פורום טיפול בכאב - עמוד 50
אבנר מן
-
כאב חד מתחת לחזה בצד ימין כאשר אני ישנה על צד שמאל
דנה 17/09/2019 | 07:50שלום? אני בת 29 וחצי משקל 59 גובה 1.67 מעשנת מדי פעם.. לפני חודש וחצי בערך בפעם הראשונה התעוררתי באמצע הלילה עם כאב חד מתחת לחזה ימין וכששיניתי תנוחה בשכיבה זה הקל ועבר..מאז כל פעם שאני ישנה על צד שמאל זה קורה לי ומעיר אותי..מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חד מתחת לחזה בצד ימין כאשר אני ישנה על צד שמאל
מר גבעון פלד 18/09/2019 | 06:34כאבים משתנים שבאים והולכים עם שינוי תנוחה הם לרוב תולדה של נעילת מערכות שריר. הכאב יכול להיות גם חד ומפתיע מאוד אך כמו שציינתי לרוב זה ממקור של רקמה רכה. האם יש או היו בעיות רפואיות? האם את פעילה גופנית? האם המאמץ אפילו קל כמו עליית מדרגות שגורמות לך להתנשף מעט יש כאב בחזה?הוסף תגובה
-
כאב חד בצד ימין בשינה על צד שמאל
דנה 18/09/2019 | 11:27היי אני לא ממש פעילה גופנית ואין לי בעיות רפואיות ברוך.השםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מר גבעון פלד 18/09/2019 | 15:02והאם יש כאב בעליית מגדרגות בחזה?הוסף תגובה
-
כאב מתחת לחזה במן שינה
דנה 23/09/2019 | 13:01היי כאשר אני עןלה במדרגות אין לי כאב בחזה אבל יש לי קצת קשיי נשימה האם זה קשור אבל? אבל יש לי גם קשיי נשימה מדי פעם שתוקפים אותי גם לאחרונההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מר גבעון פלד 23/09/2019 | 13:53לפי תאורך המקור הוא שרירי כפי שפרטתי בעבר. הטיפול הוא טיפול באיזון רקמות רכות או שיקום אורטופדי. כנראה שהקושי הנשימתי נובע מכושר נמוך...הוסף תגובה
-
-
כאב במפרק ירך אגן וגב
ענבל 22/09/2019 | 11:10שלום רב, יש לי 3 פריצות דיסק (L3-L4,L4-L5,L5-S1), סאקרואילאיטיס, וואקום המפרק הירך (אובחנו בmri). כל אלו גורמים לי כאבים רבים (במיוחד בעמידה,הליכה מאומצת ולפעמים גם ישיבה), הראומטולוג רשם לי חודשיים ארקוקסיה אבל זה בקושי עזר (כשאמרתי לו את זה רשם לי עוד חודש). מ הכוונה לואקום המפרק הירך ומה ניתן לעשות/ לאיזה עוד רופא ניתן לפנות על מנת להקל על הכאבים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב במפרק ירך אגן וגב
מר גבעון פלד 22/09/2019 | 11:49את מתארת כאבים מעט משתנים כלומר לא כואב כל הזמן אותו דבר. האם אני צודק?הוסף תגובה
-
כאב מפרק ירך, אגן וגב
ענבל 22/09/2019 | 12:37נכון מאוד, הכאבים משתנים ואינם אותו כאב במהלך כל היום. עם זאת הכאבים מלווים אותי ברוב שעות היוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב מפרק ירך, אגן וגב
מר גבעון פלד 22/09/2019 | 13:54אבים משתנים כגון אלו הם סימפטום של מקור מרקמה רכה, רקמת חיבור או שריר. הטיפול שהייתי ממליץ לך הוא שיקום אורטופדי או איזון רקמות רכות. מתבצע על ידי מטפלים שהוכשרו לכךהוסף תגובה
-
-
כאבים בצלעות
חננ 17/09/2019 | 11:47שלום וברכה. לפני יומיים או שלושה התעוררתי באמצע הלילה מכאב בזמן הנשימה בצלעות ולא יכולתי לישון אולי עשיתי תנועה לא טובה או שנתפס שריר שם. אבל מאז מאד מאד כואב לי בצלעות גם במנוחה בעת הנשימה בשינה. הייתי אצל רופא שאמר שכנראה נתפס לי שם 'ריר. יש מה לעשות עם זה? אני בן 27 גובה 1.74 משקל 80הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בצלעות
מר גבעון פלד 18/09/2019 | 06:35על מנת שאוכל לענות אשמח לדעת: האם יש או היו בעיות רפואיות? האם אתה פעיל גופנית? האם עברת תאונות, נפילות או פציעות משמעותיות?הוסף תגובה
-
-
פענוח סיטי גב
מיקי 07/09/2019 | 12:31שלום, הופנתי לסיטי גב עקב כאבי גב במשך שנתיים.התוצאות סיטי גב, אשמח להסבר: סריקה טומוגרפית ממוחשבת ש"עמ של מתני/סקרלי במנח אקסיאלי עם שיחזורים סגיטאליים : הסריקה בוצעה בהגדלה ובחתכים דקים וצמודים בזוית המקבילה למרווחים הדיסקליים -הבין חוליתיים , בגבהים S1-L1 SACRUM בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם: סיבת הפניה : בירור כאבים . סריקת L1-L2 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי . סריקת L2-L3 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי. סריקת L3-L4 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי . סריקת : L4-L5 בלט אנולרי דיפוזי של קל הדיסקית, שטוח מאחור, נושק קדמת השק התקאלי . סריקת :L5-S1 התבהרות מעוגלת עם שינויים אוסטאוסקלרוטיים בפנים הדיסטליות התחתונות הקדמיות בחוליה , L5 קרוב לוודאי על רקע שינויים ניווניים בסחוס הדיסקית, בלט אנולרי אחורי דיפוזי, יותר מרכזי גורם ללחץ על קל השק התקאלי . מפרקים סקרו-איליאקליים: שינויים ניווניים קלים עם קום פינומינה משני הצדדים תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פענוח סיטי גב
מר גבעון פלד 08/09/2019 | 13:26בגדול אומר שיש לך שני בלטי דיסק בחוליות גב תחתון ושינויים מבניים ואחרים בחוליות אלו. בהקשר לכאב אם תתאר אותו אוכל לתת כיוון על הקשרהוסף תגובה
-
פענוח סיטי גב
מיקי 08/09/2019 | 14:43תודה על התשובה. יש לי כאבי גב תחתון שמקרינים לרגל שמאלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פענוח סיטי גב
מר גבעון פלד 08/09/2019 | 14:52הכאבים קבועים או משתנים כלומר האם יש את אותו הכאב בהליכה, ישיבה או שכיבה וגם האם יש הבדל בין בוקר לערב?הוסף תגובה
-
-
כאב בפצע פתוח
מ 05/09/2019 | 23:54יש לי סיפור ארוך.. אבל אנסה לקצר.. בינואר האחרון עברתי ניתוח פילונידלי. הפצע עדיין פתוח. הייתי עם וואק, סילברסל ואוקטנילין והפצע השתפר מעט. חבישות יומיומיות אצל אחות. התעייפתי לטפל והחלטתי להשאיר את הפצע פתוח. הוא לא מזוהם. יומיים לא חבשתי אצל אחות והתחלתי להרגיש כאבים.. הפצע הוא 3.5 אורך 1.5 רוחב ו 0.5 עומק (בסנטימטרים). אודה לעצות בעניין הכאבים בהליכה/ישיבה.. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בפצע פתוח
מר גבעון פלד 06/09/2019 | 11:39ממליץ בחום רב להמנשיך טיפול אצל הרופא והאחות המטפלים לא להתעייף להמשיך להגיע לטיפולים. לצערי מצב זה אינו מתאים להמלצות בפורום.הוסף תגובה
-
המשך
מ 06/09/2019 | 12:30אני יודעת שהאידיאל להמשיך לטפל.. אבל הפצע פשוט לא מבריא למרות ההשתדלות.. לפעמים יש החמרות ואני שבורה... הפצע לא מזוהם.. שאלתי אך ורק על הכאב המתלווה... למה אי אפשר לעזור לי?הוסף תגובה
-
המשך
מ 06/09/2019 | 12:32גם כל חבישה כואבת.. מנקים את הפצע וזה לא נעים בכלל.. לבדוק עומק מכניסים מטוש שזה סבל בפני עצמו.. אני לא מסוגלת להמשיך לא רואה את הסוף... בבקשה..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בפצע פתוח
מר גבעון פלד 08/09/2019 | 09:59כללית צריך לבצע בדיקות למה הפצע לא מבריא.... סכרת, חוסרים וכו לגבי הכאב לצערי בפעולת הטיפול והחבישה למעט בקשה לאלחוש אין הרבה מה לעשות. לגבי כאבים בין החבישות בפצע פתוח זה מחייב זהירות גם שימוש בקור מחייב להבין מה קורה. ולכן אני מתנצל אך מפנה אותך שוב למטפלים בך לבקשת עזרה ממוקדת.הוסף תגובה
-
המשך
מ 08/09/2019 | 11:07אין סיבה.. אני בת 30 ובריאה בלי סכרת.. לא ברור לאף אחד למה הסתבכתי עם זה :/ החלטתי להפסיק לטפל כי שוקלים ניתוח נוסף.. אבל אף אחד לא מבטיח לי שהפעם יהיה בסדר..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בפצע פתוח
מר גבעון פלד 08/09/2019 | 13:28אני מבין את התסכול אך המנעות מטיפול היא לא פתרון גם אם הטיפול יהיה אחר. אל יאוש פשוט להמשיך לחקור ולחפש. הכאב במקרה זה הוא כנראה תוצר ויש לטפל כרגע בפצע הפתוח או בדברים אחרים כפי שמתארים לך.הוסף תגובה
-
-
כאבים חדים באזור הלסת העליונה
אילונה 07/09/2019 | 22:10שלום, לאחרונה התחלתי להרגיש מדי פעם גלים של כאב חד בלסת העליונה בכיוון הלחי. הכאב ממוקם לא רחוק מהמפרק של הלסת (אבל לא שם). לא ברור לי אם מקור הכאב בעצם הלסת או בחך. הכאב מרגיש כמו דקירה במחט מלובנת. הוא מופיע כמו מספר גלים קצרים ותכופים של כאב שמופיעים ומיד נעלמים. אחרי מספר גלים כאלה הכאב נרגע, אבל אחרי כמה זמן (בין 15 דקות למספר שעות) הוא מופיע שוב. התופעה התחילה פני חודש, אח"כ כמעט נעלמה אבל בשבוע האחרון הופיעה שוב בצורה אינטנסיבית. כשזה רק הופיע לפני חודש חשבתי שהכאב נגרם עקב זה שלעסתי משהו קשה בשן טוחנת שלפני שנה בוצע בה טיפול שורש והתקינו בה כתר, אבל רופא השיניים בדק ובצילום (של השן שטופלה בלבד) נמצא שהשן והכתר נראים תקינים. כאמור הכאבים חזרו בשבוע האחרון ובאופן תכוף יותר, אבל הבעיה שאין לי מושג למי לפנות להמשך בירור. אודה על השערות מה זה יכול להיות, ולאיזה סוג רופא יש לפנות לבירור כל אפשרות. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים חדים באזור הלסת העליונה
מר גבעון פלד 08/09/2019 | 13:24כאבים משתנים גם בלסתות עלולים להיות תוצר של טריגריםברקמות החיבור ובשרירים. במקהר זה הרבה פעמים שריר ה מסטר או אחרים. על מנת לבדוק ולטפל יש לגשת לאיבחון וטיפול מתחום השיקום האורטופדי או איזון רקמות רכות. מתבצע על ידי מטפלים שהוכשרו לכך.הוסף תגובה
-
-
דדקירה בלב צד שמאל
יעל 06/09/2019 | 16:47הייתי באמצע להכין עוגיות ופתאום הרגשתי דקירה בלב שהפריע לי לנשום. הפסקתי את הכל וחיכיתי שיעבור ושאוכל לנשום חזרה. אחרי שנשמתי התחלתי להזיע ולהרגיש שחם לי. זה התכף לב? תודה יעלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דקירה בלב צד שמאל
מר גבעון פלד 08/09/2019 | 10:02שלום יעל. קורה ללא מעט אנשים דקירות פתאומיות בחזה והחשש של אירוע לבבי ( שלרוב אינו נכון) מייצר פניקה שמתבטאת גם בהזעה וחום. בכל מקרה מאחר ולאפ פירטת עלייך דבר אם לא עברת ביקורת רפואית לאחרונה... תמיד מומלץ.הוסף תגובה
-
-
כאב במפשעה
שלומית 05/09/2019 | 13:18שלום מר גבעון, בת 50,מזה מס' ימים סובלת מכאבים חזקים מאוד במפשעה בצד ימין. לא פעילה כלל גופנית. הכאב בעיקר מישיבה לעמידה ואז ממש קשה לי ללכת.תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב במפשעה
מר גבעון פלד 05/09/2019 | 13:48האם יש רקע רפואי כלשהוא האם עברת תאונות, נפילות, שברים ניתוחים? לאחר תחילת ההליכה אחרי כמה צעדים האם הכאב נעלם או נחלש?הוסף תגובה
-
כאב במפשעה
שלומית 05/09/2019 | 15:20לא לאחרונה, יש לי עקמת, אף הכאב הוא בגב תחתון בעיקר צד שמאל. ללא שברים או ניתוחים. לוקח זמן עד שהכאב נחלש מה שמצריך אותי לצלוע או לעמוד קצת. ישנן פעמים שכבר בישיבה יש כאבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב במפשעה
מר גבעון פלד 06/09/2019 | 11:37תאורך של כאב משתנה המתעצם בישיבה ובשינוי מנח לקימה והליכהתואם בעית נעילה של שריר המותן כסל. ממליץ לגשת לאיבחון וטיפול המתחום בשיקום האורטופדי אן איזון רקמות רכות.הוסף תגובה
-
-
כאבים בלתי נסבלים כבר ..
לירון 26/08/2019 | 09:55יש לי כאבים כבר שלושה ימים מתחת לבית החזה לפעמים בצד שמאל לפעמים בצד ימין . כאבים מאוד חזקים מורגשים בחלק העליון של הצלעות . בבנוסף יש לי כאבים באיזור הרחם (לא יודעת האם יש קשר) . מה לעשות וממה נובע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בלתי נסבלים
מר גבעון פלד 26/08/2019 | 12:12אשמח לפרטים של עבר רפואי ונוכחי אם יש. ופרטי גיל, משקל ופעילות גופנית. בנוסף האם יש התגברות של כאב במאמץ קל כמו עליית מדרגות?הוסף תגובה
-
-
כאב חזה ימין ומרכז הבטן
שמואל 22/08/2019 | 16:10שלום ותודה על השירות המיוחד והיחס לפונים, נקלעתי לפורום הזה ונראה לי שזה בהחלט עשוי לעזור לי מבלי להלחץ ולעוף למיון. יש לי ביומים האחרונים כאב לא חזק אבל קיים בעת נשימה עמוקה או קינוח האף בחלק שבין הכתף לחזה בצד ימין, כמו כן לאחרונה כאב במרכז הבטן במגע רך. אציין כי אני סובל מקוליטיס ובעיות בדרכי מרה, כמעט ברור שיש קשר, אך לא מצליח להחליט אם לגשת למיון או לתת לזה להרגע. גיל: 29.11 גובה: 1.65 משקל: 55.6. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חזה ימין ומרכז הבטן
מר גבעון פלד 25/08/2019 | 10:35לאור מה שאתה מציין אם יש כאב שמתמשך מעבר לשולשה-ארבעה ימים הייתי ניגש לביקורת רפואית. מעבר לכך אם אתה סובל מזה מדי פעם, ניתן לגשת לאיבחון וטיפול מתחום השיקום האורטופדי על מנת להבין את התהלךי אצלך ולתת לך כלים להתמודד עם זה בעתיד.הוסף תגובה
-
תודה
שמואל 25/08/2019 | 11:53תודה רבההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
הרפיה
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
דיקור (אקופונקטורה)
-
סומטי
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס