לשון כואבת
פורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול
4.9 ( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים. בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא. נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל תחומי טיפול של ד''ר גבעול: - שתלים דנטליים - השתלות עצם - הרמת סינוס - עקירות כירורגיות - עיוות במפרקי הלסת הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב: https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
לשון כואבת מישהי 17/01/2016 | 18:25שלום לך. בעקבות כאבים מתחת ללשון הלכתי לרופא השיניים אשר מצא כיבים בשני צידי הלשון. הוא טען שכנראה השיניים שלי חדות וזה מה שגרם לכיבים והכיבים גורמים לכאבים מתחת ללשון הייתכן? אותם כיבים לא כואבים לי כלל. הוא שייף את השיניים ואמר שנראה אם זה יעבור עוד שבוע. בנוסף הוא טען שיש לי פטריה בחך העליון זה נראה נגע אדום. בסיכום הוא רשם ייתכן קנדידה. הוא אמר שמהכיבים בלשון הוא לא מודאג מה שיותר חמור זו הפטריה כיוון שכל נגע כזה הוא טרום סרטני. אמרתי לו שלאחר שאני מעשנת (3 סגריות ביום) מידי פעם יש לי כבדות בדיבור לכמה שניות. אחרי שהוא שמע את זה הוא הפנה אותי למחלקת פה ולסת בבית החולים אולם עד אז אני לא נושמת. למה זה כל-כך חמור? האם יש לי נגעים טרום סרטניים? האם הכיבים הללו מצביעים על סרטן? האם הפטריה מצביעה על סרטן? בבקשה תעזרי לי. אני לא נושמתהוסף תגובה
תשובת מומחה לשון כואבת ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 17/01/2016 | 19:27שלום, אני לא יכולה לדעת יותר מהרופא שבדק אותך, בוודאי ללא בדיקה קלינית ורנטגנית מלאה. אני יכולה רק להניח, שאם הוא היה חושש שמדובר בתהליך סרטני פעיל הוא היה מפנה אותך מיד למיון ולא למחלקת פה ולסת לבדיקה רגילה. אם את חוששת, כדאי לפנות למומחה לכירורגית פה ולסת באזור מגורייך, לפחות כבדיקה נוספת וחוות דעת נוספת לפני הגעה לבית החולים.הוסף תגובה
לשון כואבת תגובהדגכ 18/01/2016 | 19:05את צריכה ללכת לרופא מומחה ל " לרפואת הפה" תבקשי הפנייה מרופא המשפחה מומחים לפה ולסת לא מתמחים בפצעים בפה בכל מקרה , ייתכן ורמת ההגיניה שלך בפה לקויה בחסר , עישון יכול לגרום נזק רב לאוכלסיית החידקיים הטובים הפה תתחילי בטיפול דקטרין אורל ג'ל שטיפות פה עם עץ התה הימנעות מתזונה מרובת סוכר להפסיק לחלוטין סיגריות ואלכוהול אם יש שיפור סימן שמדובר בפטריה אבל את חייבת בכל מקרה ללכת לרופא להיבדק ולהפסיק להזניח את עצמך ולאפר לתוך הפה רופא משפחה ירושם לך מרשם לדקטרין אוראל ג'ל והפניה ל רפואת הפה ( תבקשי כמה יחידות דקטרין כי זה נגמר מהר)הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
עקירת שן בינה
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום

ד"ר רונן גספר כירורגיית פה ולסת
5.0 ( 8 חוות דעת )
"הטיפול של ד"ר רונן גספר היא חוויה מתקנת"

ד"ר נבות גבעול כירורגיית פה ולסת
4.9 ( 14 חוות דעת )
"ד"ר נבות, משיב לשאלות, מסביר פנים, מקצועי, בודק בזמן הטיפול עם המטופל אם ניתן להמשיך בתהליך, וזמין לאחר הטיפול."
ד"ר הילטון קנגיסר רפואת שיניים
4.9 ( 30 חוות דעת )
"אדיבות, ענה לכל שאלותי בסבלנות רבה, הסביר על כל פעולה שביצע, דאג לשאול לשלומי בכל מהלך הטיפול, ובעיקר האוירה בחדר הייתה נינוחה ונעימה, בלי לחץ, הרגשתי שאני בידיים בטוחות. ועם כל זאת נראה שהוא לא מתפשר על עבודה מושלמת. בתודה ובהערכה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול