייתכן שלא ניתנו להם מספיק מקום לאחרונה? תהליך זה של תשומת לב לרגשות ולמשמעות הכאב יכול לקדם את הריפוי לא רק של הגוף אלא גם של הנפש, ולעזור לך להבין מה הכאב מבקש ממך לשחרר. מתוך הניסיון, ההחלמה הפיזית מתקדמת ברוב המקרים תוך מספר שבועות, אך אם ישנם רגשות מודחקים או חוויות לא פתורות, הכאב עלול להימשך או לחזור על עצמו עד שהתחושה הפנימית תמצא ביטוי ותשחרר את הצורך באותה ההגנה.הוסף תגובה
תגובהזקי 18/01/2025 | 21:12גם אני נפלתי על הצלעות לפני שבועיים והכאבים נמשכים טיפול במשככי כאבים גל קרח וולטרן זה לוקח הרבה זמן להבראההוסף תגובה
תשובת מומחה מצטערת לשמוע דנה רובין 19/01/2025 | 20:21ככל שזה ישמע מוזר -אין פציעה או כאב שהיא במקרה הצלעות כמגן: הצלעות מגנות על האיברים החיוניים – הלב והריאות. כאשר מופיע כאב באזור זה, ייתכן שמדובר בתחושת פגיעות, חוסר ביטחון או צורך להגן על עצמך (רגשית או פיזית). קושי בנשימה רגשית: מכיוון שהצלעות קשורות לנשימה, כאב בצלעות יכול להצביע על קושי "לנשום עמוק" מבחינה רגשית – מצב שבו אינך מרשה לעצמך לקבל, לשחרר או לחוות רגשות עד הסוף. חוויות של לחץ וחסימה: כאב בצלעות יכול להיות ביטוי של לחץ פנימי או חוויות שהשאירו חותם רגשי שלא טופל. זה עשוי להיות קשור לקונפליקט משפחתי, תחושת חוסר תמיכה, או קושי להביע את עצמך. תפקיד הצלעות בתנועה: הצלעות נעות עם כל נשימה, ולכן כאב שם עשוי לסמל קושי "לזרום" עם החיים, תחושת תקיעות או פחד משינוי. שאלות לבדיקה פנימית: האם יש תחושות של לחץ, עומס או פחד שאתה נושא "בתוך הלב"? האם יש משהו שאתה מרגיש שאתה מגן עליו בצורה מוגזמת? האם אתה נותן לעצמך מספיק חופש לנשום, לשחרר ולהיות אותנטי? האם חווית אירוע שגרם לך להרגיש חנוק או פגיע? טיפול אפשרי:הוסף תגובה
נפילה על אדמה ועל היד ומכה בחזה ימין באיזור הפטםעוזי מנור 13/11/2025 | 02:24נפלתי לפני כשלושה ימים, 10.11.2025 לפי התאור למעלה בנושא. יש לי כאבים בצלעות צד ימין שאינם מאוד חזקים בזמן התנהלות רגילה. אבל הכאבים חזקים וחדים כאשר אני רוצה להסתובב במיטה או רוצה לקום מהמיטה או מהכורסא. בקימה כאשר אני מייצב את הגוף עם הרגליים הכאבים נחלשים משמעותית. כאשר אני משתעל הכאב חד וחזק. אני יכול לנשום עם מילוי הריאות באוויר עד הסוף ללא קושי וללא כאבים. יש לי תחושה של ליחה בינונית נמשכת ומציקה בעומק הבטן שלא עוברת בשיעול או בכיחכוך. גם בשיעול שהוא מאוד כואב כאמור, הליחה לא יוצאת. אני לוקח כדור טראומיל מתחת ללשון פעמיים שלוש ביום. אני לא לוקח כדורים רפואיים כלל. לוקח רק כדורי ויטמינים לפי הדרכה מדוייקת. אשמח להערכתכם.הוסף תגובה
נפילה על אדמה ועל היד ומכה בחזה ימין באיזור הפטםעוזי מנור 13/11/2025 | 02:32שכחתי לציין גיל : גיל 76 גובה כ-180 משקל כ- 90הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בצלעות לאחר נפילה אבנר מן 13/11/2025 | 13:58לא ניתן להעריך מרחוק באופן מקצועי, לפי תאור קצר וללא תוצאות בדיקות. חבלה בצלעות יכולה לכאוב במשך הרבה זמן עד ריפוי של הרקמות הרכות העוטפות את הצלעות. אני מניח שאם היה שבר הכאב היה חזק מאוד רוב הזמן. אם יש הפרעה בנשימה, או הצטברות ליחה, יש לפנות לרופא המשפחה. אולי נדרש לבצע הדמיה, בהתאם לבדיקת הרופא.הוסף תגובה
מתח נפשי וכאב כרוני נתן 09/11/2025 | 14:23מה הקשר בין מתח נפשי לבין כאבים כרוניים – ואיך ניתן לטפל בזה ברמה עמוקה יותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מתח נפשי וכאב כרוני אבנר מן 09/11/2025 | 17:18מתח נפשי הוא אחד הגורמים המרכזיים המהווים שורש הגורם לכאב. כשאנחנו במתח, השרירים מתכווצים, זרימת הדם נפגעת, והגוף נשאר "בהיכון". באורח החיים שלנו יש הרבה מתח ממקורות פסיכולוגיים (לדוגמא צפייה בחדשות, לחץ גדול גם בעבודה משרדית) ועם זאת מעט פעילות גופנית אירובית, הנדרשת 'לפריקת המתח הפיזי' שנוצר מהגירוי הפסיכולוגי. דיקור סיני ופוטו-נוירותרפיה מרגיעים את מערכת העצבים ומחזירים לגוף את תחושת הביטחון והאיזון. כשמערכת העצבים נרגעת – מערכות החיסון והעיכול חוזרות לעבודה שגרתית, זרימת הדם חוזרת לתקינותה וגם הכאב נרגע. ריפוי מתחיל מההבנה שהגוף והנפש פועלים יחד, לא בנפרד. במהלך סידרת טיפולים, מגיעה הקלה בכאבים ובסימפטומים בכלל. אנחנו מנצלים את הזמן הזה של ההקלה והליווי התומך, על מנת ללמוד טכניקות של הרגעה, הרפיה, תשומת לב, ושיפור אורח החיים, במובנים של תנועה, תזונה, הרגלי שינה ונשימה. כך נוכל בהמשך הדרך לעזור לעצמנו ביתר קלות, ולהיות פחות תלויים בטיפול כזה או אחר.הוסף תגובה
טיפול פוטו-נוירותרפיה דניאל 06/11/2025 | 09:56האם יש תופעות לוואי או מגבלות לטיפול בפוטו-נוירותרפיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול פוטו-נוירותרפיה אבנר מן 08/11/2025 | 21:37הטיפול בטוח לחלוטין ואינו כרוך בתופעות לוואי משמעותיות. יש להקפיד שלא לכוון אור אינפרא אדום לעבר העיניים. לעיתים ישנה תחושה עדינה מאוד של חום - סימן לכך שהגוף מגיב ומתחיל להזרים דם ואנרגיה לאזור. לפעמים מרגיש שריר מגיב בהתכווצות או רעד, בדומה לתגובה לדיקור במחטים. בתחילת התהליך הטיפולי, כחלק מתהליך החלמה ישנם מצבים בהם הגוף מגיב באופן זמני בשיפור משמעותי שלאחריו הכאב חוזר, או בהחמרה לזמן קצר בכאב, ובשני המקרים זה מעיד על אפקטיביות בטיפול, ואחר כך יבוא שיפור נוסף.הוסף תגובה
טיפול בכאב ברכיים א.ו 04/11/2025 | 11:15אני סובלת מכאביי ברכיים מגיל צעיר מאוד, בזמן עליית מדרגות, ירידת מדרגות, חילופי עונות, עומס בפעילות ספורטיבית, חוסר בפעילות ספורטיבית. האם יש דרך לטפל בכאב חוץ מכדורים או ניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בכאב ברכיים אבנר מן 04/11/2025 | 18:37הסיבות האפשריות לכאבי ברכיים הן מגוונות: בגיל הנעורים גדילה מהירה עלולה להשפיע. פגיעות ספורט, חבלה בגלל תנועה לא נכונה, או מאמץ ממושך ששוחק את המפרק ואת הסחוסים או הרצועות שבתוכו. עודף משקל, יציבה לא נכונה, הפרעות בזרימת הדם לרגליים, בעיה בגב התחתון, כל אלה יכולים להשפיע גם כן. המשמעות היא שנדרש לבצע תהליך אבחוני כדי להבין טוב יותר את הגורם הנוכחי לכאב, ומה המקור או התהליך שהביא לכך. טיפול פיזיותרפי יכול להועיל בחלק מהמצבים. שימוש באינפרא אדום או באוטראסאונד טיפולי יכול לסייע בפינוי הדלקת שנוצרה בברך. דיקור סיני (אקופונקטורה) יכול להשפיע בריפוי הדלקת ובהפחתת הכאבים. ישנם תוספי מזון מסויימים שיכולים להפחית את הדלקת, או אף תרופות מיוחדות המוזרקות לתוך הברך על ידי רופא אורטופד, ומפיגות את הדלקת, לפחות לתקופה מסויימת.הוסף תגובה
טיפול אינפרא אדום לכאבים קובי 04/11/2025 | 10:41האם טיפול באור אינפרא אדום מתאים לכל סוגי הכאבים – גם לכאב עצבי או פיברומיאלגיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול אינפרא אדום לכאבים אבנר מן 04/11/2025 | 18:50ברוב המקרים כן. הטיפול באינפרא אדום מאפשר שני סוגי השפעה עיקריים: אפקט עיצבי, שמשפיע מקומית או סיסטמית, וריפוי מקומי של הדלקת במקום הכואב. לפיכך יש יתרון לטיפול כזה במיוחד במקרים של לכידה עצבית, כמו למשל תסמונת התעלה הקרפלית, כלומר מצבים בהם דלקת מקומית יוצרת לחץ על עצב שמעורר כאב, והכאב מעורר שוב יצירה של דלקת. עם זאת, נדרש אבחון קפדני וכל מקרה נבדק לגופו – הרי יש הבדל בין כאב ממקור עצבי, דלקתי או מכני. היתרון הוא שהטיפול עדין מאוד, אינו פולשני וניתן לשילוב גם במצבים מורכבים כמו פיברומיאלגיה, בהם הגוף רגיש במיוחד. במצבים כרוניים כגון פיברומיאלגיה, חשוב להדגיש את השינויים הנדרשים בתזונה ואורח חיים כדי גם להקל על הסימפטומים, וגם לחזק את הגוף כדי להפחית אותם. טוב לשלב במצבים כאלה גם תמיכה על ידי שימוש בצמחי מרפא, שיאצו, שיפור התנועה והנשימה.הוסף תגובה
כאבים בשכמה שמאל ומעט בעמוד בשדרה איציק שמעוני 03/11/2025 | 16:14בשלושה חודשים האחרונים אני חווה תסמינים לא נעימים. סחרחורת וחוסר יציבה, הגוף מתעייף מהר מאוד, לעתים הדופק גם עולה מהר מהרגיל, תחושת רפיון רצינית בידיים ולעתים במרכז החזה. לפעמים הקרנות של כאבים לחזה. נשימה שטחית באופן קבוע (קושי לקחת נשימה עמוקה) עשיתי בדיקות מקיפות הכוללות- סיטי ראש, בדיקות דם נרחבות, שתן, קולונסקופיה, גסטרוסקופיה, אקו לב, אקו לב במאמץ, אק״ג עשרות פעמים, צילום חזה, בדיקות דם שבודקות בלוטת תריס ואנזימי לב וריאות, בדיקת תפקודי ריאות מלאים. הכל יצא תקין! התגלתה רק דלקת בוושט בדרגה a שלדעתי זה לא מסביר את כל התסמינים. התחלתי להרגיש את כל התופעות לוואי האלה אחרי שהרמתי חבר בחתונה שלו והרגשתי שנפצעתי במהלך ההרמה אך לא יחסתי לזה חשיבות. השרירים שלי מתכווצים, בחזה, בצוואר, יש לי כמו נימול ברקה שמאל ולסת שמאל..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בשכמה שמאל ומעט בעמוד בשדרה אבנר מן 04/11/2025 | 09:17כפי שציינת הטריגר להופעת התסמינים היה פגיעה כלשהי כתוצאה ממאמץ יתר וככל הנראה תנועה לא נכונה. פגיעות בעמוד השדרה ובפרט באזור הצואר יכולות לעורר כאבים כתוצאה מלחץ שנוצר על העצבים היוצאים מבין החוליות לעבר הידיים. תופעות דומות יכולות להתעורר לאחר 'צליפת שוט' לדוגמא. זו פגיעה שנוצרת בתאונות דרכים, אפילו קלות, כאשר הגוף נזרק לפנים והחגורה בולמת אותו. הצואר מקבל תנודה חזקה שיוצרת כאבים. פעמים רבות הכאבים מסתיימים לאחר מספר ימים עד מספר שבועות, אך עלולות לחזור תופעות של הקרנות לידיים לאחר מספר שנים, אפילו 7-8 שנים לאחר הארוע המקורי. כאן נראה שמדובר במצב דומה. האם אכן היתה פגיעה צוארית? או האם יש נוקשות וכאבים בצואר? ניתן לסייע באקופונקטורה (דיקור סיני) ככל הנראה וחשוב מאוד לטפל. תופעה נפוצה במצב הזה היא ש'הגוף זוכר' את הפגיעה המקורית, והשרירים ממשיכים לאחוז את הצואר במתח רב, ויוצרים תהליך התנוונות איטי. את התהליך הזה אנחנו רוצים למנוע, ולכן הטיפול חשוב בהקדם. במצבים קיצוניים, ובאם היתה פגיעה חזקה, עלול להווצר בלט דיסק בין חוליות הצואר. לברור בכוון הזה יש לפנות לאורטופד ולבצע בדיקת דימות מתאימה. פעמים רבות כאשר עושים CT ראש, שציינת שבוצע, הוא כולל גם את הצואר, כדאי שרופא מומחה יסתכל גם על הצואר בתמונות הדימות, במידה והוא אכן מופיע בבדיקה שעשית.הוסף תגובה
כאבים צוואר וגב עליון , בין השכמות צד שמאל. מיכאל למפרט 25/04/2021 | 09:16בוקר טוב .. לפני שנתיים בערך , התחילו לי כאבים בצוואר האחורי וכאבים בשכם שמאל .. בין השכם לעמוד שידרה , בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות בכלל , ואמרתי שזה יעבור .. עם הזמן הכאב נהיה יותר ויותר חד , הכאב גם התחיל מתחת לשכם שמאל , עם הקרנות לבית החזה השמאלי , והתחילו לי הפרעות בראייה בעין שמאל .. וכאבים חדים וציפצופים באוזן שמאל עברתי בירור מקיף ...אצל רופאים Mri צווארי יצא תקין רופא עיניים , אמר שהכול תקין + הרחבת אישונים. א.ק.ג. 3 פעמיים הכול תקין .. אקו לב , הכול תקין .. ההיתי אצל מספר מומחים שמתמחים בעמוד שידרה , ועמוד שדרה צווארי .. כולם אומרים לי שהכול תקין . י ואמרו לי ללכת לפיזיוטרפיה , כמובן שהלכתי ועשיתי קרוב ל 15 טיפולים , בהתחלה נרגע קצת , הכאב עבר אך ברגע שמפסיק לעשות , הכאב חוזר .. רוב העבודה שלי היא מול מחשב... האם יש מישהו שיכול לעזור ליעם בעייה הזו ..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים צוואר וגב עליון , בין השכמות צד שמאל. מר גבעון פלד 25/04/2021 | 12:03ראשית תודה על הפירוט חשוב במיוחד בפורום. האם הכאבים קבועים בעוצמתם ומיקומם לאורך היום או האם העוצמה והמיקום משתנים לאורך היממה או בשינוי מנחי יציבה?הוסף תגובה
כאב צווארמיכאל למפרט 25/04/2021 | 12:06היי תודה על התגובה המהירה, הכאב משתנה , הכול תלוי כנראה איך אשן בלילה , לפעמים הכאב חזק ולפעמים הכאב פחות חזק , לגבי האזור של הכאב , הוא משתנה בין פעם לפעם .. המון תלוי.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב צוואר מר גבעון פלד 29/04/2021 | 10:01מתנצל על נמענה המאוחר, המערכת לא שלחה לי התרעה של הודעה. תאורך תואם בעיות ממקור של רקמה רכה, חיבור ו/או שריר ממליץ על איבחון וטיפול בהתאמה באיזון רקמות רכות\או שיקום אורטופדיהוסף תגובה
אשמח לדעת איך טיפלת בזה כי כרגע אני חווה תסמינים דומיפאיציק 03/11/2025 | 15:59היי אשמח מאוד לדעת איך טיפלת בזה? אני חווה תסמינים דומים ש״מחקים״ תסמינים לבביים אבל כל הבדיקות הלבביות תקינות תודה לאל. זה ממש מפריע לי לתפקוד היום יומיהוסף תגובה
טיפול בכאב כרוני ריקי 02/11/2025 | 09:29האם ניתן לטפל בכאב כרוני גם אחרי שנים של סבל – בלי תרופות או ניתוחים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בכאב כרוני אבנר מן 02/11/2025 | 12:03כן. הגוף תמיד מחפש דרך לריפוי, גם אחרי שנים של כאב. הטיפול בכאב כרוני דורש שילוב של טכניקות – דיקור סיני, פוטו-נוירותרפיה, צמחי מרפא, תרגילי נשימה ועבודה תודעתית. מדובר בתהליך משותף של מטפל ומטופל, הדורש שיתוף פעולה. לדוגמא, בשביל שפורמולת צמחים תעזור צריך לקחת אותה לפי ההנחיות. המטרה היא לא רק “להעלים” את הכאב, אלא לטפל בשורש, במקור הכאב, תוך כדי שינוי ההתייחסות שלנו, על מנת לאפשר לכאב לחזור ולשרת אותנו כתמרור אזהרה, ולהסיר את הנוכחות הקבועה שלו. לא פעם, כשיש הקשבה אמיתית לגוף והתייחסות לשורש הכאב – השינוי קורה גם אחרי שנים של תקיעות.הוסף תגובה
פוטו-נוירותרפיה לעומת דיקור רגיל שושי 30/10/2025 | 09:23מהי פוטו-נוירותרפיה וכיצד היא שונה מדיקור רגיל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פוטו-נוירותרפיה לעומת דיקור רגיל אבנר מן 30/10/2025 | 17:08פוטו-נוירותרפיה היא שיטה חדשנית שמבוססת על אור אינפרא אדום המכוון לנקודות אקופונקטורה ואזורים נוספים בגוף, בהתאם למצב המטופל/ת. האור חודר לעור ומפעיל את נקודות הדיקור – בדומה למחטים – אבל ללא תחושת הדקירה. השיטה מאפשרת גם להפעיל את מנגנוני הריפוי העצמיים של הגוף, לשפר זרימת דם ולהרגיע דלקת או כאב. זהו דיקור אנרגטי-עצבי עדין, שמתאים במיוחד למי שחושש ממחטים או רגיש למגע, וכמובן למי שמסיבה רפואית לא יכול לקבל טיפול דיקור במחטים. הטיפול הזה מתאים מאוד גם עבור ילדים.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דמיון מודרך
-
פלדנקרייז
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
מונחים קשורים
-
סומטי
-
דיקור (אקופונקטורה)

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס