פורום הפרעות קצב לב - עמוד 57
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תשובת מומחה תגובה ד"ר נחום אדם פרידברג 02/03/2016 | 18:55ראי למעלה
טיפול באבלציה "אחת ולתמיד" שרי 28/02/2016 | 08:19ד"ר פרידברג שלום, חוטא לאמת להבטיח לחולים "להיפטר" מהפרעות קצב "אחת ולתמיד" בצנתור אבלציה. תלוי את מי שואלים.... בכירי קרדיו' אלקטרו-פיזיולגים מציינים 95%-97% "הצלחה גבוהים" באבלציה. מאידך, הפורומים מוצפים פניות נואש חולים שעברו אבלציה שניה, שלישית...ופעם חמישית, אך הפרעות הקצב/פרפור פרוזדורים/SVT חזרו להופיע והבעיה לא נפתרה!!! לבד סיכון לקרישי דם-שבץ מוחי בצנתור! בת 67. מזה 15 שנים SVT כאחת לשנה. התקפים תכופים לאחרונה. מועמדת לאבלציה. פוחדת אימה לבצע צנתור. העובדות בפורומים לא מעודדות, עפ"י משוב חולים מנוסים... טיפול מונע בקרדילוק, הוריד לחץ דם ודופק לתחושת עילפון. יש מצב שחוסרים בויטמינים/מינרלים: מגנזיום, סידן, אשלגן, ברזל (אנמית) מאיצים התקפים? בזימון לצנתור, נרשם מיפוי+אבלציה. למה גם מיפוי? תודה שריפתח בחלון חדש
תשובת מומחה אבלציה ד"ר נחום אדם פרידברג 02/03/2016 | 18:54שרי שלום ראשית אנני יכול להתיחס למקרה שלך באופן ספציפי במסגרת הפורם. באופן כללי התוצאות באבלציה תלויות במספר גורמים: סוג הפרעת הקצב (טוב מאוד ב SVT בדרך כלל פחות טוב בפרפור פרוזדורים). קיום או העדר מחלת לב מבנית מחלות רקע גיל נסיון של המרכז והצוות המבצע... מזל... יש להדגיש שהפרעות קצב מסוג SVT אינן מסכנות חיים ב 99.9% מהמקרים ולכן ההתוויה לטיפול היא רק על מנת להקל על סימפטומים ולהמנע מטיפול תרופתי כרוני. מאחר שמדובר בפעולה לגמרי אלקטיבית, עליך לדון עם הרופא המבצע על כל היבטי הפעולה במסגרת התיעצות במרפאה - רצוי במרחק זמן סביר מהפעולה עצמה כדי שתוכלי להגיע להחלטה מושכלת ללא לחץ. בברכה ד״ר נחום פרידברג
מיפוי לב ססטמיבי עם דיפירידמול בן 22/02/2016 | 09:03מה משמעות מה המשך דפנות חדר שמאל: חדר שמאל מורחב במידה בינונית במנוחה. התכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה לאחר דיפירידמול. התכווצותו הגלובלית מופחתת במידה קלה במנוחה ולאחר דיפירידמול. הודגמה אקינזיה של דופן פוסטרובזאלי במנוחה ולאחר מאמץ. הודגמה פרפוזיה תקינה לדפנות חדר שמאל לאחר דיפירידמול. ללא עדות לאוטם. ללא עדות לאיסכמיה. תפקוד אזורי וגלובלי של חדר שמאל בגבול תחתון של הנורמה לאחר מאמץ ובמנוחה. אין לשלול אוטם קטן בדופן פוסטרו בזאלי (על פי התכווצות). ממצאיפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיפוי לב. ד"ר נחום אדם פרידברג 23/02/2016 | 22:44בן שלום התשובה על פניו איננה תקינה - אך התיאור לא מובן ולא החלטי עבורי. מציע שתפנה לקרדיולוג שהפנה אותך לבדיקה על מנת לבחון את המשמעות עבורך בהתחשב בכל הנתונים של הראיון הרפואי בדיקה אקג ובדיקות נוספות בברכה ד"ר נחום פרידברג
האם טיפול ברפרוף בלב הינו בשימוש במדללי דם דודי 22/02/2016 | 23:05ביום שישי עשיתי אקו לב בבית חולים אובחנה אצלי בעיה של פרפור חדרים .רופאת המשפחה הזמינה אותי אליה על מנת שאקבל מרשם למדללי דם האם זה הפיתרון או יש פתרונות אחריםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מדללים ד"ר נחום אדם פרידברג 23/02/2016 | 22:41דודי שלום ככל הנראה מדובר ברפרוף או פרפור פרוזדורים (רפרוף חדרים=דום לב) החלטה על טיפול נוגד קרישה תלויה בגורמי הסיכון כגון גיל, מגדר, מחלות נלוות כגון יתר לחץ דם סוכרת אירוע מוחי בעבר אי ספיקת לב ומחלת כלי דם. אם אין אף גורם סיכון וגיל מתחת 65 בדרך כלל אין צורך במדללי דם. לכל היתר הדבר מומלץ. להמלצה ספציפית עבורך יש לפנותלרופא המטפל. במקרים נדירים בהם לא ניתן בשום אופן לטפל במדדלי דם ויש מספר גורמי סיכון, ניתן לחסום את האוזנית על ידי פקק בצנתור בברכה\ ד"ר נחום פרידברג
LDLרצוי בנוכחות גורמי סיכון שונים צבי 21/02/2016 | 23:04שלום ד'ר ברשותך שאלה חשובה לי, קצת רקע, גיל 57 25% היצרות בקרוטיס סובל מידיי פעם מאקסטרא סיסטולות לפני שנה היה מצב של PAF בעקבותיו טיפול בקרדילוג 1.25 וטמבקור 50 2 ליום יתר ל. ד. ערכים מישתנים של כ בין 120 וכ 130+ ליפעמים קפיצות של משהו כמו 140 סיסטולי לוקח מיקרופירין 75 ליפיטור 20 טריטייס10 ליום בערכי השומנים הייתה יציבות עד לפני שנה , עם סימבסטטין 20, הערכים היו כ כולסטרול כללי כ 135 HDL כ55 ו LDL כ 64 עד שיום אחד ערכי הLDL עלו ל87 ללא כל שינוי או סיבה סבירה בעקבות כך ובעקבות חולשת שרירים הוחלף לליפיטור 20 ה LDL ירד ל 64 כעבור 3 חודשים עלה ל 69, בבדיקה שנערכה כעת לאחר 9 חודשים הLDL הוא 86 אם כך שוב עליה, היות ויש לי כבר טרשת מוכחת בקרוטיס וגורמי סיכון כמו י ל ד באיזה ערך של LDL רצוי שאהיה? אני שמעתי כבר מזמן שיש לקרדיולוגים בארה'ב שלחולים עם גורמי סיכון טרשתיים רצוי להיות עם LDL נמוך מ70 גם אם לא עברו אירוע לבבי ראשוני, בכדיי לנסות להאיט את היתקדמות הטרשת שהיתגלתה אצלם, האם המלצה זו אומצה בקרב הקרדיולוגים בישראל? הכם ההמלצה חלה גם לחולה כמוני? במידה וכן, מה עליי לעשות? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה LDL ד"ר נחום אדם פרידברג 23/02/2016 | 22:36שלום רב באופן כללי יש מחשבונים להערכת סיכון והמלצות טיפול - למשל באתר האיגוד הקרדיולוגי האירופאי ESC התאמת הטיפול האישי צריכה להעשות על ידי הרופא המטפל תוך התחסבות בתגובה לטיפול ותופעות לואי, פרופיל סיכון אישי תסמינם אם יש ועוד בברכה ד"ר נחום פרידברג
ליפיטור רוזה 16/02/2016 | 00:59שלום רב לרופא אני רוצה בבקשה לישאול בנוגע לתרופת הליפיטור לשומני הדם, כדיי שהיעילות תיהיה מירבית, איך ליטול את התרופה? באיזו שעה מומלץ? האם מותר לשתות או לאכול אחרי הנטילה שלה? האם יש צורת נטילה או נטילה בשעות כלשהן ביממה שמורידות מהיעילות שלה? חן חןפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ליפיטור ד"ר נחום אדם פרידברג 20/02/2016 | 21:23רוזה שלום יש תמיד לקרוא את הדף המלווה א התרופה וכמובן להטיול בהוראת רופא לאחר שהוא בחן את כל הנתונים בתיק הרפואי. מקובל לקחת את הכדור בשעות הערב. בברכה ד"ר נחום פרידברג
כולסטרול וסטטינים שמואל 16/02/2016 | 10:14שלום רב! בהתאם לבדיקות קרדיולוגיות ויתר כולסטרול, הקרדיאולוג החליט שעלי להתחיל טיפול בסטטינים. מנסיונך - 1. איזו תרופה היא הכי כדאית לטיפול שכזה, מבחינת יעילותה אבל (לא פחות חשוב) מבחינת תופעות הלוואי? 2. שוב מנסיונך, האם תזונה נכונה, ירידה במשקל ודיאטה מאוזנת יכולים לשפר את המצב עד כדי לוותר על הטיפול התרופתי? 3. איך היית ממליץ לקחת את התרופה? ממה כדאי להיזהר? תודה רבה רבה! תודה רבה רבה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סטאטינים ד"ר נחום אדם פרידברג 20/02/2016 | 21:21שמואל שלום. מומלץ להתחיל טיפול בסטאטינים באורח הדרגתי. לא נערכו כמעט מחקרים השוואתיים בין התכשירים השונים. מקובל להתחיל את הטיפול לאחר 3 חודשים של תזונה נכונה ופעילות גופנית. תופעתות לואי נדירות ומשותפות לכל התכשירים. כאבי שרירים ומקרים נדירים דלקת של השריר. לעיתים רחוקות הפרעה בתפקודי כבד. יש להדגיש שנערכו מחקרים רבים איכותיים שהוכיחו מעל לכל ספק את התועלת בטיפול בחולים המצאימים - להפחתת תמותה ומחלות לב. בברכה ד,ר נחום פרידברג
פעילות גופנית יאיר 19/02/2016 | 01:35שלום ד"ר פרידברג אני נמצא בכושר גופני ירוד מאוד אבל מעונין לעשות פעילות בגלל משקל 110 וכולסטרול גבוה שאלתי היא כיצד להתחיל - האם פעילות חזקה כמו ריצה ושחייה עלולה להיות מסוכנת לאור העובדה שהמון זמן אני כל היום יושב במידה ויש בזה סיכון - האם יש פעילות גופנית אחרת [בנוסף להליכה] שאין בה סיכון לפגיעה תודה יאירפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פעילות גופנית ד"ר נחום אדם פרידברג 20/02/2016 | 21:13יאיר שלום יש להתחיל פעילות גופנית בהדרגה. לאור משקל יתר ושומנים הדם כדאי להתיעץ עם הרופא לגבי בירור מקדים לפני מתן אישור לפעילות גופנית (בדרך כלל ראיון רפואי ובדיקה) לעיתם גם בדיקות נוספות כגון אקג אקו ובדיקת מאמץ על פי הצורך. בברכה ד"ר נחום פרידברג
בדיקות רצויות צבי 14/02/2016 | 23:36שלום ד'ר אני בן 57, עם MVP מינורי, י.ל.ד. ותופעת פעימות מוקדמות, שמציקה לי מידיי פעם, לפני שנה וחצי עברתי PAF בעקבותיו קיבלתי טומבקור 50 2 ליום, עם קרדילוג 1.25 מינון נמוך של הקרדילוג בכלל שיש לי בראדיקרדיה. מזה כמה ימים שהתחלתי לחוש כאב מסוים שמזכיר דקירה אבל לא תמיד כי הכאב השתנה גם לכאב שלא מזכיר דקירה כאב לא חזק שהופיע במשך כ 4 ימים למשך כמה שניות כאב שבא והולך בא והולך באיזור הצלעות משמאל בקו שמתחת לבית השחי, כאילו במוקד ליד הפיטמה אך בעומק בית החזה, אתמול זה שוב הופיע כשעה אחרי הליכה בשכונה,כאב שבא והולך, הפעם זה הטריד יותר אז לקחתי אקמול כדיי לבדוק האם זה יחלוף, כעבור חצי שעה זה קצת נחלש, אבל לא הפסיק, התחלתי להלחץ מזה , חיכיתי עוד ואז התחלתי לחוש כאב יותר חזק ואז הופיעו לי מחשבות שזה אולי מהלב כי האקמול לא משפיע, כעבור 3 שעות הכל נחלש ונפסק, היום לא ממש הרגשתי את זה, אך ביקרתי אצל רופא המשפחה, עשיתי א.ק.ג. שהיה תקין, הרופא אמר שלא חושב שזה לבבי, ושאל האם עברתי מיפוי לב מתי שהוא ומה הבדיקות שעשיתי, הזכרתי לו שהיה לי הולטר לב לפני 4 חודשים ואקו לב לפני כשנתיים וחצי, רשם לי רוקסט +, וחזרתי הבייתה, שאלתי האם צריך לעשות משהו בנידון?בדיקות? או לחכות עם הסיפור לראות מה יהיה, אולי זה היה משהו חולף אשמח לקבל עצהפתח בחלון חדש
שכחתי לצייןצבי 14/02/2016 | 23:42יתר שומני דם- מאוזן והיצרות קרוטיס בעורק אחד 25%
תשובת מומחה שכחתי ד"ר נחום אדם פרידברג 20/02/2016 | 21:11צבי שלום כפי שאני כתבתי לא פעם התשובות בפורם הם כלליות ולא מהווה יעוץ רפואי אישי כל מה שאתה מציין איננו ספצפי ויכול לנבוע מגורמים רבים. יש להתיעץ עם רופא המטפל שבתאם לראיון הרפואי, בדיקה גופנית ואקג יוכל להמליץ על הבירור 0אם בכלל9 בברכה ד"ר נחום פרידברג
ממצאים לא טובים בבדיקות דודו 11/02/2016 | 01:33שלום רב ד"ר נכבד! אנא סלח לי על ההודעה הארוכה. אני מוטרד ומבולבל... בן 40, לא מעשן, מטופל בטריטייס ללחץ דם (בשיגרה סביב 130-135 על 80-85). BMI 34.5. לראשונה בבדיקות דם נמצאו ערכים גבוהים: גלוקוז 103.1 (משפחה סוכרתית); כולסטרול טוטאל 213.4; LDL 139; אבל גם: טריגליצרידים 94; HDL 56 HA1C 5.3. בעקבות תלונות על כאבים בחזה ובגרון, שהולכים ובאים כבר 4 חודשים, וכן עייפות שבאה והולכת, ביצעתי מספר בדיקות (האחרונה, על דעת עצמי ובאופן פרטי ובאישור רופא המשפחה): 1. אקו לב במאמץ - תקין לחלוטין! 2. הולטר לב 24 שעות - נצפו 4 פעימות על חדריות מוקדמות בודדות. נצפו 7 ארועים של סינוס טכיקרדיה בקצב ממוצע 111-122 נמשכים 1-40 דקות. ביומן אירועים שמילא עשה בין השעות 9:00 ל 10:00 פעילות ארובית על הליכון, נצפה סינוס טכיקרדיה בקצב מקסימלי 122 לדקה. מסקנה - לא נצפו הפרעות קצב או הפרעות הולכה משמעותיות. 3. CTA - הבדיקה בוצעה בסורק CT מתקדם בעל 64 פרוסות. הבדיקה בוצעה תוך הזרקה תוך ורידית של IOMERON 350, בסינוס. כל הממצאים היו ללא היצרות למעט: א. LAD הודגם רובד מעורב וארוך בחלקו הפרוקסימלי, הגורם להיצרות עד %50. ב. RCA הודגם רובד לא מסויד קל בחלקו הפרוקסימלי והאמצעי, הגורם לאי סדירות דופנית, ללא היצרות משמעותית. לסיכום - מחלה טרשתית , גורמת להיצרות עד %50 ב LAD הפרוקסימלי. ברשותך 4 שאלות: 1. אני יכול להבין שמשמעות ה CTA היא חמורה למדי אבל אשמח לדעתך. 2. בנוסף - מה משמעות הממצאים בהולטר? 3. מה היית ממליץ לעשות? אולי צינתור? 4. בבדיקות דם שעשו לי במיון בספטמבר CPK היה 614 (+טרופונין שלילי). בבדיקות הדם בפברואר Creatine Kinase היה 413. Creatine Kinase ו CPK זה אותו דבר? יש לזה משמעות? אודה מאוד לתשובות. תודה רבה מראש על העזרה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות ד"ר נחום אדם פרידברג 12/02/2016 | 17:57דושו שלום באופן כללי הממצאים שאתה מציין מתאימים לסנדרום מטבולי (משקל יתר הפרעה בשומנים בדם, סוכרת גבולית יתר לחץ דם) מצב זה הוא גורם סיכון לטרשת עורקים כפי שאובחן בצנתור הוירטואלי. את ההחלטה על צורך בשינוי בטיפול ו/או בירור נוסף על הרופא לקבל לאחר בחינה של הראיון הרפואי, בדיקה גופנית וכל הבדיקות שכבר בוצעו. בברכה ד״ר נחום פרידברג
תודה על התשובה - המשךדודו 13/02/2016 | 11:55ד"ר פרידברג הנכבד! תודה על תשובתך! ברשותך, שני דברים קטנים: לא התייחסת לשאלתי על ה CPK (האם זה Creatine Kinase?). מה משמעות הממצאים הללו? בד"ר גוגל קראתי על Idiopathic HyperCKemia. האם יש לדעתך קשר? ודבר שני ואחרון לגבי הממצא "LAD הודגם רובד מעורב וארוך בחלקו הפרוקסימלי, הגורם להיצרות עד %50" - על פני השטח, ובאופן יבש ותיאורטי - האם הדבר יכול להפתר או להשתפר על ידי צינתור? האם יש דרך להקטין את הרובד הזה הגורם להיצרות? האם יתכן (שוב - עקרונית בלבד) שעם ממצא כזה פשוט צריך להמשיך כמו שהוא? תודה רבה רבה על העזרה הנדיבה!
תשובת מומחה המשך ד"ר נחום אדם פרידברג 13/02/2016 | 14:31CPK אנזים משריר. לא ספציפי ללב. יכול להיות מוגבר בכל מצב של שחרור משריר בכל מקום בגוף. הצרות של 50% בדרך כלל לא מגבילה זרימת דם גם במאמץ. כאמור יש לבחון את מכלול הנתונים שלך על ידי קרדיולוגי בברכה ד״ר פרידברג
תודה רבה! ושאלה אחרונה חביבה (מבטיח!)דודו 13/02/2016 | 16:15תודה רבה! באופן תיאורטי עקרוני, הצירות של 50% יכולה כן להיות מלווה בסימפטומים של עייפות, כאבים בחזה ובגרון (שבאים והולכים בלי קשר לפעילות גופנית)? כי אני כן מרגיש את הסימפטומים הללו... או שזה לא סביר? תודה רבה רבה!
תשובת מומחה q ד"ר נחום אדם פרידברג 14/02/2016 | 22:49הסף המקובל 70% אבל מכייון שמשמעות ההיצרות תלויה גם באורכה וגם בחתך כולו (לא רק בהיבט אחד או שניים) במקרים בהם יש דילמה ניתן לבצע בדיקות נוספות. מה מתאים עבורך אם בכלל - צריך להתיעץ עם הקרדיולוג המטפל. בברכה ד"ר נחום פרידברג
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד