פורום טיפול בכאב - עמוד 52
אבנר מן
-
כאב בחזה העליון בצד ימין עם הקרנה לכתף
דיקלה 30/07/2019 | 04:14שלום ד'ר. אני בת 39, 4 שנים לאחר קיצור קיבה, בריאה. בזמן האחרון אני סובלת מכאבים בחזה העליון בצד ימין עם הקרנה לכתף. הכאב מתחזק כאשר אני נושמת נשימות עמוקות. סבלתי מכאבים אלו בעבר מיד לאחר הניתוח וכשפניתי לרופא נאמר לי שזה קשור לצורת האכילה שלי, ולמהירות שבא אני אוכלת. מאז הכאבים הולכים ובאים. בנוסף לפני כמה חודשים נמצא לי בקיבה חיידק ההליקובקטר שבעקבותיו סבלתי מצרבות קשות מאוד. כמובן שטופלתי עם אנטיביוטיקה והצרבות פסקו. אשמח לעזרה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מר גבעון פלד 30/07/2019 | 11:01האם הכאב שם כל הזמן ורק מתגבר בנשימה ארוכה או האם הוא רק בנשימה עמוקה?הוסף תגובה
-
דיקלה 30/07/2019 | 11:11הכאב בא והולך הוא אינו קבוע אך הוא מתגבר גם בנשימה ארוכה וגם בנשימה עצורה.. במצב מנוחה ושינה.הוסף תגובה
-
דיקלה 30/07/2019 | 11:33כנראה תוקף הוא נמצא שם כל הזמן אך הוא מתגבר גם בנשימה ארוכה וגם בנשימה עמוקה בזמן מנוחה ואפילו שינה. אתמול שהכאב תקף בלילה הדרך היחידה שיכולתי לשכב בלי להרגיש את הכאב חזק זה היה על הגב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מר גבעון פלד 30/07/2019 | 12:00מעבר לביקורת רפואית שוטפת בכלל ובמיוחד לאחר הניתוח שעברת הייתי ממליץ לך לשת לטיפול מתחום השיקום האורטופדי. גישה פרא-רפואית העוסקת בהפגת ומניעת כאב באמצעות טיפול בנקודות טריגר מעוררות כאב ברקמה הרכה. הסמפטום הכי ברור של בעיות ממקור כזה הוא כאבים משתנים כפי שאת מתארת. הטיפול מתבצע על ידי מטפלים שהוכשרו לכך.הוסף תגובה
-
-
כאב בצלעות צד שמאל
דרומי 25/07/2019 | 21:37אני בן 31,עובד בעבודה בישיבה מ 8 עד 16 כל יום. כשבועיים מרגיש כאב שבא וחולף בצד שמאל של בית החזה באזור הצלעות. עשיתי בדיקת א.ק.ג וצילום רנטגן של חזה וצלעות ויצא תקין. רופא המשפחה משער שזה שריר תפוס. לאחרונה הפסקתי לעשות פעילות גופנית, לא מעשן. האם יכול להיות שבועיים שריר תפוס? האם זה יכול להיות משהו אחר? כזה זמן לוקח לשריר בצלעות/חזה להשתחרר? הכאב מגיע במנוחה ובכל תנוחה - לחץ (נסבל אבל כואב) של כ 10 שניות ואז זה חולף .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצלעות צד שמאל
מר גבעון פלד 28/07/2019 | 11:07כאבים משתנים, באים והולכים, הם סימפטום מאוד ברור של בעיות רקמה רכה - שרירים ורקמות חיבור. העניין הוא שזה יכול לקחת הרבה זמן, ממליץ לגשת לטיפול מתחום הטריגר פוינט טראפי.הוסף תגובה
-
כאבים בצלעות
דרומי 28/07/2019 | 14:46היי,הכאב הוא דומה בכל פעם-סוג של מישהו שלוחץ לי על העצם. בעיקר מופיע בצד שמאל של בית החזה (מרגיש שזה בא מבפנים לבחוץ) למעט זה אני מרגיש טוב ומתפקד בצורה רגילה. על מה עליי להתייעץ/לברר/לבדוק עם רופא המשפחה שלי כדי לאבחן בצורה ברורה יותר את הבעיה?הוסף תגובה
-
כאבים בצלעות ובית חזה
דרומי 28/07/2019 | 15:31לא ציינתי שבזמן ישחבה ונהיגה ברכב זה מופיע הכי הרבה(בזמן התכופפות)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בצלעות ובית חזה
מר גבעון פלד 28/07/2019 | 18:41טיפול ברקמות רכות עדיין לא מתבצע במרפאות אלא על ידי מטפלים, כפי שהמלצתי על טיפול בטריגר פוינט טראפיהוסף תגובה
-
-
איציק
יאצק 24/07/2019 | 08:40שלום בן 30, עובד במחשבים יושב רוב היום , בחצי שנה האחרונה אני סובל לסירוגין מכאבי רגליים ושרירים שעיקר הכאבים הוא במפרקי הירך ובשריר השמאלי ליד המפשעה, הכאב נע מרגל לרגל , לעיתים מערב כאבי רגליים או ״רגליים חמות״. בחודש האחרון החלו להופיע כאבי ישבן אגן בשני הצדדים מעין כאבים של שריר תפוס , שרק אחרי הליכה רבה משתחרר ואחרי ישיבה ארוכה הכל שוב כואב בנוסף החל להופיע לי כאב שהולך ובא בצד ימים מאחורי הצלעות לכיוון מעלה . שמשתפר במהלך היום , יותר כואב בבוקר ובלילה . הכאבים לא מפריעים לי יותר מידי אך משבשים את איכות החיים ומוסיפים דאגה כאילו יש לי משהו נורא. בנוסף יש לי גרד עז בפי הטבעת מזה מספר שנים ללא שיפור לאחרונה גם דלקת ריאות קלה שחלפה בדיקות דם לדלקת פרקים וגסטרו תקינות בדיקות דם כלליות תקינות חוץ מcrp . 0.6 ראומוטולוג ואורתופד לא מצאו משהו (לא עשו צילומים אף אחד) מה אתה ממליץ לבדוק ? האם לדעתך יש מקום לקולונוסקופיה ? האם התסמינים יכולים להתחבר לסרטן מעי ? (אין איזו תופעות מיוחדות כמו שלשולים או כאבי בטן) האם מחלת מעי כמו קרוהן ללא תסמינים של כאבי בטן יכולה לגרום לכאבים סיסטמים כאלה? האם כדאי לבקש ct של כל הגוף ? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים משתנים
מר גבעון פלד 24/07/2019 | 10:32תאורך של כאבים משתנים ה"נעלמים" או מוחלשים בפעילות קשורים לרוב לנעילה של מערכות רקמה רכה. מהתאור שלך אני מבין שאתה עוקב ובודק את עצמך. סיום ביקורת מלאה על פי הרופא המטפל בך תמיד חשובה ובמקביל הייתי ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול בגישה של שיקום אורטופדי. מבוצע על ידי מטפלים שהוכשרו לכך.הוסף תגובה
-
-
מכות יבשות
Bir 17/07/2019 | 09:48עברתי תאונת דרכים ישבתי מאחורי הנהג הפגיעה היתה בדלת שלי היתי בבית חולים הכל היה תקין אין לי שברים רק לחץ בחזה זה היום הרביעי שלי בבית אני נוטלת רוקסט פלוס ומורחת משחת בן גיי אני לא מרגישה הקלה בכאב אפילו מה אפשר לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מכות יבשות
מר גבעון פלד 17/07/2019 | 10:26הייתי ממליץ לך להמשיך בטיפול שנקבע לך לכמה ימים נוספים. אם יש צורך להשתמש בקרח כפי שהסברתי כאן מספר פעמים. רק אחרי כעשרה ימים אם אין שינוי ומהבדיקות הכל תקין ניתן לעבור לטיפול להפחתת הכאבהוסף תגובה
-
-
כאבים במפשעה הימנית
איתי 12/07/2019 | 17:24יש לי כאבים נוראיים במפשעה הימנית ממעבר משכיבה לישיבה או לעמידה ובנוסף אני צולע כשאני הולך בגלל הכאבים זה מרגיש לי כמו מתיחה במפשעה אשמח לתשובה כדי לדעת מה לעשות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים במפשעה הימנית
מר גבעון פלד 14/07/2019 | 15:51האם הכאב נרגע/נחלש אחרי הליכה של דקה שתיים? האם יש כאב בשכיבה?הוסף תגובה
-
מרחתי bengay והתקלחתי במים חמים
איתי אבידן 15/07/2019 | 01:35ועכשיו הרבה יותר טוב הבעיה היא שלאחר חודש אם אני יעשה תנועה של הרגל, כמו בעיטה בכדור, אז זה יקרה לי שוב...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במפשעה הימנית
מר גבעון פלד 15/07/2019 | 06:27כאבים משתנים, באים והולכים,כפי שאתה מתאר הם לרוב תוצאה של נעילת מערכות רקמה רכה. הטיפול שיכול לפתור את הכאב נקרא שיקום אורטופדי או טריגר פוינטס. לא ציינת פרטים עלייך והאם יש בעיות רקע אך זה נשמע הכיווןהוסף תגובה
-
-
כאבים בצלעות
מאי 06/07/2019 | 03:58היי קוראים לי מאי בת 21 לפני כשבוע התחילו לי כאבים בבטן התחתונה- יותר בצד ימין מן כאב חזק ברגע שאני נוגעת וכאב שאם אתנהג כרגיל או אתאמץ הוא יתעצם. כעבור כמה ימים אחרי שראיתי שהכאב לא חולף , עשיתי בדיקת סיטי בבית חולים וגילו שיש לי חשד לאפיפלויק אפנגיגיטיס , הלכתי לרופא משפחה שם קיבלתי כדורי אתופן והתבקשתי לנוח. כעבור יומיים הכאב הפסיק והתחיל לי כאב בצלע ימין, כאב שבא והולך, כאב חזק וחד שתופס אותי וממש גורם לי לתפוס את המקום ולצעוק מכאבים. לא ברור לי אם זה קשור ולא ברור לי מה קורה לי בצלע , הכאב הזה מתגבר כאשר אני מתאמצת , משתעלת , צועקת , שרה , מסתובבת במיטה ועושה כל פעולה שמאמצת את הצלעות . אשמח לייעוץ ועזרה . תודה !!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בצלעות
מר גבעון פלד 07/07/2019 | 14:35לאור מה שכנראה זיהו אצלך ממליץ לגשת לרופא המטפל.הוסף תגובה
-
-
בקשר לנזק רדיואקטיבי
ישי 04/07/2019 | 23:23שלום דוקטור,לפני שבועיים וחצי קיבלתי שיתוק בפנים בהיותי בחול והופנתי לבית חולים למשך שבוע ימים של טיפולים עם בדיקת CT CT של ראש וצילום חזה , עקב חוסר החלמה הגעתי לארץ ועברתי עוד צילום של CT לאחר מכן והיום אני מרגיש קצת עייפות לתחושות של אי נוחות באזור הראש. השאלה האם יש סיכוי לגרימת נזק או תופעת לואי כל שהיא והאם יש רופא שיטפל בזה באופן מכוון בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בקשר לנזק רדיואקטיבי
מר גבעון פלד 07/07/2019 | 14:32צריכה להיות התחשבות בין רמת הנזק שעלול להיגרם לדחיפות הדימות. תמיד חשוב לציין את הדימות האחרון בפני הרופא המטפל וגם כעת לפנות למי שמטפל בך.הוסף תגובה
-
-
כאבים שחזרו ברגל ימין
קרן 02/07/2019 | 20:26אני רוצה לדעת ממה קורה התקף בהפרש של חודשיים מהתקף הקודם ועכשיו אני חזרתי למצב שהייתי בו בהתחלה קביים ומיטה כמה זמן החלמה זה אני לא יכולה לרדת לא ללכת אני עושה גיחות קטנות בבית ויש לי כאבים אני מיואשת מהמצב המחורבן הזה מה עושים במקרה כזה איך פותרים את בעיית ההתקפים האלה הכוונה מונעים אותם כמה זמן זה החלמה מהתקף כזה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים שחזרו ברגל ימין
מר גבעון פלד 02/07/2019 | 21:00שאלה כללית ללא פרטים ומידע ספציפי ולכן קשה לענות אך מהתאור הכללי נשמע כי את בכאב אקוטי שהיה וחזר. לרוב זה אומר שמקור הכאב נובע מרקמה רכה, רקמות חיבור ושריר, ולכן התנועתיות של הכאב והתחושההוסף תגובה
-
כאבים שחזרו ברגל ימין
קרן 02/07/2019 | 21:09יש לי בלט בקע דיסק שהתפרץ לפני שנתיים ואחרי רגיעה מאז עכשיו חטפתי השנה 2 התקפים קשים וזה התקף שלישי לא הבנתי הייתה רגיעה ועכשיו בום חטפתי התקף שבכניסה אותי למעגל המיטה והקביים כמה זמן זה החלמה יקח לי עכשיו ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בלט דיסק
מר גבעון פלד 03/07/2019 | 06:40לרוב כאבים משתנים כלומר כאלה שבאים והולכים מקורם ממערכת הרקמות הרכות, שרירים רקמות חיבור או ליתר דיוק טריגרים הננעלים ומייצרים מתיחות של רקמות רכות. מאחר ומערכת זו דינמית היא עלולה לייצר כאבים משתנים כגון אלה שאת מתארת.הוסף תגובה
-
-
פחדים עקב מכה חזקה בראש
שירן 27/06/2019 | 10:37בראש זה פגע לי במצח רכה קידמי כזה צד ימין ותוך כמה שניות התפתח לי לבלוטה גדולה הדבקתי קרח לראש וזה לאט לאט ירד העול הנפיחות ירדה כמעט לגמרי אבל האיזור כואב לי גם נפתח לי מין סימן בראש שירד לי דם כמו שיפשוף כזה וגם שמתי אלכוכוהל חיטאתי עם גזה אני ממש מפחדת שחלילה לא נהיה לי שטף דם בראש או דימים פנימי איך אני אמורה להרגע? אם הנפיחות ירדה לי עדיין כואב לי איך אני אמורה לדעת שהגל בסדר ולא קרה לי כלופ? תוך כמה זמן אפשר להגיד שהכל בסדר? זה כואב לי שאני נןגעת באיזור ובחרדה רצינית שמשהו קרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פחדים עקב מכה חזקה בראש
מר גבעון פלד 27/06/2019 | 11:56אין לי כל נתון לגבייך אך נשמע כי עיקר העניין הוא הפחד.... את תמיד יכולה לגשת לרופא המטפל על מנת להוריד את החשש.הוסף תגובה
-
המשך מכה חזקה בראש
שירן 27/06/2019 | 14:41אני בת 27 עוד חודש אין לי מחלות רקע ממה שידוע לי נוטלת רסיטל ולוריוון לפעמים אני וחבר שלי רבנו והוא לקח כיסא של פינת אוכל רגליים מברזל כזה דפק לי בראש צד ימים מצח איפה שיש מפרצים נגיד בשיער ירד לי דם נהיה לי חתך כזה והתנפח לי בלוטה גדולה מיד אחרי המכה הדבקתי קרח למקום ותוך כמה דקות היא ירדה נשאר קצת נפיחות נראה לי כאב יש לי שאני נןגעת כזה ונשאר לי מין חתך פצע כזה שלא לאט נראה שמחלים ומקבל קליפה מפחדת שחלילה משהו לא בסדר אצלי חלילה שלא יתתח דימום או שטף דם או שבר או משהו לא בסדר בעקבות המכה זה קרה ביום שלישי בלילה אם חלילה יש משהו אמור להיות סימן כלשהו? ותוך כמה זמן אפשר להגיד שהגל בסדר וכבר לא יקרה ולא קרה כלום? אם יעבור שבוע שבועיים ניתן להבין שהכל בסדר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך מכה חזקה בראש
מר גבעון פלד 27/06/2019 | 21:26שלום שירן. כפי שכתבתי לך המלצתי החמה היא לגשת לרופא המשפחה שיבדוק אותך במיוחד לאור התוספות שציינת בפעם השנייה. רק לשם הזהירות והורדת מפלס החרדה שלך. המלצתי החמה יותר היא לעולם לא לתת לאף אחד גבר או אישה להרים עלייך יד ובטח שלא חפץ. לטעמי את לא אמורה להיות איתו יותר. לבריאות פיזית ורגשית.הוסף תגובה
-
המשך מכה חזקה בראש
שירן 28/06/2019 | 00:13מתי אפשר לומר שחלפה סכנה של חלילה דימום מוחי מהחבלה מה הזמן שבו יש סיכון? ומתי ניתן להסיק שהסכנה חלפה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך מכה חזקה בראש
מר גבעון פלד 30/06/2019 | 06:10לרוב הבעיה היא בטווח הזמן המיידי אך אני שוב חוזר על המלצתי לביקורת פיזית רפואית.הוסף תגובה
-
המשך מכה חזקה בראש
שירן 30/06/2019 | 15:21אוקיי אם נוצר מצב מסכן חיים בראש עקב המכה תוך כמה זמן אמןר לקרות? הגיוני שזה יקרה 5 ימים אחרי המכה? או שזה לא סביר? כי אם מקבלים מכה ויש פגיעת ראש יש סמן שצריכה השגחה הבנתי 24 שעותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך מכה חזקה בראש
מר גבעון פלד 30/06/2019 | 18:33המלצתי לגשת למיון בכל מקרה.הוסף תגובה
-
המשך מכה חזקה בראש
שירן 30/06/2019 | 20:36הייתי היום אצל רופאת משפחה שסיפרתי לה והיא עשתה לי מין בדיקה קטנה נירולוגית עשתה לי עם פנס בעיניים ואמרה לי שהכל בסדר אמרתי לה שכואב לי באיזור ואני רוצה סיטי היא לא רצתה לתת לי היא אמרה שהכל בסדר אם חלילה היה משהו כבר בשעות הראשונות הייתי אמורה להקיא או לאבד הכרה או בחילות חזקות היא אמרה אחרי 5 ימים ולא היה כלום ואין צורך הסיטי למרות שביקשתי אמרה שהכל נראה תקין על סמך מה שראתה אבל אני מרגישה עייפות כזאת וחולשה והרבה הרבה ישנה היא אמרה שאם חלילה מתפתח משהו כמו דימום או משהו מסכן חיים זה קורה כבר בשעות הראשונות ואדם מקיא המון מקבל סחרחורות קשות ומאבד הכרההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך מכה חזקה בראש
מר גבעון פלד 01/07/2019 | 10:02בוקר טוב שירן. אני מסכים עם מה שכתבת ועם מה שהרופאה אמרה. אני חושב שיש פה עניין אחר לגמרי והוא הרמת כסא ברזל עלייך. ברור לי שעניין כזה גורם לחרדה ופחד במיוחד כשזה מגיע מאדם קרוב. בזה יש לטפל יחד או בנפרד.הוסף תגובה
-
-
בצקת במח העצם בברך
אור 29/06/2019 | 17:39שלום רב אני עשיתי ניתוח לרצועה צולבת קדמית ותפרו לי את המנסקוס האחורי, עבר שנה מהניתוח, הברך עדיין נפוחה במקצת, והבדיקה לפני חצי שנה MRI גילו שיש לי בצקת במח העצם. האם זה מצב סביר שהברך נפוחה במקצת ותקינה? האם הבצקת אולי שיש לי אפשר לחיות עם זה ללא הכנסת מצלמה לשם לנקות את המקום ? בברכה אור כהןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בצקת במח העצם בברך
מר גבעון פלד 30/06/2019 | 06:12אצטרך ליותר פרטים. בגדול אין סיבה לנפיחות ובצקת.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דמיון מודרך
-
עיסוי רפואי
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס