פורום קרדיולוגיה וצנתור לב - עמוד 71
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תוצאות אקו לב - עזרה בבקשה!!! דאגלס 03/05/2014 | 21:31שלום, עזרה בבקשה. בן 25, בריא בדרך כלל, לחץ דם תקין. בדיקות דם תקינות. מזה תקופה מרגיש דפיקות לב חזקות בכל הגוף. מרגיש את הגוף זז עם דפיקות הלב כולל הראש והגפיים. רואה את הוורידים קופצים באזור הצוואר והידיים. בוצע בדיקת אקו לב, להלן התוצאות: חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי והאיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך 65%. החדר אינו היפרטרופי. עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. מורפולוגיה תקינה יש המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הוגמה אי ספיקה פולמונלית, מיטראלית וטריקטספידלית מיזערית. לא ננצפה תפליט פריקארדיאלי. שורש האאורטה והאאורטה העלה ברוחב תקין. האם מדובר באי ספיקה של מסתם אב העורקים או שמדובר במתח/לחץ שגורם לזה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אקו-דופלר ד"ר אלכס גביש 04/05/2014 | 00:16דאגלס, שלום רב. תשובת האקו-דופלר הינה תקינה לחלוטין !!! יש צורך לתעד את קצב הלב בזמן תלונה !! מומלץ לעבור בדיקת הולטר אקג ל-24 שעות.
הולטר לבדאגלס 04/05/2014 | 08:32תודה רבה דוקטור, עברתי גם בדיקת הולטר. נמצא שהכל תקין. אין ממצאים חריגים. העניין הוא שכבר חצי שנה אני חש כך. ואני כן מרגיש החמרה בזמן מתח. מבחינתך, אין לזה קשר ללב לאור תוצאות הבדיקות?
תשובת מומחה דפיקות לב חזקות ד"ר אלכס גביש 04/05/2014 | 23:53דאגלס, שוב שלום. אכן הבדיקות שוללות הפרעה בתפקוד הלב !!! לא ניתן לבדוק את עוצמת ההתכווצות של הלב, ואכן במצבי מתח ולחץ - הלב נוטה לעבוד יותר בעוצמה, וכנראה זו הסיבה להרגשתך. יש לשקול טיפול למניעה/הורדה של מצבי המתח.
תוצאות הולטר לב א. 29/04/2014 | 11:36שלום. בן 26. אבקשך להסביר סיכום בדיקת הולטר לב שביצעתי במסגרת מעקב קרדיולוגי קבוע, משום שאימי נפטרה מדום לב בגיל 42 בגלל HCM. תודה. סיכום הבדיקה: NSR, Rare PVC PAC Sinus Bradycardia 38 Intermitent Atrial Rhythm האם תקין?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות הולטר לב ד"ר אלכס גביש 30/04/2014 | 00:11א. שלום רב. NSR = קצב סינוס סדיר (ראה תשובתי למעיין), RARE PVC PAC= פעימות מוקדמות ממקור של העלייה או החדר, ממצא של מעט מהנ"ל - נחשב בגדר התקין, ברדיקרדיה - קצב לב נמוך, הממצא הגבולי היחיד הינו - קצב המופיע לסירוגין ממוקד בעלייה במקום מהמוקד הרגיל (הסינוס). הבדיקה הנכונה עבורך הינה אקו-דופלר הבודק את מבנה ותפקוד הלב.
בהמשך לתשובתךא. 02/05/2014 | 12:30האם תוכל להסביר לי מה זה בדיוק קצב המופיע לסירוגין ממוקד בעלייה??? איך קוראים לזה בשפה המקצועית? איפה אוכל לקרוא על זה?? תודה רבה...
תשובת מומחה מוקד חריג המפעיל את הלב ד"ר אלכס גביש 03/05/2014 | 09:57א. שוב שלום. באופן רגיל קיים מוקד בחלק העליון של העלייה הימנית המפעיל את הלב. הוא זה שגורם ללב לעבוד מהר כשמתאמצים - ולאט במנוחה. מוקד זה נקרא "הסינוס" ולכן הסיכום הראשון בתוצאה הינו NSR, אם הסינוס יפסיק להפעיל את הלב - הלב יעצור. ולכן יש לכולנו מוקדים רזרביים, שבדר"כ לא נכנסים לפעולה = Atrial Rhythm
דופק מהיר מעיין 27/04/2014 | 10:44שלום רב, בת 26, בריאה בד"כ. היום הייתי אצל רופאת המשפחה שמדדה לי לחץ דם (122/76) ודופק שהיה גבוה (מעל 100), אחר כך בדקה ידנית-80+ ועם הסטטוסקופ אמרה כי הינו על 102. הדופק שלי תמיד גבוה מהנורמל (80+...)... שלחה אותי לבצע בדיקת אק"ג. על מה יכול להעיד דופק גבוה?? מה יכולים לגלות באק"ג? ... לחוצה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דופק מהיר ד"ר אלכס גביש 30/04/2014 | 00:01מעיין, שלום רב. דופק מהיר יכול לנבוע מסיבות מרובות, בניהן: התרגשות, מחלה, חוסר דם, פעילות יתר של בלוטת התריס, הפרעת קצב ורבים אחרים. האקג מראה מהי הזרימה החשמלית בשריר הלב, הוא מגלה האם מקור הקצב הינו הסינוס (המוקד הנורמלי המפעיל את הלב) או מוקד חריג, האם הזרימה החשמלית בלב עוברת בערוצים הנורמליים (האם נוצרו בלב קיצורי דרך), האם הקצב סדיר ועוד ועוד
בוצע אקגמעיין 30/04/2014 | 06:48דוקטור שלום, בוצע אקג, דופק 120, מעבר סינוסים תקין...(ככה אמרה הרופאה) היא לא שלחה אותי לביצוע בדיקות נוספות כרגע, רק מעקב מולה, כי כשאני בודקת בבית לעיתים הדופק על 90. (האקג בוצע בדיוק 2 דקות). לא הייתה צריכה לשלוח אותי לבדיקה מקיפה יותר? זה מלחיץ ...
תשובת מומחה דופק מהיר ד"ר אלכס גביש 01/05/2014 | 06:16מעיין שוב שלום, במידה ואת עדיין לא רגועה ויש לך ספקות, ניתן לבקש ביצוע בדיקת הולטר-אקג. זהו מכשיר הרושם באופן רציף את קצב הלב ל-24 שעות, ונותן תשובה מדויקת האם יש הפרעות בקצב הלב, והאם הקצב יורד בזמן מנוחה ושינה.
תוצאות בדיקת אקו לב עם בועיות אני 27/04/2014 | 23:02שלום, בעקבות חשד לדקומפרסיה בלתי מוסברת אחרי צלילה הונחתי לבצע אקו לב בועיות כדי לשלול חור במעברים בין העליות שעשוי למנוע המשך צלילה. בתוצאת הבדיקה נכתב: חדר שמאל בגודל תקין והתכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה, תבנית המילוי תקינה, עליות בגודל תקין. חדר ימין בגודל ותפקוד תקינים לא ניתן להעריך ל"ד ריאתי בהיעדר סיגנל TR מספק. מבנה ותפקוד המסתמים תקין עם אי ספיקה מיטרלית וטריקוספידלית מינימלית, הודגם נוזל פריקרדיאלי בכמות קטנה. בוצעה הזרקת בועיות ללא עדות RIGHT TO LEFT SHUNT (במנוחה ובשחרור ולסלבה). לא הודגם PFO. אני מבינה שמטרת הבדיקה הושגה ואין מעבר בועיות בלב, אך אני מבינה שיש ממצאים אחרים - מה משמעותם ? תודה, אניפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות בדיקת אקו לב עם בועיות ד"ר אלכס גביש 30/04/2014 | 00:05אנני, שלום רב. הבנת לא נכון, אין בתיאור שצירפת כל ממצא פתולוגי. אי ספיקה מינימלית - נפוצה ביותר ונחשבת ממצא בגדר התקין.
תודה רבה :-)אני 30/04/2014 | 20:40עכשיו נרגעתי...
תועלת פעילות גופנית יניב 25/04/2014 | 18:41שלום לרופא בן 40 עם עודף משקל וכולסטרול מעט מעל הנורמה, לח"ד משתנה, לעיתים גבולי, לעיתים תקין, לעיתים גבוה. לא מטופל בתרופות, ידוע לי עניין החשיבות בירידה במשקל (דבר לא קל) וכן לשמור על תזונה. אך רציתי לשאול בעיקר על עניין הפעילות הגופנית ותועלתה. עד כמה פעילות גופנית חשובה להורדת לחץ הדם בפרט? ובכלל לבריאות הלב וכלי הדם? האם פעילות גופנית במסגרת ביתית של הליכה על הליכון יכולה לענות על הצרכים? (מכון כושר זה דבר שקשה לשמר, והליכה בחוץ קשה בגלל מזג אוויר) באיזה תדירות רצוי לעשות את ההליכות על מנת לקבל את התועלת והורדת לחץ הדם ו/או בריאות הלב? מה המינימום הנדרש? וכן לגבי אורך הזמן של הפעילות, מה נדרש בכל פעם? ושאלה לסיום, האם במידה ויש לח"ד מעט גבוה יש הגבלה כלשהי על פעילות אירובית (הליכה/הליכה מהירה) יומיומית? אודה אם הרופא יוכל לענות על כל השאלות הנ"ל בכדי שאוכל ליישם את ההמלצות. תודה רבה ושבת שלוםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תועלת פעילות גופנית ד"ר אלכס גביש 28/04/2014 | 00:27יניב, שלום רב. 1. הטיפול הראשוני להורדת לחץ דם הינו: הימנעות ממלח, ירידה במשקל ופעילות גופנית, רק אם אלה לא יעילים - עוברים לטיפול תרופתי.2. פעילות גופנית משפרת את זרימת הדם בגוף, מעלה את הגמישות של דופן צינורות הדם, שורפת את השומן שגורם לחסימות (LDL) ומעלה את רמת החלק של הכולסטרול שמונע חסימות (HDL), ומאמנת את הלב להתכווץ בצורה יותר יעילה. 3. כן, ניתן לבצע את הפעילות על הליכון בבית, ניסיוני כקרדיולוג מ-1982 הוא - שפעילות זו כל כך משעממת, עד שמעל 90% מפסיקים אותה, בדר"כ לאחר חודשיים-3 4. במחקר בארה"ב נבדקה התדירות האופטימאלית - ונמצא כי פעילות של 45 דקות רצופות, כל 12 שעות נותנת את מקסימום היעילות !! אם תמדוד את לחץ הדם לפני וזמן קצר לאחר סיום המאמץ - תמצא ירידה של 10-20 ממכ"ס. המינימום הינו 30 דקות, הפעילות חייבת להיות רציפה 5. פעילות פחות מ-20 דקות רצופות - איננה יעילה בתרגול השרירים ושריפת השומנים ה"רעים". 6. מומלץ להימנע מ"ספרינטים" ומ-תחרותיות.
שינויים במדידות לח"ד אריאל 25/04/2014 | 16:47שלום במדידות ביתיות עם מכשיר אוטומטי, אני מוצא שלחץ הדם שלי בבדיקות באותן כמה דקות משתנה בצורה די משמעותית. הפערים מגיעים לעד 25 בסיסטולי, ועד 15 בדיאסטולי. השינויים הן בעיקר מהגבוה במדידה ראשונה לנמוכים יותר במדידות שלאחר מכן (באותו טווח זמן) , אך מצאתי גם שינויים במדידות החוזרות שלפתע קפצו במספרים משמעותיים. 1. מה הסיבה לזה? זה מעיד על בעיה כלשהי? 2. אדם שסובל מלחץ דם גבוה זה משהו סטטי שלא יורד או שגם חולה לח"ד גבוה יכול להיות מדידות נמוכות? כלומר האם העובדה שבאותן כמה דקות יש לי גם מדידות תקינות וגם מדידות גבוהות זה בעיה או מאחר ויש גם מדידות נמוכות זה שולל לח"ד גבוה. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה שינויים במדידות לח"ד ד"ר אלכס גביש 27/04/2014 | 01:12אריאל, שלום רב. 1. עצם התחלת המדידה של לחץ הדם - גורמת תגובה של התרגשות מעצם תהליך המדידה, וגורמת לכן - לעליית לחץ הדם. מומלץ להתעלם מתוצאות המדידה הראשונה לחלוטין. התוצאה הנכונה של לחץ דם - הינה הממוצע בין המדידה השנייה לשלישית. 2. לחץ הדם משתנה משנייה לשנייה, והוא תלוי בכוח התכווצות הלב, הקצב שלו ומידת התנגדות של צינורות הדם (בעיקר העורקים הקטנים) ולכן יתר לחץ הדם מוגדר "ממוצע תוצאות הבדיקות מעל 135/85" 3. מצב של מציאת ערכים תקינים וגבוהים לסירוגין - מוגדר יתר לחץ דם לאבילי, והוא בדרך כלל הופך עם השנים - ליתר לחץ דם בכל המדידות.
לחץ דם דיאסטולי צבי 24/04/2014 | 20:25שלום כשלחץ הדם הדיאסטולי נע בין 85-98, ולחץ הדם הסיסטולי בסביבות 123-135 (לחץ הדם הדיאסטולי יכול להיות גבוה גם כשהססיטולי תקין) א. האם ניתן להצביע על גורם ספציפי ללחץ דם דיאסטולי? ב. האם יש הבדל בסיכון בין לח"ד סיסטולי או דיאסטולי? ג. האם הנזקים שעלולים להיגרם מלח"ד דיאסטולי בלבד שונים מאשר בלח"ד גבוה רגיל? אם כן במה? ד. האם ישנה דרך להוריד ספציפית את לחץ הדם הדיאסטולי? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה לחץ דם דיאסטולי גבוה ד"ר אלכס גביש 25/04/2014 | 07:13צבי, שלום רב. א. רוב המקרים של עליה בלחץ דם דיאסטולי - נובעים מצריכת יתר של מלח, ומיעוטם בגלל רגישות גבוהה למלח. ב. כן העלייה בלחץ דם דיאסטולי - הינה מסוכנת יותר מאשר העלייה בסיסטולי. ג. אין הבדל, רק שנחוצה עלייה הרבה יותר קטנה בלחץ הדיאסטולי מאשר בסיסטולי ליצירת הנזקים. ד. אם תקרא שוב את התשובה ל- א. תגלה לבד.
אספירין עופר 21/04/2014 | 14:36מה יכול לקרות במידה ונלקחה מנת יתר של אספירין והאם יש לגשת לרופא?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מנת יתר של אספירין ד"ר אלכס גביש 21/04/2014 | 19:51עופר, שלום רב. השאלה למה הכוונה במנת יתר. יש כדורי אספירין החל מ-75 מ"ג ועד 500 מ"ג, המינון המומלץ למניעה הינו 100 מ"ג ליום. בטיפול בדלקת קרומי הלב - המינון עולה עד 3000-5000 מ"ג ליום !!! הבעיה העיקרית הינה אפשרות לנזק לדופן הקיבה, ואם הכדורים נלקחו "על קיבה ריקה" יש לעקוב על סימנים של כאב בטן עליונה או צרבות, ואם הם מתגברים - לפנות לעזרה רפואית.
קו-אנזים Q-10 דניאלה 19/04/2014 | 23:31בס"ד לדר' גביש שלום וברכה, אני תקווה כי תוכל לענות לי תשובה פשוטה על שאלה כה מורכבת על אבי: אדם מבוגר גבוה ורזה (במשקל 65-70) בן 75 עם צנתור בעברו - אי ספיקת לב, ובעבר הלא רחוק פרפור פרוזדורים. אני מאוד רוצה לעזור לו לנטול את התרופות המתאימות לו ולשלב גם תוספים טבעיים ככל האפשר. אך מכיוון שהתור שלו לקרדיולוג רחוק - חשבתי להיוועץ בך. אני מעוניינת לתת לו קו-אנזים Q-10 כיוון שהוא סובל מלבד מה שתיארתי לעיל - גם מאמפיזמה (עישנו לידו במשרד - קרוב ל40 שנה) -דימומים בחניכיים, רעידות בידיים. להלן התרופות שהוא נוטל על בסיס יומי : קסרלטו - 15 מ"ג פרוקור - 300 מ"ג נורמיטן - 12.5 מ"ג קדקס 2 מ"ג אוקסר + (יום כן - יום לא) 50 מ"ג. האם לדעתך יש מקום לקחת Q-10 ואם כן באיזה מינון ? רוב תודות דניאלהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה קו-אנזים Q-10 ד"ר אלכס גביש 20/04/2014 | 10:43בס"ד דניאלה, שלום רב. אין לי דיעה מיוחדת על Q10, פגשתי אנשים שטיפול זה עזר להם, וכאלה שלא חשו כל שינוי. ברור כי האמונה שהתרופה תעזור - היא כשלעצמה יכולה לתרום להרגשה הטובה. לגבי התרופות שאביך לוקח: אני בספק האם ניתן לשנות ללא התייעצות ומעקב צמוד במרפאת אי ספיקת לב, אם כי הפרוקור והנורמיטן - יכולים להיות חופפים במידה מסוימת. הדימומים בחניכיים - נובעים קרוב לוודאי מהקסרלטו, אולי בהתייעצות עם האמטולוג ניתן לפחית, הרעד בידיים נובע מהפרוקור, שתפקידו למנוע פרפור חוזר.
האאורטה מפותלת ופעימה מוקדמת האבודה במערכת 12/04/2014 | 13:50שלום ד"ר גביש, מזה שנים סובלת מדופק לב מהיר אף שנוטלת נורמלול 25 מ"ג, חצי בבוקר חצי בערב וציפרמיל 40 מ"ג ליום נגד חרדות. הרופאים תמיד משליכים זאת לבעיית לחץ נפשי ומפנים לפסיכיאטר שאינו מועיל. בבדיקות התגלה אצלי פעימה מוקדמת, יש לציין ששנים ולאחרונה יותר, דופק מהיר וחזק, כאבים ותעוקה באזור הלב.לפעמים שלשולים, הרבה מאד חולשה כללית שמשליכים זאת לפיברומיאלגיה שגם יש לי. עשיתי אקו לב, דופלר ומבחן מאמץ ו"הכל תקין". ועכשיו בצילום חזה יש לי האאורטה מפותלת. אודה מאד מאד לעצתך משום שסובלת ונואשת ביותר (בדיכאון).פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האאורטה מפותלת ופעימה מוקדמת ד"ר אלכס גביש 13/04/2014 | 01:11שלום לאבודה, ישנן תרופות נוספות פרט לנורמלול המונעות עליית קצב הלב(קרדילוק, סוטאלול), וההשפעה שונה מאדם לאדם. ממליץ לשקול החלפת הנורמלול בתרופה מקבילה. דבר נוסף שיוכל להשפיע ולשפר משמעותית את הדופק הוא פעילות ספורט. 30 דקות של הליכה או התעמלות - יכולים לעזור יותר מאשר הכדורים למיניהם.
ד"ר גביש, המון תודה לתגובתך המהירה. תוהה האםהאבודה והמיואשת 13/04/2014 | 01:57האם בגלל שיש לי אאורטה מפותלת שהבנתי שהיא מעין מפרצת באבי העורקים ומסוכנת מאד עד מוות (אני רק בת 56 )מאמץ גופני יכול להחמיר את המפרצת? נוצרה כתוצאה ממועקות ודופק לב מהיר ועצבני? הבעיה החדשה הזו היא המטרידה אותי כי לא מוצאת פירוט באינטרנט. (הערב נזקקתי להגעה למוקד רפואי עקב כאבים בחזה, יד שמאל, חולשה.) שוב תודה ושוב חג שמח
תשובת מומחה האאורטה מפותלת ד"ר אלכס גביש 13/04/2014 | 22:22צר לי שתוך כדי ההתכתבות מצבך הולך ומחמיר, קודם היית רק אבודה, וכעת את גם מיואשת, רק שלא ברור לי למה. ההנחה שלך שבאאורטה מפותלת שווה למפרצת - היא ללא כל בסיס או סיבה !!! אין כל קשר בין פיתול של האאורטה לבין מפרצת !!! לצערי - לא התייחסת בכלל לתשובתי הקודמת, אני חוזר וממליץ לשקול החלפת הנורמלול, וכן מומלצת פעילות גופנית, קבועה וסדירה לפחות 30 דקות כל יום !!!
ד"ר גביש, תודה להתייחסותך השניה.אור בקצה המנהרהכבר לא אבודה ומיואשת 18/04/2014 | 12:47את ההליכות כבר התחלתי למרות כאבי גוף חזקים מדלקת פרקים פסוריאטית ופיברומיאלגיה. בת 55 מעשנת, לחץ דם קצת גבוה, דופק נמוך 52 כנראה מה שמחליש אותי מאד ומכאן היאוש ששוכבת במיטה סמרטוט בלי כח ודופק לב חזק. והנה אור, ביקור השלמת בדיקות במכון הלב, אקו,דופלר,מאמץ הכל תקין, אלא שהקרדיולוג הוריד לי גם פרבליב להורדת כולסטרול וגם...את הנורמלול כיוון שטען שלפי מצבי אינני צריכה תרופות אלו וכי הגורם לדופק הלב המטריד וחסר מנוחה הינו הנורמלול. וראה זה פלא, מאז שהפסקתי אין!!! דופק לב מהיר שלא נותן מנוח בלישון ובלתפקד+כאבים באזור הלב ולאחר שנים של סבל סופסוף הלב דופק רגוע, ישנה לא רע, הכוח חזר והחיים נראים וורודים יותר. חג שמח ושוב תודה ועכשיו אני כבר לא מיואשת
התייחסות לתשובתך על חוסר קשר להאורטה מפותלתכבר לא אבודה ומיואשת. רגועה בזכותך 18/04/2014 | 12:55כתבת לי "ההנחה שלך שבאאורטה מפותלת שווה למפרצת.." מתנצלת, זה מחוסר ידע רפואי ובשיחה עם אחות היא אמרה שללא טיפול/מעקב זה עלול להיות מסוכן עד מוות. תודה לך על ההרגעה למרות שעדיין לא מבינה מה זה אאורטה מפותלת ומה עושים עם זה. הרופא שלי טלפונית, אומר שזה שום דבר ונובע מלחץ הדם...לא צריך טיפול ולזה לא מסוכן.
תשובת מומחה האאורטה מפותלת ד"ר אלכס גביש 18/04/2014 | 23:42שלום למחלימה, האאורטה מפותלת כשמה - כן היא. תתארי לעצמך ערוץ נחל, בדר"כ הוא זורם ישר, אבל יש לו קטעים של פיתולים. כמו שנאמר לך - לא עושים עם זה - שום דבר. אם ערכי לחץ הדם יישארו מאוזנים - קרוב לוודאי שלא ישתנה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד