פורום טיפול בכאב - עמוד 96
אבנר מן
-
כאבים בבטן עליונה צד ימין מתחת לצלע
אמיר נעם 22/03/2017 | 05:02בן 20 עישנתי בעבר ולא עוסק בפעילות ספורטיבית כבר חצי שנה. גובה 1.80 ומשקל 71. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח בעקבות קרע בטחול לאחר דימום פנימי מסיבי (ליטר וחצי דם בחלל הבטן), תפרו לי את הטחול והצלקת של הניתוח הוא מהפופיק עד מתחת לסטרנום. במהלך החצי שנה האחרונה לא הופיעו לי כאבים יוצאי דופן ואני עושה ריצות פה ושם גם הפסקתי לעשן לפני חודשיים. לפני 3 ימים עשיתי אימון כוח ותוך כדי כפיפות בטן דיברתי בטלפון ועשיתי את האימון מהר כי מיהרתי ומיד לאחר מכן התחילו לי כאבים בבטן בצד ימין מתחת לצלע והכאב מקרין גם קצת לגב. הכאב הוא סביל רוב הזמן וכאב כהה והכאב מתחזק כאשר אני נושם נשימה עמוקה. מכיוון שאני חייל אז קשה לי להגיע לרופא שיטפל בי אז הייתי שמח לשמוע את עצתך. האם מדובר בשריר תפוס או במשהו שמצריך רופא? ומה רמת הדחיפות לפי דעתך..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בבטן עליונה
מר גבעון פלד 22/03/2017 | 18:04לפי תאורך, מבלי לייצר פאניקה, הייתי ממליץ לך לגשת להיבדק אצל רופא הבסיס ומשם לקבל הפנייה בהתאם לממצאי הבדיקה.הוסף תגובה
-
-
כאב בעצם החיק
אייל 18/03/2017 | 20:31מתחילת דצמבר התחיל כאב בעצם החיק (פוביס) כנראה ולא בהכרח עקב עלייה במדרגות אינטנסיבית כספורט. עשיתי US בדיקות דם, שתן כירורג ולא נמצאו ממצאים חריגים. באמצע פברואר החמיר הכאב כנראה ולא בהכרח ממשחק כדורגל (מאז לא עושה פעילות גופנית) הלכתי ל - 2 כירורגים אורטופד אורולוג ועשיתי גם אולטרה סאונד חוזר ללא ממצאים. בנוסף לקחתי ארקוקסיה 10 ימים ללא שיפור. רציתי לדעת מה עוד כדי לעשות וממה הבעיה נובעת? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בעצם החיק
מר גבעון פלד 19/03/2017 | 12:37האם יש או היה כאב בכתפיים או מגבלת תנועה כלשהיא בכתפיים? אני מבין כי אתה עוסק בספורט... מה עוד עשית?הוסף תגובה
-
המשך תשובה בקשר לכאב בפוביס
אייל 19/03/2017 | 12:48אין תסמינים נוספים או כאבים נוספים חוץ מהכאב בעצם החיק (פוביס) בדיקות דם תקינות שתן תקין US - ים תקינים חוץ מבלוטות לימפה מעט מוגדלות אין כאבים אחרים. בדר"כ שיש כאב באיזור הפוביס זה מקרין לאשכים. יש כאב בעמידה ממושכת ובישיבה מאומצת וכמובן במאמץ בשכיבה לא כואב. האם יש צורך לעשות מיפוי עצמות או MRI? האם יש טיפול מומלץ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בעצם החיק
מר גבעון פלד 19/03/2017 | 13:36מה לגבי סוגי הספורט שעסקת בהם?הוסף תגובה
-
המשך תשובה בקשר לכאב בפוביס
אייל 19/03/2017 | 13:39עלייה של מדרגות 13 קומות פעמיים ביום בצורה אינטנסיבית עד דצמבר שהתחיל הכאב. מידי פעם ריצות. הרמת משקולות. בפברואר מתי שהחמיר כנראה שיחקתי כמה ימים לפני עם אחיינים כדורגל(אבל לא בהכרח מזה אני כבר לא יודע) מה אתה חושב? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בפיוביס
מר גבעון פלד 19/03/2017 | 14:43קשה לי לתת לך מענה מדוייק אך מאחר והכאב אינו קבוע על פי תאורך, עליות וירידות ושינויים בהקרנה, המלצתי היא לגשת לטיפול מתחום השיקום האורטופדי המטפל ברקמות רכות העלולות לייצר כאבים משתנים מעין אלו.הוסף תגובה
-
תודה רבה!!!
אייל 19/03/2017 | 14:57האמת שאני כבר די אובד עצות שלא מאבחנים אותי בדיוק ממה זה נובע. תודההוסף תגובה
-
המשך שאלה בקשר לכאב בפוביס
אייל 19/03/2017 | 16:40לאיזה רופא אני צריך לקבוע אורטפד מומחה? אורטופד? פרטי? אני בכללית אורטופד שמתמחה בפציעות ספורט? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב
מר גבעון פלד 19/03/2017 | 16:53השיקום האורטופדי מתבצע על ידי מטפלים שהוכשרו לכך. זוהי פרקטיקה של רפואה משלימה.הוסף תגובה
-
-
כאבים צד ימין אחורי גב תחתון
ענתי 15/03/2017 | 19:54אני בת 46 לפני כשבוע החלו כאב חד בצד ימין למטה שלימים הוברר כי התחלתי שפעת והתקררות חזקה לאחר כחמישה ימים בהם עשיתי עיסויים עם וולטרןפורטה ערק עם שמן זית עדיין חווה את אותם כאבים מטרידים מה לעשות לציין כי אני סובלת מכליות פוליציסטיות אבל עשיתי בדיקת שתן סטיק ותרבית שהראו תוצאות תקינותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצד ימין בגב
מר גבעון פלד 15/03/2017 | 20:06מאחר וציינת כי יש לך כליות פוציסיטיות, חשוב שתההי במעקב בהתאמה מעבר לבדיקות שציינת מאחר ועלול להיות קשר בכאבים מהסוג שאת מתארת לבעיה זו. מעבר לכך ציינת כי חלית בשפעת... האם עבר? האם היו לך שיעולים או התעטשויות מרובות?הוסף תגובה
-
-
כאב בזמן שתן
צחי 13/03/2017 | 18:29שלום.מידי חודש שאני בא לתת שתן אמי מרגיש כאבי תופת בצד ימין לכמה דקות נזרק על המיטה ומזיע והרגשת בחילה. .ממה זה נובע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב במתן שתן
מר גבעון פלד 13/03/2017 | 20:22ממליץלך לגשת לבדיקות אצל רופא המשפחה שלך.הוסף תגובה
-
-
כאב בחזה ימין
אלה 13/03/2017 | 11:26אני סובלת בדרך כלל מכאב בחזה ימין במצבי לחץ. אך ביומיים האחרונים הכאב הוא חזק מהרגיל. זה משליך גם ליד ימין ובית השחי. יש כמו תחושת נימול כזאת. מה זה יכול להיות? איך מרגיעים את הכאב? תודה בת 34. בריאה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה ימין
מר גבעון פלד 13/03/2017 | 14:54באם אכן את בריאה כאב מעין זה עלול לנבוע בעת לחץ וגם לאחר הרבה זמן בו הוא מתעורר מדי פעם עקב שריר צווארי/נשימתי הנקרא שריר המעלות. נקודות טריגר פעילות בשריר זה עלולות לייצר הקרנות בדיוק כפי שתיארת. הטיפול להפגת הכאב הנל נקרה טריגר פוינט טראפי ומבוצע על ידי מטפלים מתחום זה.הוסף תגובה
-
-
כאבים מימין למטה
אביב 07/03/2017 | 23:16התחיל לי לפני כחודש כאבים בישבן הימיני זה קרה שבועיים אחרי שהתחלתי ללכת לחדר כושר לאט לאט הכאבים התחילו להתפשט לירך ימין ומשם לכל הרגל וגם בכף רגל שגם נרדמת שכואב נורא וגם כואב בעגן כל הכאבים זה רק בימין לא כואב לי שאני שוכב אני ממש מתקשה ללכת אני בן 23 ואני שוקל 70 והגובה שלי מטר 70 אני מעשןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ברגל ימין
מר גבעון פלד 09/03/2017 | 06:18האם הכאב כשהוא שם, כי ציינת שבשכיבה אין כאב מורגש לאורך היום אותןו דבר או שיש שינויים בעומתו, תחושתו או מיקומו?הוסף תגובה
-
כאבים מימין למטה
אביב 10/03/2017 | 14:59זה כואב לכל אורך היום כשאני זז או מנסה לזוז שאני הולך בזמן שאני מתיישב כשאני קם לפעמים כואב יותר ולפעמים קצת פחותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים מימין למטה
מר גבעון פלד 10/03/2017 | 15:14הייתי ממליץ לך לגשת לאיבחון פיזי אצל רופא המשפחה שלך להתחלה.הוסף תגובה
-
כאבים מימין למטה
אביב 10/03/2017 | 15:23הלכתי לרופא משפחה או טען שכנראה זז לי עצב בגב וזה מה שגורם לכאב מימין למטה לאחר מכן הלכתי לאורטופד שהיה למפרקים אז הוא לא ידע מה הבעיה אז הוא רשם לי מרשם betaren 100 sr שמאז שהתחלתי לקחת אותו הכאבים ניהיו חזקים יותרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים
מר גבעון פלד 10/03/2017 | 15:26תדרוש צילום.הוסף תגובה
-
כאבים מימין למטה
אביב 10/03/2017 | 15:28Siti או mriהוסף תגובה
-
כאבים מימין למטה
אביב 10/03/2017 | 15:29ואיזה חלק לצלם את הרגל או את הגבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים
מר גבעון פלד 10/03/2017 | 15:32זה צריך להיות מוחלט על פי מבחני תנועה ויציבה שהרופא יעשה לך במקום.הוסף תגובה
-
כאבים מימין למטה
אביב 10/03/2017 | 15:33טוב אני ממש מודה לךהוסף תגובה
-
-
כאב בברך שמאל
סוזי 09/03/2017 | 15:42באבחנה אצל אורטופד tendinitis knee or bursitis. כאבים חזקים בברך באמצע ובצד החיצוניץ קיבלתי היום בשעה 9 בבוקר זריקה depo medrol 80 mg 2ml amp. עכשיו השעה 15:30 ואין שום שיפור. תוך כמה זמן זה צריך להשפיע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
השפעת זריקה.
מר גבעון פלד 10/03/2017 | 15:15למתין לתת לזה את היממה הראשונה.הוסף תגובה
-
-
שרירים תפוסים באופן כרוני
דניאל 09/03/2017 | 08:37שלום יש לי בעיה חמורה של שרירים שנתפסים לי בגב בצד קצת מתחת ליד לפעמים קצת יותר לכיוון הגב אבל תמיד זה משפיע לי על הנשימה באופן כבד וזה כאבים כואבים מאוד דקירות רצינית אם אני נושם עמוק אם אני נוגע בזה ואם אני עושה תנועה לא נכונה בנוסף זה קורה לי גם בין המפשעה לרגל ממש בחיבור וכשזה משתחרר שומעים קליק ממש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שרירים תפוסים כרונית.
מר גבעון פלד 09/03/2017 | 09:52למעשה מה שאתה מתאר לגבי הגב העליון נשמע כמו בעית נעילה בשריר הרחב גבי. באופן כללי השרירים לא ננעלים סתם אלא בתגובה לחשש גופני שיקרה משהו או התנהלות לא נכונה. ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי. יש לזה לרוב פתרונות יעילים ופשוטים בגישה טיפולית זוהוסף תגובה
-
-
ידיים נרדמות בשינה וכואבות
רגאיי אלטיף 02/03/2017 | 03:23לפני חודש התחלתי לעבוד במחלקת ירקות בסופר . וזאת עבודה פיזית כי 10 שעות ביום. מלפני שבועיים התחילו אצלי בלליתול ורק בלילה נימנום ורידום עם כאיבים בשתי הידיים מה שמפריעלי לשון. מה הסיבה לכך? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נימול והרדמות ידיים
מר גבעון פלד 02/03/2017 | 10:57אכן עבודה פיזית עלולה להשפיע על הידיים בעיק עקב שרירי צוואר העלולים ללחוץ על מערכות העיצבוב לידיים. אתה צריך הדרכה בעבודב נכונה וטיפול אולי אפילו חד פעמי למניעת הדרדרות המצב הקייםהוסף תגובה
-
-
כאבים ברגל
מודאגת 01/03/2017 | 15:02שלום ד"ר. אני מקווה שהשאלה מתאימה לכאן, אם לא, אשמח להכוונה לפורום הנכון. אני בת 25, סובלת בתקופה האחרונה (לא יודעת להגיד בדיוק כמה זמן) מכאבים ברגל שמאל, המיקום הוא באמצע בין הברך לכף הרגל. הכאב הוא כמו מן פולסים של כאב, כאילו מישהו דופק לי עם פטיש באותו איזור. מציינת שאני מעשנת ונוטלת גלולות. בעבר נטלתי גלולות בזמן עישון לתקופה של כשנה והפסקתי עם הגלולות. בגיל 20.5 התחלתי עם גלולות שוב , נוטלת עד היום ובאותה תקופה הפסקתי לעשן לשלוש שנים. בשנה האחרונה חזרתי לעשן וממשיכה עם גלולות. לא מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלי במשפחה כי אף אחת מהנשים במשפחה לא עישנה ולא נטלה גלולות מעולם ואת המשפחה מצד האבא אני לא מכירה בכלל לכן אין לי מושג מה קורה שם מבחינה רפואית. רוב הזמן הכאבים מגיעים בישיבה, פעמים נדירות בזמן הליכה. האיזור לא כחול אך נראה מעט נפוח (לפחות מהזווית שאני מסתכלת עליה). חוששת שאולי מתרחש באיזור הזה קריש דם. לא יודעת למי לפנות כיוון שאין שום סימנים נראים לעין ואני יודעת שבדיקה לקרישיות עולה כסף ולא כל אחד מקבל אותה כך סתם. האם נראה לך שיש סיבה לחשש? האם אתה ממליץ לנסות לפנות לרופא בכל זאת? ואם כן איזה רופא? הפסקת גלולות כרגע לא באה בחשבון.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים ברגל
מר גבעון פלד 01/03/2017 | 15:20האם את פעילה גופנית או הולכת הרבה? האם הכאב הוא כל הזמן בותן נקודות או האם זה זז? האם בנגיעה העצם שבחזית השוק, היכן שתיארת את הכאב, יש תחושת לא נעימה או אפילו כאב מעצם הנגיעה?הוסף תגובה
-
כאבים ברגל
מודאגת 01/03/2017 | 17:50לפני כחצי שנה עשיתי ריצות ארוכות במשך שנתיים + אימוני כוח, בכחצי השנה האחרונה לא פעילה למעט קצת הליכה לפעמים. הכאבים התחילו הרבה אחרי שהפסקתי להתאמן. הכאב תמיד באותו מקום. כשנוגעת במקום, אין כאב. הכאב הוא פנימי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים ברגל
מר גבעון פלד 01/03/2017 | 18:29האם יש תחושת תפיסות בשוק? האם קורה לך שהשוק נתפסת בלילה?הוסף תגובה
-
כאבים ברגל
מודאגת 01/03/2017 | 19:53בזמן שינה לא. מידי פעם בשתי הרגליים בזמן הליכה מאומצת מידי או מהירה מידי אבל אני חושבת שזה קשור לזה שהפסקתי להתאמן. כשרק התחלתי היה לי את זה עד שהרגליים התרגלו למאמץ.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים ברגל
מר גבעון פלד 01/03/2017 | 21:17לצערי לאור התשובות אינני יכול לתת לך מענה מדויק מכיוון שאין בהירות על הכיוון הטיפולי. ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול פיזי ולהתחיל אצל רופא המשפחה שלך.הוסף תגובה
-
כאבים ברגל
מודאגת 01/03/2017 | 22:17מודה לך על המענה המהיר. אנסה לגשת לרופא.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עיסוי רפואי
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
סומטי
-
דיקור (אקופונקטורה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס