כאב בזרוע
פורום כאבים בכתף ובמרפק
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
כאב בזרוע חן 22/07/2020 | 22:53היי יש לי מזה זמן מה לפעמים כאבים באצבעות בידיים ולעתים נדירות גם זרמים באצבעות בידיים (יד ימין). מזה הרבה זמן יש לי חולשה ביד ימין עצמה בפעולות פשוטות כמו הורדת האנדברקס באוטו.. פתיחת דברים , הרמת נשק במטווחים(אני חיילת) וכו. חשוב לי לציין שיש לי כבר שנה ומשהו כאבים הולכים ובאים מדי פעם בזרוע ימין והם גורמים לי לחולשה ביד באותו רגע גם כן. הפנו אותי לאורטופד ולניורלוג לאורטופד שכחתי לציין את העבודה של הכאב בזרוע שהוא בעיקר מפריע לי כי באותה תקופה שהייתי אצלו, היה לי יותר נראה חשוד הכאבים באצבעות .. והוא אמר שבכף היד הכל תקין. הניורלוג שלח אותי לבדיקת emg ולmri מוח שלהם אני מחכה לבדיקה. רציתי לשאול האם זה לא טוב שלא אמרתי לאורטופד על הזרוע?? אולי הבעיה היא אורטופדית ולא ניורלוגית??? וגם האם בדיקת emg אכן קשורה לזרוע כדי שאוכל לדעת אולי זה משהו של מערכת העצבים בזרוע ולא אורטופודי? תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בזרוע דר' ירון סלע 23/07/2020 | 12:28שלום רב חן, ותודה על פנייתך ! ללא ספק יש לבצע בירור בכמה כיוונים. יתכן מקור צווארי- ולשם כך ייעוץ מומחה עמוד שדרה (ניתן לדון בפורום עמוד שדרה באתר זה). יש לבצע במינימום צילום צוואר ולעתים מבקשים גם CT צוואר או MRI צוואר ( בהתאם לבדיקה גופנית והחלטת המומחה ). יש לדון עם מומחה כף היד (יש פורום כף היד באתר זה...) בנוגע לבעיות עצביות פריפריות כמו לחץ על עצב מדיאני בתעלה קרפאלית או לחץ אולנרי במרפק או בעיות אחרות. יש מקום לבדיקה גופנית יסודית לאורך כל היד על מנת לנסות ולמקד את הבעיה. פעמים רבות, יש לזכור, יתכן פתולוגיות בכמה מקומות שונים. מצב ההופך את התמונה למורכבת יותר ומאתגרת יותר. כמו כן, נוירולוג בודק בעיות בראש בין השאר. ולכן ה MRI מוח. בדיקת EMG חשובה מאין כמוה, ועליך לבקש EMG מהצוואר הכולל שורשי עצבים ולאורך היד הימנית לרבות עצבים פריפרים כפי שהוסבר מעלה. באשר לכאב בזרוע, יתכן והוא קשור לבעיה העצבית, או בהקשר אחר כמו בעיות בכתף - לדוגמה דלקות או קרעים בגידים בכתף עלולים להקרין לזרוע. אסכם ואומר שבדיקה גופנית יסודית תאיר ותבהיר חלק מהדילמות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
הייחן 23/07/2020 | 20:25הייתי בבדיקת הemg . התוצאות יצאו תקינות(עשו לי בדיקה לאורך היד וכף היד אבל לא עשו לי בצוואר כפי שציינת). אם אפילו לדייק את מה שכתבתי לך בפוסט הקודם, עיקר הכאב הוא בשריר הדו ראשי.. כדאי ללכת שוב לאורטופד?הוסף תגובה
בנוסףחן 23/07/2020 | 20:28יש לציין שהנוירולןגית נתנה לי גם mri צוןאר אך הצבא ביטל לי את התקציב עבורו.. ולא אישר לי את הבדיקה ולצערי אני רואה לפי הדברים שכתבת שדווקא הוא חשוב מאוד.. יותר מההקשר של המוח בסיפורהוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בבייספס דר' ירון סלע 23/07/2020 | 20:31במידה ולא בוצעה בדיקת מומחה כתף עד היום, אני ממליץ גם להיבדק על ידי מומחה כתף. בהצלחה !הוסף תגובה
הייתי אצל מומחה זרועחן 29/09/2020 | 23:55היי, הייתי שוב אצל אורתופד מומחה זרוע, עשה לי רנטגן ואמר שהכל תקין. הרופאה בצבא נתנה לי פיזיותרפיה ביד ומקווים שזה יעזור. אני עדיין חוששת שזה לא יעזור כי זה כאבים שמקרינים לי בזרוע ובכף היד ויש לציין שגם אני סובלת מכאבי גב לפעמים . בדיקות צוואריות לא עשו לי כללהוסף תגובה
תשובת מומחה עדכון בדיקת EMG דר' ירון סלע 30/09/2020 | 13:23שלום רב חן, ותודה על העדכון. בהחלט כן. נא להיבדק בשנית. עבר זמן רב ויתכן שינויים בממצאי הבדיקה. כמו כן, חשוב לבדוק את הצוואר. יש לבקש EMG כולל שורשי עצבי הצוואר. ויש להיבדק עם הדמייה רלוונטית לצוואר לפי הנחיית נוירוכירורג או אורתופד עמוד שדרה. בהצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
תשובת מומחה MRI צוואר דר' ירון סלע 30/09/2020 | 13:24בהחלט נכון. מומלץ לבצעו בכל מקרה. בהצלחה !הוסף תגובה
תשובת מומחה כאמור, כדאי לבצע בדיקות עמוד שדרה דר' ירון סלע 30/09/2020 | 13:25חבל שלא בצעו, נא להיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה כולל בדיקות שהוא ימליץ לצוואר וגב עליון. בהצלחה !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
בלט דיסק
-
סיאטיקה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
יישור שיניים שקוף
בדיקות קשורות
-
בדיקת ויטמין D
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
מונחים קשורים
-
אגן
-
אוסטאוסרקומה
רופאים בתחום

ד"ר תומר כהן כירורגיה אורתופדית
מומחה בכירורגיה אורתופדית עם התמחות על בפציעות ספורט וברכיים

ד"ר אייל הנדלר אורתופדיה
4.9 ( 9 חוות דעת )
"דר הנדלר מקצועי מאוד, מקסים, נעים, סבלני, קשוב לבעיות המטופל, לבבי. אפילו הפנתי את אמי ואחותי, ממליצה בחום"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב

ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג