פורום רפואת שיניים רב תחומית - עמוד 133
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
דלקת וזיהום יונית 27/01/2014 | 22:22רציתי לשאול מה ההבדל בין דלקת וזיהום בשן הן מבחינת הצילום והן מבחינת הכאבים שחשים ותהליך הטיפול?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דלקת וזיהום דר' אמנון אייזן 28/01/2014 | 21:59שלום יונית אכן מעט מבלבל. דלקת הינו תהליך בו הגוף מגייס "חיילים" (תאים לבנים ותוצריהם) כדי להתגונן מפני גירוי זר (חידקים, פיטריות גופים זרים ועוד). עם רובם הגוף מסתדר ומקיים מצב של איזון - דלקת כרונית. כאשר מסיבה כלשהי יש ירידה בתינגודת של המאכסן או עליה בכמות החיידקים או זן אלים יותר של חיידקים יש החרפה של הדלקת ונוצר תהליך זיהומי, שכולל נפיחות, הפרשות, כאבים ואפשר גם עליית חום הגוף. רנטגנית התמונה באיזור חלל הפה תהיה דומה בשני המצבים. ירידה בצפיפות העצם. קלינית ההבדל גדול. מקווה שהייתי מספיק ברור. רפואה שלימה דר' אמנון אייזן
תרופה טופז 27/01/2014 | 21:29שלום רציתי לשאול איך התרופה נרוסין לכאבי שיניים חזקים המליצו לי עליה ואמרו לי שטובה לכאבים חזקים. רוצה להשתמש בה עד הטיפול במקום אנטביוטיקה שאצטרך בשלב הטיפול מה אתה אומר התרופה טובה לכאבי שיניים חזקים?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נרוסין דר' אמנון אייזן 27/01/2014 | 22:08שלום טופז נרוסין אכן תרופה יעילה וחזקה נגד כאבים עם זמן השפעה ארוך יחסית, אך אינה מהווה תחליף לאנטיביוטיקה. במקרה של זיהום, נפיחות או הפרשה מוגלתית למשל, יש לקחת אנטיביוטיקה ואז במהלך הטיפול הרופא/ה המטפל/ת ייקח זאת בחשבון. רפואה שלימה ושלא תסבלי כאבים. דר' אמנון אייזן
דלקת שירה 24/01/2014 | 08:33ילו לי דלקת ב-2 כתרים צמודים . רציתי לשאול איך הולכת הפעולה של הוצאת הכתרים + המבנים והאם אני אמורה לחוש כאב למרות שזה כתר , עובדה שהרגשתי כאב וכרגע אני אחרי אנטביוטיקה ואז האם הפעולה הזאת כואבת ומה בדיוק עושים כדי להוציא ? האם מומלץ להוציא את 2 השיניים יחד כל פעם שן אחרת והאם גם את המבנה באותו פעם או כדאי קודם את הכתר ופגישה אחרת את המבנה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דלקת מתחת לשן עם כתר דר' אמנון אייזן 24/01/2014 | 13:52שלום שירה. כדי להוריד כתר יש לחתוך אותו על ידי מקדח. אין כל מגע עם רקמות הגוף ואין בכך כל כאב. ניתן להסיר כמה כתרים לרוצים ללא הגבלה וכן את המבנים בשיניים אלה. בהצלחה. דר' אמנון אייזן
דלקת תוספתשירה 25/01/2014 | 21:04והאםהמשכו אם גם יכול להיות ששיניים נוספות יכולות להידבק? ובחידוש גם האם מומלץ שן שן או את שתהיו יחד וגם כמה זמן מומלץ לחכות מהחידוש ועד המשך הטיפול של מבנה וכתר זמני במצב של דלקת?
תשובת מומחה דלקת מתחת לשן עם כתר דר' אמנון אייזן 26/01/2014 | 08:35שלום שירה. אין קשר בין השיניים בהן יש לחדש את טיפולי השורש וזה שהן סמוכות זו לזו זה מיקרי. אין כאן הדבקה. ניתן לעשות את שני חידושי טיפולי השורש בו זמנית או בניפרד, הכל תלוי במיומנות ונוחות הרופא\ה והמתרפאה, אחרי הכל כמה זמן תרצי לשבת עם פה פתוח, וזה טיפול שיכול לארוך זמן רב. באשר להמשך הטיפול, את המבנה כדאי לעשות זמן קצר אחרי גמר החידוש טיפול שורש (שבועות), ואת הכתר אחרי שיש סימנים וריפוי והצלחת הטיפול (יש לשקול על פי המצב ההתחלתי ויכול להיות גם מספר חודשים) רפואה שלימה. דר' אמנון אייזן
דלקת שאלה אחרונהשירה 26/01/2014 | 18:07עוד שאלה נתנו לי לפני כמה חודשים אנטביוטיקה לשיניים הנ"ל וקצת אחרי זה הצטרכנו לטפל בשן אחרת שעשתה בעיות בינתיים נראה לי ששוב מתחילה רגישות בשן ואני מניחה שזה ייגבר בקרוב השאלה היא יכול להיות שהמצב מחריף שאחרי לא זמן ארוך מדי שוב יש כאבים ומה אתה חושב שצריך לעשות שוב אנטביוטיקה? וברגע שיוכלו לטפל האם במצב ששן אחת יותר דלקתית מהשניה אתה גם היית מטפל ב-2 השיניים יחד שיתחילו או שכדאי יותר שן שן ?
תשובת מומחה דלקת דר' אמנון אייזן 26/01/2014 | 19:01סביר שללא טיפול הדלקת סביב השורש תגדל. כעת עם יש התלקחות של הדלקת זה מעיד על התעוררות הזיהום ויש לטפל עם אנטיביוטיקה. אין קשר אם שן אחת עם דלקת חמורה יותר מהאחרת. כאשר הדלקת "שקטה" ניתן לטפל בשתיהן יחד או כל אחת בניפרד. רפואה שלימה דר' אמנון אייזן
דלקתשירה 26/01/2014 | 19:12ואין אפשרות לדחות את האנטביוטיקה עד להתחלת החידוש במידה ואפשר למצוא לזה לפחות תור קרוב. שלא אצטרך בחידוש שוב אנטביוטיקה כי אני בטוחה שזה מה שיהיה כי בשן הקודמת ללא דלקת הצטרכתי אז בטוחה שגם בזאת אצטרך.
תשובת מומחה דלקת דר' אמנון אייזן 27/01/2014 | 06:59זה לשיקול דעתו של הרופא המטפל
שורף בחיך העליון מורן 26/01/2014 | 17:51שלום רב מזה יומיים שלושה שאני סובלת מצריבה בחיך העליון כאשר הסתכלתי ראיתי כתם אדום עז אינני יכולה לשתות ולאכול חם מדי קא מדי האים יש צורך בטיפול רפואי או שזה סתם משהו חולף? יש לציין שאני עם חום מאוד גבוה ומקוררת אשמח לתשובה בהקדם האפשרי תודה מראש מורן.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שורף בחיך דר' אמנון אייזן 26/01/2014 | 17:59שלום מורן. תחילה אאחל לך החלמה מהירה. יש להניח שיש קשר בין מחלת החום ממנה את סובלת והנגע בפה. יש לחכות עד שתחלימי ולראות אם נגע זה חלף. כדאי שרופא המשפחה ידע גם על קיומו של נגע זה בפה. אם הנגע לא יחלוף גם לאחר מכן כדאי להגיע אל רופא השיניים לבדיקה. רפואה שלימה דר' אמנון אייזן
שן כלואה אברהם 24/01/2014 | 08:16האם לפי התמונה (מספר 60 בציר האופקי) כדאי לבצע ניתוח שן כלואה? יש עצות ללפני ואחרי הניתוח? כמה זה אמור לעלות? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה שן כלואה דר' אמנון אייזן 24/01/2014 | 16:36לצערי לא אוכל לתת חוות דעת באשר לצורך בעקירה ללא צילומים וללא בדיקה קלינית. אין צורך בהכנות מיוחדות לפני עקירת שן כלואה. לאחריה כדאי לעשות קומפרסים קרים, להימנע לשטיפת הפה ומשתיה חמה למשך 24 שעות. ממולצת תזונה רכה. לאחר מכן כדאי לשטוף הפה עם חומרים לשטיפות פה למשך 3-4 ימים. קשת המחירים גדולה אך כדאי לעשות עקירת שן כלואה אל רופא בעל ניסיון בעקירות כאלה. רפואה שלימה דר' אמנון אייזן
שיננית מירי 07/01/2014 | 15:38רציתי לשאול כל כמה זמן כדאי ורצוי ללכת לשיננית , והאם הולכים לשיננית בין טיפולים שהתחלתי והשיננית נקבעה מזמן זה בסדר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניקוי אבנית דר' יואב ירון 07/01/2014 | 17:41מירי שלום, ההמלצה הגורפת היא ניקוי אבנית אחת לחצי שנה. אך זה תלוי במצב החניכיים וישנם מיקרים שמומלץ לבצע ניקוי כל חודשיים שלושה. אין בעיה לבצע ניקוי אבנית בזמן טיפול. בברכה ד"ר יואב ירון
עקירת שן בינה תחתונה מאיה 07/01/2014 | 04:07לפני שבוע עקרו לי את שן הבינה התחתונה, שהיתה כלואה וגרמה לדלקת ונפיחות. מאז הכאבים לא עוברים, רק מתחזקים, ומקרינים על שיניים אחרות ואזורים נוספים בלסת. כבר סיימתי את הטיפול האנטיביוטי וכרגע אני על משכחי כאבים על בסיס יומי, ומי מלח כל שעה. ביומיים הראשונים אפילו נמנעתי מעישון, ואלתי רק דברים רכים. לא זכור לי שבעקירות הקודמות לקח לי כל כך הרבה זמן להתאושש. זה נורמלי?? הייתי אצל הרופא לפני יומיים והוא אמר שהכל בסדר. למרות זאת, הכאבים מפריעים לי מאד ואני מפחדת שיש שם סיבוך שהרופא פספס. איך אפשר לדעת? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה עקירת שן בינה דר' יואב ירון 07/01/2014 | 17:36מאיה שלום, בעיקרון כאבים לאחר שן בינה תחתונה יכולים להימשך גם עד שבועיים. תרגישי טוב והחלמה מהירה ד"ר יואב ירון
דלקת בכתר ריקי 05/01/2014 | 18:43גילו לי דלקת ב-2 כתרים צמודים . רציתי לשאול איך הולכת הפעולה של הוצאת הכתרים + המבנים והאם אני אמורה לחוש כאב למרות שזה כתר , עובדה שהרגשתי כאב וכרגע אני אחרי אנטביוטיקה ואז האם הפעולה הזאת כואבת ומה בדיוק עושים כדי להוציא ? תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה דלקת בשן עם כתר דר' אמנון אייזן 06/01/2014 | 08:42שלום ריקי. בשאלתך חסרים פרטים לגבי מקור הדלקת והגורמים לה. בשן לאחר טיפול שורש אין יותר עצבים ולכן אין תחושת כאב. ניתן להסיר הכתר ולבצע טיפולים שונים גם ללא הרדמה. הסרת הכתר היא פעולה פשוטה בה חותכים הכתר בצד אחד על ידי מקדח והפעלת לחץ קל על שולי החתך גורמת לשבירת הדבק ושיחרור הכתר. הוצאת מבנה מעט יותר מורכבת כיוון שהיתד (בורג) עשוי להיות מודבק בתוך תעלת השורש. יש לסלק תחילה את חומר הסתימה סביב היתד ולאחר מכן לשחרר את היתד על ידי סקיילר (מכשיר אולטרא סוני לניקוי אבנית) בזהירות ובעדינות. כל הפעולות האלה אינן כואבות. רפואה שלימה. דר' אמנון אייזן
תשובת מומחה דלקת דר' יואב ירון 07/01/2014 | 17:29ריקי שלום, חסרים נתוניים בכדאי לתת תשובה מלאה. אך כעיקרון תחושת הכאב תלויה במקור הדלקת. במידה והדלקת היא מהחניכיים באזור הכתרים והשיניים עבורו טיפולי שורש את עשויה לחוש אי נוחות בזמן הסרת הכתרים והמבנים. במידה והשיניים ויטאליות (ללא טיפול שורש) יש צורך בהרדמה בזמן הסרת הכתר. בברכה ד"ר יואב ירון
כאבים לאחר עקירה שני 29/12/2013 | 09:50שלום, ביום שני שעבר עברתי עקירה של שן בינה כלואה בלסת תחתונה. אציין שלמרות שצפיתי כאבים עזים, כבר אחה"צ של אותו יום הכאבים הוגדרו יותר כמציקים ועמומים שלא מפריעים לי להמשיך בשגרה וכמעט לא הצטרכתי משככי כאבים. למרות זאת, עד היום, כשמחר כבר שבוע לעקירה, מופיע פעם עד פעמיים ביום כאב שכזה שבגללו אני עדיין לוקחת אדוויל. יכול להיות שבכל זאת אני פיתחתי מכתשית יבשה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים לאחר עקירה דר' יואב ירון 29/12/2013 | 10:32שלום שני, הכאב שאת מתארת בהחלט הגיוני וסביר.ללא קשר, מומלץ להגיע לרופא המטפל לביקורת לאחר עקירה מסוג זה. תרגישי טוב, בברכה ד"ר יואב ירון
תשובת מומחה כאבים לאחר עקירה דר' אמנון אייזן 29/12/2013 | 21:21שלום שני. עקירת שן כלואה הינה עקירה מורכבת שסיבוכים רבים אפשריים לאחריה. מתיאור שלך נראה שאין לך "מכתשית יבשה" אלא כאב סביר שאפשרי לאחר עקירה כזו. בכל מצב של סימפטומים שנמשכים זמן רב מומלץ לחזור למרפאה לביקורת. אני מאחל לך החלמה מהירה. דר' אמנון אייזן
תודה רבה, ועוד שאלהשני 31/12/2013 | 17:09שאלה קצת מצחיקה אפילו..אני מאוד משתדלת לא לאכול בצד העקירה כדי שלא יכנס לשם אוכל ואפילו באמת הצלחתי עד כה, אך היום אכלתי קוסקוס ואיני יודעת האם הנקודות הלבנות זה האוכל או רירית שהצטברה..ניסיתי קצת עם קיסם שאגב מאוד מפחיד אותי לגעת שם,סך הכל עבר שבוע, ויצא קצת, אך איני בטוחה כבר מה זה..גם קשה מאוד להוציא לא משנה כמה שטיפות עשיתי כי קשה מאוד להגיע לשם ולשחק שם
תשובת מומחה תגובה לשאלה הקצת מצחיקה דר' אמנון אייזן 31/12/2013 | 22:44השאלה אולי מצחיקה אך מעסיקה מתרפאים רבים לאחר עקירות. גם אם נכנסים חלקיקי מזון לתוך פתח חלל העקירה, הרי בשטיפות פה הן יצאו וכן בסופו של דבר מזון זה יתפרק ויצא. על כל פנים, סביר מאוד שהגושים הלבנים אותם את רואה הינם רובד דנטלי על מקום הפצע ואולי על התפרים. הייתי ממליץ להקפיד על שטיפות ובעוד שבוע המקום יראה הרבה יותר טוב
היישני 05/01/2014 | 20:42קודם כל תודה על התשובה הקודמת. המקום נראה יותר טוב ואף נראה כי מתחיל קצת להיסגר..אך עדיין ישנו רובד דנטלי שכל יום משנה צורתו, פעם יותר פעם פחות, מחר עוברים שבועיים לעקירה. האם זה נורמלי? האם יכול להיות שימשיך להיות רובד דנטלי גם בהמשך? אני אציין כי אין לי כאבים בכלל. ניסיתי לקרוא על זה באינטרנט והבנתי שרובד דנטלי לבן יכול להצביע בכלל על משהו לקוי..
היישני 05/01/2014 | 20:43קודם כל תודה על התשובה הקודמת. המקום נראה יותר טוב ואף נראה כי מתחיל קצת להיסגר..אך עדיין ישנו רובד דנטלי שכל יום משנה צורתו, פעם יותר פעם פחות, מחר עוברים שבועיים לעקירה. האם זה נורמלי? האם יכול להיות שימשיך להיות רובד דנטלי גם בהמשך? אני אציין כי אין לי כאבים בכלל. ניסיתי לקרוא על זה באינטרנט והבנתי שרובד דנטלי לבן יכול להצביע בכלל על משהו לקוי..
תשובת מומחה לאחר עקירה דר' אמנון אייזן 06/01/2014 | 08:24שלום שני. אני שמח על התקדמות הריפוי. רובד דנטלי מצטבר לנו בפה כל הזמן ואנו מסירים אותו על ידי צחצוח. עכשיו כשאזור העקירה מחלים, את יכולה לעבור עם מברשת שיניים ולסלק את הרובד (בעדינות). תוספת שטיפה להשלים התוצאה. רפואה שלמה. דר' אמנון אייזן
מברשת שיניים לילך 05/01/2014 | 10:07רציתי לשאול האם יש הבדל בין מברשת שיניים חשמלית על בטריות לבין מברשת שיניים רגילות , אני צריכה מברשת רכה וטובה שתהיה טוב גם בהברשת כתרים ככה שתהיה כמה שיותר עדינה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מברשות שיניים דר' יואב ירון 05/01/2014 | 15:07לילך שלום, מברשת שיניים חשמלית על סוללות אינה מומלצת כמברשת קבועה, מומלצת מברשת שיניים חשמלית נטענת עם ראשים ניתנים להחלפה. כמובן שישנם הבדלים גם בין מברשת חשמלית לידנית, בקצרה ההבדלים העיקריים הם בטכניקת הצחצוח וצורת ראש המברשת. ניתן להגיע לתוצאות טובות בשני המקרים עם הדרכה נכונה. בברכה, ד"ר יואב ירון
תשובת מומחה מברשות שיניים דר' אמנון אייזן 05/01/2014 | 15:40שלום לילך. מה שחשוב הינו קבלת שיניים וחניכיים נקיות לאחר צחצוח השיניים. הבחירה צריכה להיות על פי נוחות השימוש ויעילות הצחצוח. יש לציין שמברשת השיניים תהיה מתוצרת של חברה מוכרת וידועה ועשויה מסיבים רכים (soft). יש ללמוד כיצד משתמשים במברשת רגילה וכן בחשמלית (אפשר להעזר בשיננית) ובהתאם יהיו התוצאות. אישית, לאחר ניסיונות של מברשות חשמליות תמיד חזרתי למברשת רגילה. גם בין המברשות החשמליות יש הבדלים בעוצמת המנוע, מה שנותן תחושה שונה ולכן כדאי לקבל חוות דעת לפני הקניה. בהצלחה. דר' אמנון אייזן
מברשת שינייםלילך 05/01/2014 | 18:46רציתי לשאול מה ההבדל במידת הרכות וטוב לכתרים בין מברשת שיניים : soft, soft souple , slim soft , ultra soft מה עדיף מבין כולם?
תשובת מומחה מברשות שיניים דר' אמנון אייזן 06/01/2014 | 08:16שלום לילך. מברשת ultra soft נועדה לנקות השיניים והחניכיים לאחר ניתוחים. בגלל הסיבים הרכים גם זמן חיי המברשת קצרים. כל 3 המברשות האחרות קושי הסיבים דומה. אלה שמות שונים שנותנות החברות השונות וכל חברה טוענת לעיבוד אחר של קצות הסיבים. כל אחת מהן תהיה טובה כאשר יש חשיבות גדולה יותר להתאמת גודל המברשת לגודל הפה ולטכניקת צחצוח נכונה ויעילה. באשר לכך אמליץ להתיעץ עם רופא השיניים או השיננית. רפואה שלמה. דר' אמנון אייזן
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד