פורום הפרעות קצב לב - עמוד 60
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
דפיקות לב נירה 05/01/2016 | 18:45בת 56. בריאה פרט להשימוטו מטופלת ביוטירוקס ומאוזנתאיני סובלת מלחץ דם בדרך כלל זה בסביבות 125-130/80. יש שלי MVP קל גבולי+צר קל.שלא משתנה מ1997 שנה שבה גילו לי את זה .לחץ ריאתי 45 באקו האחרון.אני מתלוננת על הרגשה של דפיקות לב מואצות .אני מרגישה את דפיקות הלב שלי .לא תמיד אני יכולה לשייך את זה למצב מסויים, אולי אחרי ארוחה כבדה ומאמץ פיסי קשה והתרגשות יתר .הארגומטריה תקינה פרט להערה של כושר נמוך(למרות שאני עושה הליכות םעמיים שלוש בשבועלא בקצב מהיר כיוון שאני מתעייפת. ) הרופאה הקרדיולוגית שלחה אותי לבדיקת הולטר לב 24 שעות , כדי לשקול מתן חוסמי ביתא .רציתי לשאול באיזה מקרה אקבל חוסמי ביתא בהתאם לתוצאת הולטר לב ? אלו תרופות אלו?האם זה עוזר ומהן תופעות הלוואי של חוסמי הביתא?המון תודה על הסבלנות והעזרה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דפיקות לב ד"ר נחום אדם פרידברג 06/01/2016 | 00:44נירה שלום באופן כללי כאשר אין מחלת לב מבנית משמעותית פעימות מוקדמות הן בדרך כלל שפירות והטיפול הוא להקלת תסמינים בלבד. עצם הטיפול ובחירת אופן הטיפול תלוי בממצאי הבירור. בברכה ד"ר פרידברג
לחץ ריאתי קל נירה 03/01/2016 | 19:53בת 56, בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופל ביוטירוקוס, לרוב מאוזנת. בשנת 1997בגלל תלונות של דפיקות לב וכאבים בחזה הופנתי לאקו ואז בבדיקת אקו ב1997 התגלה שיש לי MVP קל MR קל, מאז אני עושה אקו כל כמה שנים ובבקורת קרדיולוג. אקו וארגומטריה .השאלה שלי היא העיניין לחץ הריאתי: ב2006 היה כתוב לחץ ריאתי מוגבר קל, באקו ב2009 לא היה לחץ ריאתי מוגבר, ב2012 היה עליה קלה בלחץ ריאתי. בימים אלו 2015 בבדיקת אקו כתוב MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר קל. BUCKLING לא ספציפי קל של העלה המיטרלי האחורי, לא משמעותי מבחינת ה-SPAN, ללא עודפות רקמה ועם MR קל בלבד.המסתמים האחרים תקינים .החללים מימין ותפקוד חדר ימין תקינים. חדר שמאל תקין.ללא היפרטרופיה . עליה שמאלית לא מורחבת .האאורטה תקינה כולל השורש .הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה. החללים מימין וחדר ימיני תקינים .אין תפליט פריקרדיאלי או דלף בגובה העליות LVDs 2.6 CM PULMONARY ARTERY PRESSURE 40+RAP =45 mmHg לסיכום, MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. פרט לכך הבדיקה בתחום הנורמה. שאלתי איתי האם זה בעייתי הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה ?האם זה קשור לMVP קל?מה דעתך בעיניין? תודה על העזרה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לחץ ריאתי ד"ר נחום אדם פרידברג 03/01/2016 | 23:09נירה שלום מטרת הפורם הוא לת מידע כללי ולא אישי. מידע אישי יש לבקש מהרופא המטפל והקרדיולוג באופן כללי יתר לחץ ריאתי קל יכול להגרם מבעיה מסתמית כגון דליפת מסתם. יש אבחנה מבדלת של גורמים הקשורים למחלות ריאה ומחלות של כלי דם הריאתיים. בברכה ד״ר נחום פרידברג
מיפוי ספקט ומיפוי מוגה ערן 01/01/2016 | 15:16שלום מה ההבדל בין 2 הבדיקות? הן מבחינת ההתוויות והן מבחינת הפרוצדורה עצמה ורמות הקרינה במיפויי לב יש 2 חומרים שעושים בהם שימוש, תליום וטכנציום. אני מבין שטכנציום הרבה פחות מסוכן מבחינת קרינה, אז למה לא עושים בו שימוש כברירת מחדל? זה משהו שהנבדק יכול לבקש מהצוות? מה הסיבה שלפני מיפוי צריך 24 שעות ללא קפאין? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיפוי ד"ר נחום אדם פרידברג 03/01/2016 | 23:06דוד שלום השאלה חורגת מנושא הפורום. בקצרה השיטה המקובלת בדרך כלל עם טכנציום. לעיתים משתמשים בטליום כאשר יש לברר חיות של איזור (כלומר סיכוי שהשריר יחזור לתפקד לאחר חידוש אספקת דם (אם האיור צלקתי - חדוש זרימת דם לא יועיל)) בברכה ד,ר פרידברג
שאלה אילנית 29/12/2015 | 23:19שלום, אני בת 19 בעוד חודשיים, היום הייתי בביקור רופא ונבדק לי לחץ דם 135/88 ודופק 86 האם זה תקין? אם לא מה צריך לעשות? מדוע לא תקין?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלה ד"ר נחום אדם פרידברג 30/12/2015 | 09:41אילנית שלום מדידה בודדת של יתר לחץ דם איננה אבחנתית יש לחזור על הבדיקה מספר פעמים אם אכן נמדד לחץ דם גבוה יש לבצע בירור (ראיון רפואי בדיקה גופנית אקג בדיקות דם ושתן) ובדיקות נוספות במידת הצורך. בברכה ד"ר נחום פרידברג
דופק נועה 29/11/2015 | 21:27שלום רב, בת 37, ברקע אנדומטריוזיס ומטופלת בגלולות וכן אסטמה לא חמורה מטופלת בטיפול מונע של סימביקורט (לא נוטלת באופן קבוע).לא מעשנת. בשנה האחרונה הדופק שלי במנוחה נע בין 52-60 לרוב פחות מ-60. לעיתים 54 לעיתים 57. אינני ספורטאית ואני לא מתעמלת. עשו לי מס' פעמים אק"ג ולא נמצאה בעיה... לעיתים אם אני מגיעה למר"מ ובודקים לי לחץ דם ודופק תמיד שואלים אותי אם אני עוסקת בספורט כי הדופק נמוך. הייתי אצל רופא משפחה ובעת שמדד בבדיקה ידנית הדופק היה 60 והוא אמר שזה בסדר. אין היסטוריה משפחתית של מחלות לב. אני קצת לחוצה מזה כי אני חוששת שמא יש בעיה בלב שאיני מודעת אליה. האם מדובר במצב שאינו תקין ? מה עליי לעשות? אודה לך באם תוכל להשיב לשאלתי.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דופק ד"ר נחום אדם פרידברג 29/12/2015 | 16:07נועה שלום באופן כללי טווח הדופק שאת מציינת הוא בתחום הנורמה. בברכה ד"ר נחום פרידברג
אקו לב rachela 29/12/2015 | 00:56שלום בת 65 מטופלת בתרופות ליתר לחץ דם, ובסוכרת. רופאת המשפחה הפנתה אותי לבצע בדיקת אקו לב (כנראה בגלל יתר לחץ דם וקוצר נשימה קל במאמצים) מצ"ב התוצאות. מסתמים: מסתם מיטרלי: אי ספיקה קלה מסתם אאורטלי: עלים מעובים, נמדד מפל לחצים אאורטלי מקסימלי של 31 מ''מ כספית2 ממוצע 2 מ''מ כספית, אי ספיקה מינימלית. מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה קלה מסתם פולמונרי: אי ספיקה מינימלית סיכום: NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION MILD DIASTOLIC DYSFUNCTION HYPERCONTRACTILE LV-MILD LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY-LVOT MAX PG- 01MMHG ,WITH VALSALVA- 60MMHG MILD LEFT ATRIAL DILATATION MILD MITRAL REGURGITATION AORTIC SCLEROSIS MILD TRICUSPID REGURGITATION, TIG - 35 MMHG MILD PULMONARY HYPERTENTION אם אפשר בבקשה לקבל הסבר על הממצאים והאם יש צורך בטיפול? במעקב? בבדיקת קרדיולוג? או שכל זה מתאים לאישה בגילי? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה אקו לב ד"ר נחום אדם פרידברג 29/12/2015 | 16:06רחלה שלום ראשית מדובר בהסבר כללי ולא אישי עבורך. הסבר אישי יכול לתת רק קרדיולוג לאחר ראיון רפואי בדיקה וסקירת בדיקות העזר כולל האקו. שנית נראה שיש כמה שיבושים בערכים המספריים בשאלתך. באופן כללי עיבוי "היפרטרופיה" של שריר הלב עשויה לנבוע ממעמס על הלב עקב יתר לחץ דם, הסננה של שריר הלב על ידי חלבונים כמו עמילואיד או ממחלה ראשונית של שריר הלב. הפרעה דיאסטולית אומרת שיש הפרעה בהרפיה של שריר הלב אך לא בהתכווצות שלו. לעיתים עיבוי מחיצה בין חדרית בלב יכול להביא למעבר מוצר של אפיק המוצא (כמו אצבע על צינור הגינה) ועליה במהירות הזרימה שם. כאמור הערכה של משמעות הממצאים אצלך והמלצות טיפוליות - יש לקבל בהתיעצות עם רופא קרדיולוג בברכה ד,ר נחום פרידברג
מיפוי לב ספקט תליום/מיבי dani 25/12/2015 | 14:20שלום בן 41, לא מעשן, כולסטרול גבולי מעט גבוה, עודף משקל, לא סוכרתי. לח"ד אצל הרופא 125/85 (בבית בחלק מהמדידות גבוה יותר). נשלחתי ע"י קרדיולוג למיפוי לב ספקט תליום. שאלות לבדיקה: RISK FACTORS SHORTNESS OF BREATH EKG QS IN ANTERIOR WALL RULE OUT CORONARY ARTERY DISEASE 1. ידוע לי על היפוך גלי T אצלי (לא משהו חדש), האם הכוונה לזה או שיש עוד ממצא? 2. מה ההבדל בין מיפוי לב לצנתור וירטואלי? 3. האם מיפוי לב כולל גם בדיקת מאמץ ((אק"ג במאמץ) כמו בדיקות המאמץ הרגילות? 4. מבחינת קרינה, מה יותר בעייתי? מיפוי או צנתור וירטואלי? 5. בבדיקת אקו אחרונה יש עיבוי מחיצה ודופן אחורית של חדר שמאל. האם יש לזה קשר או שזה עניין אחר? תודה ושבת שלוםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיפוי לב ד"ר נחום אדם פרידברג 26/12/2015 | 13:57דני שלום אינני יכול ליעץ באופן אישי בפורם באינטרנט כמידע כללי, על פי ההפניה הרופא התרשם מקוצר נשימה במאמץ וממצא באקג. בדיקת מיפוי לב בודקת אספקת דם יחסית לאיזורים שונים של הלב וכן השוואה בן מנוחה ומאמץ (גופני או באמצעות תרופה מזרזת) צנתור וירטואלי מדגים את כלי הדם אנטומית ולא פונקציונלית. כמות הקרינה - מקור קרינה שונה (רנטגן מול איזוטופ בדם) תלוי במבנה גוף סוגי מכשירי CT איזוטופ בו משתמשים ועוד. החלטה על סוג הבדיקה תלויה בשיקולים אלה ואחרים על ידי הקרדיולוג בברכה ד"ר נחום פרידברג
מיפוי לב ספקט תליום/מיביdani 27/12/2015 | 01:50שלום זה כמובן לא בבחינת ייעוץ. בדיקת אקו במאמץ יכולה לספק את האינפורמציה שמספק מיפוי לב? האם אקו במאמץ זו בדיקה מקובלת לחשד למחלה כלילית? אם מזהים במיפוי בעיה כלשהי, השלב הזה זה צנתור? א"כ מדוע לא מפנים מראש לצנתור וירטואלי כדי לראות את מצב העורקים? תיאורטית יכול להיות שחוויתי אוטם מתישהו במשך שנות חיי ולא ידעתי על כך, ומבלי שהיו לזה סימנים בבדיקות הא.ק.ג. שעשיתי במשך השנים? ושאלה אחרונה, במידה ובמיפוי לב רואים אזור בלב שלא מקבל אספקת דם טובה, האם אפשר לדעת בבירור אם מדובר באוטם ישן שממילא לא ניתן לטפל בו או שזה אוטם שניתן לטפל בו באמצעות צנתור וכדו'. תודה רבה
מדידת לחץ דם שי 23/12/2015 | 02:25שלום ישנן הנחיות למדידת לח"ד. כמו, יד בגובה הלב, לאחר מנוחה, שהיד תהיה מונחת על משהו ולא באוויר. כל פרמטר מהדברים הללו משנה את התוצאות של המדידה. מאחר ושמתי לב שגם בקרב הרופאים וגם אצל האחיות (לא רק בקופ"ח) לא מקפידים על ההנחיות הללו, ויש שמבצעים מדידות כשהיד תלויה באוויר, או לא בגובה הנכון וכדו'. שאלתי היא, האם אפשר לסמוך על המדידות הללו? הרי לפי המדידות הללו קובעים אם אנשים חולים או בריאים, אם הם צריכים טיפול תרופתי או שלא. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מדידת לחץ דם. ד"ר נחום אדם פרידברג 26/12/2015 | 13:50שי שלום. הערותיך נכונות. לעיתים מודדים לחץ דם בעמידה או ישיבה על מנת להעריך שינוי לחץ דם בתנוחה (בהשפעת תרופות או פעילות לא תקינה של מערכת ויסות לחץ דם) וכל לעיתים במהלך ובעקבות מאמץ. לגבי מעקב - אפשר לעשות במכשיר ביתי (לאחר שנבק שהוא מדויק ומכוייל) ולעיתים במדידה במשך היממה "הולטר לחץ דם" בברכה ד"ר נחום פרידברג
חוסמי בטא ישראל 18/12/2015 | 15:54שלום בן 42, לא מטופל תרופתית (חוץ מלוסטרל) ייתכן ויש לי יתר לח"ד לא חמור, בחלק מהמדידות אני מקבל ערכים גבוהים, בהלק תקין. גם ההולטר לח"ד לא נתן תשובה חד משמעית. מה שכן, הבנתי שבלילה יש ירידה בלח"ד (DIPPER) שאלתי היא לא בתור המלצה טיפולית, גם הרופא לא ידע אם יש מקום לטיפול או לא. האם הנתונים דלהלן מאפשרים טיפול בחוסמי בטא או שזה שולל טיפול שכזה? (הדופק שלי גבוה יחסית, כנראה סטרס) בהולטר לב: הודגם קטע של II-D.AV BLOCK MOBITZ TYPE II בשעה 07:14 (אני לא יודע אם ישנתי באותו הזמן) בהולטר שנעשה שנתיים לאחר מכן: הודגמו קטעים של סינוס ברדיקרדיה עד 36 לדקה בשעות .הלילה והבוקר קראתי שמסוכן לטפל בחוסמי בטא אם יש הפרעת הולכה. כמו כן, חוסמי בטא מורידים דופק, מעבר לכך שבזמן שינה הדופק יורד כמו אצל כל אדם לפחות מ 60, ואם יש לי בשינה ברדיקרדיה זה עלול להיות מסוכן? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חוסמי בטא ד"ר נחום אדם פרידברג 18/12/2015 | 16:46ישראל שלום ממצא ההולטר שאתה מדווח (אם מדויק) עלול להצביע על בעית הולכה חשמלית בלב. אבל ממצא זה לא שכיח ומוטב קודם כל להיות בטוח שהאבחנה נכונה. על פניו טיפול בחוסמי בטא במי שיש לו כבר דופק איטי לא מומלץ. מציע שתפנה לרופא קרדיולוג להערכה. אני מניח שהוא ירצה לבצע ראיון רפואי ובדיקה גופנים וכן לראות תרשים אקג שלך וגם את תרשימי האקג מההולטר בו דווח על הפרעות הולכה בברכה ד"ר נחום פרידברג
דופק איטי נועה 03/12/2015 | 18:46שלום רב, בת 37, ברקע אנדומטריוזיס ומטופלת בגלולות וכן אסטמה לא חמורה מטופלת בטיפול מונע של סימביקורט (לא נוטלת באופן קבוע).לא מעשנת. בשנה האחרונה הדופק שלי במנוחה נע בין 52-60 לרוב פחות מ-60. לעיתים 54 לעיתים 57. אינני ספורטאית ואני לא מתעמלת. עשו לי מס' פעמים אק"ג ולא נמצאה בעיה... לעיתים אם אני מגיעה למר"מ ובודקים לי לחץ דם ודופק תמיד שואלים אותי אם אני עוסקת בספורט כי הדופק נמוך. הייתי אצל רופא משפחה ובעת שמדד בבדיקה ידנית הדופק היה 60 והוא אמר שזה בסדר. אין היסטוריה משפחתית של מחלות לב. אני קצת לחוצה מזה כי אני חוששת שמא יש בעיה בלב שאיני מודעת אליה. האם מדובר במצב שאינו תקין ? מה עליי לעשות? אודה לך באם תוכל להשיב לשאלתי.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דופק איטי ד"ר נחום אדם פרידברג 05/12/2015 | 10:07נועה שלום באופן כללי דופק איטי עם תרשים אקג תקין שלא מלווה תסמינים מצביע על בריאות טובה. יש לשלול מצבים נדירים בהם הדבר איננו תקין. קודם כל ראיון רפואי, בדיקה גופנית, ואקג. על פי ממצאים לשקול צורך בבדיקות נוספות כגון בדיקת מאמץ, הקלטת אקג ל14 שעות (הולטר) אולטרה סאונד של לב (אקו לב) בברכה ד"ר נחום פרידברג
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד