פורום סרטן הלבלב - עמוד 39
ד"ר רונן ברנר ד"ר רונן ברנר מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בוולפסון (ושט, קיבה, לבלב, כבד, מעי דק, מעי גס, רקטום, אנוס, גידולים נוירו אנדוקריניים ו-GIST). בוגר התמחות באונקולוגיה, מרכז הסרטן ע"ש דוידוף, בי"ח בילינסון בפ"ת. מומחה ברפואה פנימית, פנימית ג' שיבא. בעל נסיון קליני רב ברפואה פנימית ובאונקולוגיה. שילוב זה מאפשר מתן טיפול כוללני ועדכני במחלת הסרטן, בסיבוכי הטיפולים במחלה ובבעיות פנימיות שאינן קשורות ישירות במחלה ולכן נותרות לעיתים קרובות ללא מענה בחולים אונקולוגיים (חולי סרטן עם מחלות לב, סכרת, מחלות נוירולוגיות, מחלות ראומטיות). דובר שפות: עברית, אנגלית, יידיש. * ד"ר רונן ברנר מנהל באינפומד את פורום סרטן הלבלב ופורום סרטן המעי הגס.
כאב עמום ברום הבטן מיכל 31/08/2014 | 18:03שלום, אני בת 27 ויש לי מזה כ 5 חודשים כאב מוזר ברום הבטן. לאחורה הוא התחיל להתחזק במהלך הלילה (כשאני שוכבת) ועבר לגב. עשיתי אולטרה סאונד בטן עליונה באפריל שיצא תקין לחלוטין והשבוצע ביצעתי בדיקה נוספת כי הכאבים עדיין לא עברו והטכנאית אמרה לי שעקב ריבוי גזים לא רואים את הלבלב שלי. היא קראה לרופא ושאלה אותו מה רואים פה. הוא מלמל שזה כלום שזה נראה כמו בלוטת לימפה והלך. נלחצתי נורא ופניתי אליו אחרי. הוא טען שפשוט קשה לראות עקב גזים ולעשות אולטרה סאונד בעוד חודשיים. יש לציין שאימי נפטרה לפני שנה בגיל 53 מסרטן לבלב ואני חוששת מאד. בתוצאות היה רשום: כבד: באונה בימנית הודגמה המנגיומה ידועה בגודל 1 ס"מ דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות כיס מרה: כיס מרה ודרכי מרה תקינים כליה ימנית: צורה וגודל מבנה רגיל. אורכה של כלייה ימנית 10 ס"מ ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס כליה שמאלית: צורה וגודל מבנה רגיל. אורכה של כלייה ימנית 11.5 ס"מ ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס אאורטה ביטנית- רוחב תקין לבלב- לא הודגם היטב עקב ריבוי גזים. רושם שעם מבנה מעט בלתי סדיר באיזור הגוף. טחול- גודל תקין ובנה רגיל. רטרופריטונאום עליון- מוסתר ע"י גזים. עשיתי בדיקות דם בנוסף של תפקודי כבד ולבלב שיצאו תקינים. אני ממש ממש חוששת שיש לי משהו. מה אתה ממליץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב עמום ד"ר רונן ברנר 31/08/2014 | 23:33שלום מיכל. לאור גילך, הסיכוי שמדובר בסרטן לבלב נמוך מאד. מאידך מאחר ובדיקת הסונאר העלתה חשד לקיום פתולוגיה, ניתן להשלים את הבירור עם MRI של הבטן.הוסף תגובה
pancreatic carcinoma מיקי 07/08/2014 | 16:24בת דודתי שחיה בסרביה הודיעה לי את הבשורה המרה לפני מספר ימים. האם במצב זה יש עוד סיכויי החלמה? אני יכול לצרף דיאגנוזה של הרופא המנתחהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אבחנה והטיפול שבוצעמיקי 09/08/2014 | 19:02מההבנה שלי את מהלך הניתוח שעברה, בוצע מעקף של הלבלב ישירות לקיבה כדי לאפשר הוצאה של שפכים ומניעת צהבת. האם הליך זה נועד להאריך חיים או שהוא יכול למנוע התפשטות גרורות?הוסף תגובה
תשובת מומחה קרצינומת לבלב ד"ר רונן ברנר 10/08/2014 | 01:12ההליך שאתה מתאר מאפשר הארכת חיים. יש כיום כלים טובים יותר מבעבר לטיפול במחלה. תרופתיים וניתוחיים. אתה מוזמן לשלוח אלי חומר מלא על החולה. RONEN.BRENNERֲֲ@GMAIL.COMהוסף תגובה
נגע בלבלב סוזי 05/08/2014 | 16:51ביוני 2013 עשיתי סי.טי של הבטן ומצאו מוקד היפודנסי בגוף הלבלב בגודל 4מ"מ.(למעקב) בתאריך 29.7.14 עשיתי MRI וMRCP למעקב והתוצאה: נגע ציסטי 0.4ס"מ בגוף הלבלב קאודלית לווירסונג פתולוגית וללא עדות לקשר עם צינור הלבלב הראשי. באבחנה מבדלת של התהליך באים בחשבון ציסטה אפיתיליאלית או פסווידוציסטה. הלבלב בגודל ובמבנה תקינים. האם יש צורך לעשות משהו כהמשך? ביופסיה? או ניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נגע ד"ר רונן ברנר 10/08/2014 | 01:06שלום סוזי. הציסטה לא השתנתה במשך שנה וזה סימן טוב. מאידך יש לשקול יחד עם הגסטרואנטרולוג שטיפל בך, אופציה של ביופסיה ושאיבת הנוזל שבציסטה לשם איפיונה.הוסף תגובה
חשד לתהליך שאתי בראש הלבלב שאול 04/08/2014 | 13:06בצילום ct בטן התגלה חשד לתהליך שאתי בראש הלבלב. מה פירושו ומה הם דרכי הטיפולהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תהליך שאתי ד"ר רונן ברנר 10/08/2014 | 00:46שלום שאול. מדובר בחשד לקיום גידול בראש הלבלב. עליך לפנות בהקדם לכירורג הפטוביליארי (מומחה בניתוחי לבלב ודרכי מרה) לשם המשך הבירור.הוסף תגובה
סרטן הלבלב גרורתי זהבית 29/07/2014 | 20:05לאבי תגלה סרטן בלבלב עם גרורות בכבד .הוא עבר טיפולים כימותרפים ברמבם. חלק מהגידולים קטנו אך נוצרו גידולים נוספים בגב. נאמר שהטיפול הכימותרפי אינו יעיל. אנו מחפשים טיפול חלופי שיניב תוצאות. איך ניתן לקבל את התרופה המדוברת bc819 ובאיזה מכון בארץ תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סרטן לבלב גרורתי ד"ר רונן ברנר 02/08/2014 | 22:41שלום זהבית. לא ידוע לי על מחקר פעיל כעת בתכשיר זה לסרטן הלבלב. אילו תרופות כימותרפיות קיבל אביך עד כה?הוסף תגובה
תודה על תגובתךזהבית 02/08/2014 | 22:50אבי טופל בפרספירינול. אך לצערי למרות שחלק מהגידולים קטנו, נוצרו 2 גידולים נוספים באגן ובגב התחתון. המרקרים על ל55,000 ולא ברור אם זה מפירוק הגידולים או מהחמרת המצב. נשמח לדעת אלו אופציות טיפול עומדות לפנינו בשלב זה והאם לרפואה הקונבנציונלית יש מה להציעהוסף תגובה
תשובת מומחה סרטן לבלב גרורתי ד"ר רונן ברנר 02/08/2014 | 23:23אני מניח שמדובר בפולפירינוקס כקו ראשון. יש תרופות פעילות נוספות שניתן להתאים לאביך בהתאם לנתונים הקליניים שלו. את מוזמנת לפנות אלי ל-ronen.brenner@gmail.com עם סיפור המחלה המפורט.הוסף תגובה
גידול חשוד בלבלב טוטו 24/07/2014 | 17:23שלום אני גר בחו"ל והבוקר לאחר כ חודשיים של כאבים נמצא ב CT גידול של 8 ס"מ בלבלב (לא יודע מיקום מדיוק). בן 40, סה"כ בריא. בשבוע הבא אפגוש רופא מומחה בבית החולים. מה הסיכוי הקלוש שזהוא גידול שפיר.... ? תדההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גוש חשוד בלבלב ד"ר רונן ברנר 27/07/2014 | 23:15שלום לך. אין ספק שכאבים וממצא מהסוג שאתה מתאר דורשים בירור מהיר. קיים סיכוי שמדובר בממצא שפיר. דלקת כרונית של הלבלב למשל, יכולה ליצור ממצאים גדולים דמויי ציסטה וקיימות אבחנות שפירות נוספות.הוסף תגובה
סרטן צוואר הרחם עדי 17/07/2014 | 02:23ד״ר שלום, אימי בת 43, לפני כמה שנים בבדיקה שגרתית התגלה cin 3, חשבו שזה מוגבל לצוואר הרחם ואז גילו גידולים והחליטו על כריתת של הכל למעט השחלות, ואז מצאו שיש גידול על אחת הבלוטות שכרתו ואז כימו והקרנות, ואז המחלה חזרה שוב ושוב בפעם הרביעית והפעם בדופן הבטן וצינור שעובר בכליה לדרכי השתן, הייתי רוצה בבקשה לברר מה אפשר לעשות מכאן? אנחנו מקבלות חוות דעות לא חיוביות בלשון המעטה הייתי שמחנ לשמוע אם יש תקווה ואולי יש עוד משהו שלא שמענו עליו ואולי כאן אפשר לברר, קבלנן הצעה לגבי תרופה שלא בסל הבריאות בשם ״אוסטין״ האם יש לך המלצה בהתחשב במידע הנ״ל?? תודה רבה בברכה עדיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סרטן צואר הרחם ד"ר רונן ברנר 20/07/2014 | 00:50שלום עדי. יש מספר תרופות פעילות הניתנות לסרטן צואר הרחם, אווסטין היא אחת מהן. אם תרצו הפניה לרופאה מומלצת המתמחה בגידולים גניקולוגיים, כיתבו לי למייל: ronen.brenner@gmail.comהוסף תגובה
פענוח ממצא CT רותי 12/07/2014 | 20:56שלום ד"ר גולד, אודה לך לעזרה בפענוח של CT אמי בת 64, בריאה. בעקבות כאב בטן עשתה אולטרסאונד,נמצאה אבן בכיס המרה. בנוסף נראתה המנגיומה בכבד שנמצאה כבר לפני 6 שנים. בעקבות הממצא בעבר, נאמר כי אין בזה סכנה ויש לערוך מעקב. כעת בתוצאות ה CT המנגיומה בכבד שוב נראתה אך ללא שינוי ונכתב גם הממצאים בהאים על הלבלב: "... לבלב- מלאות רקמתית היפודנסית לא מוגדרת היטב בגודל עד 33 מ"מ*13 מ"מ ראש הלבלב ופרוצסוס אונצינטי טיבו לא ברור. תהליך תופס מקום? אחר? אוכל לקבל הסבר קצר על הממצאים? האם יש סיבה לדאגה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פענוח CT ד"ר רונן ברנר 13/07/2014 | 00:19שלום רותי. התוצאות אינן תקינות. מומלץ לפנות לכירורג בהקדם.הוסף תגובה
בהמשך לתגובתךרותי 13/07/2014 | 01:08התשובה נשלחה בדואר ואיתה נאמר לחזןר לרופא המשפחה. מדוע אם כן כירורג. והאם לא צריך להמשיך בבדיקות קודם. מה זה אומרהוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר רונן ברנר 19/07/2014 | 10:21רופא המשפחה הפנה אתכם לבדיקה ולכן מחזירים אתכם אליו. פנו לכירורג להמשך הבירור על ידיו.הוסף תגובה
סרטן בלבלב מיכל 16/06/2014 | 20:47שלום רב, אמי בת 73 יש לה סרטן לבלב עם מעורבות כלי דם עברה טיפולים כימותרפיים משולבים (פוליפורינוקס)+הזרקת קפסולה ללבלב לאחר מכן ניסיון כריתה שכשל לאחר מכן 5 הקרנות ממוקדות ללבלב . הגידול הצטמצם . מאז כל 3 חודשים סי טי . (עבר שנה ו-3 חודשים ללא שום טיפול) . כיום הכאבים חזרו עשתה גסטרוקופיה וקולנוסקופיה הכל תקין . בסי טי האחרון מחודש שעבר אין שינוי משמעותי שרואים . אך נוספו קשריות בריאות בגודל 4 מ"מ אך גם אז היה לה קשריות בריאות שגילינו את המחלה ובניסיון כריתה לקחו ביופסיה וזה לא היה גידול סרטני . האונקולוגית החזירה אותה לטיפול שונה לג'מזר פעם בשבוע לאחר חודשיים סי טי נוסף . לעומת הטיפול הקודם המשולב שהיה יעיל מאוד והיא עברה אותו בסדר גמור . שאלותיי הן : 1 . איזה טיפול היית ממליץ להמשיך בשלב זה ? 2 . האם יכול להיות שהתפשט לריאות ? ואיך אפשר לדעת אם יש גרורות ? 3 . האם כדאי לבצע בדיקת גנטית שנקראית CTC כדי להתאים לה כימותרפיה ? תודה רבה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סרטן בלבלב ד"ר רונן ברנר 24/06/2014 | 05:45שלום מיכל. קיימות מספר אופציות לטיפול במצב שאת מתארת, לאחר 15 חדשים ללא טיפול. בהנחה שהמחלה כעת התקדמה, ניתן לשוב לפרוטוקול הטיפול המקורי. טיפול בג'מזר או במישלב הכולל ג'מזר הוא אופציה נוספת. לאונקולוג המטפל יש אינפורמציה נוספת על פני המידע המגיע כאן ולכן מן הסתם החליט לבחור בג'מזר בלבד. תיתכן התפשטות לריאות. ניתן להגיע לאבחנה מתוך דינמיקה בגודל הנגעים ואיבחון מוחלט דורש ביופסיה. הבדיקה המסתמכת על CTC נמצאת עדיין בשלב מחקרי.הוסף תגובה
המשך לסרטן לבלב-לד"ר רונן ברנרמיכל 26/06/2014 | 18:05שלום שוב, בהמשך לשאלתי במידה והסרטן לבלב עם מעורבות כלי דם שלא ניתן כרגע לנתח שלח גרורות לריאות שעדיין קטנות בגודל 7 מ"מ אחרי שנה ו-9 חודשים מאז הגילוי ,בתור אונקולוג מה היית אומר או מציע לחולה? האם יש סיכוי להירפא אם נצליח להגיע לניתוח ? או שהטיפול עכשיו הוא רק הארכת חיים ? תודה .הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר רונן ברנר 30/06/2014 | 01:14לא ברור לי מתוך הנתונים שאת מביאה, האם נראו נודולים בריאות כבר באיבחון המחלה ומה היו השינויים בגודלם בזמן הארוך שבו לא טופלה. נודולים בריאות אינם בהכרח גרורות ויש לשאוף לאפיינם. בכל אופן, אם מתרשמת הרופאה המטפלת כי מדובר בפיזור ריאתי חדש, כוון הטיפול יהיה הארכת החיים. ריפוי של סרטן הלבלב ניתן להשיג רק עם כריתה מלאה של הגידול המקורי בלבלב במצב בו אין גרורות מרוחקות.הוסף תגובה
המשך לסרטן לבלב-לד"ר רונן ברנרמיכל 03/07/2014 | 08:25שלום שוב, בגילוי המחלה לפני כשנתיים בערך היו קשריות שהן לא סרטניות בוודאות. לפני 3 חודשים בסי טי ראו קשריות חדשות בגודל 5 מ"מ ואחרי חודשיים שוב סי טי הן גדלו ל-7 מ"מ . היא בלי טיפול מחודש אוקטובר 2013 שעשתה הקרנות. הטיפול הכימי האחרון שלה היה לפני שנה כי הגידול הצטמצם ולא גדל מאז . מה דעתך ? תודה שוב על תשובתך .הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר רונן ברנר 06/07/2014 | 23:53נשמע שאכן קיימת התקדמות מחלה בריאות.הוסף תגובה
סרטן הלבלב קטי 27/06/2014 | 22:24אמי בת 67 חולה בסרטן הלבלב מזה שנתיים לפני שנתיים עברה ניתוח וויפל לפני שנה סרטן חזר עם גרורות בחלל הבטן (היה ניסיון לניתוח שלא הצליח ) עוברת טיםולים כימו תרפיים פעם בשבועיים לאחרונה המצב החמיר יש עלייה במרקרים ירידה נוספת במשקל שמענו שניתן לטפל בסרטן בטיפול ביאולוגי וגם גנטי האם זה תקף גם לסרטן הלבלב ומידה וכן אשמח לקבל מידע למי ניתן לפנותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול ביולוגי ד"ר רונן ברנר 30/06/2014 | 00:57שלום קטי. כיום רשומים מספר תכשירי כימותרפיה ותרופה ביולוגית אחת המשמשים לטיפול בסרטן הלבלב. במידה וקיימת התקדמות תחת המישלב שקיבלה עד כה, ניתן בד"כ לעבור למישלב אחר של תרופות. בדיקות גנטיות של הגידול קיימות, אם כי לא ניתן לקבוע מראש את רמת התועלת שמוסיפות. חשוב לציין כי אינן כלולות בסל. במידה ותרצו יעוץ ביחס להמשך הטיפול ניתן לפנות למייל שלי: ronen.brenner@gmail.comהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
גרגירומת
בדיקות קשורות
-
בריליום בשתן
-
נוגדנים לתאים פריאטליים
תרופות קשורות
-
אלדסלאוקין
-
דפראסירוקס
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
מונחים קשורים
-
אלבומין
-
איזוטופ

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל