פורום קרדיולוגיה וצנתור לב - עמוד 70
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
אי ספיקה סרגיי 11/04/2014 | 14:59שלום אני בן 26 עוסק בספורט מילדותי, כיום אני רץ ריצות של כ10-20 ק"מ שוחה ומתאמן בחדר הכושר בריא ללא מחלות או בעיות רקע כלשהם. בגיל 13 הופנתי לבדיקת מאמץ ואקודופלר לאחר אוושה במבחן א.ק.ג שגרתי בקבוצת הספורט שתי הבדיקות היו תקינות ללא כל ממצא. לפני כחודש פניתי מיוזמתי לבדיקת אקודופלר על מנת להיות שקט עם עיסוקיי בספורט. הבדיקה העלתה ממצא של ("אי ספיקה מיטרלית מינימאלית וטריקוספידלית קלה") מהקרדיולוג נמסר לי כי הבדיקה תקינה ואין כל בעיה להמשך תפקוד, ברצוני לשאול מס' שאלות א) האם אכן ממצא זה הוא בסדר תקין וחסר כל משמעות? ב) האם ממצא כזה יכול לעבור זאת אומרת כמו שהוא לא הופיע בפעם הקודמת שביצעתי את הבדיקה הוא יכול גם לא להופיע בעתיד? ג) האם אני יכול להמשיך לבצע פעילות ספורטיבית? ד) האם ממצא זה מחייב המשך מעקב קראתי ושמעתי מקרדיולוג מסוים כי ממצא כזה לא מחייב המשך? ה) האם בעיה זו יכולה להחריף בעתיד ושאלתי היא יותר על המיטראלי תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה אי ספיקה מיטראלית מינימלית ד"ר אלכס גביש 12/04/2014 | 00:52סרגיי, שלום רב. א) כן ממצא זה חסר משמעות מבחינת תפקוד הלב. ב) ממצא זה נפוץ ביותר, יכול להיות שהיה גם בבדיקה הקודמת והרופא העריך שאין סיבה לציין אותו. ג) כן, עם עדיפות לספורט מתמשך, ולא ספורט מסוג של "ספרינטים". ד) כאמור הממצא הינו ללא משמעות מבחינת תפקוד, אם לעשות מעקב תלוי במידת החשש שלך - יותר מאשר בצורך רפואי. ה) ממצא זה לא אמור להחמיר, וקרוב לוודאי שכך נולדת.
אי ספיקהסרגיי 12/04/2014 | 01:24רק שאלה למה עדיף מתמשך ולא ספרינטים? תודה
תשובת מומחה אי ספיקה מיטראלית מינימלית ד"ר אלכס גביש 13/04/2014 | 01:05סרגיי, שוב שלום. פעילות פתאומית ונמרצת גורמת ללחץ משמעותי על המסתמים, בלי שהם "יתרגלו" הדרגתית, ולכן נוטה יותר להוביל להתדרדרות.
המשך דיוןסרגיי 12/05/2014 | 17:45לחץ הדם שלי בממוצע עומד על 130/70 האם יתכן קשר בין לחץ דם זה לדלף שאובחן באקו?, והאם לחץ דם סיסטולי 130 דורש יתייחסות מיוחדת שכן גבוה מ120? תודה
תשובת מומחה המשך תשובה ד"ר אלכס גביש 19/05/2014 | 14:25סרגיי, ושוב שלום, אין קשר ללחץ דם של /130, ככל שלחץ הדם יהיה נמוך יותר הסיכוי להחמרה הולך ויורד. לא ידוע לי על מחקר השוואה בין /120 לבין /130
סחרחורות ורד 11/05/2014 | 17:12ד"ר שלום, בני בן ה 18. בריא בדר"כ. סובל כשלש שנים מסחרחורת לסירוגין "רואה שחור" כאשר קם. בשל התעלפות למס' שניות בעת קימה מהמיטה תוך כדי מחלת חום לפני כשנתיים והסחרחורות, עבר בירור טילטסט: לא נצפתה עדות אורטוסטטית, או תגובה וזווגלית.ממצא יחיד היה טכיקרדיה יחסית בדקה ה-20 לעמידה בזווית 70 מעלות נרשם דופק 110 לדקה.כמו כן, נרשמה עליית דופק עד מקסימום של 32 פעימות בדקה במעבר משכיבה לעמידה וחזרה לערכי בסיס כאשר חזר לשכב. ממצא זה התאים לדעת הרופא המבצע לpostural tachcardia syndrome. ע"מ לשלול גורמים אחרים הומלץ על א.ק.ג,הולטר,אקו דופלר,רמת קטכולאמינים בדם. הכל בוצע ויצא תקין.הומלצה פעילות פיזית אירובית לשיפור סיבולת אורטוסטטית וחיזוק שרירי השוקיים. התאמן מס'חודשים בחדר כושר כולל ריצה ותרגילי משקולות ללא בעיה. הומלצה הימנעות מעמידה ממושכת. לפני כשבועיים(לאחר שבועיים שבהם התאמץ וישן מעט) הרגיש 3 פעמים ביומיים בחילה-הזעה ובלבול . הרגשה שחלפה תוך כחצי דקה. במהלך השבועיים שוב סחרחורות "ורואה שחור "בקימה . ולכן הופנה השבוע לEEG בערנות. תוצאות: תרשים חורג מהתקין במידה קלה בשל איטיות ביטמפורלית קלה לא קבועה. אציין כי הרגשת הסחרחורת(רואה שחור כשקם) עדיין קיימת שאלותיי: 2. האם ואילו בדיקות נוספות מומלצות? תודה מראש,פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סחרחורות ד"ר אלכס גביש 12/05/2014 | 01:05ורד, שלום רב. 1. - לא מצאתי את שאלה מס' 1. 2. מומלץ יעוץ על ידי נוירולוג. מבחינת הטיפול - מומלצת פעילות מתונה וממושכת (מעל 30 דקות רצופות) לא פתאומית ולא קיצונית - 7 ימים בשבוע.
כאב בחזה משה ברנשטיין 11/05/2014 | 13:24שלום. אני סובל מריפלוקס ולוקח נקסיום. בשנים האחרונות היו כמה פעמים כאב באזור החזה. עשו לי בקופה בדיקת מאמץ ואקו לב וכן אקג.הכל יצא תקין ב"ה. בשבת האחורנה היה לי כאב בחזה במשך כל השבת. לא היה הקרנה לכתף או נימול או קשיי נשימה. אבל כן הייתה חולשה די חזקה. היו ריפלוקסים בשבת. כל השבת הסתפקתי האם ללכת למיון או שזה שוב הריפלוקס גורם לכאבים בחזה. מה עליי לעשות תודה רבה משה ב.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בחזה ד"ר אלכס גביש 12/05/2014 | 01:02משה, שלום רב. לאור בדיקות הלב שעברת - קרוב לוודאי שמקור הבעיה - לא קשור ללב. במידה ויש 3 גורמי סיכון ומעלה להיצרויות בכלי הדם (גבר, מעל גיל 50, סוכרת, עודף שומני הדם, יתר לחץ דם, עישון, נטייה משפחתית) ניתן לשקול בצוע מיפוי לב במאמץ, שהינה בדיקה מאד רגישה לזיהוי פגיעה בעורקי הלב.
פעימות מוקדמות ודופק מהיר גילי 08/05/2014 | 13:48שלום רב ד"ר גביש, סובלת מזה כשנה וחצי מפעימות מוקדמות. ביצעתי מאז מס' הולטרים שהראו פעימות מסוג חדרי ומסוג עליתי -APCS ו VPCS. כמו כן ממצאי אקו לב תקין . בלוטת תריס תקינה וכן בדיקות הדם שיצאו תקינות לחלוטין. יש לציין כי לחץ הדם שלי מאד נמוך (95/59 לכל היותר). רק בעת התחרחשות דופק מהיר או פעימות מוקדמות הוא עולה ל-122/82. לפני כחצי שנה, חוברתי ללופ ריקורדר עקב הרגשה של התגברות הפעימות והרגשה של דופק מהיר. למזלי הייתי מחוברת למכשיר ושידרתי אירוע דופק מהיר שהתגלה כאירוע VT קצר עם דופק מהיר ו9- פעימות מוקדמות. יש לציין שמאז אירוע זה אחת לשבוע תוקפים אותי אירועי הדופק המהיר לא תמיד מלווה בפעימות מוקדמות אך דופק של עד 100 במנוחה. לפעמים מלווה בפעימות מוקדמות לפני כן ולפעמים ללא פעימות מוקדמות. לאחרונה ביצעתי אקו לב חוזר והוא יצא תקין לגמרי . יש ימים שאני בכלל לא חשה פעימות מוקדמות ויש ימים שאני כמה איתן והן מציקות לאורך כל היום. פניתי לקרדיולוג והוא טען כי אקו לב תקין מראה שאין בעיה לבבית, והוא המליץ על נורמלול. למרות התרופה עדיין יש ימים שהפעימות מורגשות היטב וגם מדי פעם דופק מהיר שאינו קשור למאמץ בהכרח. אני מאד מוטרדת. אני מבקשת עצתך - האם יש לבצע בדיקות נוספות? מה יכולה להיות הסיבה לאירועי הדופק הללו? האם יש קשר בין הפרעת הפעימות להיווצרות דופק מהיר? האם יתכן כי הנורמלול אינו יעיל? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פעימות מוקדמות ודופק מהיר ד"ר אלכס גביש 09/05/2014 | 18:47גילי, שלום רב. כן, כדאי לחזור על הבדיקה של לופ רקורדר, תחת הטיפול הנוכחי לוודא שאכן הנורמלול יעיל. במקביל או במקום הנ"ל - ניתן לנסות להחליף את הנורמלול בסוטאלול שהינה תרופה יותר ספציפית כנגד הפרעות קצב. כדאי להגיע לבדיקת קרדיולוג מומחה להפרעות קצב (אלקטרו-פיזיולוג) עם תרשימי האקג של הפרעות הקצב להערכה חוזרת.
תודה ושאלהגילי 09/05/2014 | 21:07תוגה ד'ר גביש. בימים אלו אני מחוברת ללופ ריקורדר .השידורים קולטים פעימות מוקדמות לרוב בודדות או בזוגות. (לאורך היום יש עשרות כאלה). למעט פעימות אלו ודופק מהיר האק"ג תקין. זה מטריד ומציק כי אני מרכידה כל פעימה מוקדמת.,אך חוששת להתחיל בכדור חזק יותר מנורמלול . כשהכל התחיל הקרדיולוג התלבט בין נורמלול לקרדילוק. האם יש טעם לעבור מנורמלול לקרדילוק אולי הוא יותר יעיל לפני שמחליטים על כדור חזק י ותר? האם כדאי לשקול אבלציה עם אקו תקין? תודה שוב
תשובת מומחה פעימות מוקדמות ודופק מהיר ד"ר אלכס גביש 10/05/2014 | 00:52גילי, שוב שלום. אני לא מכיר את המושג "כדור חזק יותר", יש למצוא את הטיפול שהכי יעיל במקרה שלך. כמו שכבר ציינתי הסוטאלול - יעיל יותר במניעת אי הסדירות. לגבי אבלציה - אני חוזר וממליץ על התייעצות עם אלקטרו פיזיולוג יחד עם התרשימים ואז הוא יוכל להחליט.
תודהגילי 10/05/2014 | 07:23תודה רבה שוב על הייעוץ ומהירות התגובה.
עיבוי מחיצה אורי 08/05/2014 | 22:39שלום האם עיבוי (קל) מחיצה/דפנות הלב וכו' כתוצאה מלחץ דם, זה דבר הפיך? איזון הלחץ דם יכול להפחית את העיבוי או רק למנוע המשך עיבוי? במידה וזה הפיך, כמה זמן לוקח לתהליך הזה? והאם משנה הגיל? (בגילאי 40) תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה התעבות שריר הלב ד"ר אלכס גביש 09/05/2014 | 15:19אורי, שלום רב. כן, התעבות השריר יכולה לחזור לעובי תקין, אבל צריך לא רק לאזן באופן מלא את לחץ הדם, אלא גם לשמור שכל הערכים יהיו בגבול התחתון. התהליך שונה מאדם לאדם, ולפי מידת יעילות הטיפול. מומלץ לחזור על הבדיקה לאחר 6 חודשים, כדי לראות האם יש שינוי, בגיל מאד מבוגר, ולאחר התעבות ממושכת - הטיפול ייקח הרבה יותר זמן.
מכשיר קרדיופיט יקי 09/05/2014 | 06:27שלום רב קראתי אודות המכשיר קרדיופיט אשר מסייע לחולי אי ספיקת לב . הייתי מבקש לדעת , האם המכשיר יעיל גם לחולי אי ספיקה דיאסטולית ? בברכה יקיפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מכשיר קרדיופיט ד"ר אלכס גביש 09/05/2014 | 15:16יקי, שלום רב. אין לי ניסיון אישי עם מכשיר זה, ולכן אינני מביע דעה בנושא.
פעימות מוקדמות ודופק מהיר רוני 08/05/2014 | 14:40לפני כחודש התחלתי להרגיש פעימות מוקדמות. מאז מספר מקרים של עליית דופק. התופעה הולכת ומחמירה.ולעיתים התחושות הלבביות מלוות במהלך כל היום. עשיתי אקג אצל רופא המשפחה שיצא תקין וכן בדיקות דם. התופעה מטרידה ומלחיצה כאחד. הייתי רוצה את המלצתך בעניין בדיות נוספות. תודהפתח בחלון חדש
המשךרוני 08/05/2014 | 14:45ן כי אני בת 36 ובריאה בדרך כלל. כמו כן על רקע הנל סובלת מחרדות ומטופלת ברמוטיב כשבוע. האם יש המלצה לבדיקות נוספות או לתרופה שיכולה להרגיע את הסימפטומים?
תשובת מומחה פעימות מוקדמות ודופק מהיר ד"ר אלכס גביש 09/05/2014 | 15:13רוני, שלום רב. ממליץ להשלים בדיקה על ידי מעקב אקג ל-24 שעות (הולטר אקג). חשוב ביותר לציין ביום המעקב, באיזה שעה בדיוק היו תלונות. אם בזמן שאת מרגישה את התלונה - אין כל הפרעה בעבודת הלב - נדע כי ההרגשה הינה סובייקטיבית ואין ממצא אובייקטיבי, ולא חייבים לטפל. מניעה מומלצת על יד פעילות גופנית של 30 דקות רצופות, כל יום, היא מורידה את רמת האדרנלין הגורם לנ"ל.
לחץ דם רון 07/05/2014 | 19:27שלום מה הסיבה שמודדים לחץ דם בתנאי מנוחה מוחלטת? איך זה משקף את רמות הלחץ דם הטבעיות שיש במשך היום? (עבודה, פעילות, מתח וכדומה) גם לגבי דופק מנוחה, קראתי שההמלצה לבדוק מיד בבוקר לאחר שינה, מן הסתם הדופק לאחר השינה שונה מאשר הדופק במשך היום כשהגוף והמוח עובדים. ושאלה לסיום, האם תוסף מגנזיום (400 מ"ג) תורם להורדת לחץ הדם? לפי מה שקראתי זה מרפה ומגמיש את כלי הדם. במידה ויש בזה תועלת, האם אפשר לקחת את זה באופן קבוע? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מדידת לחץ דם ד"ר אלכס גביש 09/05/2014 | 14:17רון, שלום רב. לחץ הדם משתנה אצל כל אדם משנייה לשנייה. לפי קצב הלב, רמת המתח וההתרגשות, מידת הפעילות הגופנית והאלסטיות של כלי הדם. לכן בבית - המדידה שהכי מביעה את ערכי לחץ הדם - הינה במנוחה, בישיבה נוחה ורגועה, ללא קפה, סיגריות או גורם חיצוני. המדידה היותר משקפת את לחץ הדם - הינה מעקב לחץ דם 24 שעות, המודד באופן אוטומטי את לחץ הדם כל 30 דקות ביום ובלילה. כנ"ל לגבי הדופק (קצב הלב). אינני יודע לגבי השפעת המגנזיום, אבל ניתן לקחת גם כמויות גדולות ללא חשש, הגוף מפריש את העודף .
מחזור הדם הקטן{הריאתי} אנה 07/05/2014 | 16:21שלום, ברצוני לברר איזה דם זורם במחזור הדם הקטן? דם עשיר בפחמן חמצני או עשיר בחמצן אודה לתשובה והסבר בתודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחזור הדם הקטן{הריאתי} ד"ר אלכס גביש 08/05/2014 | 23:14אנה, שלום רב. במחזור הדם הקטן זורם דם שחזר מהגוף אל הלב, ונשלח ממנו אל הריאות. דם זה רווי בפחמן דו חמצני CO2 ויש בו מעט חמצן O2, הדם יוצא מהלב לריאות, שם הוא קולט חמצן ופולט פחמן דו חמצני, ומשם הוא חוזר ללב ויוצא למחזור הגדול (=כל הגוף)
פעילות גופנית ומנוחה נעם 04/05/2014 | 01:40שלום בן 40, מבצע פעילות גופנית של הליכה כ - 3 פעמים בשבוע למשך 50+ דקות. רציתי בבקשה לשאול מספר דברים. 1. האם פעילות אירובית ניתן/מומלץ לעשות על בסיס יומיומי או שיש צורך בימי מנוחה ? (בפעילות אנאירובית ידוע שמומלץ לא לבצע כל יום אלא לתת 48 שעות מנוחה) השאלה היא הן מבחינת מנוחה למערכת השלד והשריר, והן מבחינת הלב. 2. לאחר הליכה של 50-60 דקות, האם יש צורך במנוחה להסדרת הדופק? תוך כמה זמן הדופק אמור לחזור לדופק מנוחה? ממה שבדקתי לפעמים, גם בשעות שלאחר הפעילות עדיין הדופק אצלי גבוה (באזור ה 100). 3. לפני ולאחר פעילות אירובית יש צורך באכילה כמו לפני ואחרי פעילות אינאירובית או שזה לא משמעותי? 4. איזה שרירים מתחזקים (מעבר לרגליים והלב) בפעילות גופנית כמו הליכה למשל? והאם הליכה משפיעה גם על שרירי הבטן? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פעילות גופנית ומנוחה ד"ר אלכס גביש 05/05/2014 | 00:06נעם, שלום רב. 1. מומלצת פעילות יומיומית. בפעילות אנאירובית יוצרים העמסה קיצונית על השרירים ויש לתת להם להתאושש, בניגוד לפעילות אירובית. 2. מומלץ שלא להפסיק את הפעילות באופן חד, אלא להוריד את עוצמת הפעילות באופן הדרגתי. ככל שתדירות הפעילות גבוהה יותר - הקצב חוזר לקדמותו - מוקדם יותר. 3. מומלץ שלא לאכול לפני פעילות אירובית. עיכול המזון בקיבה צורך כמות גבוהה של אנרגיה, ומפחית את היכולת להתאמץ. 4. מתחזקים גם שרירי הגב והבטן התחתונה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד