פורום טיפול בכאב - עמוד 140
אבנר מן
כאבים בצלעות..... דורית 25/10/2013 | 20:38נפלתי וקיבלתי מכה בצלע השמאלי וזה מאוד כואב לי עשיתי צילום ואין שבר אני לוקחת כדורים ( אתופן) וזה לא עוזר לי הרבה. קשה לי לנשום נשימה עמוקה וגם להשתאל האים יש לך משהו להציע שיעבור לי הכאבים כבר .. לא נעים אים הכאבים האלה... תודה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בצלעות מר גבעון פלד 27/10/2013 | 06:47באם אין שבר פשוט טיפול נכון במערך השרירים בגוף יכול לעזור במיידי או ליתר דיוק נקודות הנמ"כ (נקודות מעוררות כאב). הגוף מתכווץ ומגן על עצמו מהטראומה שחווה ולעיתים אותן נקודות נמ"כ לא משתחררות ויכולות להשאר מכווצות ולייצר כאב גם חודשים אחרי. נקודות אלו לא נרפות על ידי מנוחה, עיסוי, מתיחות, ספורט או תרופה אלא רק על ידי לחץ איסכמי, לחץ נקודתי עדין יחסית המייצר זרימת דם מוגברת למקום. הטיפול נקרא שיקום אורטופדי או טריגר פוינט טראפי. טיפול זה יעיל ומהיר ולאור תאורך מתאים לך בדיוק.הוסף תגובה
כאבים בצד ימין ,לא בבטן חנה 21/10/2013 | 10:59שלום, יש לי כאבים בצד ימין ,אבל ברור לי שזה לא כאבי בטן ועד מחזור יש לי עוד שבוע וחצי. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בצד ימין מר גבעון פלד 21/10/2013 | 11:21התיאור הוא מאוד כללי. יהיה לי קשה עד בלתי אפשרי לתת לך מענה כך. אם תוכלי לפרט, כמה זמן הכאב קיים, האם הוא מתגבר, האם הוא כאב חד או עמום, האם בלחיצה על האזור הכאב נעלם ובהרפיית הלחיצה מתגבר והאם יש לך הסטוריה רפואית הקשורה לבטן או מערכות נשיות אשתדל לענות לך ממוקד.הוסף תגובה
כאבים בצד ימין ,לא בבטןחנה 21/10/2013 | 11:30הכאב לפעמים נעלם ולא כואב ,הוא לא מתגבר ,אין לי הסטוריה רפואית לבי הכאבים.יכול להיות שאני בהריון ?הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים בצד ימין מר גבעון פלד 21/10/2013 | 12:03את סוף שאלתך לגבי ההריון תדעי עוד כמה ימים לפי זמן המחזור שציינת והתשובה יכולה להיות כן. בכל מקרה כאב בצד ימין תחתון של הבטן כפי שאת מתארת יכול להיות מיחושים חולפים ויכול להוות סממן למשהו אחר כמו תוספתן או כבד. לא הייתי נלחץ אך מאחר ואת מתארת, אם הבנתי מתשובתך נכון,משהו שקיים זמן מה הייתי ניגש לביקורת רפואית אצל רופא המשפחה שלך כדי לשלול דברים. לאחר הביקורת ושלילת האמור אפשר להתייחס לדברים אחרים כגון שרירי בטן וגב ולתת לך מענה גם ישירות בפורוםהוסף תגובה
שלבקת חוגרת טל 13/10/2013 | 20:29שלום אימי בת 59 ,לפני כחודש חלתה בשלבקת חוגרת וטופלה.היא סובלת מכאבים נוראיים באזור השד והגב.היא קיבלה גאבאפנטין במינון של 600 מלגרם ליום לפני כשבוע מרופא נוירולוג.הכאבים שלה קשים עד דמעות ולא נראה שום שיפור בו עד רמת החוסר יכולת לתפקד.שאלותי אליכם:1.האם הטיפול בכדור הנל הוא טיפול טוב ויעיל למצב. 2.כמה זמן בממוצע מורגשת הקלה משמעותית בכאבים בטיפול מהסוג הזה. 3.האם מלבד הטיפול שהיא מקבלת יש עוד טיפול כולשהו בין אם קונבנצינלי או לא שיכול להקל על הכאבים שלה,או שינוי באורח החיים או כל דבר שניתן לחשוב עליו? מחכה לתשובתכם בתודה מראש .טל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלבקת חוגרת מר גבעון פלד 14/10/2013 | 11:19שלום רב הטיפול שניתן הינו אחד מהטיפולים הניתנים ויכול להיות יעיל. ההקלה אמורה להתחיל לאחר מספר ימים בודדים. ישנם טיפולים אחרים המתמקדים בעיקר בתזונה ועבודה של שינוי אורחות חיים כפי שציינת אך זה לאחר מעבר השלב האקוטי. כרגע הייתי דובק בטיפול שניתן וברופא אך מדי כמה ימים "מציק" ומבקש הערכה מחדש. אינני איש בשורות בנושא אך ניתן לטיפול ואחד הדברים החשובים הינו לשמור על מצב רוחה של אימך. ניתן גם לאחר מעבר שלב הכאב האקוטי לנסות טיפול של טריגר פוינט טראפי.הוסף תגובה
כאב נוראי בחזה צד ימין פיץ 05/10/2013 | 20:07שלום , הגעתי היום למיון בשל כאב חד בחזה בצד ימין שהעיר אותי בלילה וזה לא עוזב אותי עד עכשיו. מתגבר כאשר אני שוכבת על צד ימין. א.ק.ג יצא תקין צילום חזה יצא תקין , אמרו לי שזה שרירים . אציין שאני גם בהריון מתקדם בחודש תשיעי . מה זה יכול להיות אני ממש דואגת וגם סובלתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בחזה מר גבעון פלד 05/10/2013 | 21:36הנושא מוכר. כאב בחזה ששלוח למיון וכל הבדיקות יוצאות תקינות. ישנם מספר שרירים הגורמים להקרנות כאב בחזה ולעיתים גם ביד (העלול להתפרש כהתקף לב...). תמיד יש לבצע קודם כל בדיקות ואם הכל תקין אז ניתן לטיפול באמצעות גישת הטריגר פוינט טראפי. שריר המעלות הוא עיקר הבעיה לרוב (שריר צווארי) ובטיפול אחד או שניים ניתן להפטר מהכאב. בגלל שאת בהריון יש לגשת למטפל שלמד והתמחה בטיפול בנשים הרות.הוסף תגובה
רופא כאב למרות שאולי הכאב יעבור? מוטי 01/10/2013 | 15:53שלום רב. עקב כאבים נוראים בדיסקוס צווארי כבר חודשיים אני מטופל כרגע ב: MIR 30 מ"ג פעם ביום ובמדבקות פנטה 25. ביום ראשון הקרוב יש לי תור לרופא כאב. בימים האחרונים חל שיפור "יחסית" די משמעותי בכאבים, שאלתי היא במידה והכאב יחלוף עד יום א' האם ללכת לתור שנקבע או לבטל במידה והכאב חולף? תודה על התשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים חולפים וכאבים בכלל מר גבעון פלד 01/10/2013 | 17:36אחד העקרונות של הגוף הוא היכולת שלו להיטיב עם עצמו. בחלק נכבד ממקרי הכאב בהם מעורבים מערכות שריר (כמו אצלך) הכאב יחלוף מעצמו בזמן קצר או בפרק זמן ארוך יותר במקרים אקוטיים בממוצע לאחר 5-6 חודשים. התרעת הכאב היא שמשהו קרה ומתרחש, אולי הגוף מצליח לבצע הקלה אך משהו מתרחש. לא הייתי מבטל את התור והמלצתי בכלל היא לא להתעלם משום כאב. אם הכאב חלף רק לבצע בירור, אם הכאב נשאר ו/או מתגבר לאחר שלושה ימים לגשת לטיפול.הוסף תגובה
כאבים שלומית 22/09/2013 | 13:10שלום, בעקרון פניתי לפורום בשל כאב מסויים שאפרט בהמשך, אך אז החלטתי לפרט הכל כי יש עוד כמה כאבים :) אז ככה: 1. בחגורת הכתפיים יש לי כאבים עזים ואני מרגישה שהראש ממש מכביד לי על הצוואר כאילו הראש שוקל טון. מלמד זאת זה גם מקרין לי כאב ליד שמאל. תופעה זו קיימת כבר כחצי שנה. 2. בחודשיים האחרונים יש לי כאב בכפות רגליים ובנוסף לכך אני לא מסוגלת לשבת!!! לאחר ישיבה לא כל כך ממושכת או בזמן נהיגה אני מרגישה כאב חזק ברגל ימין, מהאיזור שמתחת לישבן ולאורך הרגל. מה עושים??? חג שמח!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים משתנים וקשר האלכסונים בגוף מר גבעון פלד 22/09/2013 | 13:58אני שמח שפנית עם כלל הכאבים מאחר וזה נותן לי הזדמנות לענות על עניין מהותי בתחום הטיפול בכאב. המערכת הגופנית שלנו פועלת כיחידה אחת ואין בה הפרדות למעט כאלה מלאכותיות שאנו עושים על מנת להבין, להסביר ולטפל. עיקר כאבך וגם עיקר הכאבים בכלל מקורם במערך התנועה של הגוף, מערך השרירים. המהלך הכי חזק של הגוף הוא מהלך אלכסוני וניתן לראות זאת בברור בקרב איגרוף איך המתאגרפים בלי לחשוב מבצעים את תחילת התנועה למשל מרגל שמאל דרך האגן ליד ימין, אלכסון. באותו אופן כמעט כל כאב קשור לאלכסון תנועתי בגוף ולכן בסיכומו של עניין זה לא מפתיע כי יש לך כאב ביד שמאל ורגל ימין. את מתארת מקרה קלאסי של כאב שהתפתח לכאב גדול יותר. המלצתי החמה היא לגשת לטיפול מתחום השיקום האורטופדי המטפל בנקודות טריגר להפגת הכאב. אל תזניחי, ניתן לטפל בכאב, בהצלחה.הוסף תגובה
הקלה במיגרנות דינה 01/09/2013 | 16:33שלום רב, אני סובלת ממיגרנות חזקות בערך אחת לחודש וחצי. הרופאה רשמה לי כדורים בשם "מיגרלב" (מגיעים באריזה כתומה) שאמנם מעבירים את כאבי הראש אבל תופעות הלוואי שלהם עושות לי הרבה יותר רע (בחילות קשות והקאות בעיקר). באופן כללי הגוף שלי די רגיש לכדורים.. האם יש פתרון "עדין" יותר שיוכל לעזור לי עם המיגרנות? אשמח לעצתכםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול במגרנות מר גבעון פלד 01/09/2013 | 16:45הטיפול שאת מציינת אכן יכול לייצר תופעות לוואי לא נעימות אך אם הוא עוזר הוא כרגע עדיף לך על האלטרנטיבה הכואבת. ישנו טיפול ממוקד הנקרא שיקום אורטופדי שהוא עברות של טיפול שמגיע מארצות הברית ושם הוא נקרא trigger point theraphy. הטיפול מתמקד באיזון תנועתי יציבתי של מערך השרירים ורקמה רכה שכיום אנו יודעים שאחראים לחלק נכבד מכאבי הראש וגם למגרנות. ניתן להתחיל את הטיפול ללא הפסקת הכדורים ולרדת במינון על פי התקדמות הטיפול. הטיפול הינו ידני לחלוטין ואינו כולל תרופות או התערבויות אחרות. הייתי ממליץ לך לפנות לכיוון זה.הוסף תגובה
אולי כדאי לך לנסות טיפול טבעינטלי 05/09/2013 | 23:57אני סבלתי שנים ממגרנות וניסיתי מגוון רחב של כדורים וטיפולים. חלק עזרו פחות וחלק עזרו יותר. כבר שנה אני לוקחת תוסף תזונה חרצית ריחנית של סולגאר (טבעי לגמרי) שהפחית לי בצורה משמעותית את המגרנות וכאבי הראש. בכל דבר תמיד עדיף קודם כל את הטיפול הטבעי , הרבה לפני כדורים כימיים למיניהםהוסף תגובה
ממש מעודד לשמוע שיש עוד אופציותדינה 16/09/2013 | 18:31חוץ מהכדורים החזקים האלה שעושים לי רק רע. חברה שלי המליצה לי לקבוע תור אצל הנטורופתית שלה כדי לשקול באמת כיוון טבעי ואני חושבת שאעשה את זה בקרוב.. אשאל גם לגבי החרצית. מקווה שאכן אראה שיפור. תודה רבה, שתהיה שנה נטולת מיגרנות!הוסף תגובה
היי רומן 12/09/2013 | 23:33יש לי כבר 3 שנים כאבי חזה בשני הצדדים אבל יותר בצד ימין ומקרין מידי פעם ליד ימין עשיתי רנגן סיטי ולא מצאו כלום מה הסיבה יכולה להיותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בחזה מר גבעון פלד 13/09/2013 | 07:46נושא הקרנת כאב לחזה יכול לנבוע ממספק גורמים. אם ביצעת צילומים ובדיקות מאמץ והכל תקין הדבר נובע מנקודות טריגר על גבי השרירים המקרינות כאבים כגון לו.הוסף תגובה
אלודיניה דניאלה 24/08/2013 | 23:32שלום רב, לפני כחודש עברתי כריתת שד דו צדדית ושחזור. בשבועיים הראשונים ההחלמה היתה מצוינת אך לאחר מכן התחלתי לסבול מתחושת צריבה, שריפה נוראית באזור החזה ממש כמו הרגשת כוויה, כל מגע עם הבגד, ליטוף או משב רוח מורגש ככאב עצום בלתי נסבל, רופא המשפחה שלי טוען שזו אלודיניה, מה עלי לעשות? האם תופעה זו חולפת או שפשוט נגזר עלי לחיות עם הכאבים הבלתי נסבלים הללו? תודה על תשובתך דניאלההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בלתי מוסברים מר גבעון פלד 25/08/2013 | 07:05הכאבים שאת חווה הם כנראה איזשהוא ביטוי של מערך העצבים המשדר תחושות המתפרשות ככאב. המלצתי הראשונה היא לגשת לטיפול בשם טריגר פוינט טראפי. הטיפול בנקודות הטריגר יכול לשנות את תמונת הכאב במוח מאחר והם גורמות לדגימה מחודשת של האזור המטופל או המושפע. התהליך אינו קצר אך יכול לעזור.הוסף תגובה
נוגדי דלקת לא סטרואידיים עינת 23/08/2013 | 11:26שלום רב, רציתי לברר האם יש נוגדי דלקת שאינם סטרואידים שמתפרקים בכבד ולא בכליותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פורום לא נכון מר גבעון פלד 25/08/2013 | 06:57ראשית אינני נותן המלצות תרופתיות בפורום זה. שנית חשוב כי דבר זה יעשה על ידי רופא המכיר אותך. סליחה ובהצלחההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיה
-
עיסוי רפואי
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
דיקור (אקופונקטורה)

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס