פורום טיפול בכאב - עמוד 139
אבנר מן
-
כאב בגב התחתון
שירה 15/12/2013 | 00:50אני בת 31, מזה שבוע יש לי כאב בגב התחתון בצד ימין. הכאב גם כשאני יושבת אך גם במנוחה מלאה בתנוחות מסויימות. הכאב עמום ומתמשך...אשמח לעית ממה זה נובע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב גב תחתון
מר גבעון פלד 15/12/2013 | 12:52מרבית כאבי הגב העמומים הנרגעים בתנוחות מסוימות בשכיבה מקורם במערך השרירי. הייתי ממליץ לגשת לביקורת כללית אצל רופא המשפחה שלך אך במקביל לגשת לטיפול אצל מטפל מתחום השיקום האורטופדי או הטריגר פוינט טראפיהוסף תגובה
-
-
כאבים בצד שמאל חזה ובטן
אלי 11/12/2013 | 04:26דוקטור שלום רב לך אני בן 29, 1.73 שוקל 60 , מעשן מעל לשנה ישנם אצלי תופעות הולכות וחוזרות של כאבים ותפיסות/ דקירות בחזה בעת נשימה עמוקה (צד שמאל) וכן כאבי בטן במותן השמאלית וכאב עמום ממוקד מצד שמאל לתבור. לעיתים רחוקות הכאב יקרין לגב תחתון מצד שמאל בעת נשימה (איזור הכליות). עשיתי צילום חזה, אולטרסאונד של בטן עליונה ותחתונה ובדיקות דם ויצא תקין. הכאבים נמצאים כל הזמן ומשתנים ולפעמים כולם יחד. הרופא משפחה שלח אוןתי ליעוץ עם רופא גסטרו ובעודני מחכה לתור אני לא בטוח שזהו הכיוון הנכון. אשמח אם תוכל לתת לי את דעתך אם התופעות הנל מובילות לקצה חוט מסויים ולהמלצתך לאילו בדיקות כדאי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בחזה ובבטן עליונה
מר גבעון פלד 11/12/2013 | 11:04מאחר ועברת את כלל הבדיקות מה שנותר הוא מערכת השרירים המתפקדת בתפקיד כפול בגופנו, לתנועה ולהגנה. מערכת השרירים עלולה להתכווץ על ידי נקודות עצביות הנקראות טריגר פוינטס ומטרתם כאמור לבצע כיווץ הגנתי אינסטינקטיבי(ללא מחשבה). כיווצים אלו עלולים ליצור תסמיני כאב כפי שתיארת שיהיו בתנועה כל הזמן כלומר הכאב מסתובב בגוף. הטיפול הרצוי לכך נקרא טריגר פוינט טראפי או שיקום אורטופדי.הוסף תגובה
-
-
כאבים בצלעות התחתונות בצד ימין
אוראל 05/12/2013 | 01:57שלום רב. לפני כשבוע וחצי קיבלתי מכה יחסית חלשה בעקבות נפילה על משטח קשה ויש לי כאב נקודתי גם בחוסר מעש כאבים חזקים בנגיעה ובהרמת הידיים הפרעה בתנוחות שינה התכופפות ותזוזות אשר גורמות לצלעות לזוז . הנקודה הכואבת בצלעות התחתונות בצד ימין כדאי ללכת לרנטגן סי טי או לחכות שיעבור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצלעות לאחר מכה
מר גבעון פלד 05/12/2013 | 15:12אם לאחר שלושה ימים ובטח שלאחר שבוע ימים יש עדיין כאב הייתי ממליץ לגשת לצילום. האם יש כאב גם בנשימה עמוקה?הוסף תגובה
-
ישנם כאבים
אוראל 06/12/2013 | 00:06בשנימה עמוקה ישנם כאבים את האמת פחות כואב משבוע קודם אבל עדיין כואב התזוזות ממצב שכיבה לישיבה מפריעות עדיין הרמת יד בצד הכואב גורמת לכאבים שיעול התעטשות גרמים גם לכאבים. השאלה אם זה יעבור לבד כי בכל מקרה סדק בצלע אין כלכך מה לעשות עם זה..הוסף תגובה
-
יש לציין
אוראל 06/12/2013 | 00:07יש לציין שגילי 23 ואני בריא מאוד ומעולם לא שברתי עצם אן סדקתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב
מר גבעון פלד 06/12/2013 | 09:58מתוירך הייתי ניגש לביקורת אצל רופא משפחה ובמקביל לטיפול אצל מטפל מתחום השיקום האורטופדי או טריגר פוינט טראפיהוסף תגובה
-
תודה רבה
אוראל 06/12/2013 | 15:21תודה על ההתיחסות והתשובה המהירההוסף תגובה
-
-
כאבי ראש
רותי 04/12/2013 | 08:43שלום וברכה, אני מקווה שתוכל לעזור לי או להפנות אותי למי שצריך הבעיה שלי היא שאני סובלת מכאבי ראש בעיקר בימים שבהם אני בחוץ ושיש שמש...אני שותה המון!! וחובשת כובע אך עדיין סובלת מכאבי ראש בעוד חברי ששותים פחות לא סובלים מכאבי ראש. זה מאוד מתסכל כי אני מאוד נזהרת ונשמרת אשמח לעצה תודה רבה רותיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
מר גבעון פלד 04/12/2013 | 11:26שלום וברכה אכן שתיית מיים או ליתר דיוק העדרה עלול להיות גורם לכאבי ראש אך לא רק זה. עצם השתייה הינו חיובי אך יכולות להיות סיבות נוספות. אשמח לנסות לעזור עם מעט יותר פרטים: מה גילך? האם את מבצעת פעילות גופנית כלשהיא והאם בפעילות מופיעים כאבי ראש? האם את זקוקה למשקפיים (קריאה או מרחק)? האם את סובלת מבעיות אחרות בכלל (סכרת, השמנה, לחץ דם וכו)?הוסף תגובה
-
כאבי ראש
רותי 04/12/2013 | 11:36שלום ראשית תודה על תשובתך המהירה אני בת 29 בריאה מאוד ולא סובלת מהשמנת יתר, בכרת ומחלות רקע. אני אוהבת מאוד לטייל ואף סיימתי לימודי הדרכת טיולים ככה שנושא כאב הראש בטיולים הוא מאוד קריטי ולעיתים אני נמנעת מטיולים רק בגלל העניין הזה. יש לי משקפיים -2.75 בשתי העינייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
מר גבעון פלד 04/12/2013 | 13:05מהנתונים שהוספת סביר להניח כי מקור הכאב הינו במערך התנועה שלך, השרירים, המייצרים כאב בזמן פעילות כתוצאה מיציבה שגויה או מערך שרירים יציבתיים שיצא מאיזון. ניתן לטפל באמצעות שיקום אורטופדי או טריגר פוינט טראפיהוסף תגובה
-
תודה רבה
רותי 04/12/2013 | 13:07תודההוסף תגובה
-
-
כאבים במותן ימין
Vik 28/11/2013 | 19:06שלום, יש לי כאבים חזקים במותן ימין בערך יומיים, זה לא יכול להיות תוספתן כי כבר הוציאו לי אותו. האם אני צריכה להילחץ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים במותן ימין
מר גבעון פלד 28/11/2013 | 20:03אשמח לנסות לתת לך מענה אם ימוקד. היכן הכאב? מותן? בטן תחתונה? בטן עליונה? בנטייה לגב תחתון ימין? האם הכאב דוקר או מציק או שורף? האם הייתה נפילה או מעידה בחודש האחרון?הוסף תגובה
-
כאבים במותן
Vicki 30/11/2013 | 18:39הכאב במותן ימין מתחת לצלעות, הכאב חזק יותר לכיוון של דפיקות כאילו דופק חזק, לא הייתה שום נפילה או חבלה.... אני רק אציין שאני שותה 6 כדורים ביום מ3 סוגים בגלל לחץ דם גבוההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי במותן ימין
מר גבעון פלד 30/11/2013 | 19:05הכאבים המתוארים יכולים לנבוע ממספר גורמים, החל מבעיות שריריות הניתנות לפתרון מהיר ועד דלקות שונות הדורשות התערבות אחרת. בלי לחץ הייתי ממליץ לך לגשת להיבדק אצל רופא המכיר אותך. בכל אופן אל תזניחי היבדקי.הוסף תגובה
-
-
טפול בכאב גב כתוצאה מנפילה
יולי 27/11/2013 | 07:45שלום. אמא שלי (טפו טפו....)בת 101. נפלה לפני שבוע וסובלת מכאב חריף בגב התחתון.היא בריאה(מכוערצ מגעילה טפו טפו) איך ואיזה תרופות לתת לה להקלת הכאב. האם דיקור יכול לעזור? כרגע היא מקבלת אופטלגין שלא כל כך עוזר. קצת מקל. אודה על תשובתך המהירה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בכאב גב מנפילה בגיל מתקדם
מר גבעון פלד 27/11/2013 | 10:28קודם כל הבשורה הטובה לך שכנראה ניחנת בגנטיקה טובה ונכונים לך חיים ארוכים. לגבי אימך מפאת הגיל המתקדם לא הייתי ממליץ תרופות באינטרנט מאחר ואני בטוח כי היא נוטלת תרופות ויש לתאם אותם. יש להיוועץ עם הרופא המטפל. מעבר לכך כל טיפול במגע עם מטפל קשוב ומקצועי יכול לעזור להקל על הכאבים. בנוסף תוכלו לבצע על האזור הכואב קומפרסים קרים, לא ישירות על העור כי אם על מגבת למניעת כווית קור או חבלה דומה, בצורה שמניחים את הקומפרס הקר על האזור הכואב לדקה ומסירים לדקה. כך ממשיכים חמש-שש פעמים. סדרה זו תקהה ותחליש את הכאב. לגבי מטפלים במגע אם תשלחי לי את המייל שלך ואת מקום מגורייך אוכל להמליץ לך על מטפל טוב.הוסף תגובה
-
-
כאבים בגב תחתון בצד ימין כבר 3 ימים בערך וזה לא עובר
אורוש 24/11/2013 | 19:24ממה זה נובע והאם צריך ללכת לרופא לבדיקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי גב תחתון
מר גבעון פלד 24/11/2013 | 20:06אין לי שום פרטים על מנת לענות לך האם כואב כל הזמן או רק למשל בתנועה. האם מעיר אותך בלילה, האם מתגבר במהלך היום או כואב כל הזמן אותו דבר. וכן נתונים אישיים בן כמה אתה, משקל, גובה והאם אתה מבצע פעילות ספורט כלשהיא בשוטף. אני כן יכול לציין כי אם יש כאב כלשהוא שלושה ימים והוא ברציפות מתמידה ללא הפסקה הייתי ממליץ בדיקה ראשונית אצל רופא. אתה מוזמן לחזור אלי עם הנתונים ואנסה להיות מדוייק יותרהוסף תגובה
-
-
השפעה של ניתוח בקע
צחי 29 19/11/2013 | 10:00שלום. בשנת 2002 עברתי ניתוח בקע דו מפשעתי,ההחלמה הייתה בסדר גמור.. משנת 2006 (עת שחזרתי מטיול ארוך במיזרח) החלו לתקוף אותי כאבים בתקופות של מעברי עונות באיזור צד ימין למטה ולכיון הטבור,לעיתים בעת התקפת הכאבים אני מרגיש צורך לדחוף אצבע ולהקיא וזה מקל עליי מאוד או שאני מניח על האיזור הכואב שקית עם מים חמים וגם זה עוזר .. ביקרתי אצל כירוג ,אורטופד ואפילו עברתי בדיקת CT ובדיקות דם כלליות והכל תקין. הכאב הוא מאין הרגשה של צבת שתופס איבר פנימי .. כאב מציק שגורם לי גם לעיתים לחיוורון וזיעה קרה .. תודה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים
מר גבעון פלד 19/11/2013 | 16:58יש לי מספר שאלות על מנת שאוכל לענות לך במדוייק צור עימי קשר לנייד ואשתדל לתת לך מענה.הוסף תגובה
-
-
כאבים עזים בכתפיים
גדי 17/08/2013 | 12:13שלום רב, מאז גיוסי לפני כחצי שנה אני סובל מכאבים עזים בכתפיים. לאחר בירור ראשוני מסתבר שיש לי גמישות יתר מפרקית כללית 6 בסולם בייפטון,כתפיים במקום עם מגירה קדמית אחורית דו צדדית יותר בולטת משמאל. חרדה קדמית שלילית, ללא גירוי של שרוול המסובב או של LGB. WINGING של שיכמה ימנית בצורה בינונית. נשלחתי לצילום MRI 'EMG בעוד חודש ובינתיים אני סובל מכאבים עזים .גם משככי כאבים לא ממש עוזרים ואינני רוצה להתמכר להם. מה לעשות כדי להתמודד עם הכאב???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתפיים
מר גבעון פלד 18/08/2013 | 07:23לרוב בעיות של גמישות יתר יכולות להפתר לאורך זמו רק על ידי מודעות תנועתית וחיזוק של שרירי הגוף על מנת ל"רסן" את תנועת היתר. אשמח לנסות לתת לך מידע נוסף אם תשלח לי פרטים נוספים: גובה, משקל, האם אתה עוסק בפעילות או מאמצים במסגרת הצב, האם פרקת כתיים בעבר, האם שברת או נקעת איבר כלשהוא במהלך חייך וכל פרט רלוונטי אחר שיש בידך ושאתה חושב עליו.הוסף תגובה
-
כאבים עזים בכתפיים
גדי 18/08/2013 | 12:27המשקל שלי 70 ק"ג , הגובה 182. לפני הצבא לא סבלתי מכאבים בכתפיים או מפריקה גם כשעשיתי פעילות מאומצת במסגרת הצופים.גויסתי למסלול חי"ר, כחודש לאחר מיכן החלו כאבים בכתף ימין ,נשלחתי לפיזיותרפיה בטענה (של הרופא) שהגיד זז מהמקום. המשכתי את הפעילות של המסלול כולל מסעי אלונקות ,סחיבת אפוד +ציוד נוסף ואז החלו כאבים עזים בשתי הכתפיים+תת פריקה פעמיים בכתף שמאל(לפי אבחון האורטופד). נכון להיום יש לי פרופיל 45 עם פטור מהרמת משקל.למרות זאת הכאבים תמידיים עם זרמים ודקירות ממש במפרקים של שתי הכתפיים.עד לבירור סופי יש לי חודש ימים. איך להפחית את הכאב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי כתפיים עזים
מר גבעון פלד 18/08/2013 | 12:45מתאורך והנתונים שהצגת נראה כי אכן הבעיה היא כפי שתיארתי בתגובתי הראשונה. על מנת להקל יש להתשתמש בקרח עטוף במגבת או שקיות טרמג'ל/אייספק ולקרר את המקום בדרך הבאה: לשים למשך חצי דקה ולהוריד לדקה. לבצע חמש-שש פעמים, ניתן לביצוע כמה פעמים במהלךהיום. זה להקלהבלבד. לטיפול הייתי ממליץ לך להמשיך בברור האורטופדי ובמקביל לקבל טיפול הנקרא טריגר פוינט טראפי. בהצלחההוסף תגובה
-
כאבים עזים בכתפיים
גדי 18/08/2013 | 16:04אשמח אם תוכל לפרט מהו הטיפול טריגר פוינט טראפי, ואיפה ניתן לקבל אותוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול לכאבי כתפיים באמצעות טריגר פוינט
מר גבעון פלד 18/08/2013 | 18:34הטריגר פוינט טראפי משתמשת בשרירי הגוף על מנת להוריד כאב. הרעיון הוא להחזיר את שרירי הגוף לתנועה טוובה ולהוריד מגבלות תנועה שהן מעיקרי גורמי הכאב בגוף גם לכאבים שאינם "נראים קשורים" למערכות שריר כגון: פריצת דיסק, בלט דיסק, כאבי ראש, כאבי שיניים ועוד. הטיפול מתמקד בעיקר בנקודות הטריגרים על גבי השרירים שמהוות מוקדים עיצביים לכיווצי שריר. הטיפול נעשה באמצעות יצירת לחץ איסכמי, מניעת הגעת חמצן לנקודה. הלחיצה לא כואבת לרוב וגורמת לגוף בכוח לשחרר את הנקודה ובכך את השריר. כשיש חזרה לתנועה מלאה של השרירים יש ירידה של הכאב. שלח לי מייל ל givonpeled@gmail.com ואמליץ לך על מטפלים בתחום.הוסף תגובה
-
טיפול בטריגר םוינט טראפי
שפרה 15/11/2013 | 08:23אני מעוניינת לדעת אם יש מטפלים באזור הצפון - עםולה והסביבה בנושא של טריגר םוינט טראפי. יש לי כאבים בכתף עברתי אולטאסאונד והפנו אותי לפזיוטרםיה בםורום לטיפול בכאב המליצו לי על טיפול בטריגר פוינט טראפי. האם זה טיפול ממושך או חד פעמי? אודה לך על תשובה לשאלותי תודות .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טריגר פוינט טראפי
מר גבעון פלד 15/11/2013 | 09:14הטיפול בטריגר פוינט לרוב אינו ארוך אך זה תלוי מצבך. לעיתים ניתן להסתפק בטיפול אחד ולעיתים יש צורך ביותר. הטיפול אצל מטפל טוב נותן לך כלים גם להתמודד בהמשך ומשחרר אותך מתלותך בטיפולים מרובים. שלחי לי הודעה למייל הפרטי ואמליץ לך על מטפל מצויין מהאזור שציינת.הוסף תגובה
-
-
בלט דיסק בגב תחתון
אמא 12/11/2013 | 12:36שלום, לאחר חודשים של כאבים שהולכים ומתגברים בגב התחתון עם הקרנה לרגל שמאל, עשיתי CT שבו התגלו 2 בלטים שאחת מהם משמעותי ועלול לגרום בעתיד לפריצת דיסק. הפנו אותי לביצוע MRI של עמוד שידרה מותני ואני ממתינה לבדיקה למהלך חודש דצמבר. בינתיים יש לי תחושת נימול ברגל והרגל נרדמת לי. הכאבים כמובן נחלשים אבל החולשה ברגל נשארת. איך היית ממליץ להמשיך לטפל? ה MRI בעוד חודש כמעט....תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בבלט דיסק
מר גבעון פלד 12/11/2013 | 18:24מהרגע בו יודעים שיש לך בלטי דיסק אין צורך לחכות עד הmri. הגוף "נועל" את המקום על ידי מערך השרירים ובאמצעות נקודות ספציפיות בשרירים הנקראות טריגר פוינט ,או נקודות מעוררות כאב בעברית, וגורמות ללחץ על מערך העצבים הנובע מחוליות הגב ובכך עלול לגרום לכאבים, נימולים, הרדמויות או כולם יחדיו. ניתן לטפל מיידית באמצעות שיקום אורטופדי או טריגר פוינט טראפי המטפלות בדיוק במערכות גוף אלו על מנת להוריד את הכאב. באופן כללי רצוי גם לבצע איבחון יציבתי ותנועתי על מנת לתת לך הנחיות להמשך כדי שלא תהיי תלויה בטיפולים כל חייך ותדעי איך להתנהל ומה לעשות על מנת למנוע כאבים בעתיד ומה לעשות באם הם מופיעים.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
דמיון מודרך
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס