פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 2
ד"ר נבות גבעול
4.9
( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
תיקון מצב (לת)
מוטי 26/09/2025 | 03:08האם ניתן לתקן מצב של TMJ subluxation בצד ימין עם סטיית לסת מצד ימין שקראתה עקב פריקה ישנה מלפני כמה שנים? האם זה משהו שאני יכול חעשות לבד או בצורה שמרנית? או שזה מחייב ניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
עקירה כירורגית לשם כלואה (לת)
אנ 22/09/2025 | 09:14שלום רב בצעתי עקירה כירוגית לשן כלואה תחתונה ושן בינה עליונה במקביל לפני כשבוע. קבלתי הנחיה לא לקחת אנטיביוטיקה... סבלתי מנפיחות משמעותית ללא חום קושי משמעותי לפתוח את הפה תחושה של שריר תפוס ואזור קשה מאוד לאור הכאבים החלתי לקחת מוקסיפן לפני יומיים יש שיפור קטן אבל עדיין אזור הלסת התחתונה קשה מאוד ונפוח (כמו אבן) אני מניקה ולכן לא יכולה לקחת כל תרופה בקרתי אצל הרופאה והיא רוצה לעקוב על ההתפתחות אין משהו חריג בשן. האם יש משהו נוסף לעשות כי להוריד את הנפיחות/האזור הקשה? האם זה מצב תקין? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מוקוצלה ילדים
צורית 19/09/2025 | 17:37שלום לבת שלי בת ה4 יש מוקוצלה בשפה התחתונה כבר שלושה חודשים הדבר אינו מפריע לה כלל אך לפעמים זה ממש קטן ולפעמים מתנפח ונהיה אדום מה עושים במצב כזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נבות גבעול 30/09/2025 | 13:55יש לכירורג פה ולסת בבית חולים. כדי להוציא את ,בלוטת הרוק הפגועה. מאחר והיא בת ארבע יהיה צורך בהרדמה כללית . לכן בית חוליםהוסף תגובה
-
-
בדיקת mri פה ולסת
רשיד 13/06/2016 | 09:47שלום רב עברתי תאונת דרכים, ומאז התחלתי לשמוע קליקים בפה מצד שמאל בעת אכילה ובעת פתיחת וסגירת הפה עם כאבים . עשיתי לפני כחודש בדיקת mri מפרק הלסת, והתוצאות : ---------- המרחשת הטמפורלית (פוסה גלנואידלית) משמאל מעט מושטחת . הקונדיל המנדיבולרי משמאל נראה עם סימני שחיקה\ארוזיה במשטח העליון . הדיסק הסחוסי משמאל קיימת פריקה(דיסלוקציה) קדמית ללא חזרת הדיסק הסחוסי למקומו התקין . לסיכום : שינויים ניווניים הקונדיל המנדיבולרי ו פוסה גלנואידלית משמאל עם פריקה(דיסלוקציה) קדמית ללא חזרת הדיסק הסחוסי למקומו התקין . שאלות: 1) האם הממצאים הם כתוצאה מתאונת הדרכים ? 2) מה הממצאים אומרים ? 3) מה הטיפול לממצאים וכאבים אלו ? תודה לכםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ארוזיה של הקונדיל
דיתה 04/01/2018 | 21:11עברתי בדיקת mri בעיקבות קושי בפתיחת הפה בצד השמאלי .התשובה; שינויים ניווניים בפרק לסת שמאלית עם ארוזיה של הקונדיל ותגובה סינוביאלית מדמעותית. פרט לכך בגדר הנורמה . דרוש תאום קליני. מה הפרוש בברכה, מצפה לתשובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אירויזה בקונדיל
ד"ר נבות גבעול 07/02/2018 | 18:06דיתה שלום מתנצל על העיכוב. הדרישה לתיאום קליני פירושה בדיקה של המפרקים על ידי כירורג פה ולסת ואז בחינה האם ממצאי הבדיקה ("התנהגות הלסת") תואמים את ממצאי ה MRI . לעיתים קיים ממצא ב MRI ללא משמעות תיפקודית. ךצערי במקרה שלך לאור הדיווח על קושי בפתיחת הלסת (מגבלה במפרק שמאל) כנראה יש משמעות לממצאים ב MRI. אשמח לבדוק להציע טיפול במידת הצורךהוסף תגובה
-
MRI ו-MRA ללשון לא בגלל בעיה מוחית אלא פגיעה פיזית בלשון בלשון
דויד 17/09/2025 | 22:28שלום דוקטור גבעול מה שלומך?איזה mri ו-mra עושים ללשון כשהיא נפגעת פיזית מלחץ חזק וקיצוני עליה ומאבדת תחושה לגמרי והעצב של הלשון נמעך או נחתך או נקרע או נדחס או משהו לוחץ עליו כמו כלי דם או למצוא את מקור הטראומה לעצב הלשון או כלי דם שנחסם בלשון איזה mri ו-mra עושים mri עצבים פריפריים בלשון או mri צוואר עליון רקמות רכות ללשון או mri אחר.(כמו שקורה בעקירות שן בינה או הזרקת חומר לפה בטיפול שיניים עם מחט או פלטה ממתכת שלוחצת על הלשון יותר מחצי שעה או 40 דקות ששמים בניתוח להסרת שקדים וגרמה למישהו לאבד תחושה בלשון ופגעה בעצב או בכלי דם בלשון.תודה בכל מקרה על הזמן שלך גם אם אינך יכול לענות🙏🏻הוסף תגובה
-
-
תחושת נימול בלחי בשפה ובלשון
אפרת 16/09/2025 | 17:44שלום לפני כחודשיים עברתי עקירה כירורגית של שן עליונה אחורית בצד שמאל של הלסת (לא בינה) אחרי שבוע של כאבים הרגשתי בסדר גמור. כעבור קצת פחות מחודשיים קמתי בבוקר עם תחושת נימול בחלק שמאל של השפה התחתונה, ומאז מדי פעם נרדמת לי הלחי השמאלית, החלק השמאלי של הפה או החלק השמאלי של הלשון (זה קורה מדי פעם ויכולים להיות כמה ימים שלא קורה בכלל). בעיקרון בבית החולים שהגעתי מיד עם הופעת הנימול שללו את כל הדברים הבהולים (עשיתי סיטי שיצא תקין, ובדיקות דם מראות חוסרים שיכולים לגרום לנימולים ואני נמצאת בבירור בנושא B12 חומצה פולית וברזל) מכל מקום, לא ציינתי בבית החולים או לרופאת המשפחה את נושא העקירה כי לא חשבתי שיכול להיות שפתאום אחרי חודשיים אני ארגיש נימול, אבל ליתר ביטחון האם יכול להיות קשר בין הדברים ואולי אני צריכה גם לבקש בדיקה שקשורה לפה ולסת? (תודה מראש!)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ד"ר נבות גבעול 16/09/2025 | 18:07אין קשר ביו הדברים. ממליץ לגשת לנוירולוגהוסף תגובה
-
-
אחרי טיפול השתלת שיניים הרגשת שיתוק בפה ושכול הלסת והצוואר חוסם את האוזניים יושב עליהם בהרגשה כובד
מיטל 10/09/2025 | 11:39עברתי טיפול שיניים השתלה מורכב ארבע שעות עם הרדמה לאחר מכן אני מרגישה כבר שבועיים חוסר תחושה בפה גם שאני אוכלת והראש הצוואר והלסת בהרגשה חוסמים לי את האוזניים ויושבים עליו הרגשה שלא הייתה לי קשה לי לפתוח אם האוזן סתומה לא יודעת מה לעשות זה מציק לי ופוחד שנגע לי בעצב השמיעה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ד"ר נבות גבעול 10/09/2025 | 23:48חוסר תחושה מעיד על פגיעה בעצב. ממליץ לחזור לרופא המטפל ולבדוקהוסף תגובה
-
-
ניתוח לשחזור עצב הלשון .
דן 18/02/2018 | 01:36שלום,בן 22 לפני כחודש וחצי עברתי עקירה של שן בינה (48). כתוצאה מהעקירה נפגע לי עצב הלשון.אחרי כמה בדיקות וביקורת שלחו אותי לבית חולים אחר אשר מבצע את הניתוח לשחזור עצב הלשון. שם אמרו שיש אינדיקציה לניתוח והמליצו על ניתוח בהרדמה כללית בהקדם. חשוב לציין שבבית חולים בו בוצעה העקירה המנתח אמר שאין מצב שהעצב נקרא אלא רק נמעך. כרגע אני צריך להחליט האם לבצע את הניתוח או לא. רציתי לשאול אותך כמה שאלות. אשמח אם תענה על מה שיש באפשרותך: 1- האם יידרש שיקום אחרי הניתוח ובמה הוא כרוך? 2- האם יש עוד בדיקות שאת ממליצה לעשות לפני שאני ניגש לניתוח? 3-האם יש ניסיון בניתוחים אלו ומה בדרך כלל אחוזיי ההצלחה? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פגיעה בעצב הלשון
ד"ר נבות גבעול 19/02/2018 | 16:41הדילמה מתי והאם לנתח פגיעה כזו קיימת. מחד החלמה ספונטנית יכולה לקרות גם לאחר חצי שנה מן הצד השני אם ממתנים זמן רב סיכויי הצלחת הניתוח יורדים. יש ניסיון בעולם עם הניתוח הנ"ל סיכויי הצלחה טובים. לציין שלא לכולם יש ניסיוןץ לבדוק האם הרופא המנתח בעל ניסיון בניוחת מסוג זה. דבר נוסף באם קיימת דיינמיקה בתחושה יש סיכוי טוב להחלמה ספונטנית באם חוסר התחושה קבוע ולא משתנה הסיכוי פחותהוסף תגובה
-
איבוד תחושה בלשון
דוד 09/09/2025 | 17:07דן היקר מה שלומך אני איבדתי תחושה בכל הלשון לפני 4 חודשים עקב פגיעה פיזית קשה בה ממד חום מתכתי חזק של אח במיון שהתעצבן עליי סתם ולחץ לי במשך 2 דקות או 3 עם המד חום חזק על הלשון שרעדתי מכאבים וכמעט לא התעלפתי נתתי לו לעשות את זה כי פחדתי ממנו הייתי בשלושה בתי חולים בכירורגיה פה ולסת שלא נותנים לי בדיקות ואחד טוענים שהם לא מתעסקים עם עצב הלשון וחוסר תחושה אתה יכול בבקשה להגיד לי באיזה בית חולים נתנו לך בדיקות לעצב הלשון והמליצו לך על הניתוח הזה זה ממש חשוב אני ממש אודה לך תודה🙏🏻הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח לשחזור עצב הלשון .
ד"ר נבות גבעול 09/09/2025 | 20:13לדעתי בבית חולים מאירהוסף תגובה
-
תודה שענית דן
דוד 10/09/2025 | 16:57אבל באיזה בית חולים בדקו אותך אלו ששלחו אותך לבית חולים מאיר לעשות את ניתוח שחזור עצב הלשון כי הלכתי לבית חולים מאיר הכירורג פה ולסת שעושה את הניתוח שחזור עצב הלשון לא מעוניין לעזור לי כי הוא חושב שהעצב לא נקרע נחתך אז אין לו מה לעשות אבל רשמת שאצלך העצב נמעך ועדיין בבית חולים לא מאיר אמרו לך לעשות את הניתוח שחזור עצב הלשון אחרי בדיקות וביקורת שעשו לך ושלחו אותך למאיר לעשות אותו איזה בית חולים זה היה שעשה לך את הבדיקות ואמר לך לעשות את ניתוח שחזור עצב הלשון ושלח אותך למאיר לעשות אותו אם אתה זוכר תודה🙏🏻אמרתי גם לכירורג פה ולסת במאיר שעושה את הניתוח שחזור עצב הלשון שאמר שהוא לא יכול לעזור לי כי הוא מאמין שהעצב לא נחתך מהלחץ על הלשון אז אמרתי לו אבל גם עצב בלשון שנמעך מהלחץ על הלשון מנתחים אותו (ואצלי אין שיפור בתחושה בלשון כבר הרבה זמן 4 חודשים לא חזרה אפילו קצת תחושה לאיזשהו אזור בלשון שזה אומר שצריך כן לנתח את העצב בין אם הוא נחתך או נמעך אמרו לי גם רופאים אחרים שאולי העצב בלשון אצלי נמעך מהלחץ על הלשון) הוא אמר נכון שמנתחים עצב שנמעך ועוד כירורגית פה ולסת שם במאיר אמרה לי את זה אבל הם לא מעוניינים לעזור ואין לי בדיקות של העצב בלשון ואני לא יודע איזה בדיקות עושים לעצב הלשון הלכתי להרבה רופאים שלא עוזרים אני צריך לדעת באיזה בית חולים ומחלקה עשית את הבדיקות לעצב הלשון שהם החליטו שאתה צריך לעשות ניתוח שחזור עצב הלשון ולשלוח אותך לבית חולים מאיר אני מאוד אודה לך🙏🏻לאן פנית כדי לקבל בדיקות לעצב הלשון לספר שנפגעת בלשון ואיבדת תחושה כי אני כבר נואש לא יודע לאן לפנות.הוסף תגובה
-
-
בדיקת אם אר איי מפרקי הלסת
שמעוני רוני 25/07/2018 | 18:05בבדיקה נרשם שינויים ניווניים מפרקים ונוזל סינוביאלי משמאל. התקה דיסקלית קדמית ללא רדוקציה במפרק שמאל lt-addwor. מה משמעות התוצאההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום רוני,
ד"ר נבות גבעול 30/07/2018 | 11:17המשמעות התוצאה היא נעילת מפרק שמאל. יתכן ויהיה צורך בניתוח יש לגשת לבדיקה אצל כירורג פה ולסת.הוסף תגובה
-
SUSP DDWOR TMJ
מאיה 19/08/2025 | 16:59שלום, אשמח מאוד לקבל חוות דעת בנוגע למצבי והאם מומלץ לבצע ניתוח במקרה זה. יש לי קליקים בשני מפרקי הלסת בפתיחה ובסגירה. כמו כן, יש לי נעילה קבועה מימין. תוצאות הMRI קבעו כי קיימת התקה דיסקלית קדמית דו צידית ללא רדוקציה. אני בלבטים מאוד קשים בנוגע לביצוע ניתוח. האם מומלץ לבצע אותו נוכח התסמינים שציינתי. תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום מאיה
ד"ר נבות גבעול 09/09/2025 | 20:11לא יודע איזה ניתוח הציעו. יש סתירה בין המצאות קליקים ומסקנת ה mri על העתקה קיימת ללא רדוקציה. יש להבדק על ידי כירורג פה ולסת לקבל חוות דעת נוספתהוסף תגובה
-
-
לחץ בפנים ולסתות וטנטון
גלי 04/08/2025 | 13:40שלום רב, לאחרונה חווה לחץ נפשי רב וכל הפנים שלי נתפסו מעין לחץ בכל הפנים שלי ולסת שבוקי נפתחת, לא יכולה ללעוס הכל כואב והופיע טנטון ממש חזק. אבודה ולא יודעת מה לעשות. גרה בב"ש ואין תורים בסורוקה. מה מומלץ לעשות? נוירולוג לפני זמן מה המליץ אלטרולט 10 מ"ג האם זה יכול לעזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום רב
ד"ר נבות גבעול 09/09/2025 | 20:08כן יכול לעזור. לגבי התורים בסורוקה קטונתיהוסף תגובה
-
-
פצע בחיך
קר 31/07/2025 | 19:16שלום רב דוקטור , הערב אחרי אכילת חטיף הרגשתי בליטה בחיך בהסתכלות דרך מראה צצה לי בליטה בחיך האחורי כמו שטף דם בולט זה לא כואב האם יתכן שתהיה טראומה כזו וזה לא יכאב האם מעיד על סרטןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום רב
ד"ר נבות גבעול 09/09/2025 | 20:10לא מעיד על סרטן . יש לעקוב שטף הדם אמור להספיק תוך כ 10 ימיםהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
עקירת שן בינה
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול